Ciężarówki Rocznik'89 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymiszkaaa wrote:Witaj Olka. Śliczny bobas cudne te zdjęcia z sesji
Madzia, gratuluje chłopca a skąd te bakterie w moczu? Jakiś stan zapalny pęcherza? M ostatnio tez wyszły dość liczne ale ja głupia nie wypatrzyłam w teraz powtórzę badanie i w ci wyjdzie. A jak się dzisiaj czujesz? Jak ból będzie się powtarzał to zadzwon do lekarza.
Nie mam pojęcia skąd, ale już mnie to męczy, bo brałam antybiotyk... zastanawiam się czy nie są te badania sfałszowane tym, że dość późno od przyniesienia moczu go badają, nawwet lekarka powiedziała, że to może fałszowć wynik, dlatego kazała zrobić posiew i wtedy nie bedzie wątpliwośći.
Ból mam cały czas, od wczoraj, zaraz po wizycie, przez noc aż do teraz... boli mnie przy ruszaniu się, zmienianiu pozycji i sikaniu. Jestem spokojna, bo czytałam, że bardzo dużo kobiet ma takie bóle. Może dziecko uciska a może macica. Czuję ruchy dziecka więc jest spoko, poza tym byłam wczoraj na usg i było wszystko w porządku, szyjka długa, zamknięta, więc spoko. Mam nadzieje, że długo ten ból nie potrwa, bo boli bardzo a nie chce mi się leżeć cały czas -
nick nieaktualnyTeż stosuję Ziaję Mamma mia i niestety nie jestem zadowolona... pojawiają mi się rozstępy na piersiach chociaż smaruję je... brzuch rośnie a roztępu ani jednego, tylko te piersi... chociaż nie powiem, też urosły, bo się nie mieszcze w staniki... ja nie widzę jakiejś dużej różnicy, za to mąż twierdzi, że są ogromne nie podobają mi się te ciążowe piersi i te ooogromnee brodawki, no,ale co zrobić
-
nick nieaktualny
-
Madzia, ja sie poryczałam. Mój mąż jak mnie zobaczył to sie przestraszył, że płaczę a ja mu na to "bo to takie ładne". Zaczął się smiać a ja ryczałam się i śmiałam jednocześnie. Pierwszy raz w życiu coś takiego mi sie zdarzyło ciekawe czy to już kwestia hormonów
Madzia890722 lubi tę wiadomość
-
arien wrote:dziewczyny, bylam w aptece i kupiłam sobie wapno bo jestem alergikiem a teraz odstawiłam leki. I pytałam o magnez, farmaceuta powiedział mi, że w ciąży powinno się go stosować tylko na polecenie lekarza...wiec nie kupilam
mam ten sam problem i moj lekarz mi pozwolił pic wapno
arien a jak Twój mąż zareagował?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 19:33
-
Ja muszę zrobić listę pytań do lekarza ale ja biorę jeszcze wziewne leki i z kolei moja pani alegrgolog powiedziała, że moge i powinnam brać je przez całą ciążę. Że wziewne są ok
A mój mąż...spaliśmy, ja wstałam o 4.15 bo jakoś wygnało mnie z łóżka. Zrobiłam test, idę, budzę go i mówię "kochanie, bedziemy mieli dziecko". A on otworzył oczy, powiedział "fajnie, to dobrze, o to nam chodziło, przytulil mnie i...poszedl spac!!! Mój M nie należy do wylewnych ale trochę przegiąłmonika_89 lubi tę wiadomość
-
Nie nadrobie Was bo mimo ze dzis luźny dzien to jakas zmeczona jestem ale tak z grubsza preczytalam i Arien - magnez dziala przeciwskurczowo i ja go biore odkad sie o ciazy dowiedzialam czyli 3t3d. Fakt - gin mi go zalecil bo akurat tego samego dnia bylam u niego. Kiedys bralam 1tabl a teraz 3 bo czasami mecza mnie skurcze łydek. Poczatkowo wybralam 1op chelli mag mama a teraz biore MagB6.
Ja w tym tygodniu mialam biegunke i pomogl mi kisiel. Zjadlam taki normalny gotowany, nie slodka chwila. Ogolnie jakis wirus panuje bo przynajmniej u mnie duuzo osob narzeka na biegunki i bole brzucha.
A w aptekach zazwyczaj nic nie sprzedaja ciezarnym bez polecenia lekarza -
nick nieaktualnyMnie każdy lekarz (a bylam u mojegoo z nfz, u drugiego prywatnie i na izbie przyjęć) pyta czy biorę magnez, więc dziwie się, że trzeba pytać o to czy mozna go brać lekarza. Ja sama zaczęłam brać, bo brzuch mnie bolał a magnez pomaga na skurcze poza tym w witaminach prenatlanych też jest magnez, więc w ciąży można go brac
-
Madzia bo rozstępy pojawiają się na skutek działania hormonów, niekoniecznie wzrostu wagi. Ale u ciebie bardzo szybko.. ja stosuje krem na rozstępy z gerbera jest ok. Mam nadzieje ze na brzuchu mnie ominie
Na biegunkę smecte w ciąży można. I wywar z suszonych borówek.
A z ta nospa to też trzeba uwazac- oczywiście jest to tzw mniejsze zło ale podobno obniża napięcie mięśniowe u dzieci. Kilka razy wzięłam ale staram się unikać
Rany ale się madrzę! Przepraszam dziewczyny mam nadzieje ze info się komuś przyda -
Mnie się przydało info o smeccie
Wiecie dziewczyny, mam problem.
Niektóre z Was może pamiętają, bo pisałam o tym na początku na forum dla staraczek. Od 5 lat cierpię na zaburzenia lękowe, teraz nie brałam leków i było w porządku. Chodzę też na terapię od stycznia. Ale...odkąd wyszły mi dwie kreseczki mój poziom lęku znacznie się podwyższył. Mam wrażenie, że z dnia na dzień jest coraz wyższy. Biegunki i uczucie mdłości mi nie pomagają To są objawy, które jednoznacznie kojarzą mi się z napadami paniki, w związku z tym sprawiają, że boję się jeszcze bardziej. Nie umiem sobie tego zracjonalizować, że nic mi nie będzie a te objawy to nie zwiastun napadu tylko rozwijającego się fasolka. Jest mi tym ciężej, że wiem, że mogę zaszkodzić...picie melisy czy jakieś srodki ziołowe nigdy na mnie nie działały, zresztą myślę, że one mogą działać na poziom stresu, nie na zaburzenia lękowe.
Moja lekarka, psychiatra mówiła, że pewnie będzie tak, że pod wplywem hormonów będę latać i w ogóle zapomnę o chorobie, ale chyba jednak dzieje się odwrotnie Mówiła także, że istnieje grupa leków, które ewentualnie można przyjmować w ciąży, że miała wiele pacjentek w ciąży na lekach i że było ok. Ale jak baaardzo chciałabym tego uniknąć. Mój gin też wie o mojej "przypadłości".
-
Ci do nospy to tez o tym napieciu slyszalam i jak dotad w ciazy wziwlam tylko 3 czy 4 tabl.
W sumie nawet nie mam potrzeby bo chyba magnez powoduje to ze nie czuje boli brzucha i rozciagania macicy.
Arien mysle ze w tej sytuacji powinnas jak najszybciej skonsultowac lęki z lekarzem. Moze jakies sa leki dla kobiet w ciazy. A jak nie to moze cos innego zaleci -
Arien zmiany hormonalne potrafią wywołać w organizmie wiele zmian. U nas na lutówkach dziewczyny miały biegunki a niektóre zaparcia. Tak samo bylo z bólami brzucha jedne je miały a inne nie. Jest to bardzo indywidualna sprawa, ale ja wierzę ze wlasnie te objawy u Ciebie spowodowane są ciążą! Oczywiście konsultacja z lekarzem jest jak najbardziej konieczna, ale jak moze sama siebie przekonasz ze to "wina" groszka a nie Twojego lęku to moze poczujesz sie lepiej.
-
Arien tylko czy ten lęk bardziej nie szkodzi dziecku niż tabletki które można brać w ciąży? W 11tc leżałam w szpitalu na podtrzymaniu i dawali mi relanium na uspokojenie. To nie jest zalecane w ciąży jednak pomogło spokojnie przejść przez ten cholernie trudny czas