X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 18:17

wnidtv73dpzdszlc.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, bylam w aptece i kupiłam sobie wapno bo jestem alergikiem a teraz odstawiłam leki. I pytałam o magnez, farmaceuta powiedział mi, że w ciąży powinno się go stosować tylko na polecenie lekarza...wiec nie kupilam :/

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miszkaaa wrote:
    Witaj Olka. Śliczny bobas :) cudne te zdjęcia z sesji

Madzia, gratuluje chłopca :) a skąd te bakterie w moczu? Jakiś stan zapalny pęcherza? M ostatnio tez wyszły dość liczne ale ja głupia nie wypatrzyłam w :P teraz powtórzę badanie i w ci wyjdzie. A jak się dzisiaj czujesz? Jak ból będzie się powtarzał to zadzwon do lekarza.

Nie mam pojęcia skąd, ale już mnie to męczy, bo brałam antybiotyk... zastanawiam się czy nie są te badania sfałszowane tym, że dość późno od przyniesienia moczu go badają, nawwet lekarka powiedziała, że to może fałszowć wynik, dlatego kazała zrobić posiew i wtedy nie bedzie wątpliwośći.
    Ból mam cały czas, od wczoraj, zaraz po wizycie, przez noc aż do teraz... boli mnie przy ruszaniu się, zmienianiu pozycji i sikaniu. Jestem spokojna, bo czytałam, że bardzo dużo kobiet ma takie bóle. Może dziecko uciska a może macica. Czuję ruchy dziecka więc jest spoko, poza tym byłam wczoraj na usg i było wszystko w porządku, szyjka długa, zamknięta, więc spoko. Mam nadzieje, że długo ten ból nie potrwa, bo boli bardzo a nie chce mi się leżeć cały czas

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też stosuję Ziaję Mamma mia i niestety nie jestem zadowolona... pojawiają mi się rozstępy na piersiach chociaż smaruję je... brzuch rośnie a roztępu ani jednego, tylko te piersi... chociaż nie powiem, też urosły, bo się nie mieszcze w staniki... ja nie widzę jakiejś dużej różnicy, za to mąż twierdzi, że są ogromne ;) nie podobają mi się te ciążowe piersi i te ooogromnee brodawki, no,ale co zrobić :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A widziałyście ten filmik? ja się wzruszyłam! ;)

https://www.youtube.com/watch?t=11&v=u3CKUQFRXDs

• arien Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, ja sie poryczałam. Mój mąż jak mnie zobaczył to sie przestraszył, że płaczę a ja mu na to "bo to takie ładne". Zaczął się smiać a ja ryczałam się i śmiałam jednocześnie. Pierwszy raz w życiu coś takiego mi sie zdarzyło :) ciekawe czy to już kwestia hormonów :)

Madzia890722 lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    dziewczyny, bylam w aptece i kupiłam sobie wapno bo jestem alergikiem a teraz odstawiłam leki. I pytałam o magnez, farmaceuta powiedział mi, że w ciąży powinno się go stosować tylko na polecenie lekarza...wiec nie kupilam :/

mam ten sam problem i moj lekarz mi pozwolił pic wapno

arien a jak Twój mąż zareagował?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 19:33

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę zrobić listę pytań do lekarza :) ale ja biorę jeszcze wziewne leki i z kolei moja pani alegrgolog powiedziała, że moge i powinnam brać je przez całą ciążę. Że wziewne są ok

A mój mąż...spaliśmy, ja wstałam o 4.15 bo jakoś wygnało mnie z łóżka. Zrobiłam test, idę, budzę go i mówię "kochanie, bedziemy mieli dziecko". A on otworzył oczy, powiedział "fajnie, to dobrze, o to nam chodziło, przytulil mnie i...poszedl spac!!! Mój M nie należy do wylewnych ale trochę przegiął :)

monika_89 lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien no tacy są faceci. Nie przejmuj się. Dotrze do niego dopiero po pierwszym usg :) a właśnie kiedy idziesz do Gina?

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin mówił, żebym wybrała się do niego 2 tygodnie po spodziewanym terminie @ więc dopiero 23 lipca.
    A słuchajcie. Czy któraś z Was borykała się na początkach ciąży z biegunkami? Bo mnie już drugi dzień męczy. Może nie jakos super, ale jednak :/

o1483e5e2gt7h77w.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie miałam z tym problemu, ale z naturalnych sposobów na biegunkę to gotowana marchew lub gorzka czekolada

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadrobie Was bo mimo ze dzis luźny dzien to jakas zmeczona jestem ale tak z grubsza preczytalam i Arien - magnez dziala przeciwskurczowo i ja go biore odkad sie o ciazy dowiedzialam czyli 3t3d. Fakt - gin mi go zalecil bo akurat tego samego dnia bylam u niego. Kiedys bralam 1tabl a teraz 3 bo czasami mecza mnie skurcze łydek. Poczatkowo wybralam 1op chelli mag mama a teraz biore MagB6.

Ja w tym tygodniu mialam biegunke i pomogl mi kisiel. Zjadlam taki normalny gotowany, nie slodka chwila. Ogolnie jakis wirus panuje bo przynajmniej u mnie duuzo osob narzeka na biegunki i bole brzucha.

A w aptekach zazwyczaj nic nie sprzedaja ciezarnym bez polecenia lekarza :-/

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie każdy lekarz (a bylam u mojegoo z nfz, u drugiego prywatnie i na izbie przyjęć) pyta czy biorę magnez, więc dziwie się, że trzeba pytać o to czy mozna go brać lekarza. Ja sama zaczęłam brać, bo brzuch mnie bolał;) a magnez pomaga na skurcze ;) poza tym w witaminach prenatlanych też jest magnez, więc w ciąży można go brac ;)

• Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia bo rozstępy pojawiają się na skutek działania hormonów, niekoniecznie wzrostu wagi. Ale u ciebie bardzo szybko.. ja stosuje krem na rozstępy z gerbera jest ok. Mam nadzieje ze na brzuchu mnie ominie

Na biegunkę smecte w ciąży można. I wywar z suszonych borówek.

A z ta nospa to też trzeba uwazac- oczywiście jest to tzw mniejsze zło ale podobno obniża napięcie mięśniowe u dzieci. Kilka razy wzięłam ale staram się unikać

Rany ale się madrzę! Przepraszam dziewczyny mam nadzieje ze info się komuś przyda ;)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się przydało info o smeccie :)
    Wiecie dziewczyny, mam problem.
    Niektóre z Was może pamiętają, bo pisałam o tym na początku na forum dla staraczek. Od 5 lat cierpię na zaburzenia lękowe, teraz nie brałam leków i było w porządku. Chodzę też na terapię od stycznia. Ale...odkąd wyszły mi dwie kreseczki mój poziom lęku znacznie się podwyższył. Mam wrażenie, że z dnia na dzień jest coraz wyższy. Biegunki i uczucie mdłości mi nie pomagają :/ To są objawy, które jednoznacznie kojarzą mi się z napadami paniki, w związku z tym sprawiają, że boję się jeszcze bardziej. Nie umiem sobie tego zracjonalizować, że nic mi nie będzie a te objawy to nie zwiastun napadu tylko rozwijającego się fasolka. Jest mi tym ciężej, że wiem, że mogę zaszkodzić...picie melisy czy jakieś srodki ziołowe nigdy na mnie nie działały, zresztą myślę, że one mogą działać na poziom stresu, nie na zaburzenia lękowe.
    Moja lekarka, psychiatra mówiła, że pewnie będzie tak, że pod wplywem hormonów będę latać i w ogóle zapomnę o chorobie, ale chyba jednak dzieje się odwrotnie :/ Mówiła także, że istnieje grupa leków, które ewentualnie można przyjmować w ciąży, że miała wiele pacjentek w ciąży na lekach i że było ok. Ale jak baaardzo chciałabym tego uniknąć. Mój gin też wie o mojej "przypadłości".

o1483e5e2gt7h77w.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ci do nospy to tez o tym napieciu slyszalam i jak dotad w ciazy wziwlam tylko 3 czy 4 tabl.
    W sumie nawet nie mam potrzeby bo chyba magnez powoduje to ze nie czuje boli brzucha i rozciagania macicy.

Arien mysle ze w tej sytuacji powinnas jak najszybciej skonsultowac lęki z lekarzem. Moze jakies sa leki dla kobiet w ciazy. A jak nie to moze cos innego zaleci

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien zmiany hormonalne potrafią wywołać w organizmie wiele zmian. U nas na lutówkach dziewczyny miały biegunki a niektóre zaparcia. Tak samo bylo z bólami brzucha jedne je miały a inne nie. Jest to bardzo indywidualna sprawa, ale ja wierzę ze wlasnie te objawy u Ciebie spowodowane są ciążą! Oczywiście konsultacja z lekarzem jest jak najbardziej konieczna, ale jak moze sama siebie przekonasz ze to "wina" groszka a nie Twojego lęku to moze poczujesz sie lepiej. <3

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle tylko, że bardzo bym nie chciała niczego brać :(

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien tylko czy ten lęk bardziej nie szkodzi dziecku niż tabletki które można brać w ciąży? W 11tc leżałam w szpitalu na podtrzymaniu i dawali mi relanium na uspokojenie. To nie jest zalecane w ciąży jednak pomogło spokojnie przejść przez ten cholernie trudny czas

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien, witam Cie po magicznej stronie :-D fajnie że jest nas coraz więcej! :-)

Miłej niedzieli kochane :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ