X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • arien Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie jest tak, że decyzja pychiatry i ginekologa powinna być wspólna jakoś? Teraz jestem tydzień na urlopie i tak nic nie załatwię. Do mojej lekarki mogę pójść 20, do gina idę 23ego. Boję się, że np psychiatra coś mi przepisze a gin stwierdzi, żebym tego nie brała. Może do tego czasu jakoś się to jeszcze unormuje (jak np. przejdą mi biegunki)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien, niestety ciąża to stale podwyższony poziom lęku, nawet u osób, które nigdy z lękiem problemów nie miały. Ja kiedyś miewałam ataki paniki i rzeczywiście to uczucie teraz, gdy są nudności i szybciej się męczę, więc np. po wejściu na schody wali serce, są niemal identyczne jak na początku ataku. Ja już nie mam z tym problemu, więc wiem, że to tylko kropek. Jednak jest ryzyko, że u Ciebie naprawdę rozwinie się z tego atak lękowy, więc nie ryzykowałabym. Ja proponuję Ci zwiększenie częstotliwości terapii, a na początek dołożenie do tego relatywnie bezpiecznego leku. Na pewno psychiatra dobierze taki, który połączy najlepsze działanie dla Ciebie z najmniejszym ryzykiem dla dziecka. W końcu na już doświadczenie z ciężarnymi. A gdy poczujesz, że terapia działa lub nudności miną to będziesz mogła spróbować je odstawić.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady i wsparcie. Myślę, że najpierw udam się do gina i zapytam co on o tym wszystkim myśli, i dopiero do mojej psychiatry. Kurczę, naprawdę liczyłam na to, może trochę naiwnie, że będzie wszystko dobrze i uczucie szczęścia zastąpi wszystkie inne emocje. Ale niestety...

o1483e5e2gt7h77w.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien a moze troszke uspokoją się Twoje emocje jak już gin stwierdzi ciążę i jak usłyszysz bicie serduszka Twojego groszka?

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien, może spróbuj tą melissę ;) nawet jeśli nie działała, to czasami to działa podświadomie, na zasadzie "wzięłam coś, więc powinno pomóc" i to już daje jakieś poczucie bezpieczeństwa ;)

A jak nie pomoże to przecież nic się nie stanie jak weźmiesz receptę od swojej lekarki i poczekasz z wykupieniem leków do wizyty u ginekologa, jak Ci odradzi to po prostu ich nie wykupisz ;) a jeśli nie weźiesz przy tej wizycie i gin Ci pozwoli to znowu trochę czasu minie do następnej wizyty u psychiatry ;) myślę, że maleństwu mniej zaszkodzą tabletki niż Twoje nerwy i strach, czasami trzeba wybrać mniejsze zło. Mi lekarka powiedziała, że dla dziecka lepsza jest tabletka niż jak mnie coś boli ;)

Powodzenia! Też chodzę na terapię ;)

• arien Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z wizytą u psychiatry nie będzie większego kłopotu bo pracujemy w jednym miejscu :) przyjmie mnie raczej bez problemu o ile nie będzie na urlopie albo zwolnieniu...Kurczę. Zastanawiam się jak taki lęk działa na groszka. I trochę się martwię, że jak pojawią się mdłości to lęk mocno się nasili. No nic, zobaczymy jak to będzie. Póki co popijam meliskę :)

Madzia890722 lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien nie martw siena zapas bo nakrecasz swoj lęk. Kto wie, moze mdlosci Cie omina albo beda bardzo delikatne ;-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien, nie obwiniaj się, my też odczuwałyśmy/odczuwamy dużo lęku na początku ciąży. pewnie polepszy się, gdy będziesz czułam maleństwo :) każda dbająca mama się martwi :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 02:35

klz920mm8wuzprdr.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien. Dzisiaj powtórka bety? Czekamy na wynik :D na pewno będzie piękny

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest :) tez czekam z niecierpliwością. Dzisiaj jakoś lepiej się czuję. Mam nadzieję, że to dobry znak :) nie na odwrót :) jak będzie beta to zaraz wam napisze:) w ogóle to mam urlop, siedzę z rodzicami na działce i spędzam czas z bratem i jego dwójką dzieci-przylecieli zza granicy :)

Mala_Czarna_89, czekolada lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Mala_Czarna_89 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien a ten szkrab z awatarka to twój? :)

yiDgp1.png
    kqdgp2.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, ale fajny jest, i tak ładnie Całuję świnkę :) to takie... dziecięce :)

Mala_Czarna_89 lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ;-) jak Wam weekend minął ??

Mnie dziś w nocy trochę zaczął brzuch boleć coś w rodzaju bólu miesiączkowego do tego wczoraj wieczorem miałam delikatne kłucie pochwy. Ten ból miesiączkowy przeplata się z bólem brzucha jakby takim ciągnięciem mam nadzieję że to Moja Kruszyna rośnie i robi sobie miejsce. Poza tym na dniach minie termin 2 okresu i może dlatego objawy nasilone?jak myślicie?

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien, o której będziesz mieć wyniki bety ?? :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta kolo 18. Pierwszy wynik to 84,25 w piątek. To dzisiaj ile powinno Być? Trochę się denerwuje...moj mąż też bo ciągle wysyła mi smsy dotyczące wyniku :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minimum 186, a idealnie ok. 250. Jak będziesz miała wynik i wpiszesz w belly to Ci pokaże czy jest dobry. Możesz skorzystać też z kalkulatora belly, tam taki ładny wykres się robi.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się pochwalę jak rośniemy :)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/08986bf026bbc65f.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c98b160bdec0231b.html

miszkaaa, czekolada, monika_89 lubią tę wiadomość

• arien Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 205,46. Wiec chyba ok:)

kwiatuszek789, miszkaaa, czekolada, Mala_Czarna_89, monika_89 lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pięknie :), a kiedy pierwszą wizytę planujesz?

43kt9vvjbmmercyy.png
‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ