Ciężarówki Rocznik'89 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasia większość rzeczy co napisałas mam już wrzuconych do koszyka Także dziękuje za podpowiedź fajnie że się pokrywają artykuły, ogólnie zamawiam produkty do kąpieli po kąpieli krem na brodawki, odparzenia, herbatkę na laktacje, wrzuciłam aspirator do nosa . Zastanawiam się nad inhalatorem hm...który tylko.
-
Marlena moge Ci jutro mapisac co zamawialam bo bym dokladnie wziela z zamowienia na moim profilu na gemini.
Inhalator tez polecam bo my teraz z dnia na dzien w pierwszej lepszej aptece kupowalismy. Dalam 130zl za niego. Nie wiem czy drogo, nie porownywalam z cenami na gemini.
Tych podkladow podpasek poszlo u mnie duzobo trzeba czesto wymieniac. Wez sobie jeszcze majteczki siateczkowe.
Ja polecam aspirator canpola. Nie trzeba w nim.filtrow wymieniac i myje sie tylko ta koncowke
Ja octeniseptem psikalam na rane po nacieciuWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2015, 23:50
-
Oj, wkładki latacyjne, właśnie... Dużo tego schodzi przy kp? Zastanawiam się nad zakupem wielorazowych. Słyszałam też o muszlach laktacyjnych, ale jakoś mnie to przeraża. U mnie coraz więcej siary. W dzień jest spokój, ale w nocy zdarzają się niezłe wycieki.
A co do fotelików, to są takie, w których baza służy zarówno do 1., jak i do 2. fotelika. Np. Maxi cosi 2 way fix (choć mnie maxi cosi nie przekonuje w ogóle). U nas okazało się, że Romer, którego miałam wybranego nie będzie pasował do naszej kanapy. Cybex za drogi, więc pewnie zdecydujemy się na BeSafe izi go w związku z tym, a potem pewnie izi go plus, bo jest do 25kg i przeszedł pozytywnie Test Plus, oczywiście montowany tyłem, z montażem na pas, bez bazy. Muszę jeszcze jutro posiedzieć nad wynikami testów i podjąć decyzję. -
Patrycja ja zuzylam 40 szt jednego opakowania i kilka z drugiego. Jeszcze kwestia jak czesto chcesz wymieniac je bo ja nie robilam tego codziennie jesli nie nasiakala bardzo bo czasami malutko cieklo. Na gemini duzo taniej jest bo druga paczke kupilam w tesco i jakos 8-9zl drozej zaplacilam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 07:13
-
A właśnie dziewczyny jakie majtki poporodowe wybrać? Wrzuciłam do koszyka wielorazowe akuku i nie wiem czy to dobry wybór.
Ja do kąpieli będę zamawiać ziaje plyn natłuszczający, do pupy alantan maść, na brodawki ziaje lanomaść, dzidziusia plyn do mycia butelek, podkłady chyba belli byly najtańsze i wkladki laktacyjne też.
Edit. Jednak wkładki laktacyjne akukuWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 08:19
-
Dzień dobry
Ada, stelaż od Pascala nie ma tylnej osi między kołami i dzięki temu składa się tak mocno, że mieści się do bagażnika w matizie A to spore osiągnięcie ;P
Co do zakupów, o których piszecie, to dla mnie to jeszcze nie ten etap. Czytam i jakoś nic do mnie nie przemawia Wiem tylko, że nie zdecyduję się na produkty z ziaji (któraś o nich pisała), bo jestem alergikiem i mi ziołowe produkty szkodzą, a dziecko może niestety odziedziczyć po mnie alergię. Zresztą nie będę dziecka kąpała/smarowała w rękawiczkach, żeby sobie nie zaszkodzić Pamiętam, że kiedyś po zastosowaniu jakiegoś środka z ziaji taki mi spuchła twarz, że sama siebie rano w lustrze nie poznałam. -
A jeszcze mam jedno pytanie linomag jakie ma opakowanie? Tzn czy to jest miękka elastyczna tubka czy taka sztywna jakby aluminiowa? Mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi a i czy jest z nakrętką czy takim koreczkiem otwieranym?
Pola ja jestem wielka fanka ziaji. Nawet na szkole rodzenia położna polecała ich produkty. Ale wiadomo dla każdego cos innego więc jak masz uczulenie to odpada. -
Majtki już mam zamówiłam na allegro od tego dostawcy HubiWorld.
Co do kosmetyków to mnie przekonuje Ziaja, Dzidziuś i Skarb Matki.
hm...wkładek nie wrzuciłam jakoś nie pomyślałam o nich podkładów wrzuciłam 2 opakowania-starczy czy??
I jeszcze mnie jedno zastanawia termometr do mierzenia ciała-wrzuciłam Baby One elektryczny z mięciutką końcówkę i nadal nie wiem czy to dobry wybór.
Pola, spokojnie na na tym etapie ciąży też nie miałam pojęcia ale to jest tak że z czasem wszystko przychodzi
A tak w ogóle to witamy się w 29 tc -
Marlena dzidziuś ma fajny balsam do ciała od urodzenia, spodobał mi się i chyba go wypróbuje
Jedno co nie wiem co z kremem do pupy, bo wkurzają mnie takie male pojemności. Kilka posmarowań i tubki nie ma mogliby producenci pomyśleć i zrobić większe opakowania -
Ja uzywam nivea i wlasnie 2w1 mam bo wygodniej tak jest. Ostatnio uzywalam tez plynu do kapieli z oliwka i tez przecieralam tym glowke malej bo wielkiego mycia wloskow teraz to jeszcze nie ma. Jak jej podrosna i ona bedzie juz samodzielniejsza podczas kapieli to bedzie i szampon. Teraz najczesciej sama kąpie ja wiec stawiam na wygode.
Do pupki uzywam sudocremu po tym jak miala odparzenie. Najpierw mialysmy nivea i mimo ze odparzenie bylo prawdopodobnie od husteczek nawilzonych pampersa to zostalysmy przy sudocremie. Zamowilam teraz zapasowe, wieksze opakowanie 250g i na dluuugo wystarczy.
Z termometrem nie pomoge po nie mamy jeszcze i sama nie moge sie zdecydowac. Bezdotykowe sa niepewne bo wystarczy ze dziecko zacznie plakac i skora malucha sie rozgrzewa. A jednak mierzy sie jak maluch marudzi. I sama nie wiem. A do piatku tez musze kkupi bo szczepimy sie.
Marlena nasz HubiWorld zrobil mnie w balona ostatnio bo zaplacilam za kuriera a wyslal mi poczta. 4zl roznicy tylko ale fakt faktem.
Ada o linomagu nie mamnl pojeciaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 11:27
-
o matko, matko dziewczyny!
Ja z tymi artykułami higienicznymi też jestem mocno do tyłu Jakoś nie myślę o tym jeszcze tak konkretnie jak Wy. Póki co wiem tylko tyle, że zamówienie chce zrobić właśnie w gemini. Dorotko, Twoja lista zakupowa z apteki bardzo by się przydała
Na temat wiary nie będę się wypowiadać, bo szkoda moich nerwów
-
Patrycja dzięki wydaje się wygodna ta tubka
znalazłam tez alantandermoline maść pielęgnacyjna i nie wiem czy na nią sie nie skuszę, a w razie oparzeń pewnie sudocrem lub cos innego z tlenkiem cynku.
A termometr to chyba będę używać ten co kupiłam owulacyjny. Używałam do jedynie w ustach ale na pewno odkażę go w spirytusie. Tez ma miękka końcówkę i jest bardzo dokładny
http://www.aptekagemini.pl/termometr-geratherm-basal-digital-owulacyjny.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2015, 12:17