X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • A-nisia Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! az mi głupio się odzywac bo jestem tak bardzo nie na bieżąco ze az mi wstyd przepraszam :( miałam nadzieje przez swieta byc bardziej tu aktywna ale gdzie tam! wizyty ciągle u rodziny jak nie jednej to drugiej i nawet chwili dla siebie nie mieliśmy nie mówiąc juz o takich abstrakcjach jak włączenie komputera :D a od pon znów do pracy i siedzenie do późna bo okres urlopowy a dzieci w szpitalu cała masa i ktoś musi pracowac :/ ale nie ważne :)
    z ważniejszych rzeczy to wczoraj mieliśmy połówkowe USG - Staś piękny i zdrowy, duży chłopczyk a mama taaaka dumna :):) ja za to nadal niezbyt duża choc brzuszek już troszeńkę widac :)
    a jak tam Wasze plany sylwestrowe?? ma pracujemy oboje pracujemy do 18 a potem chyba wieczór jak co dzień - troche mi smutno że tak zwyczajnie ale chyba i tak nie miałabym siły7 na jakąś impreze czy coś wiec poprostu bedzie spokojniej niz zawsze i juz :)

ex2banlianb8bcf2.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

My mieliśmy siedzieć sami w domu w sylwestra, ale zadzwonił mój kuzyn ze cofnęli go z trasy wcześniej i nie maja z żoną żadnych planów wiec umówiliśmy sie ze wpadną. W tym samym czasie mąż zaprosil kolegę z żoną i córką wiec będzie kilka osób u nas. Wczoraj lecialam wieczorem na zakupy bo nie byłam przygotowana na gości. A kupienie czegokolwiek o 20 graniczy z cudem. Byłam chyba w dwóch lidlach, biedronce, Intermarche, polo i w dwóch lokalnych supermarketach. W każdym czegos nie dostałam wiec musiałam tak latać.

Aga gratuluje udanej wizyty :) do kiedy dokladnie masz ten staż? Chyba jakos po nowym roku możesz iść na zwolnienie tak?

Marlenko przykro z powodu zachowania teściowej. Ja nie wiem czy te baby są takie zazdrosne o swoich synkow czy o co chodzi ze tak się zachowują?!

Monia. Tylko dwa tygodnie! Super! Przynajmniej wiesz kiedy sie czegoś spodziewać. Będziemy mocno kciukac.

Wczoraj zawiozłam jedna pralkę ciuszków do wyprasowania moim rodzicom. Niech dziadki pomogą, bo ja nie wyrabiam. Zdecydowanie mam za dużo tego.

Czy tylko ja jestem nie normalna i ryczę na reklamie Tymbarka? Kurde no nie mogę jej oglądać tak mnie wzrusza.

Mam dzisiaj dużo roboty wiec jakbym juz nie zajrzała to życzę Szczęśliwe nowego roku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2015, 08:26

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • A-nisia Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miszka ja już nie jestem na Stażu, Staz skończyłam w październiku , teraz już pracuje jako pediatra na specjalizacji i cała specjalizacje która trwa 5 lat mogę przedłużyć o rok czyli o macierzyński wiec generalnie nie mogę iść na zwolnienie....

ex2banlianb8bcf2.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w starym roku :-) co do zakupów wczoraj byliśmy o 17tej i już wiele produktów nie było m.in.piersi z kurczaka i pekinki ;-) masakra jakaś ale na szczęście mama dziś kupiła w sklepie koło nas. Do nas mają wpaść dziadkowie a odnośnie teściowej już mi przeszło niedługo ma imieniny więc się odwdzięczę ;-) :-P
    Już drugą noc z rzędu śni mi się poród i te nieszczęsne pieluchy które są niewyprasowane :-P to będzie moje postanowienie noworoczne he he :-D

Kochane chciałam Wam życzyć wszystkiego dobrego w Nowym Roku aby był jeszcze lepszy od tego co mija :-) Dla mamusiek zdrowych pociech a dla brzuszków szybkich i lekkich porodów oby wszystko dobrze się skończyło i ogólnie Szampańskiej zabawy z Piccolo :-P

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 18:06

Marzec x 2 <3 <3
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane Szczesliwego Nowego Roku! Niech bedzie obfity w radosc, milosc i szczescie :-*

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochaniutkie pomyślności w nowym roku :-* :-* :-*

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 03:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam Sylwester minął? U nas było naprawdę fajnie, choć dziwnie tak być zupełnie trzeźwym i rozwozić towarzystwo po domach :) Poza tym śmiesznie wyszło, bo na 5 dziewczyn aż 3 były w ciąży, 18tc, 36tc, no i ja :D Leżę już w łóżku, mały szaleje w brzuchu, ale mam nadzieję, że zaraz da mamie pospać. Dobranoc!

43kt9vvjbmmercyy.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 03:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach, wszystkiego najlepszego!

43kt9vvjbmmercyy.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w nowym roku :) My byliśmy u szwagra na domówce. Myślalam, że będzie mniej ludzi, trochę przeszkadzał mi hałas :P Brzuch dokuczał bo ile można siedzieć. Wytrzymałam do 2 i pojechaliśmy do domu ;)
    Sama wywaliłam calą flachę szampana. Piccollo ;)

Najlepszego :*

No i IWONA GRATULACJE!!!!!

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w nowym roku.

U nas bylo bardzo miło :) goście byli gdzies do 2, później troche ogarnęłam i z mężem chyba do 5 rozmawialismy o wszystkim i o niczym :P zostalo duzo jedzenia wiec będziemy dzisiaj dojadać. Faktycznie śmiesznie tak w pijanym towarzystwie ale ogólnie spoko.

Iwona gratulacje?! Znaczy sie ze to juz? Czy ja cos się pogubiłam?

Edit. Weszłam na fejsa i juz wiem!!!! Gratulacje!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 12:11

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w Nowym Roku :-) Jeszcze raz wszystkiego dobrego :-) ja po 12tej padłam :-P wypiłam szampana piccolo jeszcze chwilę posiedziałam i jak mnie zmorzył sen to masakra, o 3ciej się przebudziłam wykąpałam się i Jakub tak się rozbudził że szalał ze godziny miałam wrażenie że tańczy kopał we wszystkie możliwe strony.

Iwona, gratuluję :-) aż nie dowierzam że to już po :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Monia, dla mnie to też abstrakcja, chociaż u nas jeszcze długo do porodu. Niby wiem, że mała rośnie we mnie, rusza się, czuję ją, ale jednak jak pomyślę, że na przełomie maja i czerwca pojawi się na świecie i nagle pewnego dnia wrócimy do domu z nowym człowiekiem to jakoś trudno mi w to uwierzyć :P Super, że wiesz kiedy nastąpi poród. Zawsze o jeden stres mniej - odpada element zaskoczenia.

Marlenko, dobrze dogadałaś teściowej. Ja nie wiem skąd te matki Waszych mężów się wzięły...

Agnieszka, cieszę się, że wizyta przebiegła pomyślnie :) Chyba musiałaś mieć mocno wysportowany brzuch przed ciążą? Wydaje mi się, że pewnie masz bardzo mocne mięśnie i to one powodują, że nie rośnie zbyt szybko.

A ja chora... W środę wróciłam z biura z bólem gardła, temperaturą, bólem stawów, skóry i głowy. Aż mną telepało. Napisałam do lekarza, odpisał jakie leki mam brać i tak próbuję dojść do siebie :/ Wczoraj chyba jeszcze przed 1 spałam. Za to dzisiaj córcia dała mi takie emocje, że szok! Rano przebudziłam się i poczułam coś przedziwnego. Jakby w jednym miejscu zaczął rosnąć mi guz na brzuchu. Położyłam rękę i nie mogłam uwierzyć :P Po chwili trochę się schowała, a po jakimś czasie tak się wypchnęła z drugiej strony, że znów miałam super wypukłość :D Coś wspaniałego!! No i dzisiaj mąż pierwszy raz poczuł ruchy :) Leżeliśmy na tapczanie, oglądaliśmy film, a nasza baletnica zaczęła sobie leciutko fikać. Położyłam jego dłoń na brzuchu i poczuł ją :D Nie ukrywam, że poprawiło mi to trochę samopoczucie, chociaż choróbsko zaciekle walczy o przetrwanie :/

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 12:26

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, wczoraj cały dzień przeleżałam w łóżku, dzisiaj też. Mam już dość leżenia, ale chcę się porządnie wykurować dla dobra Julki. Planuję pracować do końca kwietnia. Umowę z szefem mam taką, że mam dojeżdżać do biura raz w tygodniu. W tym tygodniu wyjątkowo jeździłam od pon. do środy, bo na koniec roku musieliśmy pozamykać parę spraw. Nie wiem czy zaraziłam się od kolegów z pracy, czy akurat miałam słabszy moment i pogoda mnie rozłożyła, ale w poniedziałek powiem przełożonemu, że teraz pojawię się dopiero jak dojdę do siebie.

Nie dziwię się, że dopadają Cię smutki. Nie zazdroszczę, że mąż pracuje na wyjazdach... Ja bym chyba tak nie umiała ciągle czekać. Mój tata całe życie tak pracuje. Więcej go nie ma w domu niż jest. Zawsze podziwiałam mamę, że potrafi tak żyć. A przypomnij mi proszę czym zajmuje się Twój mąż?

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola życzę zdrówka. Wygrzewaj sie ile się tylko da choc rozumiem że nie jest łatwo tak leżeć w łóżku.

Kasia. Oby te 3 tyg szybko zleciały i mąż będzie z powrotem.

Kasia-arien melduj sie! Jak u Ciebie?

U mnie mąż walczy ze zmywarką. Byliśmy dzisiaj w castoramie żeby kupic szafkę do zabudowy piekarnika ale niestety trzeba zamawiać i czekać 3 tyg. Jeszcze w poniedziałek zobaczymy w innym sklepie moze będzie szybciej i taniej?

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola kuruj się.

Ada mam pytanie do Ciebie. Na jaki rozmiar trzeba dziecku wziąć czapeczke na wyjście ze szpitala?? Czasem jest podany wiek ale czasem sama numeracja i wtedy nie wiem. Chciałam dziś kupić ale nic.nie było więc chyba na allegro poszukam.I do tego szalik czy jakiś komin? U nas w kombinezonie jest luka więc coś obowiązkowo pod szyję.

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlenko. Jesli chodzi o czapeczkę na noworodka to tak 36-38 cm z tego co się orientuje. Tak mi poleciła koleżanka. Przejrzałam te czapki co mam i niestety nie ma na nich rozmiaru :/ i w ogóle uświadomiłaś mi ze nie mam czapki na wyjście. Tylko mam same bawełniane smerfetki. A wydaje mi się ze szalik nie będzie potrzebny bo noworodki maja króciutką szyje wiec jak zapniesz do konca kombinezon to będzie i tak będzie pod brodą. Ja nie planuje żadnego szalika ani komina.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie wiem co z szyją ;-) mnie też tego brakuje ale jak na złość nigdzie nie mogę spotkać takiej zimowej czapki

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja musze się rozejrzeć za taka czapeczką. Moze w pepco będą?

ex2bmg7yxswzkwmo.png
‹‹ 346 347 348 349 350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ