X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • A-nisia Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzis wieczorem jedziemy juz do tesciow i nie wiem kiedy znowu wpadne na forum dlatego chcialabym Wam juz zyczyc wspanialych, radosnych Swiat! Odpocznijcie i nabierzecie duzo sil! Pozdrawiam Wam wszystkie bardzo cieplo :):)

ex2banlianb8bcf2.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota... Sorry ze tak napisze ale ta twoja teściowa to tempa dZida... Jedyna osoba która ogranicza jej kontakt z wnuczka jest ona sama. Gdyby chciała to by była u niej codziennie.

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 12:18

wnidtv73dpzdszlc.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 01:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam sie z Wami. Ale jakby miala byc codziennie to by mnie chyba cos strzelilo. Pewnie po Wigilii bedzie tu cala wiazanka epitetow na nią ;-)

Ewelina popdisuje sie pod tym co Kasia napisala - super fotki i super wygladasz :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2015, 01:44

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2016, 12:18

wnidtv73dpzdszlc.png
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 19:55

klz920mm8wuzprdr.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam złożyć Wam życzenia spokojnych, wyjątkowych świąt :) Rozinnego ciepła, dobrego samopoczucia, i żeby spełniły się Wasze marzenia (kolejne, poza tymi, które mamy w brzuszkach, albo które śpią w łóżeczkach). Mam nadzieję, że będziemy na tyle twarde, że żadna z teściowych nie popsuje świątecznej atmosfery :)
    Ściskam Was mocno kochane :*

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje chcialam wam zyzyc zdrowych wesopych i spokojnych swiat :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2015, 11:23

• czekolada Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane chciałam Wam życzyć zdrowych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia. Abyście spędziły w gronie najbliższych, dużo spokoju i radości :-) Niech Błogosławi Wam Boże Dzieciątko :-)
    Wesołych Świąt :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry świątecznie

To nasze pierwsze święta na swoim wiec postanowiłam w tym roku zabawić sie w kucharkę i tak zrobiłam: Bigos, barszcz czerwony, ciasto chmurkę, ciasto rafaello, sałatkę jarzynowa i sałatkę z tortellinii. No i ugotowalam dla psa, tez musi cos jeść w święta :P Jeszcze dzisiaj musiałam posprzątać bałagan po tych moich harcach i ogólnie to mam dosyć. Ale jestem z siebie dumna. :D

Iwona. Lenka to juz duza dziewczyna! Ale niech jeszcze posiedzi w brzuszku.

Dorota. Ta Twoja teściowa to przechodzi sama siebie. Czy ona nie ma rozdwojenia jaźni czy co?!

Marlenko, pytałaś o prezenty od odwiedzających. Wpadły nam pieniążki, jakies kwiatki, poszewki na poduszki takie ozdobne ręcznie robione, talerzyki i szklane deski do krojenia.

Dziewczynki życzę Wam spokojnych i Wesołych Świąt. Dla mamusiek dużo cierpliwości i pociechy z maluszków, brzuchatkom łatwych porodów i zdrowych dzieciaczków, a naszym kochanym Sylwii i Ewelinie spełnienia tego największego marzenia <3

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 24 grudnia 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki i ja Wam zycze aby te swieta byly magiczne! Brzuchatkom przede wszystkim lekkich porodow i donoszonych ciaz, dla tych ktore maja maluszki przy sobie samych spokojnych dni i przespanych nocy a dla oczekujacych na II kreseczki pozytywnego testu i dorodnych fasolinek :-)
    W nastepne swieta wszystkie juz bedziemy mialy maluszki przy sobie :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wszystkiego co najlepsze, spełnienia marzeń, spokojnych Świąt, rodzinnej atmosfery, realizacji planów, dostrzegania i doceniania nawet najmniejszych chwil radości i pomocy partnerów :*

43kt9vvjbmmercyy.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wam kochane minęły te święta? Nam bardzo fajnie :) milo, spokojnie i bez żadnych ekscesów :) dzisiaj mieliśmy juz zupełnie odpoczywać ale chodzi mi po glowie caly czas żeby jednak kogoś na szybko zaprosić :) bo wolne dla męża sie konczy i znów będę siedziala sama w domu :/ wiec musze na Maksa wszystko wykorzystać ;)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdoberek :)

Nie dałam rady zajrzeć po ostatnim wpisie i nawet nie miałam kiedy złożyć Wam życzeń. Mam nadzieję, że święta upłynęły Wam w gronie rodzinnym i cudownej atmosferze. I mimo, że z opóźnieniem to z całego serca życzę Wam wszystkiego dobrego <3

A teraz nadrabiam:

Monia, jak już dotrzesz do granicy ciąży donoszonej to już całkowity luz :) Pozostanie jedynie stres przedporodowy ;)

Ada, gratuluję 8 miesiąca! :)

Kasiu A. - jesteś najlepszym i wymarzonym domkiem dla Tomka <3 I nie wolno Ci myśleć inaczej!

Elka, to jasne, że za wcześnie, żeby zobaczyć pęcherzyk, ale fajnie, że wszystko wygląda dobrze :) Oby tak dalej.

Biedroneczko, Kochana... Odpocznij i wróć tak jak ja wróciłam - w szczęśliwym cyklu :) Tego Ci życzę z całego serca <3

Agnieszka, cudownie, ze tak pozytywnie wspominasz poród :)

Kasiu K. - i bardzo dobrze, że koleżanki teściowej nie było, a teściowa jak się obraziła to jej problem :P

Co do reszty wpisów to jeśli kogoś pominęłam to po prostu nie bardzo wiedziałam co napisać.

A nam ostatnie dni minęły dość intensywnie. W czwartek koło 13:00 pojawiła się u nas teściowa i męża siostra z mężem i córką. Zjedliśmy wigilijny obiad i o 17 oni ruszyli dalej, a my ruszyliśmy do moich rodziców. Zostaliśmy tam na noc, a w piątek po południu wróciliśmy do domu. W sobotę mieliśmy zlot męża rodziny u nas - teść z partnerką, jej syn z narzeczoną i synem i siostra męża z rodziną. Powiem Wam, że mimo iż było bardzo miło i przyjemnie to pod koniec miałam już dość. Fizycznie byłam już wykończona. Bolał mnie kręgosłup i nie mogłam sobie znaleźć miejsca. Goście zebrali się szybciej niż się spodziewaliśmy, ale chyba wszyscy byli już zmęczeni ciągłą gonitwą po rodzinie. Chwilę po 20 leżeliśmy już w pościeli i obejrzeliśmy film :) A dziś od rana słodkie lenistwo. Pospaliśmy do 9:00 później jeszcze chwilkę poleżeliśmy razem. Potem każde z nas miało trochę czasu dla siebie, a teraz zmierzam pod prysznic. Zastanawiam się czy wyciągnąć męża na spacer jeszcze przed obiadem czy po :P

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.

U nas tez intensywnie w te święta :)

W wigilię najpierw u moich rodziców później do teściów. W boże narodzenie śniadanie u teściów a później szykowanie dla gości. Przyjechała moja koleżanka z facetem i córka. Wczoraj zjechala sie do mnie rodzinka w odwiedziny wiec siedzieliśmy do 22. Dopiero dzisiaj rano ogarnelam bałagan. A teraz latamy po media markt i kupujemy sprzęt do kuchni. Mąż dostał odszkodowanie z pzu wiec kupiliśmy piekarnik. Płytę indukcyjna i zmywarkę :) mieli dzisiaj jeszcze przyjechać znajomi ale koleżanka sie rozchorowała wiec umówiliśmy sie na przyszły tydzień. Także jak zjedziemy do domu będziemy zalegać w łóżkach no albo podłączać chociażby zmywarkę.

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 27 grudnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia A a czy Ty nie mialas odpoczywac? Bierz meza pod kocyk i lezakujcie bo przy gosciach trzeba troszke pochodzic jednak.

U nas w swieta w sumie ok. Wigilia z teściowa nawet nieźle mineła, w 1 dzien swiat przyszla kolezanka z ktora dawno sie nie widziala i opracowalysmy winko, pozniej dojechala siostra z kolezanką. Poprosiłam siostre na chrzestna dla Julki. A drugi dzien swiat tez spokojny bo inna kolezanka byla na obiadku u mnie. Generalnie stare słynne przysłowie - święta, swieta i po swietch.
    A moja Jula bardzo nie lubi towarzystwa bo jak bylo kilka osob to plakałą, marudzila i spac nie mogl a jak tylko poszlo sie z nia z pokoju albo goscie poszli to zacieszala do nas i byla do rany przyłóź :)Po rodzicach chyba woli spokoj niż nadmierny zgiełk ;)

Kasia K pytałas jak po zmianie mleka. Jest lepiej ale jakijs duzej roznicy nie widze :/ gazy sie zatrzymuja i musi co swoje wycierpierc zeby sie ich pozbyc a przy tym mega placz i marudzenie. Dzisiaj zaczelismy czwartą puszke wiec mam nadzieje ze jeszcze przyjdzie moment ze zacznie ono dobrze dzialac

Iwona, Monia jak tam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 14:10

klz9io4pkfldzhbc.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-) cześć mamuśki :-)
    Święta święta i już po...minęło szybko i gościnnie. powiem Was że fajnie jest tak spotkać się z rodziną ze znajomymi ale też i bardzo uciążliwe od tego siedzenia moje hemoroidy znowu odezwały się :/ ale dziś więcej leżałam więc jest lepiej ale ogólnie dość nieprzyjemna sprawa.

Chciałam się pochwalić :-P w Wigilię odebraliśmy wózek dla Jakuba :-) jest dość duży wygląda na masywny i ciężki ale jak dla mnie lekko się prowadzi no i gondola jest duża więc nie będzie to wózek na 3 miesiące co mnie bardzo cieszy. A jest taki sam jak na zdjęciu. Więc nasz syniunio dostał prezent na gwiazdkę :-)
    A wczoraj wieczorem tak się rozszalał że widziałam jego stopę :-) piętą mi przejeżdżał po brzuchu a że leży główkowo to widok miałam pod samym biustem.
    W zeszłym roku był to dla mnie trudny okres a w tym dostałam wynagrodzenie za cały rok :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ja :-) święta zlecialy bardzo szybko ale i bardzo Milo :-) choć ciężko było wysiedziec przy stole jakoś dalam radę :-) nogi mam tak popuchniete że teraz mam przymusowe siedzenie w domu bo nie mam butów :-\

Czekamy 3 dni i będziemy intensywnie zapraszać niunie na ten świat :-) już się nie mogę doczekać aż będzie z nami :-)

A naszego wózka jeszcze nie ma :'(

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Marlenko zazdroszczę wózka. Naszego tez jeszcze nie ma :/ mam nadzieje ze na dniach dostane telefon ze jest do odbioru. U nas Klara tez dostala prezent, przytulankę i skarpeteczki. Dzisiaj ruszam po jej ciuszki i zaczynam wreszcie pranie. Musze się juz ogarnąć w tym wszystkim.

Iwonka. Trzymamy kciuki za wypędzanie malej z brzuszka. Oby gładko poszło.

Dorota. W wigilie to było pierwsze spotkanie teściowej z mala? Jak się zachowała?

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 28 grudnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona nie jestem zwolennicza wypędzania maluchów z brzucha ale jesli tak wolicie to pozostaje mi trzymac kciuki za powodzenie :)

Ada w sumie tak, to bylo pierwsze spotkanie tesciowej z wnuczką. Tzn byla w szpitalu, ja raz u niej w pracy i raz na miescie ją widziala ale zeby tak na spokojnie to pierwszy raz. W sumie tak gadala tylko do niej i cieszyla sie ale to w sumie normalne. Raz wziela ją na rece ale akurat mała marudziła to i u niej był płacz to mąż ją szybko zabral :D jedynie wkurzala mnie bo jak mała na lezaczku lezala i zaczynala marudzic to do niej podchodzilam. Tesciowa nie slyszala ze ona marudzi i myslala ze podchodze do małej tak po prostu i komentowała niby w imieniu Julki "nie mecz mnie tak" itp. Że niby jej przeszkadzam lezec... powiedzialam jej dobitnie dwa razy ze trudno zebym ją olała jak zaczyna płakac. I wkurzala mnie w momencie jak podalam jedzenie, wszyscy jedli a mała marudzia to ta zebym usiadła, zjadła a ona ja wezmie. No zesz kurde chyba to moje dziecko wiec moj interes sie nia zajac nawet jesli jestem glodna. I trudno zeby ona odeszla od stolu zajmowac sie nią bo w koncu ona byla gosciem. Chciala pokazac jaka to dobra nie jest. I skomentowala pozniej do mojego meza ze za mocno trząsamy mala i ze balaby sie tak nosic dziecko jak my. A my bierzemy jej pupke pod reke a druga podtrzymujemy glowke. Dziecko zadowolone wszystko obserwuje. A ona tylko na lezaco by nosila. Juz widze jak Julka tak wytrzymuje dluzej.

aha i mega szarpnela sie na prezent - od niej i jej dwójki dzieci Jula dostała body na krotki rekaw (zakladam jej praktycznie caly czas te na dlugi wiec pewnie nawet sie nie przyda), skarpeteczki (których mam cały koszyczek i tez klade tylko sporadycznie na spacery zazwyczaj) i gryzak, ktory na ta chwile jest nam zbedny bo mala nie łapie jeszcze go w raczki i nie gryzie. Ciuszki kolorystycznie typowo chlopiece. ehh :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 13:43

klz9io4pkfldzhbc.png
‹‹ 344 345 346 347 348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ