X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia. Ja też mam dużo wydzieliny ale do tej pory byla albo bezbarwna albo żółta. A dzisiaj pojawiła sie gęstsza i brązowa a w jednym miejscu bardziej zbita i ciemniejsza. Dużo tego nie było, tyle co na wkładce a na papierze bylo czysto.

O juz ładna waga Tomusia. Do 1 marca jeszcze trochę podrośnie :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam raczej białawą te wydzielinę. Albo właśnie przezroczysta.
    Strasznie cieszę się ze Tomek przekroczył magiczne 3 kg choc zdaje sobie sprawe z marginesu błędu. Nie mniej jednak brzmi to dla mnie lepiej niż 2kg ileś tam. Mama zaczęła trochę podjadać i od razu widać że dziecku lepiej ;)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, dzięki za wszystkie rady i sposoby na kryzysowe syruacje. Ja też kupiłam lanolinę Lansinoh, ale dość droga jest a ponoć Ziaja ma czystą lanolinę dużo taniej. Nie sprawdzałam tego, ale jeśli któraś z Was będzie dopiero kupować albo jej się skończy to warto sprawdzić :)

Ada, skoro czop brązowy to jest nadzieja na rozkręcenie akcji. Mój co prawda odszedł już 10 dni temu, ale był prawie biały, no może beżowy. A ponoć im bardziej krwią podbarwiony tym poród bliżej. Choć znajomej odszedł rano bielusieńki, a wieczorem urodziła.

Ładna waga Tomka, super!

Ja cały czas się zastanawiam nad wagą Franka, bo ostatnio "ważony" był 20 stycznia i wtedy wychodziło 2180, no ale od tamtej pory minęło 5 tygodni. A co do kojej wagi to u mnie dziś dzień cotygodniowego ważenia i klasycznie od zeszłego tygodnia doszło 0,4kg. Ostatnio mam takie tempo tycia właśnie. No a od początku przybyło 3,3kg.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czop wyglada jak taka galaretka lekko z krwia. napewno tego nie przeoczycie.
    mi czop i wody odeszly w hmmm w ciagu 3 godzin jak Julek sie urodzil:)

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, ale fart :D aktualnie zostałam w pokoju sama z jedną dziewczyną, do której przyjechał facet i sobie gdzieś poszli na dłużej. I wiecie co? Poproszę plusik :D <3

Robaczek89, Lorka, miszkaaa, kwiatuszek789, czekolada, Pola 89, monika_89 lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia no nie mogę <3 uwielbiam Cię :*
    Dziewczyny dziś zgłaszam nieobecność z powodu wyjazdu męża - mam sajgon , jutro wyjeżdża i dziś wszystko na hura robimy :( odezwę się jutro :*
    Miłego dnia wszystkim <3

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 18:30

Marzec x 2 <3 <3
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia! Wielki plus dla Ciebie! :)

Madzia ja tez mam Gbsa. Martw się. Jak odejdą wody lub jak zaczną sie skurcze- mój lekarz powiedzial ze co 10min- mam jechać do szpitala. Wtedy podają antybiotyk i powinno być ok.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 18:31

Marzec x 2 <3 <3
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia duzy plus dla Ciebie + ;-)

Madzia bedzie dobrze. Podadza antybiotyk i bedzie ok. Nie stresuj sie kochana.:-*

Kurcza ale bym sie zdrzemnela... Niestety musze czekac na faceta z energetyki bo cos nam sie światlo miga, dyskoteka normalnie, raz ciemniek a raz jasniej i zaczynam sie bac zeby to pozaru nie wywolalo.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzi ja tez nie jestem zachwycona gbs-em ale cóż zrobić?! Pozostaje nam jedynie być dobrej myśli. O moim szczepie nic więcej nie napisali wiec nie wiem czy jest wrażliwy czy nie.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały dzień was podczytuję :-) czekam z niecierpliwością na dalszy rozwój wydarzeń :-P

Kasia, uwielbiam Cię <3 i podziwiam za odwagę :-P
    CO do wagi to mój lekarz powiedział w 30 tc że Kubuś będzie ważył ok.3,5 kg, w szpitalu na 2 dni przed porodem lekarz któy wykonywał mi usg stwierdził że waży ponad 3200, wyobraźcie sobie moje zaskoczenie jak okazało się że waży 3720 ;-)

Mój czop był z krwią typowa galaretka i odszedł przy rozwarciu na 6 cm :-P

gbs nie miałam wykonywanego dostałam antybiotyk ale dopilnujcie żeby wam go podali i to w odpowiednim czasie bo ze mną leżała kobieta gdzie miała dodatni wynik dostała za późno antybiotyk (przyjechała w ostatniej chwili do szpitala) i niestety ale jej córce wkradła się jakaś bakteria wiem, że to dziecko miało wykonywany posiew z krwi co dalej nie wiem bo ja już wyszłam. Więc musicie zadbać o to aby wszystko dobrze się skończyło.

Jak opisujecie swoje przygody to aż mnie się przypomina mój poród, tyle że wszystkie objawy miałam dosłownie w dobie i nawet nie wiem kiedy to wszystko minęło :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio jak byłam w szpitalu to przy przyjęciu kilka razy powtarzałam o gbsie. Polożna w kilku miejscach w mojej karcie napisała czerwonym długopisem, ale raja ze trzeba jeszcze dopytać i dopilnować żeby lek podali.

W ogóle to dzisiaj przesadziłam! Kasia nie czytaj bo mnie zabijesz :P na obiad zrobiłam pizzę, wrąbałam trzy wielkie kawałki popiłam je colą i zagryzłam cala tabliczką milki z malinami. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 17:19

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka z malinami <3 zastanawiałam sie oglądając reklamy czy dobra?
    Ja dzisiaj z kolei pojechalam troche z owocami. Zjadłam dwa cale jabłka, pomarańczę i kiwi. I herbatnika o.O tak mnie ciągnie do owoców...a i tak staram się wybierać te lepsze dla mnie i omijam szerokim łukiem banany, które strasznie za mną chodza...
    Ada, wiesz, moze okazać sie ze to Twój ostatni taki posiłek na ładnych pare miesięcy :D nie żałuj sobie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 17:29

o1483e5e2gt7h77w.png

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada ja Cie zabije bo pizza za mna chodzi od kilku dni.
    W ogole mam ochote cos upiec na drozdzach

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia. Ja kupiłam taką zwykłą milkę, nie tą nową co reklamują, ale nie powiem tez mnie kusi.

Powiem Wam ze ja każdy posiłek traktuje jak swój ostatni :P

Zaliczyłam spacer, poskakałam na piłce teraz czas zalęgnąć na kanapie

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak pomyslalam ze moze stworzmy jakas tabelke czy cos takiego gdzie wpiszemy kiedy rodzilysmy jaki byl faktyczny tp, jaka waga, dlugosc dziecka itp?

Edit

Te z Was co maja przed soba porody wpisza to co moga, czyli np ptp, plec czy imie jesli juz wiadomo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 17:48

klz9io4pkfldzhbc.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 18:31

Marzec x 2 <3 <3
  • arien Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem za ale z telefonu ledwo daje rade napisać :)
    Ada, a masz jakies skurcze, bole? Cokolwiek? Tylko daj nam znac jak będziesz jechać do szpitala i nie zapomnij o nas po porodzie! Jestem bardzo ciekawa jak wygląda Klara :) a jeszcze bardziej jak Tomek :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 17:54

o1483e5e2gt7h77w.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem za. Można by bylo zrobić ja w Google i dodałabym ja na pierwszą stronę. Wtedy kazda mogłaby sama wpisać dane

ex2bmg7yxswzkwmo.png
‹‹ 419 420 421 422 423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ