X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia. Ja też mam dużo wydzieliny ale do tej pory byla albo bezbarwna albo żółta. A dzisiaj pojawiła sie gęstsza i brązowa a w jednym miejscu bardziej zbita i ciemniejsza. Dużo tego nie było, tyle co na wkładce a na papierze bylo czysto.

O juz ładna waga Tomusia. Do 1 marca jeszcze trochę podrośnie :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam raczej białawą te wydzielinę. Albo właśnie przezroczysta.
    Strasznie cieszę się ze Tomek przekroczył magiczne 3 kg choc zdaje sobie sprawe z marginesu błędu. Nie mniej jednak brzmi to dla mnie lepiej niż 2kg ileś tam. Mama zaczęła trochę podjadać i od razu widać że dziecku lepiej ;)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, dzięki za wszystkie rady i sposoby na kryzysowe syruacje. Ja też kupiłam lanolinę Lansinoh, ale dość droga jest a ponoć Ziaja ma czystą lanolinę dużo taniej. Nie sprawdzałam tego, ale jeśli któraś z Was będzie dopiero kupować albo jej się skończy to warto sprawdzić :)

Ada, skoro czop brązowy to jest nadzieja na rozkręcenie akcji. Mój co prawda odszedł już 10 dni temu, ale był prawie biały, no może beżowy. A ponoć im bardziej krwią podbarwiony tym poród bliżej. Choć znajomej odszedł rano bielusieńki, a wieczorem urodziła.

Ładna waga Tomka, super!

Ja cały czas się zastanawiam nad wagą Franka, bo ostatnio "ważony" był 20 stycznia i wtedy wychodziło 2180, no ale od tamtej pory minęło 5 tygodni. A co do kojej wagi to u mnie dziś dzień cotygodniowego ważenia i klasycznie od zeszłego tygodnia doszło 0,4kg. Ostatnio mam takie tempo tycia właśnie. No a od początku przybyło 3,3kg.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czop wyglada jak taka galaretka lekko z krwia. napewno tego nie przeoczycie.
    mi czop i wody odeszly w hmmm w ciagu 3 godzin jak Julek sie urodzil:)

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, ale fart :D aktualnie zostałam w pokoju sama z jedną dziewczyną, do której przyjechał facet i sobie gdzieś poszli na dłużej. I wiecie co? Poproszę plusik :D <3

Robaczek89, Lorka, miszkaaa, kwiatuszek789, czekolada, Pola 89, monika_89 lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia no nie mogę <3 uwielbiam Cię :*
    Dziewczyny dziś zgłaszam nieobecność z powodu wyjazdu męża - mam sajgon , jutro wyjeżdża i dziś wszystko na hura robimy :( odezwę się jutro :*
    Miłego dnia wszystkim <3

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 18:30

Marzec x 2 <3 <3
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia! Wielki plus dla Ciebie! :)

Madzia ja tez mam Gbsa. Martw się. Jak odejdą wody lub jak zaczną sie skurcze- mój lekarz powiedzial ze co 10min- mam jechać do szpitala. Wtedy podają antybiotyk i powinno być ok.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 18:31

Marzec x 2 <3 <3
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia duzy plus dla Ciebie + ;-)

Madzia bedzie dobrze. Podadza antybiotyk i bedzie ok. Nie stresuj sie kochana.:-*

Kurcza ale bym sie zdrzemnela... Niestety musze czekac na faceta z energetyki bo cos nam sie światlo miga, dyskoteka normalnie, raz ciemniek a raz jasniej i zaczynam sie bac zeby to pozaru nie wywolalo.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzi ja tez nie jestem zachwycona gbs-em ale cóż zrobić?! Pozostaje nam jedynie być dobrej myśli. O moim szczepie nic więcej nie napisali wiec nie wiem czy jest wrażliwy czy nie.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały dzień was podczytuję :-) czekam z niecierpliwością na dalszy rozwój wydarzeń :-P

Kasia, uwielbiam Cię <3 i podziwiam za odwagę :-P
    CO do wagi to mój lekarz powiedział w 30 tc że Kubuś będzie ważył ok.3,5 kg, w szpitalu na 2 dni przed porodem lekarz któy wykonywał mi usg stwierdził że waży ponad 3200, wyobraźcie sobie moje zaskoczenie jak okazało się że waży 3720 ;-)

Mój czop był z krwią typowa galaretka i odszedł przy rozwarciu na 6 cm :-P

gbs nie miałam wykonywanego dostałam antybiotyk ale dopilnujcie żeby wam go podali i to w odpowiednim czasie bo ze mną leżała kobieta gdzie miała dodatni wynik dostała za późno antybiotyk (przyjechała w ostatniej chwili do szpitala) i niestety ale jej córce wkradła się jakaś bakteria wiem, że to dziecko miało wykonywany posiew z krwi co dalej nie wiem bo ja już wyszłam. Więc musicie zadbać o to aby wszystko dobrze się skończyło.

Jak opisujecie swoje przygody to aż mnie się przypomina mój poród, tyle że wszystkie objawy miałam dosłownie w dobie i nawet nie wiem kiedy to wszystko minęło :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio jak byłam w szpitalu to przy przyjęciu kilka razy powtarzałam o gbsie. Polożna w kilku miejscach w mojej karcie napisała czerwonym długopisem, ale raja ze trzeba jeszcze dopytać i dopilnować żeby lek podali.

W ogóle to dzisiaj przesadziłam! Kasia nie czytaj bo mnie zabijesz :P na obiad zrobiłam pizzę, wrąbałam trzy wielkie kawałki popiłam je colą i zagryzłam cala tabliczką milki z malinami. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 17:19

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka z malinami <3 zastanawiałam sie oglądając reklamy czy dobra?
    Ja dzisiaj z kolei pojechalam troche z owocami. Zjadłam dwa cale jabłka, pomarańczę i kiwi. I herbatnika o.O tak mnie ciągnie do owoców...a i tak staram się wybierać te lepsze dla mnie i omijam szerokim łukiem banany, które strasznie za mną chodza...
    Ada, wiesz, moze okazać sie ze to Twój ostatni taki posiłek na ładnych pare miesięcy :D nie żałuj sobie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 17:29

o1483e5e2gt7h77w.png

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada ja Cie zabije bo pizza za mna chodzi od kilku dni.
    W ogole mam ochote cos upiec na drozdzach

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia. Ja kupiłam taką zwykłą milkę, nie tą nową co reklamują, ale nie powiem tez mnie kusi.

Powiem Wam ze ja każdy posiłek traktuje jak swój ostatni :P

Zaliczyłam spacer, poskakałam na piłce teraz czas zalęgnąć na kanapie

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak pomyslalam ze moze stworzmy jakas tabelke czy cos takiego gdzie wpiszemy kiedy rodzilysmy jaki byl faktyczny tp, jaka waga, dlugosc dziecka itp?

Edit

Te z Was co maja przed soba porody wpisza to co moga, czyli np ptp, plec czy imie jesli juz wiadomo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 17:48

klz9io4pkfldzhbc.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 18:31

Marzec x 2 <3 <3
  • arien Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem za ale z telefonu ledwo daje rade napisać :)
    Ada, a masz jakies skurcze, bole? Cokolwiek? Tylko daj nam znac jak będziesz jechać do szpitala i nie zapomnij o nas po porodzie! Jestem bardzo ciekawa jak wygląda Klara :) a jeszcze bardziej jak Tomek :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 17:54

o1483e5e2gt7h77w.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem za. Można by bylo zrobić ja w Google i dodałabym ja na pierwszą stronę. Wtedy kazda mogłaby sama wpisać dane

ex2bmg7yxswzkwmo.png
‹‹ 419 420 421 422 423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ