Ciężarówki Rocznik'89 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasia. Ja też mam dużo wydzieliny ale do tej pory byla albo bezbarwna albo żółta. A dzisiaj pojawiła sie gęstsza i brązowa a w jednym miejscu bardziej zbita i ciemniejsza. Dużo tego nie było, tyle co na wkładce a na papierze bylo czysto.
O juz ładna waga Tomusia. Do 1 marca jeszcze trochę podrośnie -
Ja mam raczej białawą te wydzielinę. Albo właśnie przezroczysta.
Strasznie cieszę się ze Tomek przekroczył magiczne 3 kg choc zdaje sobie sprawe z marginesu błędu. Nie mniej jednak brzmi to dla mnie lepiej niż 2kg ileś tam. Mama zaczęła trochę podjadać i od razu widać że dziecku lepiej
-
Aga, dzięki za wszystkie rady i sposoby na kryzysowe syruacje. Ja też kupiłam lanolinę Lansinoh, ale dość droga jest a ponoć Ziaja ma czystą lanolinę dużo taniej. Nie sprawdzałam tego, ale jeśli któraś z Was będzie dopiero kupować albo jej się skończy to warto sprawdzić
Ada, skoro czop brązowy to jest nadzieja na rozkręcenie akcji. Mój co prawda odszedł już 10 dni temu, ale był prawie biały, no może beżowy. A ponoć im bardziej krwią podbarwiony tym poród bliżej. Choć znajomej odszedł rano bielusieńki, a wieczorem urodziła.
Ładna waga Tomka, super!
Ja cały czas się zastanawiam nad wagą Franka, bo ostatnio "ważony" był 20 stycznia i wtedy wychodziło 2180, no ale od tamtej pory minęło 5 tygodni. A co do kojej wagi to u mnie dziś dzień cotygodniowego ważenia i klasycznie od zeszłego tygodnia doszło 0,4kg. Ostatnio mam takie tempo tycia właśnie. No a od początku przybyło 3,3kg. -
Laski, ale fart aktualnie zostałam w pokoju sama z jedną dziewczyną, do której przyjechał facet i sobie gdzieś poszli na dłużej. I wiecie co? Poproszę plusik
Robaczek89, Lorka, miszkaaa, kwiatuszek789, czekolada, Pola 89, monika_89 lubią tę wiadomość
-
Kasia duzy plus dla Ciebie +
Madzia bedzie dobrze. Podadza antybiotyk i bedzie ok. Nie stresuj sie kochana.:-*
Kurcza ale bym sie zdrzemnela... Niestety musze czekac na faceta z energetyki bo cos nam sie światlo miga, dyskoteka normalnie, raz ciemniek a raz jasniej i zaczynam sie bac zeby to pozaru nie wywolalo. -
Cały dzień was podczytuję czekam z niecierpliwością na dalszy rozwój wydarzeń
Kasia, uwielbiam Cię i podziwiam za odwagę
CO do wagi to mój lekarz powiedział w 30 tc że Kubuś będzie ważył ok.3,5 kg, w szpitalu na 2 dni przed porodem lekarz któy wykonywał mi usg stwierdził że waży ponad 3200, wyobraźcie sobie moje zaskoczenie jak okazało się że waży 3720
Mój czop był z krwią typowa galaretka i odszedł przy rozwarciu na 6 cm
gbs nie miałam wykonywanego dostałam antybiotyk ale dopilnujcie żeby wam go podali i to w odpowiednim czasie bo ze mną leżała kobieta gdzie miała dodatni wynik dostała za późno antybiotyk (przyjechała w ostatniej chwili do szpitala) i niestety ale jej córce wkradła się jakaś bakteria wiem, że to dziecko miało wykonywany posiew z krwi co dalej nie wiem bo ja już wyszłam. Więc musicie zadbać o to aby wszystko dobrze się skończyło.
Jak opisujecie swoje przygody to aż mnie się przypomina mój poród, tyle że wszystkie objawy miałam dosłownie w dobie i nawet nie wiem kiedy to wszystko minęło
-
Ostatnio jak byłam w szpitalu to przy przyjęciu kilka razy powtarzałam o gbsie. Polożna w kilku miejscach w mojej karcie napisała czerwonym długopisem, ale raja ze trzeba jeszcze dopytać i dopilnować żeby lek podali.
W ogóle to dzisiaj przesadziłam! Kasia nie czytaj bo mnie zabijesz na obiad zrobiłam pizzę, wrąbałam trzy wielkie kawałki popiłam je colą i zagryzłam cala tabliczką milki z malinami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 17:19
-
Milka z malinami zastanawiałam sie oglądając reklamy czy dobra?
Ja dzisiaj z kolei pojechalam troche z owocami. Zjadłam dwa cale jabłka, pomarańczę i kiwi. I herbatnika tak mnie ciągnie do owoców...a i tak staram się wybierać te lepsze dla mnie i omijam szerokim łukiem banany, które strasznie za mną chodza...
Ada, wiesz, moze okazać sie ze to Twój ostatni taki posiłek na ładnych pare miesięcy nie żałuj sobie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 17:29
-
Dziewczyny tak pomyslalam ze moze stworzmy jakas tabelke czy cos takiego gdzie wpiszemy kiedy rodzilysmy jaki byl faktyczny tp, jaka waga, dlugosc dziecka itp?
Edit
Te z Was co maja przed soba porody wpisza to co moga, czyli np ptp, plec czy imie jesli juz wiadomoWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 17:48
-
Jestem za ale z telefonu ledwo daje rade napisać
Ada, a masz jakies skurcze, bole? Cokolwiek? Tylko daj nam znac jak będziesz jechać do szpitala i nie zapomnij o nas po porodzie! Jestem bardzo ciekawa jak wygląda Klara a jeszcze bardziej jak Tomek :pWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 17:54