Ciężarówki Rocznik'89 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasia i ja z takim pozytywnym usmiechem czytam o Twoim wyposzczeniu. I zazdroszcze bo chcialabym miec chociaz 1% takiego libido.
Pola mimo ze dalekie mi sa takie zabawki bo przy mojej aseksualnosci to zupelnie obce rzeczy to i tak mnie nie zgorszylas. Dla mnie naturalne jest ze inni sa w tych sprawach normalni. To ze mna jest cos nie tak
Ewelina fajnie, ze dzisiaj lepiej sie czujesz. Moze to jak i u Ady cisza przed burza
Co do to zaczynam sie obawiac ze mnie za mocno zszyli po nacieciu -
Kasiu, podobnie jak dziewczyny uwielbiam Twoje wpisy o tym, jak bardzo brakuje Ci seksu. Piszesz to w taki sposob, ze geba sama sie usmiecha Chociaz oczywiscie wspolczuje, bo wiadomo, co innego o tym czytac, a co innego to przezywac. A co do prysznica to biorac pod uwage Twoj stopien wyposzczenia mysle, ze sprawa bylaby szybka wiec jesli mialoby Ci to przyniesc ulge to dzialaj Moj malzonek, mimo ze juz kilka razy sie przelamal to nadal ma pewne opory. No i coz... W domu juz nie raz zdazalo mi sie ze radzilam sobie sama. Nie chce go zmuszac, jak podczas przytulanek mialby myslec o Julce. Ale staram sie wykorzystywac jego momenty slabosci
Madziu, zupka chinska! odkad jestem w ciazy jadlam tylko 3 razy. Poprosilabym mame, zeby mi przywiozla, ale pewnie dostalabym opieprz od personelu za takie zarcie. I w sumie rozumiem to, ale raz na jakis czas tak zgrzeszyc...
Dorcia, co do zszycia to kolejny argument dla mnie przemawiajacy przeciw nacinaniu. Moja kuzynke tak zszyli, ze jak jej syn mial juz ponad rok to nadal nie mogla go nosic. Nie jestesmy bardzo blisko wiec nie pytalam jak ze wspolzyciem, ale podejrzewam, ze kiepsko skoro dzwiganie ja bolalo. Nie wiem jak teraz.
A co do samego libido to nie myslalas o wizycie u seksuologa? Albo mowilas ginekologowi? Moj ginekolog robi akurat tez specjalizacje z seksuologii i mozna z nim pogadac doslownie o wszystkim, a ze wie jak mowic o tych sprawach to nie czuje sie przy nim najmniejszego skrepowania. Bo wydaje mi sie, ze winne moga byc albo hormony, albo moze jakas nieuswiadomiona blokada psychiczna? Ja jak bralam pigulki to w pewnym momencie moje libido lezalo nizej niz podloga. Do tego kiedys przypetala mi sie infekcja grzybicza i nawracala przez kilka miesiecy. Po tym seks kojazyl mi sie tylko z bolem i unikalam go jak ognia. Sporo wysilku kosztowalo mnie odblokowanie psychiki, ale sie udalo. Troche z pomoca lekarza, ktory doradzil, troche z pomoca zeli intymnych, a w wiekszosci dzieki wyrozumialosci i cierpliwosci meza. No i oczywiscie odstawienie pigulek tez pomoglo. A co do tego, ze bardziej odwazne zabawy sa Ci obce to powiem Ci, ze ja w pewnym momencie odkrylam, ze to wlasnie pikantne swinstewka i fantazje opowiadane z mezem o naprawde niegrzecznych rzeczach tak mnie podniecaja, ze to tez byla jedna z nowych metod na pobudzenie mnie moze warto kiedys sprobowac. Wydaje mi sie, ze taki problem da sie rozwiazac, ale wiem tez, ze nie jest to latwe. A jednak udane zycie intymne to bardzo wazna rzecz i chyba warto zawalczyc, zeby wlasnie takie bylo
A ja zrezygnowalam jednak z wymiany wenflonu. Nadal boli, ale troche mniej niz wczoraj. Rano mialam pobierana krew z drugiej reki i bolalo jak diabli zawsze slyszalam, ze mam piekne zyly do pobierania krwi. W laboratorium jak robie badania czasem nawet nie czuje uklucia. Czasem zaboli, zalezy kto kluje, ale to co tu wyprawiaja to jakies nieporozumienie. Niby piekne zyly, a wenflon zalozony dopiero przy drugiej probie. A dzisiejsze poranne pobieranie krwi z drugiej reki... Jak babka poszla to Julka probowala uciekac mialam wrazenie, ze chciala zrobic jakis podkop czy cos. Takiego walenia od srodka jeszcze nie bylo. Jak juz sie uspokoilam to i ona sie wyciszyla. Teraz normalnie bryka.
Mariola, to moze troche przerazac, ale mamy z naszego watku w wiekszosci bardzo dobrze wspominaja swoje porody
A ja leze pod porodowka. Wczoraj slyszalam krzyki rodzacej, a przed chwila cudowny pierwszy placz noworodka ma pluca, ze hej -
Hej kochane!
Dorotko, w pełni popieram to co pisze Pola. Ja też kiedy bralam pigulki miałam zerowe libido. To byl koszmar. Miałam tak, ze w sumie seks mnie odpychał. Najbardziej pomoglo mi odstawienie tabsow, wiec to ewidentnie jakies hormonalne.
Co do różnych zabaw to moj mąż jest niestety raczej tradycjonalistą. Ale mamy tez pare zabawek wychodzę z założenia ze dopóki oboe strony godzą sie na jakies bardziej hardcorowe zabawy, czerpią z tego przyjemność i nikomu innemu nie dzieje się krzywda to jest to najbardziej ok.
Ja miałam cieeezka noc. Bolala mnie mega Glowa, od5.30 nie śpię bo jechaly od nas z sali dwie cesarki i trwaly przygotowania. Jedynym miłym przerywnikiem byl orgazm, który byl spowodowany snem :)ale w żaden sposób nie przyniósł mi ulgi. Chyba wręcz przeciwnie.
Kto mnie pochwali za taki szybki poranny meldunek?
-
Kasiu, skoro tu dzisiaj taka cisza, to pozwolę sobie przejąć ten obowiązek i wstawię Ci plusa za wczesny meldunek Postanowiłam dopisać jeszcze dwa plusiki za orgazm
Widzę, że w szpitalach pobudki o tak nieludzkiej porze to norma. -
Kasia jak to szybki meldunek? Przecoez nie spisz od 5.30
A te dziewczyny juz po cesarkach?
Dziewczyny cos w tym jest ze moze i by to troche pobudzilo mnie urozmaicenie seksu ale tak czy siak cos mnie blokuje.
Teraz to skuteczną blokadą jest Jula bo boje sie ze obudzi sie w trakcie naszych ekscesów. I chyba duza blokadą jest bol. Mowilam kiedys ginowi o tym ale dal mi jakis zel nawilzajacy dajacy wieksze doznania czy jakos tak. Tylko do cholery nie w tym tkwi problen. Bede u niego w przyszlym miesiacu na cytologii to powiem mu o tym. Co do seksuologa to nie wiem czy bym sie przelamala mowic o takich rzeczach obcej osobie. Z jednej strony od tego przeciez są ale mi latwiej Wam napisac niz jemu powiedziec. Ehh błądze w tym wszystkim jak we mgle
Pola to wesolo tam masz ale zarazem fajnie ze i krzyki rodzacych slychac po czym placz malenstwa
Mariola (dobrze pamietam imie?) ja bardzo fajnie wspominam porod. Ból bólem zmeczrnie zmeczeniem a emocje z tym wszystkim zwiazane tovos cudownego. Ja wychodzac ze szpitala z corcia nowilam poloznym ze moglabym teraz jeszcze raz rodzic zdziwione byly ze dopiero co urodzilam a moglabym znowu i nie mam traumy. Mysle ze to tez kwestia tego jaka jest ciaza. Koncowke mialam fajna, porod zaczal sie nagle i do konca zastanawialam sie czy to oby na pewno juz akcja sie zaczela. Taka kolej rzezy, musimy urodzic czy to sn czy cc
Pola ja bym za orgazm dala tylko jednego plusika Kasi bo to nie byl ten orgazm pod prysznicem tylko jakis oszukany
Edit
Cholera moja waga pokazuje juz ponizej 56Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 09:57
-
Hej, Dorotko, zazwyczaj łatwiej jest napisać niż opowiedzieć, ale osoby wyspecjalizowane w seksuologii są bardzo empatyczne, wiedzą że temat jest krępujący i pomagają się orworzyć. Możesz umówić się z kobietą a nie z mężczyzną jeśli to byłoby prostsze. Co więcej myślę, że nie byłoby problemem gdybyś na wizycie po prostu spisała na kartce swoje obawy i problemy. Zastanów się, bo to ważny obszar życia i potrafi dużo zepsuć, szczególnie jeśli potrzeby partnerów są różne.
Mariola, przed Tobą najfajniejsze momenty, koniec 1 trymestru, pierwsze ruchy, poznanie płci, naprawdę będzie dobrze. A my już na końcu gdzie cały świat kręci się wokół porodu i dlatego takie monotematyczne jesteśmy
Kasia, lepszy taki orgazm niż żaden.
A ja oczywiście w dwupaku. Noc była niezła tylko biodra mnie pobolewają. Mam dziś nadzieję na kolejny dobry dzień i jest taka piękna pogoda Franek chyba się wczoraj wieczorem zorientował z której strony jest wyjście, bo regularnie wciska tam główkę. -
Dorcia, tylko my nie mamy fachowej wiedzy i nie potrafimy pomóc tak jak seksuolog. A uwierz mi, że to tak samo jak z psychologiem - na początku trudno się przełamać, ale w pewnym momencie człowiek myśli sobie "na co ja do cholery tyle czekałam?!" W końcu chodzi o komfort życia. A te osoby potrafią wprowadzić taką atmosferę rozmowy, że człowiek zapomina, że mówi o czymś co go krępuje. Chociaż wiadomo, pierwsza wizyta i początek zwierzeń to średnio przyjemny etap. Jednak uważam, że warto przez niego przebrnąć. Kasia na pewno wie o czym mówię Zobacz, obie latamy do tych naszych psychologów i psychiatrów, ale nie dość, że nie wstydzimy się o tym mówić to obie raczej cenimy sobie te wizyty, bo one naprawdę pomagają i polepszają nasze życie
A ginekolog to widzę tak trochę zbył temat. A może nie dość podkreśliłaś, że to poważny problem dla Ciebie? Jeśli uznał, że to tylko dyskomfort to wyszedł z założenia, że sam żel wystarczy. Ja akurat mam to szczęście, że o czym bym nie wspomniała to mój lekarz zawsze docieka, pyta, szuka przyczyny i pyta na ile jest to dla mnie uciążliwe. Nie bagatelizuje nawet błahych na pierwszy rzut oka problemów.
Haha dobra, jeden plus skreślony Za prysznicowe uniesienia będzie kolejny Co do piątki za plusiki to nie wiem, Ada tu rozdaje oceny
No w umie u mnie też pobudka o 6 zwykle, podają mi antybiotyk, mierzą temperaturę, słuchają serduszka małej i niby mogłabym dalej spać, ale ja już po tych "zabiegach" idę pod prysznic, żeby już być świeża na cały dzień. Dzisiaj też wyjątkowo byłam budzona koło 5 bo te badania moczu i krwi...
Kasiu, to Ty pisałaś ostatnio o cewniku, jak pobierali mocz na cito? Ja dzisiaj też oddawałam próbkę na cito, ale normalnie siusiałam. W ogóle wczoraj babka powiedziała, że próbka ma być przed 6:00, więc nastawiłam budzik na 5:15, a ta wpada jeszcze przed budzikiem i zdziwiona, że jeszcze nie sikałam No jak dla mnie "przed 6:00" oznacza przed 6:00, a nie o 5:00. -
U nas troche olewają temperaturę ,ale przychodzą do brzuszków z detektorami i ciśnienie jest mierzone właśnie. Wszystko jest kwestią przyzwyczajenia
Z cesarki wrocia jedna. W ogóle ladny tu burdel dzis panuje, lozek brakuje na porodówce, jedna cesarka od nas z oddziału w ogóle spadla z planu. I jakies duuuze zamieszanie jest. Ja jestem po ktg i teraz czekam aż zaczną wołać na usg.
A jak sobie pomysle ze po porodzie pewnie libido mi spadnie i w ogóle wszystko inaczej będzie wygląda to troche mi smutno ze teraz nie mogę zaszaleć z mężem:(
A właśnie, gdzie Ada?
Dorota, ile masz wzrostu?
Tak, ja pisałam. A to byly siuśki na posiew? Nie wiem, tak kazali pobrać to się poddałam ale dzis wyniki juz byly i mój posiew jest ujemny wiec klopot z głowyWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 10:25
-
Dzień dobry gaduły nie spodziewałam sie dzisiaj takiego ruchu z rana
Dorotko jesli chodzi o dyskomfort to ja z ręką na sercu polecam Ci masaż krocza. Po kilku razach poczujesz wyraźną różnice. To są tylko tkanki które są elastyczne i tak samo ulegają skurczeniu jak i rozciąganiu. Owszem to nic przyjemnego, ale 1-2 po wieczornej kąpieli może dużo zmienić w Twoich odczuciach.
Jesli chodzi o mnie to nadal cisza. Czop, wody i dziecko są na swoich miejscach, żadne nie chce wyskoczyć
Kasia 5plusow i będzie piąteczka -
Cześć przeczytałam ostatnie kilkanaście stron...
Wiec Dorotko mam podobny problem z wymową seplenieniem się do małego... ale poprawiamy wszystkich aby mówili normalnie.
Odnośnie diety w szpitalu u mnie jak urodziłam...podali żurek ,pomidorową, jadłam też płatki ryżowe na mleku - pierwszy raz w zyciu ale jak jest sie głodnym to zje sie wszystko:)
nie jadłam żurku i pomidorowej a inne dziewczyny tak i po żurku całą noc był krzyk w w salach... nie rozumiem kuchni na położnictwie zamiast dać cos dietetycznego...ale samamu trzeba jak widac decydować czy jeść czy nie.
Lewatywa u mnie jest na życzenia pacjentki ja nie miałam , nikt sie nie pytał ale inne laski miały , wydaje mi sie ze u mnie nie bylo czasu na lewatywe:) nie miałam na szczescie problemów po porodzie. Pamietam jak dziś że mój ostatni posiłek przed porodem to były lody czekoladowe i pierogi z kapustą i grzybami:-D
Ja na poczatku byłam na diecie po porodzie tak do miesiaca. to była dość ściła dieta- mieso pieczone z sola i majerankiem kanapki z szynka i jabłka pieczone i tak w kółko, potem sobie rozszerzałam diete i teraz je wszystko, przez pizze, dzemy mleko, zaczełam jesc w tym tygodniu surowe gruszki, ale powoli. Ograniczam smazone ale to zawsze robiłam i duzo nie jadłam tego rodzaju rzeczy. wszystko zalezy od dziecka.
Dorotko współzuje Ci z działką...takie sprawy zawsze ciężko jest wyjasnić..
Pola my adaptery dostaliśmy w zestawie, nie wiedziałam że trzeba za nie płacić..
My mamy baze i nie wyobrazam sobie życia bez niej, jak bym miała dziecko w pasy za kazym razem obwiązywać, a czasem sie spiesze a to mały płacze na poczatku w aucie wiec nie wyborazam sobie tego.
Patrycja nie slyszalam o tym z kolkami przy karmieniu , na szczescie ja nie mam z tym problemu, maly je 2 - 3 godz a w nocy nawet ma przerwe 4 godz.
objawy o ktorych piszesz bol miesiaczkowy na kregoslup to typowy objaw porodowy.
Ja całą ciąże tyłam równimiernie po 2-3 kg wiec ciezko mi stwierdzic.
dobrze ze wyniki dobre.
Pamietajcie że mąż może wziąść na was zwolnienie i mozecie z tego skorzystać.
Arien mąż dostanie zwolnienie po wyjsciu ze szpitala nie wczesniej- 14 dni mozesz wziąść. A wczesniej niech weźmie dni na urodzenia dziecka -przysłygują mu i 2 dni sa tez na opieke tez moze wziąść. zwolnienie wypisuje lekarz prowadzący ciąże- moj pracował w tym samym spzitalu wiec nie wiem czy ma to związek. spytaj sie gina i nie musisz miec cesarki przy porodzie naturalnym tez jest mozliwe zwolnienie aby maz pomogł
Zgagi współczuje na koncu jest tragiczna...
My chrzciny małego w niedziele . niektórzy dziwili sie ze wczesnie..ale 3 miesiace to wczesnie?
Lorka współczuje choroby zdrowiej!
Ewelina litte trzymaj sie i leż w łóżku! Zdrowiej
-
W sumie nie, to było badanie ogólne, ale pierwszego dnia jak oddawałam na posiew - też sama siusiałam, bez cewnika - to wyniki były chyba jeszcze tego samego wieczoru. No nieważne. Co szpital to obyczaj.
Kaśka, trzy wizyty pod prysznicem i masz piątkę jak w banku
Ada, ta Twoja córa jakaś uparta i psotliwa Będzie miała charakterek.
A u nas w szpitalu chyba taśmowo te porody idą znów słychać płacz dziecka. -
Ailla ja wspominam bardzo dobrze swój poród- mogłabym rodzić tak jeszcze raz.
Chwila w kótrej widzisz maleństwo wynagradza wszystko! uwierz:)
Ja ze swoich rad hymm
proponuje tak jak Ada witaminy na bazie oleju slonecznikowego,
Olej z uczepu http://www.nami24.pl/pl/p/Olej-z-uczepu-trojlistkowego-100ml/81
polecam na ciemieniuszke i inne przytarcia oparzenia
Sode ocztsczona z wodą na odparzoną pupe, robisz taką papkę i na pupe na 15 min i zmyć wodą i potem normalnie krem.
Ja jak mały sie odparzył chusteczkami użyłam maki ziemiaczanej nie pomogła potem sudo krem moment zeszlo teraz uzywam alantan plus i linomag czasem smaruje pupe tez tym olejkiem i paszki i szyjke.
Polecam tez zakupic lansinoh lanoline na sutki i uzywac odrazu po porodzie.
Nie jestem za poduszkami u dzieci do roku -wpływa na kręgosłup .
Proponuje czarno białę książki super sprawa.
i piłke działa- szybciej usypiają dzieci.
Mamy i szumisia dostaliśmy super sprawa!
smoczki mam ale u mnie to ostatecznosc - mały nawet ich nie lubi...
My moczymy uszy przy kąpieli jak by ktoś był przeciw to jest to bezpieczne dla dzieci.
jak cos mi sie przypomni to napisze:) -
Wczoraj dwa razy skakałam po pare minut. Dzisiaj jeszcze nie. Poczekam aż mąż wróci z pracy bo jakby się cos zaczęło konkretnie to nie ma kto mnie zawieźć do szpitala.
Dorcia, ja robię masaż po wyjściu z pod prysznica, dosłownie 1-2 minutki. Nie robię długo bo mi się nie chce.a efekt jest i to bardzo duży. A tymbaradziej ty jak nie masz na to czasu to nawet taka chwileczka przyniesie rezultat.
Wiecie, lekki stresik mnie dopadł wiem ze czop nic nie znaczy ale jakos tak uświadomił mi ze coraz bliżej. -
Ada. Podejrzewam, ze to taki stresik pomieszany z podekscytowaniem, co?
Jak ten Twój czop wygląda? Dużo tego? Ja mam za to duuuzo wydzieliny ale chyba nie da sie tego z czopem pomylić maly dzisiaj rozrabia jak pijany zająć. Wazy 3060 wszystko dobrze