X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola dobrze, ze juz lepiej sie czujesz. I ten komfort ze sama jestes na sali. Zdrowka dla Was i dla meza :-)
    Ja po porodzie pierwsza dobe sama lezalam i to tez bylo mega korzystne bo nie biegalam do wc aby zmieniac podklady, pod reka mialam kran wiec zadowolona bylam.

Madzia rozumiem z mieszkaniem. W takim razie mocno trzymam kciuki za cierpliwosc do tesciowej. Albo moze jakbys wrzasnela raz a porzadnie na nia to by zmienila podejscie.
    Jak Jula zasnie to jakies 3h spi zazwyczaj. W sensie o tej porze. Czasami zaczyna marudzic jak smok wypadnie ale wsadze koreczek (smok), wtuli sie do tetry i spi dalej. A pozniej w dzien roznie, raz tez ze 3h pospi z przerwami na wypadniecie smoka a czasami pol godziny. To tez zalezy np od tego czy pojdzie wczesniej kupka bo jak tak to spokojniej spi.

Patrycja Juli chyba raz sie udalo zasnac samej w lozeczku ale juz na rekach praktycznie odpływala po zjedzeniu butli. Wtedy nawet nie walczyla ze soba. Teraz te jej szamotanie to chyba od wczoraj sie zaczelo po tak to w miare szybko ukladala sie na rekach. A ogolnie to swiadomie przyzwyczailam ja zasypiac u kogos na rekach. Jak byla malutka to usypiala tak tuz po odbiciu i tak zostalo ze ona lubi sie wtulic, popatrzec na mnie albo przykryc tetra i zasnac a ja lubie dac jej tą bliskosc i cieplo. Ale to co teraz wyczynia to normalnie diabel wcielony ;-)

Ada u Ciebie to przyslowiowa cisza przed burza :-) zacznie sie nagle, akcja szybko sie rozwinie i chwila moment a Klara bedzie po drugiej stronie brzuszka :-)

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia a nie lepiej zeby maz pomeczyl sie 2h dluzej jadac do Ciebie gdybys byla u rodzicow niz Ty przy Ani mialabys sie meczyc z tesciowa?

Pola 89 lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 18:30

Marzec x 2 <3 <3

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa no to fakt, jak tak krotko jest to kazda godzinka cenna.

No 3h faktycznie sporo tylko gdyby nie ten smok to byloby lepiej. Moglabym sama pospac w tym czasie a tak to ja mam pobudki kiedy ona sie rozbudza ;-) a jakos mozg mi sie przestawil i chyba wie ze zaraz moze byc pospane i ciezko mi zasnqc kiedy ją w dzien odkladam spac.

Jeny czekam na karuzele Julki. Mam nadzieje ze wrzuca ja dzis do paczkomatu ;-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota w sumie u Ciebie bylo podobnie prawda? Cisza, nic sie nie działo aż tu nagle bach na porodówkę :) mam nadzieje ze u mnie tez tak będzie.

A jak się czuja dzisiaj nasze chorowitki? Lorka, Little?

Pola super, ze jesteś sama na sali, to duży komfort. No i jesteś pod dobra opieką caly czas. Ale czujesz sie juz lepiej tak?

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 24 lutego 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada no o 23 pisalam Wam ze jest cisza i spokoj, zadnych objawow i nic sie nie zanosi na porod a o 3 sie zaczelo ;-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada, czuję się dużo lepiej. Był u mnie chwilę temu mój ginekolog i powiedział, że jeszcze ze 2-3 dni. Chce dokończyć antybiotyk dożylnie. Nie wiem czemu wszyscy się martwią tym, że jestem sama na sali. Dzisiaj stażysta się zatroskał, że musi mi być nudno, a lekarz też, że co prawda nie mam koleżanki, ale jakaś na pewno się znajdzie. A mi dobrze samej :P :P Mam laptopa, internet ciągnę z telefonu i jest cacy. mam jakieś filmy, da się zabić czas.

Ciekawe co dziś będzie na obiad...

Madziu rozumiem, że mąż wraca na krótko i każda godzina cenna, ale Ty będziesz z teściową całe tygodnie. Jakoś boję się, żeby babsztyl nie popsuł Ci pierwszych chwil macierzyństwa.

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola a u Ciebie w szpitalu tez serwują takie rarytasy? :P

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny, jak to jest z lewatywą? Pytam te, które miały. Bardzo sie jej boje. W sensie ze dostane regularnego rozwolnienia. Boje się ze będę myślała zw to koniec tu caly czas będzie bulgotać w brzuchu, wrócę z kibelka na sale i znów mi się zachce i juz nie zdążę do kibelka albo będzie kolejka. :/

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada dziś Czuje się lepiej niż wczoraj. Nie brałam już paracetamol bo nie chciałam przedobrzyć. Zostało oblepione gardło i zatkana dziurka w nosie ;-) dziś musiałam się ogarnąć bo jak Łukasz wyjeżdża to jest zawsze sajgon. Oczywiście cieszylismy się że jedzie w sobotę bo w piątek mam usg i fajnie ze zobaczy córkę ostatni raz przez porodem ale oczywiście to było by zbyt piękne i jedzie w piątek z rana... Jak zawsze zabierają go wcześniej i tylko mam nadzieję że nie będzie problemu z powrotem, mamy szczęście z tymi wyjazdami i powrotami. Gdybyśmy w totka mieli takiego farta... :-D

Magda z całego serca życzę Ci cierpliwości do teściowej. Miło by było z jej strony jakby ogarnęła co nieco przed waszym przyjazdem w końcu sama możesz sobie nie dać rady i po chamsku z tą szafa się odniosła. W końcu jak się wyprowadzicie to szafa zostanie... Masakra :-/ nie wyobrażam sobie mieszkać z taką osobą ale rozumiem że nie ma innej opcji. Sama bym się pewno na to zdecydowała gdyby moje mąż miał taki tryb pracy. Ja do obojga rodziców mam taki sam dystans w sumie to są prawie po sąsiedzku. Będzie potrzeba to zadzwonię i któreś przyjedzie aczkolwiek marzy mi się taki tydzień bez odwiedzin po porodzie, chciałabym się ogarnąć że wszystkim nim zaczną się zachodzić pielgrzymki :-P

Pola warunki w sali super, lepiej jakbyś została chyba sama na te 2-3 dni :-D masz taki mały urlop, wczasy pod gruszą :-D
    Pola a jaki wózek kupiliście? Chyba mi umknęło jak pisałaś o modelu :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 12:57

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorka, kupiliśmy Bebetto Pascal.

0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada, co do posiłków... Wszystko jest bez smaku, bez soli, bez cukru, bez konsystencji, prawie bez koloru :/ Mama przywiozła mi wczoraj sól i cukier. Niektórych potraw strach próbować, Wczoraj na śniadanie była "zupa mleczna". Ucieszyłam się, bo dawno nie jadłam, ale zjadłam chyba 3 łyżki. To były bezsmakowe kluski w wodzie zabarwionej na biało. Koło prawdziwego mleka to nawet nie stało. Równie dobrze mogli nalać wody, wyszłoby na to samo tylko taniej :P

0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bleee, ja już dostałam zapewnienie od męża, że przywiezie mi jedzenie jak już będę mogła przyjmować normalne pokarmy. Jak leżałam tam po poronieniu to przywoził mi pomidory, bo w żadnym posiłku nie było właściwie warzyw i wcinałam chleb z pomidorami :).

W ogóle zastanawiam się teraz intensywnie nad wykupieniem pojedynczej sali na pierwszą dobę po cięciu, z rozkładanym fotelem dla męża, ale pewnie zdecydujemy już na miejscu, bo to droga zabawa, a może akurat będzie luz na oddziele i będę sama jak Pola teraz :)

Kasiu, ja miałam robioną lewatywę kiedyś przed operacją i nie wspominam jej tak źle. Co prawda parcie jest mocne i trzeba chwilę się powstrzymać, żeby lewatywa zadziałała, ale jak już wydalisz tę wodę to nic nie zostaje i nie trzeba latać kilka razy. Po prostu jak Ci ją zrobią to pookupuj toaletę dłuższą chwilę, żeby mieć komfort, że na pewno wszystko wyleciało. Oni na tyle dużo tego wpuszczają, że wszystko wypłukuje. No i pytanie czy na pewno będziesz miała robioną, bo np. u mnie w szpitalu nie robią, ponoć nawet na prośbę, a ja akurat dla swojego komfortu po operacji wolałabym mieć zrobioną. No zobaczymy, może kupię w aptece i poproszę o zrobienie i tak, bo sama wolałabym tego nie robić - po pierwsze ciężko to chyba z brzuchem zrobić, a po drugie nie chciałabym czegoś sobie uszkodzić.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu czesto pierwszym z objawow zblizajacego sie porodu jest biegunka wiec byc moze sam organizm sie oczysci bez lewatywy.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, aż 400 PLN za dobę.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde jakie drogie te sale. Szczerze mowiac to szkoda by mi bylo kasy. Maluszek i tak sporo spi na poczatku i duzo roboty nie ma. Ale oczywiscie nie neguje jesli ktos decyduje sie na takie rozwiazanie :-)

Madzia miej w zanadrzu zapas podpasek i jak pozujesz ze to moze byc to to sie zabezpieczysz. Byc moze zaczna sie tylko lekko sączyc albo w ogole pecherz nie peknie

klz9io4pkfldzhbc.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 3 paczki podkładów i wszystko zuzylam. Najpierw przed porodem że względu na saczace wody potem po porodzie teraz już używam zwykłych podpasek.

A propo dziewczyny długo oczyszczalyscie się?? Ze mnie ostatnio wyleciał duży skrzep i od 2 dni to delikatnie krwawie ale męczy mnie to już.

U mnie położna wiedziała że chce mieć poród rodzinny więc jak już zostałam na porodowce zapewnili mi pokój rodzinny w nim spalam i na tym samym łóżku rodzilam. Miałam dostępna łazience z prysznicem piłkę nawet gaz wziewny ale z niego nie skorzystalam a jak Kubuś się urodził to pozwolili wejść mojej mamie i siostrze nie bezpośrednio do sali gdzie rodzilam ale obok były więc jak mnie lekarz szyl to miał kto zająć się moim synkiem.

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
‹‹ 416 417 418 419 420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ