Ciężarówki Rocznik'89 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej moze nie wypada mi sie madrzyc bo sporadycznie tu zagladam:-) ale ja tylko z dwoma slowami do miszkii, chcialam ci tylko poradzic na swoim przykladzie zebys te ostatnie juz pewnie chwile niz dni darowala sobie internetowe rady i porzadnie odpoczela. Ja urodzilam w 41 tyg. Ciaza wywolywana. Rozwarcie 2 tyg wczesniej na 2 palce i przez caly ten czas pilam liscie wiesiolki, spacery od ktorych bolaly mnie wszystkie doslownie stawy, ale skoro jest rozwarcie to przeciez wysilek musi pomoc i co... i wielka d... u mnie skonczylo sie cc po 12h pod oxy i najwiekszy wysilek nic by tu nie pomogl a tylko bylam podwojnie zmeczona. Nie mowie ze u ciebie tez sie tak skonczy, napewno urodzisz natufalnie ale mysle ze energia ci sie wtedy najbardziej przyda:-) to tyle ... pozdrawiam:-)
-
Dzień dobry
A co tu taka cisza ?
Ada może faktycznie odpuść internetowe przyspieszacze , w końcu im bardziej czegoś chcemy tym bardziej to się od nas oddala a Ty sobie odpoczniesz bo potem możesz nie mieć już kiedy
U mnie dziś śnieży , zaraz jadę do lab zrobić posiew i w drodze powrotnej zakupię torbę . Wydaje mi się , że brzuch mi się obniża -
Wisienko, jak widzisz wczoraj odpuściłam i wyśmiałam wszystkie złote rady, mam je głęboko w poważaniu. Nie powiem, mam straszne opory przed wywoływaniem a tym bardziej przed cc, ale musze się z tym pogodzić, niestety. Nie jest to dla mnie latwe, ale nie mam wyjścia. Jedyne co to mam chociaż świadomość że zrobiłam wszystko co mogłam. Nie będę miec do siebie potem żalu: że przecież ten spacer mogły cos zadziałać! Teraz wiem ze nie zadziałał, ale to trzeba próbować na własnej skórze. Właśnie chciałby po to żeby nie miec do siebie pretensji.
Ewelina a u mnie słonko świeci tak mroźno jest ale chociaż milo dla oka. -
U mnie tez pogoda do bani a pozniej odwiedza nas chrzestna Julki. Szczerze to nie chce mi sie dzisiaj zadnych wizytacji.
Wczoraj mnie wkurzyla bo ciagle na Jule gada ze Anioleczek z niej, zebym nie narzekala (bo akurat napisalam jej ze Jula odlozona do lozeczka, ciekawe ile pospi). I to mi mowi dziewczyna 30 kilku letnia, bez faceta i bez dzieci. To "nie narzekaj" dziala na mnie tak jak za czasow staran "wyluzuj a zaskoczysz"
Ada podpinam sie do pytania o ktorej wizytujesz? Nie ma reguly co do przyspieszania porodu bo znajomej z pracy synowa rowno miesiac przed terminem wziela sie albo za mycie okien albo cos dzwignela i oczywiscie urodzila wczesniaczka. Myslala ze nie zaszkodzi tym a tu niespodzianka. Chyba to zalezy od organizmu czyli indywidualna sprawa -
Moze ewentualne wywolywanie nie bedzie takie straszne jesli juz jakies rozwarcie sie pokazalo. No chyba ze by nie postępowalo. Co do bolu przy wywolywaniu to nie zauwazylam roznicy mieczy normalnymi skurczami a tymi przy oksy a czesto sie mowi ze bolesniejsze są
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 10:12
-
J tez panicznie nie chcialam cc a wyszlo jak wyszlo. Wywolywanie nie jest takie straszne i wcale nie jest powiedziane ze bez by mniej bolalo bo nikt nie rodzi 2 razy dla porownania wiec nie może tego stwierdzic. Mnie z oxy jakos mocno nie bolalo, szwagierka tez rodzila po 41 tyg tez z oxy i udalo sie naturalnie wiec reguly nie ma:-)
-
I tak tez moze byc:-) siostra na wizycie uslyszala ze nic sie nie dzieje a wieczorem juz bylo po porodzie:-) sorki za te przyklady ale u nas w rodzinie w tym roku bum dzieciaczkowy, jeszcze tyle z jednego rocznika nie bylo wiec kilka wariantów mammy odhaczonycb:-) i moge powiedziec ze kazdy porod byl zupelnie inny... tak ze zycze aby wszystko jeszcze wyszlo bo twojej mysli i juz nie madraluje:-) chcialam podniesc na duchu a chyba mi w druga strone wyszlo sorrki:-)
-
ja sie melduje ze zyje. weekend imprezowy a od wczoraj chyba mamy skok. Paulina chce byc na rękach, jakby bała sie zostac sama. jak odkładam to płacze histerycznie (nawet jak zasnie na rekach) Wczoraj od 7 do 22 nie spała. Jak ją ogarnę to nadrobię
ps Ada miałam takie samo podejście i życie kopnęlo mnie w dupę. Tyle było z mojego idealnego planu Obu u Ciebie samo się zaczęlo w koncu!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 12:31
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Kasiu gratuluje raz jeszcze,
coraz wiecej maluszków na świat przychodzi:)
super:) Monia my też mamy skok i to samo przechodzimy mały chce czuć bliskość więc cały czas rączki,
śpi i budzi sie od wczoraj z płaczem i zasypia... jeszcze tydzien i skok mu przejdzie wiec jesteśmy przyzwyczajeni, pozatym idą mu chyba zęby.
POgoda nie sprzyja...nie można wyjsc na specer:/ pada....
Ada daj znac po wizycie,
Patrycja a jak u Ciebie?
Kto teraz w kolejności? -
Odebrałam wyniki posiewu gbs. Wynik negatywny jedno zmartwoenie mniej. Zakupiłam też torbę zapłaciłam 70 zł a moja babcia prawie zawału dostała że "taka droga, mogłam od niej pożyczyć... " kupiłam jej na poprawę krążenia gorąca czekoladę teraz czas pakować młoda i finito
-
nick nieaktualnyAda czekamy na relacje z wizyty
Dorota mnie tez to wkurz jak ktos przyjezdza to ala grzeczna i mowia tylko maly anioleczek a pozniej rozki wychodza;/
Ewelina ja torby pozyczalam od mamy swojej
U mnie tez pada ;/ kiedy bedzie slonce my chcemy na spacery!!!!
bylysmy dzis na kontroli u pediatry rozmawiazam z lekarzem o tych owsikach i chyba jednak to nie to. bo to nie jest mozliwe zeby byl jeden owsik... u malej nic nie widac u nas tez. z jednej strony sie ciesze bo niunia nie dostala by zadnych lekow bo jest za mala z drugiej znowu nie wiemy co jest przyczyna tych placzow i krzykow ;/ Pediatra podejrzewa alergie pokarmowa;/ dostalysmy recepte na mleko i mamy sie obserwowac jesli nie bedzie poprawy do spitala sie zglosic
A no i sie dowiedzialam ze moglam normalnie mala karmic piersia ;/ kurcze a ja sobie poszalalamz jedzeniemi teraz nie wiem ile czasu jeszcze odciagac zeby jej nie zaszkodzilo i zeby nie bylo wiekszego krzyku -
Iwona no nie wytrzymam z tymi lekarzami. To skąd taka diagnoza się wzięła że to owsiki? Kilka dni nie mogłaś karmic przez błędna diagnozę a jak dostałaś recepte to masz rozrabiac mm na swoim mleku czy jak? I jakie mm? Szkoda że nie dopytywalas pediatry ile masz odczekać. A moze zadzwoń do przychodni albo w jakimś wątku na bbf zapytaj. Na pewno ktoś pomoże. Ja nie mam pojęcia ile powinnaś odczekać problem w tym że cześć dziewczyn powie że w ogóle nie musisz czekać bo sie je wszystko ale jak trzymalas dietę a tu nagle tyle pokarmów innych to i ja bym na Twoim miejscu doczekała.
Lenka teraz może placze bo jest na mm przez co brzuszek ja boli. I jakie teraz podjecie mleczko? A jakies kropelki stosowaliscie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 15:53
-
Ehh pipa ze mnie bo sie do reszty nie odniosłam.
Ewelina super ze wynik gbs negatywny. Torba się przyda, nawet na wakacje jak będziecie jechać to już trzeba więcej maneli brać
Agnieszka, Monika współczuję skoków i maluchy się męczą i rodzice przy tych ciężkich dniach/tygodniach. Wytrwałości!
Ja to udana jestem, ululałam małą, kładę ja do łóżeczka i j*b lokciem o łóżeczko. Oczywiście przebudzila się lekko. To znowu ja chwilę pobujalam, odkladam ją i co tym razem? J*b o karuzele. Oczywiście pobodka. To znowu ja pobujalam, odlozylam, poprawiam ja i co tym razem? Reklamy w tv się zaczęły a przecież one zawsze są głośniejsze od programu. Znowu lekka pobodka ale przysnela od melodii z karuzeli. Ale sen już lekki ehh kaleka ze mnie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 16:03
-
Jestem po wizycie. Oficjalnie obalam wszelakie metody wywoływania porodu. U mnie nic nie drgnęło. Dostałam skierowanie do szpitala, mam się jutro zgłosić. Jeszcze nie będzie wywoływania tylko ktg i badanie wód, wtedy będzie podjęta decyzja w zależności jak wyjdą badania. Jak okaże sie ze wody zielone to zostaje w szpitalu. Jakby nic sie nie działo to samo wywoływanie to na 8 dobę po terminie, a ze mój lekarz wpisał mi 1 marca jako datę porodu to mam jeszcze tydzień. Bardzo boleśnie mnie dzisiaj zbadał, ale ostrzegał i strasznie przepraszał, musial tak zrobić. Ale normalnie wyłam z bólu i prawie zeskoczyłam z fotela.