Ciężarówki Rocznik'89 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ada, pewnie też badanie bolało bo szyjka wysoko mnie też bolało ale czym większe rozwarcie tym mniejszy ból. Mam nadzieję że coś ruszy.
Dorotko, jak czytałam twój post to śmiać mi się chciało ze sposobu jak go opisałaś ale współczuję że Julkę musiałaś kilka razy usypiać.
Ewelinko, dobrze że wynik ujemny.
Iwona, brak słów, Ty się umęczyłaś i Lenka. Podobno pokarm strawia się do 24 h ale ile w tym prawdy to nie wiem.
A u nas jakoś tak dziwnie. Kuba pól nocy nie spał bo albo się rozglądał albo marudzi. Nie płacze ale jakiś niespokojny jest, kupki robi regularnie żółte brzuszek miękki, w nocy miałam problem z pokarmem a raczej jego braku bo on co chwila był głodny i nie nadążyłam odciągnąć. Teraz daje mu co 3 h mleko, położna mówiła żeby dawać na zawołanie ale widzę że to popsuło mu rytm i teraz znowu dostał po 3h i jest trochę spokojniejszy ale najlepiej mu jak trzymam go na rękach ale nie lubię go tak trzymać w nieskończoność bo nie chce żeby się przyzwyczaił teraz leży w bujaku i jest lepiej. -
nick nieaktualnyNo wyszlo na to ze to ja sobie wymyslilam... znalazlamna bieliznie pojedyncza biala wiekaca sie niteczke zaczelam opisywac lekarce obiawy to potwierdzila i dala leki...na szczescie one nie zaszkodza jak by ich nie bylo... zaczelam czytac jakie sie to obiawia u takich malych dzieci i sie pokryealo placz problemy ze snem a jak juz usnela to sie wiercila strasznie brak apetytu...
Odczekam jeszcze ze dwa dni i sprobujemy cycka moze sie uda.
A z mlekiem to bylo tak jak jeszcze karmilam piersia to na noc zaczelam podawac EnfamilAR dla dzieci ukewajacych i mala po nim jeszcze bardziej plakala to jak myslelismy ze to te owsiki to kupilam Nan Ha niby jest troche lepiej ale widac ze jej cos jeszcze dolega od pediatry dostala bebilon pepti1 DHA podaje malej espumisan i teraz raz dziennie mam jej dawac Dicoflor. Lekarkamowila ze jak by nie chciala pic tego bebilonu to zebym ze swoim pomieszala
Ada wspolczuje bolesnego badania oby sie cos zaczelo samo
Marlena mojej tez najlepiej na rekach sie spi jak ja odloze zaraz zaczyna machac rekoma i sie budzi -
No po badaniu pojawiło sie krwiste plamienie, ale juz ustało. I trochę brzuch mnie podoblewa.
Iwona, ja mysle ze nawet jak sobie pofolgowalas z jedzenie to juz jutro chyba powinno być dobre mleczko. Wydaje mi sie ze ważne jest aby ściągnąć te dzisiejsze zeby świeże mogli sie naprodukować. Tak sobie dedukuje
Marlenko. Moze Jakub ma gorszy dzień i potrzebuje więcej noszenia. Oby jutro bylo juz lepiej. -
Ada a masz rozwarcie wieksze? Bo jak ja pojechałam ze skurczami juz do szitala i bylo rozwarcie to jak sprawdzali rozwarcie to byl mega bol, takie strasznie nieprzyjemne. Moze cos lekarz ruszył przez takie badanie?
reszte nadrobie pozniej bo siostra jest u nas i madrzy mi sie tu -
Iwona to teraz Lenka może Ci marudzić przez to że tak często miała zmieniane mm. Ciężej mm trawią i przez to też marudzenie.
Co do leków to dobrze, że nie mają większego wpływu na organizm. Niech mija szybko ten ciężki czas dla Was :-*
Ada trzymam kciuki aby jednak samo ruszyło :-*
Marlena ja sama z siebie sie smialam. Na szczescie mala po tych pobodkach przeze mnie po chwili spala znowu
A ja zła jestem bo była moja siostra i dopiero pół godziny temu pojechała. Przez to Jule później myłam i polozylam ja ponad godzinę później. A przyzwyczajona klasc się o 20 nie lubię tak
W ogóle powiedziała mi że za bardzo nie ma.teraz kasy aby kupić ubranko dla Julki. Z jednej strony cieszę się bo to trochę kosztuje i nieznaczne to dla mnie było ale szkoda ze dowiedziałam się miesiąc przed chrztem. Coś na szybko trzeba kupic i do tego nieplanowany wydatek
No i żeby na koniec było śmiesznie to jak niosłam Jule do łazienki do mycia to obsikała mnie i podłogę w łazience pierwszy raz się to jej zdarzyło aż się zdziwiłam się co się dzieje, ze ciepło na brzuchu mi się robiWiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:16
-
Ja się zamelduje z rana. Nie mogę spać chyba od 5. Wczoraj brzuch przestał boleć, plamienie tez się nie pojawiło, takze to tylko skutki uboczne nieprzyjemnego badania.
Dorotko, to Ty masz siostrę? Nie wiem czemu ale byłam przekonana ze nie masz rodzeństwa. Chyba cos przegapiłam niezłe przygody wczoraj miałaś a z ubrankiem do chrztu to moze uda sie kupic cos używanego? Ja jakiś czas temu przeglądałam ubranka dla dziewczynek i osobiście jestem strasznie zdegustowana. Po pierwsze ile one kosztują (!) a po drugie jak dla mnie większość jest zbyt pstrokata- falbanki, kokardki, tiule. To za dużo szczęścia na raz. Ehh no ale niestety tez będę musiała cos z tego wybrać z jakiś czas. Widziałam na allegro śliczne zestawy jakby robione ręcznie na szydełku, takie delikatne i gustowne ale cena byla powalająca. Juz dokladnie nie pamiętam ale cos ok 250-300zl. -
Hej
Ada,Madzia ma rację to moja siostra cioteczna. Przewertowałam wczoraj allegro i olx i szału nie ma. Sdodobała mi się jedna sukienki ale ja bym bolała komplet kupić a nie oddzielnie sukienkę, sweterek/bolerko, buciki itp.
Wrzucam link do niej
http://allegro.pl/nowa-koronkowa-sukienka-biala-lub-ecru-chrzest-68-i6005255984.html#imglayer
Dzisiaj kolejne poszukiwania. Wkurza mnie to ze siostra wybiera że mną ubranko bo jak ja płacę to chce żeby było takie jak ja chcę. Gdyby ona płacila to jakiś kompromis by był ale w tej sytuacji...
Ada pisz koniecznie co u Ciebie.
Modzia współczuję kiepskiej nocki. Daj znać po wizycie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 08:49
-
Będę was informować. Jak na razie zbieramy sie. Lekarz kazał mi przyjechać ok. 11.
Dorota. Ładna ta sukieneczka. Taka subtelna. Podoba mi się
Mi to cos takiego sie spodobało, ale cena powala http://allegro.pl/do-chrztu-amelka-ze-sweterkiem-szydelko-68-74-i5410533323.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2016, 09:14
-
Ja polecam ubranka z Nexta, są super jakości i dostawa do Polski jest gratis, a niektóre są na tyle eleganckie, że nadałyby się na chrzest: http://pl.nextdirect.com/pl/girls/occasion-party/baby-smart-style/4 Ja planuję kupić tam ubranka dla Frania na ślub koleżanki i potem na ślub kuzynki. Ciekawe czy pod koniec maja i w połowie sierpnia ten sam rozmiar będzie dobry. Pewnie będę musiała w 2 komplety zainwestować. Jakiś czas temu ładne białe sukienki były też w Zarze.
Ada trzymam kciuki za dziś. -
No nie dowiedziałam sie jedyne co to 9 marca mam się zgłosić na wywołanie jak do tego czasu nic nie ruszy.
Ogólnie to leżę, bo boli mnie krocze po tych badaniach. A to co wczoraj mi mój lekarz zrobił wygląda mi na masaż szyjki. Okropieństwo.
Madzia, Ania juz ładnie waży. Jak widzisz na moim przykładzie tez latam z rozwarciem jakiś czas i nic się nie dzieje wiec oby Ania poczekała na swój czas, jak tata będzie oczywiście.