X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka jest po CC . Na razie dostałam tylko info że mały jest na świecie i jest silny . Bardzo słabo wyszło z tym szpitalem i cieszę się bardzo , że napisała mi , że jedzie i , że ma problemy z dostaniem się na oddział w związku z czym moja mama mogła zareagować i koniec końców po znajomości ja przyjęli . Szkoda tylko , że trzeba mieć wtyki , żeby móc spokojnie urodzić ... na samym oddziale powiedzieli jej , że dobrze , że przyjechała bo parę godzin dłużej i nie wiadomo jakby się sprawy potoczyły ... A ta lekarka z IP która chciała ją odesłać to chyba ta sama która odesłała mnie rok temu ... To jest nie do pomyślenia , jak się traktuje kobiety w ciąży , jestem pewna że partner koleżanki tego tak nie zostawi.

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie odzywałam się bo walczymy cały czas z kredytem, remontem i takie tam. Dzięki za opinie, pomoc i doradzenie ws. fachowców. Umówiliśmy się z jeszcze innym facetem na wycenę, zobaczymy co i jak.

Dziś się okazało że nie dostaniemy kluczy, bo... nie poszła całość na konto dewelopera. Aż się przeraziłam bo kredyt płacimy od całości. I okazało się po milionie telefonów że nie poszła dopłata MDM. Bo jak byliśmy w banku to podpisaliśmy tylko dyspozycje wypłaty drugiej transzy a nie wniosek o wypłatę dofinansowania. Myślałam że wyjdę z siebie i stanę obok. Doradczyni mówi, że... zapomniała! Żeby było śmiesznie to pytałam ją czy nie musimy podpisać czegoś jeszcze. Teraz musimy czekać aż G wróci <albo Wlk Sobota albo po świętach> z trasy i podpiszemy razem wniosek. Potem transza pójdzie 11 kwietnia <bo na 1 już nie zdążą przetworzyć wniosku>. Więc znowu się przedłuża. Bo ona zapomniała! Noż szlag trafia człowieka!

Sorka że tak o sobie tylko ale mam naprawdę mnóstwo spraw na głowie. Dziewczyna która mnie zastępowała w pracy odchodzi i tam też problemy. Zastanawiam się czy w trakcie macierzyńskiego można np. dorobić na umowę - zlecenie u pracodawcy, z domu. Kasa nam by się przydała, ale to pewnie murowana kontrola z ZUS.

Do kitu to wszystko, jestem na zmianę wściekła na babsko i na siebie. I na Grześka. I na wszechświat.

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia no nieźle was wpakowała "pani z banku" ... moja siostra z narzeczonym też starają się o dofinansowanie kredytu z MDM i też maja jakieś problemy :/ ale z tego co mówiła to tam jest kwestia notarialna niedopięta i raczej nie załapią się w ogóle ...

Z tego co się orientuje to chyba będąc na macierzyńskim nie można iść na zleceniówkę , ewentualnie pieniążki w kopertę ... ale ja sie za bardzo nie znam może dziewczyny wiedzą coś więcej :(

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmuchawiec wrote:
    Witaj Posti:-)
    Gratulujemy :) Napisz coś o sobie jak możesz:)
    jesli nie to nie ma problemu:)

Hej :)
    O ciąży dowiedziałam się 04.03, obecnie jestem w 7tc, wg wujka google termin porodu 05.11 (dzień po moich urodzinach ;)) Nie byłam jeszcze u gina wizyta dopiero 23.03 a dzień wcześniej usg. Beta w 36dc 2018 i w 40dc prawie 7000.
    Jestem w 7 tygodniu i prócz bety, testu i bolących piersi nie wiedziała bym o ciąży.
    Apetyt bez zmian, nie mam zachcianek. Nie wiem co to mdłości. Nie jestem w wc częściej niż zwykle. W drzemki nie zapadam może dlatego ze pracuję i nie myślę o takich rzeczach.

Szczerze mówiąc boje sie jak cholera, staraliśmy się o dziecko 9 miesięcy. U męża zdiagnozowano żylaki przywróżka nasiennego wiec czeka go zabieg usunięcia i w ferworze przygotowań zaszłam w ciąże.
    O ciąży wiem od tygodnia nie zdążyłam się jeszcze ani razu uśmiechnąć z tego powodu nie ciesze się bo boje sie czy wszystko jest w porządku. O ciaży wie tylko mąż i przyjaciółka. Ciężko jest taka nowinę utrzymać w tajemnicy ale nie wiem jak potem zniosła bym sytuację jak by coś poszło nie tak :( zapytacie skąd te czarne myśli ? wszystkie mamy 50/50 szans ze wszystko będzie dobrze ... :/
    Zawsze myślałam ze jak zajdę w ciąże wykrzyczę to całej Polsce a teraz jestem w próżni czekam do 22 MARCA .....

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmuchawiec wrote:

Dorota jak nei chce spać w nocy to może zęby jej idą?
    Dziecko od 3 miesiąca powinno już prostować na brzuszku nóżki... może skonsultuj to z neurologiem? Robiłaś usg przez ciemiączko?
    Agnieszka ale gdzie ja napisalam ze mala nie spi w nocy i nie prostuje nozek? Wizyta u neurologa nie jest potrzebna (i jestem zdania ze nie ma co od razu panikowac i biegac po neurologach bo dziecko rozwija sie w swoim tempie). Julia spi zazwyczaj od ok 20 do 6-7 rano bez pobodki na jedzenie. Czasami kreci sie bo lezac juz jakis czas na pleckach jelita nie pracuja tak jak pracuja kiedy sie rusza w dzien. I jak juz zoladek daje znak o glodzie a ona sie nie budzi to pewnie tez juz czuje dyskomfort w brzuszku. A rano chwilke pospala za to pozniej juz miala 2 drzemki ponad godzinne i teraz kolejna.

Ewelina paranoja z tymi szpitalami :-/

Posti trzymam kciuki aby wizyta byla pozytywna i zebys mogla juz cieszyc sie z ciazy :-)

Kasia ale lipa z tym bankiem :-/ jak zwykle zawsze cos musi byc nie tak :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 15:21

Posti77 lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota powiem Ci , że na luzie mogłabym już za tydzień rodzić . Od wczoraj wieczorem mam takie turbulencje w brzuchu ,że głowa mała :D no i miałabym spokojna głowę
    Ciekawe co wyjdzie na następnej wizycie kontrolnej to już będzie chyba ostatnia przed porodem . Wolałabym nie przenosić ciąży aczkolwiek jak mam leżeć tylko to jakoś średnio widzę poród przed terminem lub w terminie ... jak aktywność mała to pewno szanse na wcześniejszy poród też maleją :(

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki <3 poczytam Was jutro <3 dziś mam gościa :) moja mama przyjechała wczoraj i zostaje do jutra :D wpadam tylko by podzielić się wieściami po dzisiejszej wizycie ;) dziecko rośnie (1,5cm), serducho bije jak dzwon (165 uderzeń) i ogólnie jest wszystko w porządku ;)
    Mam nadzieję, że u Was również <3
    Buziaki <3

miszkaaa, kwiatuszek789, Pola 89, perelka89, pleasure, czekolada, monika_89, dmuchawiec lubią tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki :)

U nas wszystko dobrze. Trafił mi sie maly aniołek. Tfu tfu żebym nie powiedziała w złą godzinę :P karmimy sie piersią, mala ładnie je po czym zasypia na dlugi czas. Musze ja budzic na następne karmienie. Czasami ma tez gorsze chwile ze wisi ciągle na cycku,ale ogólnie odbywa sie bez płaczu. Jak sie budzi to rozgląda się, troche mruczy. Przewijanie, przebieranie czy kąpieli to dla niej przyjemność.

Dzisiaj zdjęli mi szwy i jest o niebo lepiej, bo spanie na siedząco bylo wykańczające. I jeszcze jedno. Nie wyrabiam z jedzeniem i piciem. Poprostu masakra jak ten ssak wyciąga ze mnie. Ciągle jestem głodna, a wode pije hektolitrami.

Kasia, pytalas o emolienty. Ja do kąpieli mam ziaję natłuszczający plyn do kąpieli, a do smarowania na ta chwile parafinę. Ale zaraz będę używać oleju ze slodkich migdałów.

Ewelina- Little gratuluje udanej wizyty :)

Ewelina - lorka. Dobrze ze u koleżanki wszystko się dobrze skończyło. W tych szpitalach to ostatnio jakas masakra. Jak byłam na oddziale to porodówka została zamknięta. Jednego dnia bylo 18 porodów! I nie mieli miejsc na kolejne.

Madzia, poród przy wielkanocnym stole brzmi świetnie :P chciałabym widzieć minę twojej teściowej

Witaj Posti i rozgość sie u nas :)

Kasia k. Szkoda ze tak wszytko z kredytem. Teraz wszystko się rozciągnie w czasie. Ale nie denerwuj sie.

Pola a daj znać jak twój wynik glukozy.

Dorcia. Faktycznie niech lekarka coś zrobi bo się obie męczycie. A jak rozszerzenie diety?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 18:58

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 15 marca 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada super ze Klara taka grzeczniutka :-) a Ty korzystaj w miedzy czasie i odpoczywaj :-)

A my narazie z rozszerzaniem diety dalysmy sobie spokoj bo srednio miala na to chec i szkoda bylo mi kasy na sloiczki, ktore prawie cale wyrzucalam. Za kilka dni sprobuje znowu.

Edit
    Ewelina Lorka a kiesy masz znowu wizyte? I w ogole jak z Twoim cisnieniem i puchnieciem stop?

Ada musze zerknac gdzie Ty mieszkasz bo az w szoku jestem jak piszesz o tej porodowce. Ja rodzilam w szpitalu powiatowym i tego dnia co Jula wyskoczyla tylko ja im tylek zawrocilam porodem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 21:20

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada aż miło czytać ze wasza królewna taka spokojna i poukładana :-) korzystaj puki możesz i odpoczywaj ile się da ;-)

Dorota ja mam wizytę 25 to za niecałe dwa tygodnie. Wtedy zrobimy dopplera i zbadamy łożysko czy jest ok. Ciśnienie jest wysokie ale niższe niż było. Przed tabletkami wiadomo jest wyższe ale rozkurczowe jest już w granicach 90 a nie 100... Opuchlizna jest ale niewielka, cały czas odpoczywam leżę ile mogę, obiady dostaje od rodziców męża, już bardziej się oszczędzać chyba nie da. Nic tylko oglądam seriale i czytam książki. Zaczyna mi się to już nudzić a to dopiero 4 dzień... Boję się że przez to lenistwo przenoszę ciążę :-(

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 18:35

Marzec x 2 <3 <3

Wysłany: 15 marca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze cos w tym jest ze przenosi sie jak nie ma ruchu. Ja bylam nom stop na nogach i urodzilam terminowo (wg owulki idealnie w terminie). Ale najwazniejsze aby malenstwo bylo zdrowe i jak jest wskazanie do lezenia to trzeba odpoczywac.

Dobrze ze lepiej sie czujesz. Przy tym podejrzeniu zatrucia moze powinni czesciej mala podejrzec tak dla pewnosci. Ale korzystaj z lezenia bo zdazysz niedlugo zatesknic za tym :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 22:07

klz9io4pkfldzhbc.png
  • perelka89 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2016, 21:19

klz920mm8wuzprdr.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

monika_89 lubi tę wiadomość

Marzec x 2 <3 <3

Wysłany: 16 marca 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia a liczysz czas miedzy skurczami?

klz9io4pkfldzhbc.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3

Wysłany: 16 marca 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Madzia kciukam zeby tylko postraszylo i aby Ania poczekala jednak ale cos mi sie wydaje ze to juz to i dzis Ania bedzie z Toba.
    Pisz w miare mozliwosci jak sytuacja u Ciebie. Powodzenia :-*

klz9io4pkfldzhbc.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Marzec x 2 <3 <3
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, trzymam mocno kciuki <3 niech pójdzie łatwo i bezproblemowo :* Powodzenia <3

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."

Wysłany: 16 marca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula tule mocno :-* szkoda ze nie masz meza przy sobie. Moze zadzwon po mame?
    Kochana dasz rade a niedlugo utulisz Anusie :-)
    Maz nie da rady wczesniej wrocic?

klz9io4pkfldzhbc.png
‹‹ 448 449 450 451 452 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ