Ciężarówki Rocznik'89 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Monia, wynik po 1 godzinie już mam reszta po 17 w przychodni. A stało się tak ponieważ mój ginekolog kazał zrobić po 1h i po 2h. Poszłam do przychodni po skierowanie na NFZ - w końcu na coś płacę te składki... Babka dała mi skierowanie, ale w laboratorium okazało się, że ze skierowania były tylko 2 pobrania - na czczo i po 2h. Więc dopłaciłam za to po godzinie. I tym sposobem wynik badania robionego prywatnie już mam, a na resztę czekam Ale z tego co czytałam w internecie wygląda, że po 1h wynik mieści się w normie. Mam 174,5 mg/dl a podobno do 180 jest ok.
-
Ja również do Jonsona jestem przeciwna...za dużo się naczytałam odnośnie tej marki, keidyś to był hit teraz to raczej kit pełen chemii i środków rakotwórczych...ostatnio słyszałam że kobieta wygrała odszkodowanie za to że przez regualare używania kosmetyków tej marki dostała raka skóry...
My na początku używaliśmy Oliatum kupiłam w promocji jak był w rosmannie teraz kupuje hipa jest tanszy i wydajnieszy.. mnie chemi.
Monia zrób wymaz z oka córci, bedziesz wiedziała co i jak...
Odnosnie mleka to kazdy pisze co innego jak przechowywac wiec nie wiem czego sie trzymac.
Jaka cisza na forum ciekawe co tam u pozostałych słychać
-
Dobra chwila spokoju maz mi sie rozchorowal, tzn ma zapalenie zatok, na szczescie goraczki nie ma ale taki do doopy jest. Pojechal do lekarza a ja wczesniej poszlam z mala do biedry kupic szame bo w lodowce tylko swiatlo bylo. Wscieklam sie bo mieli juz mnie obsluzyc a tu jedna osoba zwracala towar a druga reklamowala. No i co? Nie poczekali az mbie zalatwia zeby dziecko sie nie grzalo tylko ja czekalam jak ich osluza...
Co do johnsona czy jak to sie.pisze to tez bylam przeciwna. A czym maz barziej nalegal tym ja bardziej nie chcialam. A gadal kup bo mama tym.moja siostre myla. Dla mnie zaden argument a przeciez nawet jakby to.najlepsze bylo to nie kupilabym tego co tamta miala
Monia Twoja @ szaleje. Podobno juz nie regula ze jak sie kp to nie ma @ ale ja tam sie nie znam. Moja @ sie chyba poooowolusiu rozkreca bo w sluzie sie juz pojawila ale taka odrobina i jakies to dziwne. Niech sie zaczyna bo juz sie stresowac zaczelam
A ja tak jak wspomnialam na fb wymieniam sukienusie bo za mala jest. Tzn na teraz by byla ok wiec za 3 tyg moze byc ciasna. A babka ktora je sprzedaje mega bo zadzwonilam do niej a ona ze dzisiaj juz nie da rady ale jutro rano wysle wieksza. Ja do niej mowie ze moze najpierw ja odesle ta za mala a ona ze nie nie, ona wysle i ja na spokojnie jej ta oddam. I nawet nie chce kasy za ponowna wysylke ale glupio mi wiec jej oddam. Spore zaufanie ma a towar prawie 200zl wiec szok ze sie nie boi ze jej nie odesle tej za malej -
Cześć dziewczyny! Raczej i tak nie uda mi się wkręcić w watek ale chciałam dać znać, że jak wszystko pójdzie dobrze (a jest jeszcze bardzo wcześnie i wszystko moze się zdarzyć) to będę listopadówką 2016
Lorka, miszkaaa, kwiatuszek789, dmuchawiec, czekolada, monika_89, arien, Pola 89, perelka89, littleladybird lubią tę wiadomość
-
Tak dobrze rozumiesz faktycznie troche zawile to napisałam troche baldziochowato wyszedł poranny, potem powtórzyłam na czulszym popołudniu i juz nie trzeba sie było doszukiwać jutro dla pewności trzasnę jeszcze raz nie wierzę że się udalo! Drugi cykl starań, idealnie tak jak chciałam czyli jak najbliżej konca macierzyńskiego, teraz całą ciążę przesiedzę w domu potem rok macierzyńskiego. No poezja!
dmuchawiec, Lorka, monika_89, littleladybird lubią tę wiadomość
-
Dorota RzecZywiśCie zaufanie. Powiedzcie mi te co karmią piersią kiedy wam @ wróciła??
Kamila świetne wiesci☺ tylko pamiętaj aby po macierzyńskim wrócić na jeden dzień do pracy czyli przerwać i potem znów na zwolnienie.
Karmiilas piersią czy mm .? Kiedy przestałam karmić? -
Kamila dziewczyny pisaly kilka stron wczeaniej na ten temat. W skrocie powtorze - na macierzynskim pracodawca nie placi za pracownice skladki chorobowej chyba wiec L4 sie nie nalezy. Trzeba wrocic min na 1 dzien do pracy aby znowu zaczal oplacac skladke. Mozesz w tym dniu wykorzystac urlop wypoczynkowy. Kwestia dogadania z pracodawca.
Dziewczyny jaka u Was pogoda? Okolice Warszawy biale! Sypie sniegWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:35
-
No no Kamila , czekamy na potwierdzenie aczkolwiek to już chyba zbędne
Super wiadomości Na owu nie chciałam poruszać tematu bo tam dziś nie zbyt dobry klimat . Szczerze myślałam , że wszystko będzie dobrze i popłyną same cudowne wieści a tu masz ...
Jeszcze w dodatku moja koleżanka dziś wylądowała w szpitalu bo była na wizycie i wyszło że mały ma tachykardie dostała skierowanie ale nie chcieli jej przyjąć na szczęście dostała się na oddział ... mały miał tętno ponad 200 a ci ją do domu chcieli odesłać , patologia normalnie
No Magda mogłabyś się już zdecydować kiedy będziesz rodzić ... w końcu nie wiadomo co ze świętami ... nie wstyd ci ?! Normalnie brak słów ... Beka będzie jak jednak zaczniesz rodzić przy wielkanocnym stole w ogóle rozwalisz system ...
Dorota u mnie dziś pada cały dzień ale deszcz , samochód mi umyło trochę i nie jest taki brudny a kobitka od kompleciku faktycznie ma duże zaufanie , dość drogi interes a ona wysyła dwa w cenie jednego tak jakby . No ale co jak co trafiła a porządną kobietę i na pewno jeden komplet odzyska mi się tak raz zdarzyło że nim wysłałam kasę (nie miałam wtedy konta bankowego byłam gimbusem ) to paczka już przyszła ale to raczej było niedopatrzenie sprzedającego niż dobra wiara w klienta
Ja zakupiłam kosmetyki z firmy Oillan zapodaję linka :
http://www.oillan.pl/produkty/oillanbaby.html
Jak się będzie sprawował to dam znać za jakiś czas mam nadzieję , że nie będę musiała go zmieniać . Moja mama przy najmłodszej stosowała Emolium i bardzo zachwala te produkty . Na Johnsona młoda była uczulona a nie chciała kombinować więc od razu postawiła na sprawdzoną firmę -
No niestety na różowej stronie wczoraj był nastrój wyjątkowo nie do ogłaszania nowin ciążowych. Miałam nadzieję, że poczekam na dobre wieści od Marronka i będziemy razem świętować. Tak strasznie mi przykro z powodu tego co ją spotkało tym razem chyba naprawdę się załamała
-
To jest przykre ile czasami człowiek musi w życiu przejść aby się doczekać dziecka, albo i nie doczekać...
A ja witam się w 37tc! Kasia od wczoraj ma bardo aktywny czas co mnie cieszy niezmiernie oczywiście czkawke na dobranoc zaliczyła a w chwili obecnej czkawka na dzień dobry trwa. Biudula moja się nagimnastykuje
Ja nadal czekam na informacje od koleżanki. Położyli ja wczoraj, zrobili ktg, zmartwili się tętnem małego i o.23 zaczęli indukować poród. Ciekawe co u niej mam nadzieję że wszystko w porządku. Z tych emocji zasnąć nie mogłam... -
Madzia powiedz tesciowej ze na wielkanocnym stole bedziesz rodzic...
Nie wiedzialas jakie wybrac kosmetyki? Tesciowa by doradzila na pewno a nie marudzila ze za drogie wybralas?
Co do Marronka to ja az nie wierze jaki ten cholerny los jest niesprawiedliwy. Chyba jakbym mogla to bym im urodzila dziecko.
Ewelina daj znac jak dostaniesz info od kolezanki a jeszcze tydzien i Ty mozesz rodzic
Moje dziecko mnoe juz disiaj wyprowadzilo z rownowagi i bluzgi na cala chalupe poszly. Pol godziny usypiania alby za chwile sie obudzila i marudzila ze znowu chce spac. Nie wiem co jej jest ale przestaje mi sie podobac jej spinanie brziszka bo ciagle podciaga nozki do brzuszka i tak steknie przy tym. Zawzze jak lezy to tak ma. W piatek nie daruje doktorce i niech zacznie cos z tym dzialac bo akurat mala bedzie miala 5 miesiecy wiec najwyzsza pora aby to sie stabilizowalo a nie wieczna wymowka ze wyrosnie z tego -
Witaj Posti:-)
Gratulujemy Napisz coś o sobie jak możesz:)
jesli nie to nie ma problemu:)
Kamila tak musisz mieć chodź jeden dzień przerwy ,a potem znów .
Będziesz robić betę?
U mnie też biało...było wczoraj dziś chlapa..
Magda teściowa the best...
Koniecznie umów się z nią na dokładny dzień bo biedna zaprosi ludzi a wy bedziecie w szpitalu:-) Co za kobieta..
Podczytuje ovu jak dziewczyny sobie radzą ale nie pisze...byłam pewna że jej się udało tak długo walczyła a maluszka... To nie sprawiedliwe...
Dorota jak nei chce spać w nocy to może zęby jej idą?
Dziecko od 3 miesiąca powinno już prostować na brzuszku nóżki... może skonsultuj to z neurologiem? Robiłaś usg przez ciemiączko?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 12:18