X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • Pola 89 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, wynik po 1 godzinie już mam :P reszta po 17 w przychodni. A stało się tak ponieważ mój ginekolog kazał zrobić po 1h i po 2h. Poszłam do przychodni po skierowanie na NFZ - w końcu na coś płacę te składki... Babka dała mi skierowanie, ale w laboratorium okazało się, że ze skierowania były tylko 2 pobrania - na czczo i po 2h. Więc dopłaciłam za to po godzinie. I tym sposobem wynik badania robionego prywatnie już mam, a na resztę czekam ;) Ale z tego co czytałam w internecie wygląda, że po 1h wynik mieści się w normie. Mam 174,5 mg/dl a podobno do 180 jest ok.

Czekamy na Julię :)
    0d1ye6hhxav2ezmq.png
    [*] 07.03.2015 - 6tc
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również do Jonsona jestem przeciwna...za dużo się naczytałam odnośnie tej marki, keidyś to był hit teraz to raczej kit pełen chemii i środków rakotwórczych...ostatnio słyszałam że kobieta wygrała odszkodowanie za to że przez regualare używania kosmetyków tej marki dostała raka skóry...
    My na początku używaliśmy Oliatum kupiłam w promocji jak był w rosmannie teraz kupuje hipa jest tanszy i wydajnieszy.. mnie chemi.

Monia zrób wymaz z oka córci, bedziesz wiedziała co i jak...
    Odnosnie mleka to kazdy pisze co innego jak przechowywac wiec nie wiem czego sie trzymac.
    Jaka cisza na forum ciekawe co tam u pozostałych słychać:)

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra chwila spokoju ;-) maz mi sie rozchorowal, tzn ma zapalenie zatok, na szczescie goraczki nie ma ale taki do doopy jest. Pojechal do lekarza a ja wczesniej poszlam z mala do biedry kupic szame bo w lodowce tylko swiatlo bylo. Wscieklam sie bo mieli juz mnie obsluzyc a tu jedna osoba zwracala towar a druga reklamowala. No i co? Nie poczekali az mbie zalatwia zeby dziecko sie nie grzalo tylko ja czekalam jak ich osluza...

Co do johnsona czy jak to sie.pisze to tez bylam przeciwna. A czym maz barziej nalegal tym ja bardziej nie chcialam. A gadal kup bo mama tym.moja siostre myla. Dla mnie zaden argument a przeciez nawet jakby to.najlepsze bylo to nie kupilabym tego co tamta miala :-D

Monia Twoja @ szaleje. Podobno juz nie regula ze jak sie kp to nie ma @ ale ja tam sie nie znam. Moja @ sie chyba poooowolusiu rozkreca bo w sluzie sie juz pojawila ale taka odrobina i jakies to dziwne. Niech sie zaczyna bo juz sie stresowac zaczelam :-P

A ja tak jak wspomnialam na fb wymieniam sukienusie bo za mala jest. Tzn na teraz by byla ok wiec za 3 tyg moze byc ciasna. A babka ktora je sprzedaje mega bo zadzwonilam do niej a ona ze dzisiaj juz nie da rady ale jutro rano wysle wieksza. Ja do niej mowie ze moze najpierw ja odesle ta za mala a ona ze nie nie, ona wysle i ja na spokojnie jej ta oddam. I nawet nie chce kasy za ponowna wysylke ale glupio mi wiec jej oddam. Spore zaufanie ma a towar prawie 200zl wiec szok ze sie nie boi ze jej nie odesle tej za malej

klz9io4pkfldzhbc.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Raczej i tak nie uda mi się wkręcić w watek ale chciałam dać znać, że jak wszystko pójdzie dobrze (a jest jeszcze bardzo wcześnie i wszystko moze się zdarzyć) to będę listopadówką 2016 :)

Lorka, miszkaaa, kwiatuszek789, dmuchawiec, czekolada, monika_89, arien, Pola 89, perelka89, littleladybird lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ale czy ja dobrze rozumiem ? :D robiłaś teściora ?
    Ale super trzymam kciuki :D

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dobrze rozumiesz :) faktycznie troche zawile to napisałam :D troche baldziochowato wyszedł poranny, potem powtórzyłam na czulszym popołudniu i juz nie trzeba sie było doszukiwać :) jutro dla pewności trzasnę jeszcze raz :) nie wierzę że się udalo! Drugi cykl starań, idealnie tak jak chciałam czyli jak najbliżej konca macierzyńskiego, teraz całą ciążę przesiedzę w domu potem rok macierzyńskiego. No poezja! :)

dmuchawiec, Lorka, monika_89, littleladybird lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila super wieści! :) po cichu gratuluje

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 14 marca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila mialam Cie wywolac bo na OF zauwazylam suwaczek :-) trzymam kciuki i tez cichutko gratuluje :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota RzecZywiśCie zaufanie. Powiedzcie mi te co karmią piersią kiedy wam @ wróciła??
    Kamila świetne wiesci☺ tylko pamiętaj aby po macierzyńskim wrócić na jeden dzień do pracy czyli przerwać i potem znów na zwolnienie.
    Karmiilas piersią czy mm .? Kiedy przestałam karmić?

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dmuchawiec tak muszę zrobić? Myślałam że macierzyński sie po prostu kończy z dniem jakimś tam i od następnego dnia mogę iść na L4.
    Nie karmiłam piersią prawie wcale.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 21:51

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png

Wysłany: 14 marca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila dziewczyny pisaly kilka stron wczeaniej na ten temat. W skrocie powtorze - na macierzynskim pracodawca nie placi za pracownice skladki chorobowej chyba wiec L4 sie nie nalezy. Trzeba wrocic min na 1 dzien do pracy aby znowu zaczal oplacac skladke. Mozesz w tym dniu wykorzystac urlop wypoczynkowy. Kwestia dogadania z pracodawca.

Dziewczyny jaka u Was pogoda? Okolice Warszawy biale! Sypie snieg :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:35

klz9io4pkfldzhbc.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 18:35

Marzec x 2 <3 <3
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no Kamila , czekamy na potwierdzenie aczkolwiek to już chyba zbędne :P
    Super wiadomości :) Na owu nie chciałam poruszać tematu bo tam dziś nie zbyt dobry klimat . Szczerze myślałam , że wszystko będzie dobrze i popłyną same cudowne wieści a tu masz ...
    Jeszcze w dodatku moja koleżanka dziś wylądowała w szpitalu bo była na wizycie i wyszło że mały ma tachykardie dostała skierowanie ale nie chcieli jej przyjąć :/ na szczęście dostała się na oddział ... mały miał tętno ponad 200 a ci ją do domu chcieli odesłać , patologia normalnie :/

No Magda mogłabyś się już zdecydować kiedy będziesz rodzić ... w końcu nie wiadomo co ze świętami ... nie wstyd ci ?! Normalnie brak słów ... Beka będzie jak jednak zaczniesz rodzić przy wielkanocnym stole :P w ogóle rozwalisz system ...

Dorota u mnie dziś pada cały dzień ale deszcz , samochód mi umyło trochę i nie jest taki brudny :P a kobitka od kompleciku faktycznie ma duże zaufanie , dość drogi interes a ona wysyła dwa w cenie jednego tak jakby . No ale co jak co trafiła a porządną kobietę i na pewno jeden komplet odzyska :) mi się tak raz zdarzyło że nim wysłałam kasę (nie miałam wtedy konta bankowego byłam gimbusem :P ) to paczka już przyszła ale to raczej było niedopatrzenie sprzedającego niż dobra wiara w klienta :P

Ja zakupiłam kosmetyki z firmy Oillan zapodaję linka :

http://www.oillan.pl/produkty/oillanbaby.html

Jak się będzie sprawował to dam znać za jakiś czas :) mam nadzieję , że nie będę musiała go zmieniać . Moja mama przy najmłodszej stosowała Emolium i bardzo zachwala te produkty . Na Johnsona młoda była uczulona a nie chciała kombinować więc od razu postawiła na sprawdzoną firmę

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety na różowej stronie wczoraj był nastrój wyjątkowo nie do ogłaszania nowin ciążowych. Miałam nadzieję, że poczekam na dobre wieści od Marronka i będziemy razem świętować. Tak strasznie mi przykro z powodu tego co ją spotkało :( tym razem chyba naprawdę się załamała :(

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest przykre ile czasami człowiek musi w życiu przejść aby się doczekać dziecka, albo i nie doczekać...

A ja witam się w 37tc! Kasia od wczoraj ma bardo aktywny czas co mnie cieszy niezmiernie ;-) oczywiście czkawke na dobranoc zaliczyła a w chwili obecnej czkawka na dzień dobry trwa. Biudula moja się nagimnastykuje ;-)

Ja nadal czekam na informacje od koleżanki. Położyli ja wczoraj, zrobili ktg, zmartwili się tętnem małego i o.23 zaczęli indukować poród. Ciekawe co u niej mam nadzieję że wszystko w porządku. Z tych emocji zasnąć nie mogłam...

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png

Wysłany: 15 marca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia powiedz tesciowej ze na wielkanocnym stole bedziesz rodzic...
    Nie wiedzialas jakie wybrac kosmetyki? Tesciowa by doradzila na pewno :-D a nie marudzila ze za drogie wybralas? :-D

Co do Marronka to ja az nie wierze jaki ten cholerny los jest niesprawiedliwy. Chyba jakbym mogla to bym im urodzila dziecko.

Ewelina daj znac jak dostaniesz info od kolezanki a jeszcze tydzien i Ty mozesz rodzic :-D

Moje dziecko mnoe juz disiaj wyprowadzilo z rownowagi i bluzgi na cala chalupe poszly. Pol godziny usypiania alby za chwile sie obudzila i marudzila ze znowu chce spac. Nie wiem co jej jest ale przestaje mi sie podobac jej spinanie brziszka bo ciagle podciaga nozki do brzuszka i tak steknie przy tym. Zawzze jak lezy to tak ma. W piatek nie daruje doktorce i niech zacznie cos z tym dzialac bo akurat mala bedzie miala 5 miesiecy wiec najwyzsza pora aby to sie stabilizowalo a nie wieczna wymowka ze wyrosnie z tego

klz9io4pkfldzhbc.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie takie zasypianie i budzenie sie moze wyprowadzić z równowagi :/ mój juz dzisiaj ma druga drzemkę. Ogólnie moje dziecko zle znosi wąchania pogody. Wczoraj słoneczko dzisiaj znowu chmury i deszcze - Armagedon mam w domu!

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Posti77 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam ! Termin 05.11 ;)

dmuchawiec, monika_89 lubią tę wiadomość

27 lat W-wa
    3i49upjya7y4fzkb.png
    20150620040113.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2016, 18:35

Marzec x 2 <3 <3
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Posti:-)
    Gratulujemy :) Napisz coś o sobie jak możesz:)
    jesli nie to nie ma problemu:)

Kamila tak musisz mieć chodź jeden dzień przerwy ,a potem znów .
    Będziesz robić betę?
    U mnie też biało...było wczoraj dziś chlapa..

Magda teściowa the best...
    Koniecznie umów się z nią na dokładny dzień bo biedna zaprosi ludzi a wy bedziecie w szpitalu:-) Co za kobieta..

Podczytuje ovu jak dziewczyny sobie radzą ale nie pisze...byłam pewna że jej się udało tak długo walczyła a maluszka... To nie sprawiedliwe...

Dorota jak nei chce spać w nocy to może zęby jej idą?
    Dziecko od 3 miesiąca powinno już prostować na brzuszku nóżki... może skonsultuj to z neurologiem? Robiłaś usg przez ciemiączko?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 12:18

17u9i09kie6sdzrt.png
‹‹ 447 448 449 450 451 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ