Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nospe tylko biore jak na prawfe potrzebuje. Jak sie brzuch za mocno spina to wole wziac niz szkodzic moze tym spinaniem dziecku.

A ja dzis ostatni dzien przed urlopem :-) tez mega pozytywnie :-) chociaz troche ciezko rozstac mi sie z kilkoma osobami w pracy w perspektywie pojscia juz na zwolnienie po urlopie :-(

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dobrze ze dzisiaj piątek!!!! :D nareszcie!

Ja do tej pory raz wzięłam nospe, mimo że lekarz pozwolił to i tak jakos staram się jej unikać chyba ze już naprawdę ból jest nie do wytrzymania.

Mi lekarz tez zalecił tylko kwas foliowy ale ostatnio zapytałam czy mogę brać mama DHA i pozwolił. Spodobał mi sie ich skład bo jest to co niezbędne a najbardziej zależało mi na DHA i wit D3.

Miłego dnia :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • aktina Debiutantka

Wysłany: 24 lipca 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki fajny wątek :) Tez jestem rocznik 89 :) Można dołaczyć ??

miszkaaa, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

dhi443r8fswetufm.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aktina zapraszamy :) napisz pare słów o sobie

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :) u mnie znowu od rana słońce i błękitne niebo. nie sądziłam, że to powiem, ale mam dośc tej pogody

arien tylko małe l4 a jaka zmiana samopoczucia :) Ja nospę biorę jak bardzo boli, generalnie staram się przetrzymać

Ada mi gin kazał w 1 tr brać kwas foliowy i jod. Teraz przerzuciłam się na witaminy i dodatkowko muszę kupić kwas dha ale na razie się nie spieszy, jest ważny na dalszym etapie ciaży

akitna witaj :)

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 18:28

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Błękitna Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) arien jak Ci dobrze, że wiesz że z maluszkiem wszystko dobrze... cieszę się bardzo, najgorsze jest to czekanie na wizytę.
    A ja to mam jeszcze tak że jak nie odczuwam żadnych objawów to się już martwię a jak objawy odczuwam np, ból brzucha to się martwię że boli... i tak na okrągło... choć teraz już 3 dzień jakoś tak mało intensywnie to wszystko odczuwam, prawie że wogóle i tym też się martwię... dlaczego to takie trudne ;(

178158129f.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 08:57

Marzec x 2 <3 <3
  • Błękitna Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pleasure też tak sobie ciągle powtarzam... u mnie albo jest bardzo ciężki dzień albo tak jak mam teraz czyli w sumie to nic poza wzdęciami porannymi i i wrażliwymi piersiami (choć teraz już właśnie mniej).
    Nie jestem narazie zapisana nigdzie na wizytę bo moja lekarz przy pierwszej (kiedy się tylko dowiedziałam o ciąży) bardzo mnie zlekceważyła i więcej do niej nie pójdę. A może któraś z Was jest z okolić Białegostoku i ma może jakiegoś sprawdzonego ginekologa? bo jestem na etapie poszukiwań...

178158129f.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien, nie stresuj się :-) daj rosnąć swojemu maleństwu :-) i stosuj się do zaleceń lekarza.

Aktina Witaj :-)

Błękitna, spokojnie na pewno wszystko będzie ok :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • lotta.89 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Błękitna mam dokładnie tak samo jak ty

Nasz synuś :)
    thgf3e3kkxdkony7.png

<3 <3 cykl starań
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ja siedze glęboko w remocie 3 pokoje robimy na raz ale podczytuje tyle ile sie sa;) mi witamin nie każe brać pomimo anemi tylko zelazo kwasy dha biore sama z siebie. usg mam 13 sierpnia i dowiem się mam nadzieje jaka płeć;D kropeczka już daje o sobie znać ,że istnieje ok 24 ;D Pleasure gratulacje i witamy na fioletowej stronie.Ja sie martwie o wagę bo codziennie troszke więcej waże jem normalnie nie jem slodyczy bialego pieczywa a w tamtym msc 3 kg na plusie i przypuszczam ze w tym tez bedzie ze 3 czy to normalne? ze az tak duzo sie tyje? pierwszy raz uzylam dzis czopka glicerynowego bo przez zelazo mam problemy;/ ogólnie przytylam juz 7 kg;/

24afed3688.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 08:57

Marzec x 2 <3 <3
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiarzynka ja w taki upał odpuszczam porząki

blekitna tak to juz niestety jest i będzie ;) boli - źle, nie boli - też źle. Musisz sama się pilnowac i trochę wrzucić na luz

blumen waga niestety kwestia indywidualna. Ja jem wszystko, łącznie z pizzą i pączkami, na początku schudłam a teraaz zaledwie 0,5kg na plusie. No ale powili będę musiała się ogrniczać bo jak zacznę tyć to będę szzersza niz wyższa

my odpuszczamy remont pokoju malucha. Mąż stwierdził, że szkoda kasy bo łóżeczko i tak ma stać w sypialni a ubrania mogą sobie być w szafkach po babci. Nie ma sensu remontować skoro jak się uda w przyszlym roku wprowadzamy się już do naszego domu

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Błękitna Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lotta.89 wrote:
    Błękitna mam dokładnie tak samo jak ty

Jednak dobrze nie być z tym samemu...:) dlatego jest właśnie to forum żeby takie kwestie sobie uświadamiać... fajnie, że 3mamy się razem dziewczyny :)

178158129f.png
  • Błękitna Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 faktycznie byłoby trochę bez sensu jeśli macie być już w swoim domku... ale super Wam :)

178158129f.png
  • aktina Debiutantka

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za miłe przywitanie :)
    W takim razie witam ponownie :) Ile mam lat już wiecie :) Moja starsza córka w kwietniu skonczyła 4 lata a teraz spodziewamy się drugiego maleństwa :) Jeden lekarz sugerował delikatnie chłopca, ale nie chce się nastawia, pozatym nie to jest najważniejsze.. bo na prenatalnych stwierdzono hypoplastyczną kość nosową :( Miałam je powtarzane, robione wyniki Pappa-a i amniopunkcję w zeszłą środę - teraz czekam cierpliwie na wyniki a każdy dzień dłuży się nie miłosiernie :)
    Pracuję cały czas, chociaz po amnio przeniosłam sie z pracą do domu i chyba tak sotani do stycznia - termin mam w okolicach 3 stycznia :) Ciągle cos sie dzieje, tym bardziej że zaczęliśmy praktyczie generalny remont ale na ten czas przeieslismy się calą trójką do moich rodziców, kilka kroków dalej :) Chyba to tyle o mnie :)

Co do leków to ja z kwasu foliowego przerzuciałm się na Femibion Natal 2 :) I staram sie go w miare regularnie brac, ale różnie to wychodzi :) Po amnio musiałam łykac nospę przez dwa dni, ale juz sobie odpusciłam, chociaz brzuch czasem jeszcze twardnieje.. w poprzedniej ciezy od 20 tygodnia musiałam 3 razy dziennie brac nospę bo czesto brzuch robiłsię twardy, mam nadzieję ze tymrazem mnie to ominie :)

dhi443r8fswetufm.png
  • aktina Debiutantka

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa no i żeby nie było tak kolorowo, to po tym jak w pierwszej ciązy miałam cukrzycę ciązową, teraz tez juz miałam robione to badanie :) i oczywiscie o 2 jednostki cukeir musiał przekroczyc normę i byłam juz na kilku wizytach w poradni diabetologiczej.. Na szczescie trzymanie "w miarę" diety wystarcza :)

Pomarudziłam trochę na początek, ale obiecuję że już nie będę :)

dhi443r8fswetufm.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blekitna, ja tez tak mam. Boli to sie denerwuje ze coś nie tak. A jak przestaje to sie denerwuje, że przestało :) masakra. PEwnie jak bede miala mdlosci to bede sie denerwowac ze je mam, a jak nie bede to ze ich nie mam :D co za rollercoster! Tak samo mam z piersiami. Jak tylko troche mniej zaczynają boleć to sobie mysle: "kurcze, wczoraj jeszcze mocno bolały, to czemu dzisiaj juz nie? Pewnie jest cos nie tak". Trzeba wyluzowac bo takim zamartwianiem sie niczego dobrego nie wniesiemy w nasze ciąże :)

Witaj aktina, w którym tyg jestes?
    Juz widzę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 12:15

o1483e5e2gt7h77w.png
  • aktina Debiutantka

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien - tak tak dopiero wstawiłam suwaczek :P u mnie różnie z tymi terminami jest, niby z om na 6 stycznia ale miałam krótki cykl bo owu mi się zrobiła juz w 11 dc :D a maluszek wg usg jest tydzien starszy i wychodzi termin 30.12 - 01.01 ale z mojego terminu to jakis 3 styczeń powinien byc :P niby zblizone, ale jednak daleko od siebie hehe

dhi443r8fswetufm.png
‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ