Ciężarówki Rocznik'89 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Arien wszystko jest w najlepszym porzadku bardzo się cieszę, no czekanie bywa trudne ale jakoś trzeba wytrzymać
pleasure na słuchanie serduszka trzeba będzie jeszcze pewnie dłużej poczekać bo tak jak dyskutowaliśmy o tym wczesniej lekarze uważają ze nie powinno sie podsłuchiwać na tak wczesnym etapie ciąży. Ja tez bym juz chciała usłyszeć ale jak lekarz odmówi to cierpliwie poczekam. -
A wiecie co? Zaniepokoily doktora troche te bole brzucha. nie wiem czy dlatego lutki mi nie przepisal. teraz wyczytalam, ze przepisuje sie je m.in kiedy kobieta odczuwa takie bole bo moze byc to znak ze istnieje ryzyko poronienia. I przepisuje sie profilaktycznie kiedy nastapilo juz jakies poronienie wczesniej
-
Arien magnez tez powinien pomoc na bole brzucha. Jakby cos bylo nie tak z pecherzykiem to na pewno lekarz by Ci o tym powiedzial. Znowu razem wizytujemy tego samego dnia
Dziewczyny zastanawiam sie czy brac kwas foliowy jak zaczelam brac witaminy w ktorych jest kwas foliowy. I to chyba 2 razy tyle co w normalnej tabl czyli wyszloby ze biore je az 3. Nie pomyslalam zeby zapytac gina i on tez nic nie powiedzial.
Aa i ja lutke bralam chyba jakos do 16 czy 18tc i chyba bardziej profilaktycznie. Po owulce bralam dupka, nie przerywalam go po pozytywnym tescie i pozniej zamienil mi go na lutke dowcipną.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 20:49
-
Mnie gin powiedział, że koniecznie kwas foliowy, a jak mam ochotę to witaminki dla I trymestru
a ja jestem glupek zlapalam sie dzisiaj na tym ze pogladzilam sie po brzuchu. A teraz sie pogladzilam i powiedziałam "moj ty fasolinku"Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2015, 21:07
monika_89 lubi tę wiadomość
-
Arien, super wieści, cieszę się, że wszystko ok. Ja dostałam dupka z marszu, tak profilaktycznie, a po badaniach progesteronu zwiększyłam dawkę z 2 na 3 tabletki.
Kwiatuszku, czytałam jakieś badania, że nadmiar kwasu foliowego jest wydalany z moczem. Zapewne ten z witamin starczy, ale jeśli brałabyś więcej to na pewno nie zaszkodzisz. -
arien u mnie 7t3d na usg było 6t6d i tak cały czas maluch się trzyma. Po prostu ciąża ciut młodsza, nie przejmuj się i broń boże nie radź się dr gogle. Wszystko jest dobrze Ja lutkę też dostałam, mam brać do końca 14tc. U mnie bylo wcześniejsze poronienie i niski prog. Lepiej brać i dmuchać na zimne
Dorotko mi gin mówi że albo kwas abo witaminy13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Cześć dziewczyny. Ja juz dzisiaj nie jadę do pracy dzięki czemu mój poranek jest zdecydowanie bardziej na luzie i bardziej bez stresu, super jade tylko na terapię
Pytałam gina o nospę. Mówił, że są dwie szkoły. Jedni nie mają kompletnie nic przeciwko, a drudzy - tak jak on woleliby jednak, zeby nie byla stosowana. Wiec nie bede stosować mysle ze magnez i lutka pomogą na te pobolewania
W ogóle to ciekawe, że w sumie co ginekolog to trochę ma inne zdanie i zalecenia. Ja mojemu ufam i będę się trzymała tego co mówi
Miłego dnia Wam życzę