X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • Błękitna Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien wrote:
    Blekitna, ja tez tak mam. Boli to sie denerwuje ze coś nie tak. A jak przestaje to sie denerwuje, że przestało :) masakra. PEwnie jak bede miala mdlosci to bede sie denerwowac ze je mam, a jak nie bede to ze ich nie mam :D co za rollercoster! Tak samo mam z piersiami. Jak tylko troche mniej zaczynają boleć to sobie mysle: "kurcze, wczoraj jeszcze mocno bolały, to czemu dzisiaj juz nie? Pewnie jest cos nie tak". Trzeba wyluzowac bo takim zamartwianiem sie niczego dobrego nie wniesiemy w nasze ciąże :)

Witaj aktina, w którym tyg jestes?
    Juz widzę :D

<3

178158129f.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 18:29

wnidtv73dpzdszlc.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja troche sciany poksrobalam w przedpokoju i tak sie zmeczylam ze zasnelam na 2,5h O.o

o1483e5e2gt7h77w.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was pytanie.
    W cotygodniowych informacjach piszą, że dziecko w 7 tyg ma 0,8 cm. Ale oni mają na mysli zarodek czy pecherzyk? Bo skoro jest tylko sam pecherzyk to ja nie wiem jak te informacje maja sie do rzeczywistosci.

o1483e5e2gt7h77w.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien te cotygodniowe informacje są trochę nad wyraz. Jak opisują Ci 7tc to czytaj to co dotyczy 6tc bo można się wystarszyć jak się jest do tyłu

kasiarzynko najgorsze to czekanie, tez bym chciała wlasnie pierwsze urodziny malucha juz u siebie zrobić, ale zobaczymy jak to będzie. Jak zwykle rozbija sie o kasę

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 08:57

Marzec x 2 <3 <3
  • arien Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, to jeszcze jedno. Przy kalendarzu jest informacja np: jestes w 7 tyg i w nawiasie, czy tam pod spodem jest np. 6t2d. Wtedy patrzymy na info z 7 tyg czy 6?
    Pleasure, my widocznie niestety jestesmy w tej grupie, ktora widzi wszystko pozniej. Niesprawiedliwosc :)

Wiecie co? Mam troche problemy z kregoslupem, czesto mnie boli. Generalnie nic mi chyba strasznego w niego nie jest poza tym ze jest krzywy :p Wystarczy czasem ze pochodze dluzej w nieodpowiednich butach i krzyz mnie nawala. Radzilam sobie mascia voltaren max ale teraz pewnie mi nie wolno. Troche mnie pobolewa teraz piersiowy. W kazdym razie moje pytanie brzmi: czy myslicie ze moge zapisac sie na jogę? I czy moze to pomoc? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 19:53

o1483e5e2gt7h77w.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz przeczytałam w internetach (ulotce) ze voltaren jest przeciwskazany tylko dla kobiet w ciazy w III trymestrze. Spoko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 19:56

o1483e5e2gt7h77w.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arien ja mam 13+3 i w cotygodniowych info pokazuje mi już info o 14tc ale wg wszystkich norm i wielkości odpowiadam 13 tc.
    Myślę, że joga będzie dobra. na necie są też ćwiczenia dla ciężarnych na kręgosłup. Mnie też strasznie na początku bolał, widocznie coś mnie na początku uciskalo, teraz już samo przeszło, bez ćwiczeń

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • aktina Debiutantka

Wysłany: 25 lipca 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Arien - fakt te opisy są troche umowne :) Czasem na wyrost a czasem w suwaczkach z bb są tygodnie aktualne a opisy na tydzień wstecz :P ja czytam zawsze ten wczesniejszy, ten co niby jest i późniejszy :)

Monika bo to nawet lekarze różnie mówia, dla jednych 13t2d to juz 14 tydzien a dla niektórych 13 .. niby 13 jest juz pełnych i zaczął się czternasty ale np potem do porodu biorą tylko skończone tygodnie :)

dhi443r8fswetufm.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Actina witam Cie :-)

Monia u nas to samo z remontem, nie chcemy wkladac tutaj za duzo kasy zyjac perspetywa rozbudowy swojego domku i pojscia na swoje. Ale troche niestety bedziemy musieli odnowic.

Blumen co do wagi to nie martw sie bo moje dodatkowe 10kg tez mnie dziwi ale nie przejmuje sie nimi. Swoje juz wazy macica, plyny owodniowe, nasza zwiekszona ilosc plynow ustrojowych itp wiec sie zbiera. Nie da sie ukryc ze w boczki tez poszlo troche ale z tego to tylko maz sie cieszy ;-) wydaje mi sie ze po ciazy szybciutko sie schudnie.

Co do liczenia tygodni ciazy to wydaje mi sie sie gin mi w karcie ciazy na wizycie w 27t2d wpisac 28t. A wczesniej chyba liczyl rowne tygodnie i dni.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Błękitna Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Kochane ;) Jakie plany na dzisiaj? Miłego dzionka :)

178158129f.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja :-)

No właśnie jak to jest z tymi tygodniami, na pytanie który to tydzień odpowiadacie tydzień skończony czy rozpoczęty ?? np. u mnie dziś jest 9t+5d więc mam mówić 9 czy 10 ?? :-P

Ja dziś z mężem i siostrą wybieram się na grilla mam nadzieję że będę dobrze się czuła bo jak mam jakąś imprezę to maluch wymyśla mamusi mdłości albo wymioty jakiś nie towarzyski jest he he ;-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :) u mnie dziś kolejny dzień upałów. Wczoraj dzwonili do mnie chłopaki z pracy, dziś po zamknięciu robią grilla i mam wpaść, czyli obiad z głowy ;)

Dorotko a jakie są widoki na dobudowę domu? Już wiesz kiedy by sie Wam udało zacząć?33

czekolada dla mnie 9 bo przecież jak masz urodziny to mówisz ile masz skończone a ile będziesz mieć, ale moj mąż się spiera że 10 bo już Ci leci 10 tydzień bo przy ciąży to inaczej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 09:26

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mowie ze np jestem w 28 tzn ze teraz leci nam 28 tydzien.

Monia chcielibysmy zaczac jak najszybciej ale maz zmienil prace, teraz jeat na 3msc umowie probnej,pozniej daja na umowe na rok a ten rok to minimum zeby wziac kredyt bo bez niego nie damy rady. Tak na prawde to zalezy to od meza. Z moja pensja nawet nie mamy zdolnosci mimo ze mam umowe na czas nieokreslony.
    Zastanawiamy sie czy nie wziac doradcy kredytowego bo to juz wiekszy kredyt a nie jakies tam 2000zl. Macie jakies doswiadczenie z takimi doradcami?

A mi dzis pierwszy raz zakrecilo sie, ciemno przed oczami i karuzela w glowie :-/ wyatraszylam sie ale dotarlam jakos do lozka, maz wiatrak szybko wlaczyl, ba sile wypilam szklanke plynow i powoli przechodzi ale pierwszy raz mialam takie zejscie.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko niestety nie pomogę bo my na początek budowy mieliśmy oszczędności no i kasę ze sprzedaży działki. Kredyt dopiero przed nami, ciągle odwlekamy to w czasie bo nie wiadomo jak będzie z pracą (i wypłatą) męża. Niby do lata sytuacja w KW miała się wyklarować i nic. Straszą mocną obniżką pensji i degradacjami na niższe stanowiska. Raczej poczekamy z tym jeszcze jakieś pół roku. Muszę popytać szwagierkę jaki oni mają kredyt bo wzięli 40 tys na 5 lat i odsetek mają tylko 7 tys (wiec tak liczę że dla 100 tys by bylo jakieś 20tys odsetek), a nie jak przy kh bierzesz 300 a oddajesz 500 :P
    Pogoda taka że nie dziwię się, że zrobiło Ci sie słabo, no ale hej to już III trymestr, masz prawo być oslabiona

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

wnidtv73dpzdszlc.png

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowie wlasnie do meza ze jak pracowalam to bylo ok a wzielam wolne i od razu cos sie zaczelo dziac. A bylismy na miescie chwile i w yym czasie slonce wyszlo i strasznie duzszno sie zrobilo to pewnie dlatego.

My chcemy wziac jakies 100 tys wziac bo yo kwestia dobudowy okolo 40m2 parteru, w tej czesci ktora mamy trzeba dolozyc na poddaszu doslownie jakies 3 cegielki zeby stalo sie to wygodnym uzytkowym poddaszem, posciagnac te sciany w gore co bedzie dobudowywane no i dach. Wykonczyc chcemy tylko pokoj lazienke korytarz i kuchnie a reszta stopniowo. Wiec ta kasa powinna wyatarczyc.

Zajebiste czasy mamy ze w tym wieku trzeba wpakowywac sie w spore kredyty aby moc isc na swoje :-/

Kasiarzynka czyli w zasadzie ten doradca byl Wam zbedny?

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też korzystaliśmy z open finance gdy braliśmy kredyt, ale mój mąż wtedy w banku pracował i się okazało, że oni nie mają do końca aktualnych danych. A jedna z Pań była tak nie w temacie, że nawet ja czułam, że kombinuje przy odpowiedzi na pytania. W końcu pochodziliśmy po bankach (chyba w 7 byliśmy), w każdym poprosiliśmy o ofertę do takich samych założeń (ta sama kwota, rodzaj rat, czas kredytowania) i porównywaliśmy w domu. Wyszło ostatecznie taniej niż z Open Finance - oni są połączeni kapitałowo z Getin Noble Bank, więc często proponują ich kredyty albo banków, z którymi w danym momencie się umawiają na promocje.

43kt9vvjbmmercyy.png
‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ