X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 08:57

Marzec x 2 <3 <3
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pleasure, witaj po fioletowej stronie mocy :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pleasure odpoczywaj w miare mozliwosci jak najwiecej i dbaj o siebie :-)

A ja juz wrocilam do pracy po wizycie i szyjka zaczela mi sie powolutku skracac, narazie tylko 4mm. Do granicy skrocenia ma jeszcze 11mm ale te 4mm w 3tyg sie skrocilo :-/
    Pytalam co z weselem na ktore chce isc 8 sierpnia to najpierw powiedzial ze 2 nospy mam wziac i isc ale jak juz wyszlam z gabinetu to zawrocil mnie i kazal przyjsc 6 sierpnia na szybką kontrole szyjki.
    Mam tez brac zelazo albo zestaw witamin z zelazem. Chyba fembion duo.
    Mała głowką do dolu ulozona byla, serduszko pikało.
    Kolejna normalna wizyta 27 sierpnia. Okolo tydzien wczesniej mam zrobic USG III trymestru i standardowo morfologie i siuśki jak to moj doktorek mowi :-P

I w sumie to chyba wszystko ;-)

lotta.89, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 18:27

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka, mam tak samo :). A teraz wizyta zaplanowana dopiero na 19 sierpnia, czyli aż 5 tygodni od ostatniego USG i codziennie sprawdzam czy nie zwolniło się coś między 5 a 12 sierpnia. (Potem USG z przeziernością 31 sierpnia).

Byłam dziś u rodziców się zważyć, bo u mnie się waga zepsuła i od piątku schudłam 1,5kg, ech te nudności. Na razie się nie martwię, bo mam sporą nadwagę, a z czasem zacznę tyć, więc to duże obciążenie dla stawów, ale jeśli schudnę więcej niż 3-4 kg to zacznę się martwić o kropka. Zobaczymy co mi gin. na następnej wizycie powie.

43kt9vvjbmmercyy.png

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce zwolnienia jeszcze bo mam jeszcze kilka rzeczy do ogarniecia takich zaleglych. Ale w ciagu tych 5 tyg bede prawie 3 na urlopie wiec dam rade.

Ja chyba kupie sobie narazie ten zestaw witamin i zobacze jak bedzie. Moze troszke diete wzbogace o zelazo chociaz z tym bedzie ciezko. Ostatnio zyje na samych owocach praktycznie a na nic innego nie mam checi wiec efekty sa :-/

Ja jak czuje mała to jakos nie ciagnie mnie do usg. Wystarcza mi jak sie rusza.
    Wczoraj tak sie krecila ze poczulam jej raczke albo nozke bo jak swoja reka dotknelam to bylo to malusie dlugie o szerokosci moze z 1-2cm i takie owalne jakby. Pasuje na raczke lub nozke :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1.5 kg to jeszcze nie tak duzo robaczku. To normalne, wiekszosc kobiet chudnie w pierwszych tygodniach, szczególnie jak ma mdłosci. Ja np schudłam 1 kg mimo ze nie wymiotuje i nie miewam mdlosci. U mnie wynika to chyba z tego ze przestalam jesc slodycze bo najnormalniej w swiecie nie mam na nie ochoty. Raczej kawał mięcha bym pożarła :)

lotta.89 lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby, nie tak dużo, ale skoro tyle spadło w 6 dni, to zobaczymy jak będzie dalej. Najśmieszniejsze jest to, że ja od miesięcy nie jem słodyczy, białego pieczywa itp. i cały czas waga stała, bo tarczyca szalała. A teraz ciąża okazuje się dietą cud ;)

43kt9vvjbmmercyy.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej ile tu znajomych 'twarzy'. :)
    Superrr dziewczyny!

Pleasure gratuluję! <3
    U nas serducho było słychać już w 5t6d.

miszkaaa lubi tę wiadomość

• Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, Natalia, jak się masz? Jak maluszek?

Kasia, ale jak to bilans ujemny? Nadal nic nie przytyłaś? A przed ciążą byłaś raczej szczupła czy krągła?

43kt9vvjbmmercyy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! ;) Maluch rośnie jak na drozdzach i zaczyna pokazywać że ma swój charakterek. :D

Roboczek ja przez pierwsze trzy miesiące schudłam 6 kg przez ciągłe wymioty
    Zresztą wymiotowalam całą ciążę praktycznie. Nawet na godzinę przed porodem. Mój lekarz mówił żeby się tym nie martwić. Fasolka weźmie co jej/jemu potrzeba bez względu na wszystko. ;)

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie pocieszyłyście :), ja też jestem na granicy nadwagi z otyłością i ustaliłam sama ze sobą, że jeśli się uda, to nie przytyję więcej niż 6kg. Zobaczymy co z tego wyjdzie, ale gdyby udało mi się zatrzymać na obecnej wadze to byłoby genialnie. Ja niestety miałam mocne zawirowania hormonalne i przez ostatnie 2 lata przytyłam 16kg, a wcześniej też kruszynką nie byłam.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny, zobaczę co na to moj gin i chyba pojadę :) Coś mnie brzuch dziś pobolewa, pewnie wszystko się rozciąga. Dobrze, że mam detektor to przynajmniej słysze że maluch buszuje w brzuchu :P

arien może wskoczysz szybciej za kogos kto ne przyszedł. Ja miałam przy łózku chusteczki i jak coś mnie zalewało to trach jedna i sprawdzałam od razu żeby nie latać non stop do wc :P Ja się wybieram do SR u mnie jest "obowiązkowa" podobno

błękitna jedne mają więcej inne mniej śluzu. U mnie i przed i w ciąży generalnie suchoty

pleasure moje nieśmiale gratulacje! :) <3 ja pierwszą wizytę zaliczyłam w 7t3d wg usg było 6t6d i było już widać zarodek z serduszkiem

Dorotko skoro szyjka się zaaczyna skracać to czas na odpoczynek i urlop :P

Robaczku sporo dziewczyn na począku mocno chudnie przy mdłosciach, nie przejmuj się za bardzo. Ja też wg bmi mam otylość i przkaz nie przytyć więcej niż 10 kg. Jeślu teraz schudniesz 5kg a chcesz 6 to w sumie masz 11kg luzu :P

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 18:28

wnidtv73dpzdszlc.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie w państwowym, ale z tego co słyszałam wymagają żeby wszystkie pierworódki mialy papierek z sr. Wiaodmo, jak ktoś nie ma to i tak urodzi, ale generalnie przyjęlo się, że ma być

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3

Wysłany: 23 lipca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie zapaliła już lempeczka, od poniedziałku spadam na urlop i nie wiem czy wróce już do pracy. Zaczełam się bać czy zdąże z wyprawką i musze jakos sie sprężyć chociaż teraz ześwirowałam i nie wiem co potrzebuje :P

Kupiłam prenatal duo ale cena w stacjonarnej aptece mnie powaliła bo zapłaciłam 55 zl a w necie z przesyłką zapłaciłabym koło 40-45 to przy dwóch opakowaniach jakies 30zł w kieszeni. No ale trudno wo;e zaczac szybciej brac.

Co do tycia to ie ma reguly bo ja zawsze byłam szczupła a teraz 10kg na + a nie jem niewiadomo jak duzo. Słodyczy też w sumie mało.

Natt niedawno rodziłaś a tu Miki ma już 3 miesiace :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien gdzie Ty się podziewasz? Czekamy

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeestem!
    Więc tak: Było widać tylko pęcherzyk, 9mm. Według tego to nie jest 6t2d tylko 5t6d. Kazał mi doktor brać magnez 2x dziennie, kazał mi zejść troche z tsh jednak i zwiekszyc dawke eutyroxu. Dostałam tez luteine 2x 1000mg. W sumie nie wiem czy to tak profilaktycznie czy jak. Może po tym poronieniu pierwszym, nie wiem. Dostałam zwolnienie tez i nakaz aby dbac o siebie, przede wszystkim sie nie stresowac i nie denerwowac. Ale dostałam tez zielone swiatlo na leki antylękowe. Powiedział, że najlepiej gdyby udalo sie bez ale zebym tez nie bronila sie przed nimi rekami i nogami. Zrobil mi cytologię, wymaz (trochę plamię po tym, ale uprzedził mnie, że tak będzie).
    Nastepna wizyta dopiero 27 sierpnia - trochę przez jego urlop. Zaznaczyl tez ze 13tego ma kupe pacjentek ale jakby sie cos działo to zebym wbijała 13tego. I dostalam jego nr telefonu w razie czego. Generalnie to tyle :) Trochę jestem zawiedziona ze tkwie jeszcze w 6 tyg zamiast byc w 7. A nie wydaje wam sie ze ten pecherzyk troche jakis taki mały?

o1483e5e2gt7h77w.png
‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ