X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Błękitna nam lekarz te dal zielone światło na serduszkowanie. Myślę ze to kwestia indywidualna. Ja mimo to jakos sie boje do tego nie mam sily i ochoty

A tak w ogóle to dzień dobry :)

Marze k tym żeby być juz w domu i położyć sie spać, a tu do konca pracy jeszcze tyle godzin!

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :-)

Faktycznie co lekarz to opinia. Alw mysle ze powinno zaufac sie temu ktory nas prowadzi. A jesli nas nie olewa to mysle ze wie co robi.

Co do sexu to ja sie nie wypowiadam nawet bo moj maz sie boi ze cos sie stanie, ja troszke tez, teraz z brzuchem tym bardziej i pewnie przy skracaniu szyjki tez niewskazane. Takze od dawna posucha u nas w tej kwestii :-/

klz9io4pkfldzhbc.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja mam dziś pracowity dzień musze okna pomyc a dość trochę ich mam

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• arien Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kada, nie przemęczaj się! Męża zatrudnij :)
    Ja dzisiaj też trochę roboty mam. Zakupy, pranie, coś posprzątać i rosołek nastawić trzeba :) Zjadłam na sniadanie serek cottige i coś mnie zemdliło trochę. Ale to chyba nie ciążowo, bo mdli podobno najbardziej na pusty żołądek a jak sie coś zje to przechodzi.
    Miszka, a Tobie to ja muszę pogratulować i podziękować :* Bo to Ty zapoczątkowałaś taką super passę na różowej u nas na wątku :) od Ciebie się to całe szczęscie zaczęło :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien dziekuje :-* staram się jak mogę żeby całą resztę dziewczyn tu przyciągnąć :D
    A jesli chodzi o mdłości to ja mam tak ze najczęściej na pusty żołądek, ale często zdarza się ze jak zjem śniadanie to za chwile musze je oddać wiec chyba nie ma reguły. Tak tez bylo wczoraj wieczorem, glodna nie bylam. Leżałam sobie u odpoczywałam aż tu nagle zonk i trzeba było lecieć go kibla.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie jesteś bohaterką. I wszystkie dziewczyny, które z mdłościami się męczą i na dodatek chodzą do pracy. Mnie sama myśl o mdłościach przeraża. A Wy je macie i jestescie w stanie normalnie funkcjonować. Amazing

100krotka:) lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 08:58

Marzec x 2 <3 <3
  • arien Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie zwolnieniem zabezpiczylam zanim to nastąpiło :p kurde, pewnie sie powtorze, ale to dla mnie meega komfort, że nie musze pracowac. uff :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 08:58

Marzec x 2 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:-)

Na samo wspomnienie mdłości robi mi się nie dobrze:-\

Zaczyna mnie łapać mały stresik nadszedł dzień wizyty :-)

• miszkaaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E tam, jaka bohaterka, bez przesady. Sama sobie winna jestem bo przecież tez mogłabym iść na zwolnienie. Ja to podziwiam te ciężarówki które maja w domu male dzieci do ogarnięcia, to jest wyzwanie!

100krotko powodzenia na wizycie!

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotka, o której masz wizytę? Sciskam kciukasy :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam się po burzy. W mojej miejscowości było epicentrum, nawet o nas w wiadomościach mówili :D Straszna ulewa, grzmoty. W sobotę wywaliło prąd, zalączyli dopiero w niedzielę. Wszędzie pourwane linie i połamane drzewa. U nas w domu poszły 2 telewizory (nasz i piętro wyżej u rodziców), nadajnik tv i internet (całe szczęście że z przez laptopa mogę się podpiąć pod neta w telfonie). Mało brakowalo musielibyśmy też kupować nową lodowke, ale na szczęście ruszyła

Ada nie każdy urzędas jest zły, większość to tragedia, ale zdarzyło mi się trafić na parę miłych i pomocnych ;) ja jestem z wykształcenia socjologiem, logistykiem i fotografem, a pracowałam w biurze z klinentami :P

Arien trochę poprawie po kwiatuszku zarówno genetyczne jak i pappa można robić do 13+6 :) Co do nospy to podobnie jak lutka - każdy lekarz ma swoje przekonania. Znajoma bierze masę leków a mój najchętniej ograniczyłby je do minimum. Ja jestem za kupowaniem użanych ubranek. Nowe kosztują często majatek a ile takie dziecko w tym pochodzi

100krotko a nie widzialam Cie dawno na styczniowkach :P ja tez już odliczam dni kiedy poczję kopniaki. wg bf mogę już za tydzień, ale zobaczymy. łozysko na tylnej ścianie więc licze że mój dzidziol szybko zacznie dawać kopniaczki :)

Madzia też zupelnie zapomniałam że bierzesz ślub, wstyd... też najbardziej bałam sie pierwszego tańca, ale jak macie przytulańca to sie pobujacie i będzie ok. Mąż niech stara się nie dopuścić do Ciebie wujków i kuzynów żeby za mocno Tobą nie wywijali

błekitna my w pierwszym trymestrze zero seksu, ale wcześniej poronienie i teraz plamienie więc chcąc nie chcąc musiałam bardziiej uważać. Zresztą dalej jest obawa, raz się przytulaliśmy ale jakos ciężko wyluzować, zwłaszcza po czy nie zaszkodziliśmy więc posucha :p

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100krotko kciukam za wizyte :-) daj nam koniecznie znac jak tam :-)

W pracy szybciej mija ciaza ;-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczynki kciukasy napewno sie przydadza :) jakis stresik mnie lapie

Arien wizyte mam o 16.20 oile lekarz nie zlapie opoznienia:)

Monika jakos nie umiem sie odnalesc i nadorzyc za styczniowkami ;/ ale codziennie was podczytuje:)

• arien Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pleasure, zrob sobie suwaczek :) Dzisiaj masz 6t2d? Bo jesteś chyba 1 dzien do tylu od nas? To chyba tak jak lotta, u niej też chyba 6t2d :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien, chyba się obrażę na Ciebie ;-) Razem z Miszką zapoczątkowałyśmy dobrą pasję :-D
    Miszka oznajmiła pierwsza a ja zaraz po niej :-) wiedziałam już w niedzielę ale zwyczajnie z dystansem podchodzę do tego wszystkiego. zresztą cały czas. A jak ktoś zorientuje się że jestem w ciąży i pyta o tydzień to nie lubię odpowiadać. Wolałabym żeby nikt nie wiedział ale w sobotę wesele więc na pewno się wyda.

miszkaaa lubi tę wiadomość

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 08:59

Marzec x 2 <3 <3
  • arien Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekolada, wybacz kochana! Ale tak miszka mi jakoś utkwiła ;p Dziękuję Wam obu w takim razie :)

Pleasure, pytanie do Ciebie bylo!

Ja nie mam przeczuć, generalnie jest mi wszystko jedno. Mąż chciałby/wolałby syna. Trochę mnie to martwi bo boję sie, że jak będzie dziewczynka to poczuje sie zawiedziony, albo rozczarowany. A z drugiej strony myślę, że zakocha się w dzieciątku bez różnicy na płeć :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien kochana żartuje ;-)

ja mam przeczucia na chłopaka ale moja siostra mówi że chyba dziewczynka będzie ;-)

a mąż woli chyba córeczkę jednak ;-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ