X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekolada, racja, to nasze wspólne dzieło :D

Hmm ja mysle o chłopaku a to dlatego ze u nas <3 wypadało w samą owu, no ale zobaczymy. Ogólnie w rodzinie i wśród znajomych to większość to chłopcy wiec jakoś tak łatwiej mi mówić o dziecku w męskiej formie :P no ale zobaczymy nie nastawiam sie. Mąż na pierwszym usg juz widział chłopaka, ciekawe gdzie :P

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 08:59

Marzec x 2 <3 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekolada moj tez chce coreczke :)ja jakis czas temu mialam przeczucie ze bedzie coros a pozniej lekarz powiedzial ze chyba synus mam nadzieje ze dzis sie dowiem :)

• arien Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pleasure, a kiedy wizytujesz?
    Skonczy sie tak, że rodzic razem bedziemy :) skad jestes?

o1483e5e2gt7h77w.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 08:59

Marzec x 2 <3 <3
  • arien Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohhh! Uwielbiam Kraków, jak Ci zazdroszczę!!! Jestem zakochana w Krakowie od wielu, wielu lat. Nawet jak z męzem wracalismy z podrozy poślubnej (lądowaliśmy w Katowicach) to stwierdzilismy, że wpadniemy na parę godzin do Krk bo bliżej już nam do niego nie będzie :) Poszlismy wtedy na przepyszna kolację do jakiejs knajpy niedaleko rynku. CK dezerterzy i bylismy nią zachwyceni. U nas w Łodzi nie ma takich dobrych restauracji...ah sie rozmarzyłam :)
    Ty już masz niedługo wizytę. Ja przez urlop mojego dr idę dopiero 27ego :( Powiedział, że ewentualnie jakby coś sie działo, mogę przyjść 13tego, to mnie przyjmie, ale ma od cholery pacjentek. On w tej poradni, do ktorej chodzę przyjmuje tylko raz w tygodniu, w czwartki. Muszę się uzboic w cierpliwość. Ale podejsie mam takie, że jak do tego czasu nic zlego nie bedzie sie dzialo to juz bedzie musialo byc dobrze, bo to będzie juz 11 tydzien :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 09:00

arien, monika_89 lubią tę wiadomość

Marzec x 2 <3 <3
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajj mój mężu tez marzył o chłopcu i jak raz powiedziałam, ze lekarz podejrzewa dziewczynkę o minę miał skwaszoną a jak si epotwierdziło to było "o kuu*wa". Do tego stopnia było to niemiłe dla mnie że poczułam się jakby nie chciał już tego dziecka. Opieprzyłam go i na drugi dzień już zmienił tok myślenia bo mu wytłumczyłam, ze najważnijsze jest to zeby dziecko było zdrowe. A teraz to już córunia tatunia :)

Kraków <3 tez mnie tam ciągnie i chciałabym pojechać ale chyba zrobimy sobie wycieczke w przyszłym roku jak już Jula bedzie z nami.

Błękitna lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przed chwilą listonosz przyniósł moje nowe zdobycze :) beżowy komplecik w gratisie za zwłokę w wysyłce, wszystko za 18 zł z wysyłką a wyglądają jak nowe :)

30d660acdb653cafmed.jpg

miszkaaa, arien, monika_89, perelka89 lubią tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, jaka dyskusja kto zaczął dobrą passę :), ja się cieszę, że się wstrzeliłam w dobrym momencie :). Fajnie, że tyle nas z tamtego wątku jest teraz tu.

A co do płci to ja zawsze marzyłam o córeczce, a mąż mówił, że woli synka bo boi się, że dziewczynkę by za bardzo rozpieszczał. Ale tak naprawdę chyba wszystko mu jedno. A mimo moich marzeń mam wrażenie, że to będzie chłopak. No zobaczymy :)

43kt9vvjbmmercyy.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki:)

Dawno mnie nie było , torchę problemów rodzinnych miałam ale już jest dobrze, ale się rozpisałyście:-D

Widzę że dołączyły do nas nowe mamusie, cieszę się i gratuluje :)

Błękitna trzymam kciuki , wszystko będzie dobrze:)

Lotta świetnie że wam się udało:)

Blumen widzę że w tym samy czasie poczułuśmy ruchy:)
    U mnie to był 18 tydz 2 dzień, teraz to już daje czadu codziennie niezależnie od pory, każdego dnia coraz częściej :-D

Ada fajnie że wszystko dobrze z fasolką:)
    Kada czekoladko super że wszystko dobrze:)
    Ja tez mam wizyty 13 sierpnia :) połówkowe.

Odnośnie wzrostu włosów to mi tylko szybciej rosną ale nie mam jakiś dodatkowych:P
    Ja odnośnie podłuchiwanie serduszka nic nie słuszałam aby było to niebezpieczne, na każdej wizycie jak jestem to gin robi krótkie usg i słucham serduszka :)

Na koncert też bym poszła ,jak masz miejsca siedzące to odpoczniesz :) ważne aby nie było duchoty.

Kwiatuszku ja biorę femibion najpierw brałam 1 , teraz biore femibion dwa i to wszystkie moje leki.
    Mam nadzieje że szyjka już Ci się nie skórci, może nie świadomie coś drzwignełaś? teraz mamy 2 wesela tydzien po tygodniu, wybieramy się, u mnie wszystko dobrze nie mam na szczeście zadnych przeciwskazań.

Z przybieraniem na wadze to kwestia indywidualna, ja przytyłam 3 kg z tego prawie 2 kg w ostatnim miesiacu, lekarz powiedział że waga mu sie podoba bo nareszcie poszla w gore troche:) ale zaznaczyl zebym nie jadla specjalnie duzo abym nei przytyla sporo, jem czesto ale malo w sumie to temat jedzenia w domu jest u mnie caly czas:)

My jak bralismy kredyt to kolezanka polecila nam doradzce finansowego , poszlismy do niego przedstawil nam oferte ale oprocz tego pojedzilismy po bankach dla porownania, zalezy jaki kredyt chcecie , hipoteka ,gotowka na ile lat itd,
    Wazne aby byla gwarancja niezmienniej odsetek , niech wam przedstawia łączną kwote kredytu, Dobrze wypadł nam BPH i ING przedstawilo nam dobra oferte, w ostateczniosci postawilismy na doradzce finansowego oferta byla najkorzystniejsza, ale to bylo jakis czas temu , nie wiem jaka teraz jest wysokosc stopy procentowej.

Ja czytam książki i puszczam muzykę małemu:)

Ja w I trymestrze nie mialam ochoty na serduszka , wiadomo mąż jak widze każdy sie obawia , teraz jest jest świetnie:-D ale uważać uważamy:)

Zrobiałam już listę wyprawkową, teraz tylko powoli będziemy kupować co trzeba, jest tego strasznie duzzzzzzooooooo:)

Błękitna lubi tę wiadomość

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszku, śliczne ciuszki :)
    Dobrze pleasure, że jestesmy na tym samym etapie. Pójdziesz do gina a potem wszystko nam tu opowiesz a ja bede sobie wyobrażac, że to samo dzieje sie z moim bąblem :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Błękitna Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmuchawiec odpisałaś chyba na wszystko :)

dmuchawiec lubi tę wiadomość

178158129f.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 09:00

Marzec x 2 <3 <3
  • Błękitna Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się właśnie umówiłam do nowego lekarza... na wtorek 4 sierpnia. :)
    Myślicie że serduszko już będzie pikało? :)

178158129f.png
  • Błękitna Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pleasure wrote:
    Chyba tylko my we 3 (jeszcze Lotta) jestesmy na tym samym etapie. Wszystko tu opisze. Dobrze, ze wizyte mam o 10 bo jakbym miala czekac caly dzien to bym od zmyslow odeszla ;P

ej chyba jeszcze ja ;p

178158129f.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blekitna, ktory tydzien, ktory dzien?
    ja 27ego mam o 19.40 :) Ale mąż moj ukochany ze mna pojedzie :)
    Sniło mi sie dzisiaj, że wpylałam surowy makaron, taki na sucho i był pyszny, ale zastanawiałam sie czy nie zaszkodzi dziecku. Naprawde mózg robi sie jak kalafior O.o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 14:12

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Błękitna Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakby 7 tydz. i 2 dzień będzie ale zobaczymy

178158129f.png
  • Błękitna Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój P też się ze mną wybiera. My o 16.20 wizytę mamy

178158129f.png
  • Błękitna Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak robicie swoje suwaczki z tym opisem który to tydzień i dzień? Ja takiego nie znalazłam na suwaczki.pl

178158129f.png
‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ