X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien jesli juz w ogole robie to na zasadzie zwyklego kompotu i do tego makaron. I owoce zostawiam oczywiscie, slodze i wcinam ;-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiarzynko i jak tam szafa? przyciągła Cię w końcu? :P

Dorotko u nas pogoda jako taka. Niby słońce, ale wiatr. Upałów nie ma, ale w tym roku ta pogoda mi odpowiada ;) sala weselna pewnie będzie klimatyzowama więc nie będzie tak źle. Może na wszelki wypadek wynajmijcie tam pokój żebyś mogła odpocząć?

arien zupa wiśniowa? nie jadłam i jakoś mnie nie przekonuje ;)

mała_czarna jesteś tam gdzieś? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 08:48

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika nie wiem czy maja tam mozliwosc wynajmowania pokoi. I w sumie szkoda mi kasy wykladac na wynajmowanie tak na wszelki wypadek bo nawet jesli jest mozliwosc to troche by krzykneli za to. W kosciele w aumie tez bedzie chlodno. Najgorszy bedzie dzien przygotowan i sam dojazd ale jakos trzeba dac rade ;-)

Zagladalam kilka dni temu na listopadowki i tam Mala Czarna sie udziela wiec mysle ze wszystko jest ok tylko po prostu u nas przestala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 09:39

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

No ja zupy wiśniowej nigdy nie jadłam, znam tylko truskawkową.

No właśnie mala czarna, gdzie jesteś?

Kasiarzynka, przyszedł wózek?

Pleasure jak po weselu. Odezwij sie kochana!

Błękitna jak dzisiaj samopoczucie?

Kwiatuszek ja idzie kompletowanie wyprawki? Na jaki krem do pupy sie zdecydowałaś bo ja to juz nic nie rozumiem z tymi kremami ;)

Ja leze jeszcze w łóżku, mąż zrobil mi rano tosty i pojechał na ryby. Glowa mnie pobolewa od wczoraj. Chyba w końcu poratuje sie połówka tabletki.

Miłego dnia :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)

U nas się chyba robi gorąco niestety. Podobno w przyszłą sobotę ma byc 39 stopni! O.o

Wczoraj wieczorem strasznie się przeraziłam jak aplikowałam luteinę, bo moja szyjka była gdzieś na wysokości 1/3 palca wskazującego. Bardzo nisko i bardzo się zmartwiłam. Dzisiaj poszła trochę wyżej ale jakaś taka dziwna jest. Od strony krzyża ega twarda, a od strony brzucha bardziej miękka. O otwartości nawet nie będę próbowała pisać, bo raczej nie umiem tego ocenic. W każdym razie bardzo sie przestraszyłam, że jest tak nisko, nie mogłam zasnąć i noc była do kitu :/

o1483e5e2gt7h77w.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien ja tak na szyjce sie nie znam ale moja chyba caly czas jest tak nisko, nie musze zbyt głęboko wsadzić palca żeby na nią wpaść ;)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko zawsze możecie się spróbować dogadać z menadżerem czy w razie czego ewentualnie możesz się połozyć na chwilę, bo wiadomo, ze całej nocy nie zostaniecie. Może akurat się zgodzi wynajac za poł ceny ;)

Ada jak raz na jakis czas zjesz apap to dziecku nie zaszkodzisz a tylko polepszysz swoje samopoczucie. Ile wody wypijasz dziennie? Podobno jak mało to wlasnie to może powodowac bóle głowy

arien ja generalnie mam często szyjkę w ciąży dość nisko, spokojnie zawsze ją palcem wyłapuję, chyba już taki mój urok (niektóre dziewczyny pisały że one w ogóle nie sięgają) ale jeśli gin na badaniu nie zauważył nic niepokojącego to ja też się nie przejmuję. Poza tym szyjka w ciągu dnia wędruje, pewnie dzis rano już była duzo wyżej

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ogólnie dużo wody pije. Moze wczoraj troche mniej niż zwykle i stad ten ból. Wzięłam tabletkę i juz troche mi lepiej.

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien aplikuj lutke i nie doszukuj sie tam niczego bo w koncu podraznisz sie, zaplamisz i bedziesz sie martwila ze to cos z dzidziolem albo nabawisz jakiejs infekcji. Nie martw sie tak tą szyjka, lekarz bedzie Ci ja badal to oceni czy jest ok a jak stresujesz sie to popros zeby na najblizszej wizycie zmierzyl jej dlugosc i sprawdzil czy twarda czy miekka.
    Mi na kazdej wizycie zerka jakims przyrządem na śluz, paluchem twardosc i wziernikiem dlugosc.

Miszka wczoraj reklamowali w tv jakies naturalne kosmetyki bio iQ i ze dla dzieci tez sie nadaja ale nie patrzylam jeszcze czy dla noworodkow moga byc i czy rzeczywiacie takie dobre sa. No i ciekawa jestem ich ceny.
    Mysle ze zdecydujemy sie na nivea, ziajke albo jonsona (nie wiem jak sie pisze).
    A za reszte wyprawki biore sie w tygodniu jak mezu bedzie w pracy i bede sie nudzic. Chcialabym poprac kupione ciuszki juz i spokojnie prasowac i zastanawiam sie jak to zrobic bo to rozne kolory. Myslicie ze moga farbowac takie dzieciece ubranka? Bo nie zbiore tyle dzieciecych bialych, rozowych i ciemniejszych zeby rozdzielic je na tyle pran.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 10:28

klz9io4pkfldzhbc.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko w rosmanie kup sobie takie chusteczki:
    http://www.bangla.pl/opinie/p26361/rossmann-domol-farbfangtucher-chusteczki-zapobiegajace-farbowaniu
    ja używam i jestem z nich zadowolona

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak chusteczki do prania są rewelacyjne. A jesli chodzi o Johnsona to położne nie polecają bo uczula, tak słyszałam.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 19:51

wnidtv73dpzdszlc.png

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, Miszka ale, że co, że taką chusteczke wrzuca sie do prania miedzy ubrania?

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszek, tak. Ona ma za zadanie zebrać pigment z farbujących ubrań

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jedną wrzucam na całe pranie?
    Bardzo ciemnych ciuszków nie mam więc myśle, ze chusteczka da rade :) Chyba te wylicytowane na allegro wypiore najpierw w zwykłym proszku, wysusze na słońcu i kolejne pranie zrobie w jelpie albo loveli. Ciotka wygotowała wszystkie ciuszki, któe ma dla Juli i później prala jeszcze ale ja chyba nie bede tak szalała.

Dzięki dziewczyny za rade :)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorotko tak, normalnie jedna chusteczka na całe pranie, świetnie zbiera pigmenty, prałam taki mix ze sobą, że aż się dziwie, ze nie farbuje. Koleżanka mieszka sama więc pierze nawet białe z kolorowymi, ale ja się nie odważyłam na to :P

kasiarzynko spa tez jest dobre, a szafa nie zajac, nie ucieknie ;)

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wpadłam w depresje po przymierzeniu sukienki, która kupiłam na wesele. Była celowo odcinana pod biustem a wyglądam w niej teraz jak w worku :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 13:41

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszek moze nie jest rak źle jak ci się wydaje, albo można jakos sukienkę przerobić u krawcowej żeby dobrze leżała

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zwykle kochane zdołałyście mnie uspokoić :)
    No własnie, ciekawe co tam u Madzi po slubie i weselu :)

Mnie sie dzisiaj przedpołudniowa drzemka przesunęła z 2h na 3, a potem nie mogłam się w ogóle ogarnąć :)

Kwiatuszku, a może chcesz się nam pokazać w tej sukience? Przy okazji obejrzymy sobie Julcie w brzuszku :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zaraz dostanę odleżyn! Dzisiaj caly dzień leżę w wyrze, tylko przekładam sie z boku na bok :D

ex2bmg7yxswzkwmo.png
‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ