X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • arien Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miszka, i dobrze :) Fajnie sobie czasem zrobić pizamową niedzielę! :) ja z aktywnosci dzisiaj to poszlam do sklepu, zrobilam obiad i podalam męzowi pare kostek do przewodów. A tak to też sie opierdzielam :)
    Nie mogę ogarnąć swoich zaparc :/ aktivia nie pomaga, wczoraj pilam wode z ogorow kiszonych takich domowych ale tylko mnie zemdliło od niej. Suszone sliwki albo mi nie podchodzą z powodu ciąży, albo trafilam na jakies niedobre. Macie jeszcze jakies pomysly/sposoby?

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :), ja już wróciłam do domu, a jutro czeka mnie powrót do pracy. We wtorek mówię szefowej o ciąży. Trochę martwię się tymi zapowiadanymi upałami, w samej pracy nie ma problemu bo jest klima, ale powrót pociągiem będzie jak w piecu :/. Poza tym mam dalej problem z biodrem, w nocy w środę noga wyskoczyła mi ze stawu, udało mi się jakoś ją nastawić i wyjechałam, ale nadal kuleję i bardzo mnie boli gdy źle się ułoży. Jutro mam wizytę u ortopedy. Kupiłam dziś większy stanik, niby w obecnych się jeszcze mieszczę, ale są tak na styk. Poza tym muszę Wam powiedzieć, że czasami czuję taki ucisk na przeponie, że ciężko mi się oddycha, więc kupiłam większy obwód.

Kwiatuszku, pokaż się w sukience, może wspólnymi siłami coś wykombinujemy. A może wcale nie jest źle, spróbuj np. z innym biustonoszem.

Pleasure pewnie odpoczywa, szczególnie jeśli wczoraj były poprawiny. Myślicie, że planują jakąś podróż poślubną?

Błękitna, jak się dziś czujesz?

43kt9vvjbmmercyy.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien, jak śliwki nie podchodzą to spróbuj moreli czy daktyli. Podobno wszystkie suszone dobrze działają. U mnie śliwki odrobinę pomogły, połączone z kawą z mlekiem, ale efekt nie jest idealny.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, ale mam wredne dziecko :P zawsze jak ktos zapyta się mnie jak się czuje a ja pochwale sie ze dobrze bo mdłości juz odpuściły to wracają! Wczoraj tak odpowiedziałam koleżance i co? Skończyło sie wieczorem nad kiblem, tak samo dzisiaj. Charakterek po tatusiu!

monika_89 lubi tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miszka, jeszcze trochę i minie miejmy nadzieję :*
    chociaz mam znajomą, która z mdlosciami miala problem przez caaala ciaze O.o

o1483e5e2gt7h77w.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam jak zrobic foty w tej kiecce bo maz w pracy, rano bedzie spal i na 14 znowu do pracy jedzie. I juz nie mam sily sie przebierac. Stanik tu nic nie pomoze bo to kwestia tego ze pod biustem jest odcinana i ma cienka gumke i ten material luzny co opada na dol jest rownomiernie rozlozony dookola na tej gumce nie tak gladko a tak jak sie firanke wiesza co zakladki daja efekt jakby pofalowanych firan. I to u mnie jeszcze powieksza brzuch i na dole robi sie taki wielki worek szeroki. A z tylu jest troszke dluzsza. Myslalam tą gumke z przodu naciagnac troszke a z tylu lekko zlapac ją nitką. Wtedy gładsza na brzuchu by byla. Ale daje sobie spokoj, mąz i mama mowia ze przeciez czego chce skoro w ciazy jestem i brzuch to normalne. Ale mnie drazni ten szeroki, workowaty dół. Ale nic, jutro ide do krawcowej zeby haleczke w niej mi zmienila bo jest za cienka i przeswituje wszystko.
    Mam nadzieje ze mniej wiecej rozumiecie co mam na mysli piszac o firance :-D

Robaczku i jakie zabiegi w koncu moglas miec? Daj znac co ortopeda powiedzial i bede trzymala kciuki za rozmowe z szefowa. Myslisz ze spokojnie przyjmie takiego newsa?

Miszka jeszce troszke i mdlosci ustapia. I tak juz co raz mniej ich masz to jestes na dobrej drodze. Zazdroszcze spokojnwgo lezenia bo ja juz nie potrafie sie ulozyc a jak tylko sie klade to po chwili mała dogina w brzuchu tak ze zle sie lezy. Normalnie jakby jej to nie pasowalo ;-)

Arien moze sproboj swiezych sliwek albo moreli? Mi dziala kawa z mlekiem a jeszcze lepiej ze smietanką. Teraz capucino tez daje dobry efekt. Ale ja codziennie wcinam duo owocow i jelita dobrze pracują. A jak juz bedziesz miala dosyc to kup czopki glicerynowe. Adk nam je tu kiedys polecala.

A co do upału to ząłamana jestem, nie dość że tydzień mega gorący (zapowiadają, zę przez 2 tyg ma tak grzać!!!) to w sobote w centrum 38 stopni. Zajebiaszczo... :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 23:51

klz9io4pkfldzhbc.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki:)

Ale na pisałyście:)

Zastanawiam się nad pieluszkami, ostatnio zobaczyłam że są , tetrowe, flanelowe, bawełniane wiedziałam że dwóch pierwszych ale bawełniane? ktoś coś więcej jest w stanie powiedzieć o ich rodzaju?

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 09:02

blumen21, dmuchawiec lubią tę wiadomość

Marzec x 2 <3 <3
  • arien Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pleasre! To super, że wszystko poszło tak jak chciałas! Bardzo się cieszę :)
    Jak sie czujesz? I jak poszedł pierwszy taniec? :) Ja na badania jade jutro, bo strasznie się zebrać nie mogę. I ja już badanie na hiv mam za sobą, ale fatycznie, mnie bardzo ono stresowało. Ale na szczęscie jestem zdrowa :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pleasure moje ogromne gratulacje! Super ze wszystko udalo się i bylo tak jak sobie wymarzyliście. Teraz spokojnie dojdziesz do siebie to i apetyt wróci. Badania na pewno wyjdą w porządku :)

Robaczku powodzenia na jutrzejszej rozmowie z szefową. Ja też strasznie sie stresowałam a okazało sie ze nie bylo tak źle :)

Dmuchawiec ja bawełnianych pieluch nie widziałam nawet na oczy :P

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 09:02

miszkaaa lubi tę wiadomość

Marzec x 2 <3 <3
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 19:52

wnidtv73dpzdszlc.png

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia gratuluje Kochana :-* super ze wszystko sie udalo :-)

Co do hiv to niestety podobno 2 razy w ciazy sie bada. Drugi raz chyba niedlugo przed rozwiazaniem.

Mi sie marzy pomyc podlogi ale maz mi nie pozwala a ja znowu jego nie gonie bo ciagle w pracy jest to niech w domu odpocznie.

Dziewczyny jestem drugi tydz na urlopie i codziennie sni mi sie praca :-/ juz mnie to wkurza ale jak uniknac takich snow? :-/

Dmuchawiec ja jakies kiedys w pepco kupilam ale nie wiem czy to flanela czy bawelna. Jak podniose sie z wyrka to zobacze :-)

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dmuchawiec na pieluszce jest napisane "pielucha flanela" ale sklad "100% bawelna" wiec tez nie pomoge

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 19:52

wnidtv73dpzdszlc.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka, to zdaj relacje po powrocie :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie sie podziewa czekolada? Wywołuję Cię do tablicy! :)

Kasiarzynka czekamy na wieści po wizycie.powodzenia

Kwiatuszek chyba za dużo myślisz o pracy pewnie stad te sny.

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mykaj, mykaj i daj znac po wizycie :-)

Mi oatatnio gin dal tylko skierowanie na krew i mocz to pewnie 27.08 na jakies dodatkowe w tym hiv.
    Musze sie zapisac na to usg 3d to za 2 tyg napodgladam sie mełą bo 21.08 mam genetyczne u jednego doktorka i to drugie zrobie dodatkowo w tym samym tygodniu :-)

klz9io4pkfldzhbc.png

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miszka troszke mysle ale jak wiem ze juz nie wracam po urlopie to glowa by mogla troche sie ogarnac ;-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ja dzis poranek spedziłam w lab. Jutro mam wizyte u diabetologa więc muszę mieć aktualne wyniki moczu i krwi. Ciekawe co mi powie, pewnie jak zwykle nic konkretnego. Jak zdobędę się na odwage to jej powiem, że ta jej dietetyczka jest do dupy i musialam iść prywatnie :P
    Mąż wlaśnie uciekł mi do pracy po 2 tygodniach urlopu. co się nanarzekał to jego, a ja mam caly dom dla siebie. Chyba się wezmę za jakies porządki

Dorotko na pewno nie wyglądasz w tej sukience tak źle jak myślisz

arien a może kawa rozpuszczanla na zaparcia? z dużą ilością mleka?

Robaczku to powodzenia przy rozmowie z szefową :) Jak słysze o tej kolejnej fali upałów to mi się słabo robi. Cieszę sie, że jestem na l4 :P

Ada haha mialam dokadnie to samo, jak tylko pomyślałam, że juz mi lepiej to lądowałam przed wc :P

Madzia jak się cieszę, że wszystko się udało! :) Widzisz, jakoś udalo się ominąć hulańce z wujkami ;) Jak maż Cię wytłumaczył? No i jak Twoje plamienia?

kasiarzynko zanim mąż wróci to ogarniesz chatę, spokojnie ;) Lekko zawyzone cukry i to jednorazowo to nie podwyzszony mocno caly czas cukier, pewnie wczoraj coś zjadłaś i podniosło. nie przejmuj się

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ