X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na grudniówkach udzielałam się wcześniej ale przestałam, jakoś nie moje klimaty,

Np tu mam bawełniane
    http://motherhood.pl/sklep/pieluszki-bawelniane-27

Blumen mi gin jak nie wyszło mi w badaniach że mam toxo powiedział abym unikała salami i polędwicy sopockiej, oraz surowego miesa oczywiście:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 16:06

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dmuchawiec o salami slyszalam ale ze poledwicy sopockiej unikac?

klz9io4pkfldzhbc.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasne ze zdezynfekowalam odrazu;)

24afed3688.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedział że czasami może być lekko surowa więc unikam, teraz bede własnie robiła drugi raz toxo mam nadzieje ze będzie dobrze.

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maadzia pokaż fotki! :)

dmuchawiec to mnie zdziwiłaś polędwicą salami, szczęście, że jem je tylko sporadycznie

Dorotko o własnie, wszyscy będą patrzeć na pannę mlodą albo podziwiać Twoj brzuszek a nie sukienkę ;)

ja mam na dziś dość. Za mną 3h prasowania, robienie obiadu i porządki w domu. Teraz mnie w krzyżu łupie. Jak emerytka :P

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salami nie jem mimo ze toxo przechodzilam. Ale poledwice wcinam.
    Od wczoraj nie mam apetytu przez te upaly.

Wieszalam przed chwila ubranka na sloncu i padlam na wyrko teraz. Ukrop niesamowity :-/
    Monia podziwiam ze tyle nad goracym zelazkiem wytrzymalas...

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 19:53

wnidtv73dpzdszlc.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mój gin mówił, żebym unikała surowego mięsa, serów pleśniowych i psów i kotów. Nie słyszałam, że salami nie można jeść, dziś akurat kupiłam :/ a i slyszalam jeszcze, ze trzeba ostroznie z tunczykiem bo ma duzo rteci, ktora moze byc dla malucha niebezpieczna.

Dmuchawiec, bardzo ładne te ciuszki i w sumie niedrogo nawet :)

Ja mam dzisiaj jakiś dzień jedzenia, mimo, że tak jak kwiatuszek w upały raczej apetyt średnio mi dopisuje. I wypiłam dzisiaj pierwszy raz odkąd dowiedziałam się o ciąży prawdziwą kawę i wiecie co? Poszłam na kibelek! :D Yeaa!

monika, co zrobiłaś na obiad bo mnie sie jakoś pomysły kończą :/ dzisiaj kupiłam gotowe knedle z jagodami :) Jutro zupę wiśniową chcę zrobić a dalej pomidorówkę ze swiezych pomidorów :)

Apropo tachania wózka na 3 piętro. Jak chcecie rozegrać takie techniczne kwestie? Np. wychodzenie na spacer z malenstwem kiedy w domu faceta nie ma. Jakoś wózek trzeba znieść, chyba,że chcecie je trzymać gdzieś na dole w bloku, albo w komorce?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 16:53

o1483e5e2gt7h77w.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę, a ja nie słyszałam o tym dziecku. Muszę poczytać

arien ogórkowa i warzywa na patelni z kurczakiem i ryżem. Miałam w lodowce sporo resztek warzywnyc więc wrzucilam, podsmażyłam i gotowe ;)
    My mieszkamy w domu więc targanie wozka mnie nie dotyczy

kasiarzynko ja chodzę prywatnie do gin więc i tak płacę za wszystkie badania. Super, że u lekarza wszystko dobrze mimo ze badnie bez usg. Czekam niecierpliwie na zdjęcia wozka :)

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/x-lander-x-q-wozek-wielofunkcyjny-2w1-spiworek-i5532703706.html

taki tyle ze fioletowy ciemny;)

monika_89 lubi tę wiadomość

24afed3688.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

wnidtv73dpzdszlc.png

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka ciesze sie ze szyjka i tetno ok :-)
    Moj lekarz kazal mi na najblizsza wizyte dowiedziec sie czy mam GBS w pakiecie lux medu ale nic nie mowil wiecej. A drogie jest to pobranie?
    W domu mam jedna pralke ciuszkow. Minimum drugie tyle ma ciotka, ktora zbierala ciuszki dla mojego dziecka. Ale chyba troszke wiecej u niej jest. No i ja mam glownie spiochy, body, pajacyki a malo takich grubszych ubranek wiec jak tylko wezme od ciotki to co ma ona to bede zaopatrywala sie w te grubsze.
    Wydeje mi sie ze spokojnie by wystarczylo te co ja juz mam i jakbym dokupila tych grubszych.
    A 5 pralek to niezle ;-)

Arien psow i kotow? Kotow trzeba unikac ale na zasadzie ze bardziej ich kuwety a raczej zachowac ostroznosc przy jej sprzataniu. Myc rece po tym sprzataniu i po ich glaskaniu. Obce czasami glaszcze i psy i koty. Sama mam 2 psy w tym jeden w domu i 3 koty.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi powiedział :)

o1483e5e2gt7h77w.png

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez w domku mieszkam wiec problemu z wozkiem nie mam. Oprocz tego ze nie moge sie zdecydowac jaki chce :-/

A ja ide jednak zjesc. Naszla mnie ochota na pierogi z kapusta i grzybami i przesmazona cebulka :-D mam gotowce w lodowce wiec tylko cebulka na patelnie :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blumen moja szwagierka miała xladnera i byla zadowolona. fajny, ale dla mnie za kanciasty

blumen21 lubi tę wiadomość

21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaskoczylyscie mnie ta poledwica ja sie nia zajadam ale moj gin jak zobaczyl moje wyniki powiedzxial ze jest dobrze i nic wiecej.

Kasiarzynka ciesze sie ze jest ok :)
    tez nie slyszalam o tym dziecku musze poczytac

Blumen fajny wozeczek :) mi tez sie podobaja mniej kanciaste :)

Monika podziwiam Cie ja bym nie wytrzymala przy zelazku :)

Kwiatuszku narobilas smaka pierogami :)

U mnie dzis jest tak goraco ze siedze w domu w samych majciochach i staniku a i tak czuje sie jak bym miala zaraz sie rozpuscic...przez ten upal kiepsko sie czuje nos zatkany szumi w glowie;/ lezymy prawie caly dzien

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 17:55

• arien Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmuchawiec wrote:
    Ja na grudniówkach udzielałam się wcześniej ale przestałam, jakoś nie moje klimaty,

Np tu mam bawełniane
    http://motherhood.pl/sklep/pieluszki-bawelniane-27

Blumen mi gin jak nie wyszło mi w badaniach że mam toxo powiedział abym unikała salami i polędwicy sopockiej, oraz surowego miesa oczywiście:)

O matko, jakie to drogie! O.o

o1483e5e2gt7h77w.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://dzidziusiowo.pl/planujemy-ciaze/starania-o-dziecko/1880-chinski-kalendarz-plci-jak-zaplanowac-plec-dziecka - proszę bardzo, dla rozrywki dla tych, ktore jeszcze nie znaja płci :)
    Mnie wyszedł chlopiec i powiem szczerze, ze od jakiegos czasu mam takie przeczucie. U mnie w rodzinie bardzo malo dziewczynek, u meza wiecej ale bez szału :) I zawsze wszędzie pierwszy sie chlopak rodził :)

100krotka:) lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmuchawiec ten komplecik super i jaka cena!

monia poszalałaś z tym prasowaniem!

Kwiatuszek dobrze jest też mieć kilka ciuszków większych rozmiarów 74-86 żeby później nie latać na gwałt po sklepach jak mała wyrośnie tylko już mieć coś w zanadrzu.

jeśli chodzi o cene pieluszek to przesadzili, takich ładnych to szkoda by mi było używać ;) swoją drogą dobrą cenę pieluszek tetrowych mają na gemini w wielopakach. Taniej niż w pepco

ja też się znoszeniem wózka nie martwię bo mieszkamy w domku, ale trochę bedzie problem gdzie go trzymać. :/ jeszcze o tym nie myslałam ale chyba jedyne miejsce to bedzie w salonie, bo korytarz mamy zbyt wąski.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ