X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pleasure gratualcje;) fajnie,że wszystko ok. mnie dziś rano podrapał kot , którego brat przywiózł na 1 dzień bo nie miał juz wyboru mam nadzieje,ze niczym mnie nie zarazil jest to kot hodowlany domowy ale lepiej dmuchac na zimne wkurzylam sie okropnie bo chodze zestresowana;/

24afed3688.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 09:02

Marzec x 2 <3 <3
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem! Nadrobiłam Was :-) w weekend miałam wesele mojej babci i pełno przygód :-)
    Dopiero z wesela wróciliśmy wczoraj o 11 w południe a później były u nas poprawiny.

Dziś zaczęliśmy 12 tc mam nadzieję że Kruszyna rośnie bo w sobotę trochę dała mi popalić ;-) ale po południu było ok ;-)

Pleasure super, że wesele się udało :-) teraz życzę wszystkiego dobrego, wytrwałości i cierpliwości :-)

Pozdrawiam was wszystkie <3

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, Facebook zdradził fotkę z wesela. Cuuuudooo! Ja chce wiecej!

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pleasure, super, że wszystko się udało :)

Czekolada, wesele babci brzmi nieźle, było tradycyjnie, z oczepinami itp.?

Dmuchawiec, a nie chodziło Ci o pieluszki bambusowe? One są takie duże, miękkie, wyglądają podobnie jak flanelowe/muślinowe, ale mają właściwości antybakteryjne i regulują temperaturę. Np. w lato jest pod taką pieluszką 2 stopnie chłodniej.

Nie wiem co będzie z moją rozmową z szefową, bo ortopeda kazał mi leżeć i nie łazić nigdzie. Chciał mi dać zwolnienie na 2 tygodnie, ale wzięłam tylko zaświadczenie o konieczności leżenia i pracuję z domu. Szefowa jeszcze nic nie wie, bo jest dziś poza biurem. No i obawiam się, że będę musiała jej powiedzieć przez telefon. Chciałabym tego uniknąć, bo to jednak delikatna sprawa, ale musimy w czwartek przedstawić nowemu klientowi skład zespołu i chyba nie powinnam być w nim ujęta. Szefowa na pewno nie będzie zachwycona, bo stara się sama o dziecko już 3 lata i liczyła, że ja ją zastąpię, a ona zajdzie w ciążę, no ale nic się u niej nie zmienia, cały czas z mężem szukają przyczyn problemów, a ja nie chciałam czekać jeszcze nie wiadomo ile. Na pewno będzie zawiedziona i rozgoryczona, ale z drugiej strony mamy bardzo dobry kontakt, więc może nie będzie tak źle.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczku a nie możesz poprosić swojej szefowej żeby podjechała do Ciebie ??
    Masz nakaz leżenie a jakieś leki/maści dostałaś ??

Tradycyjne ;-) orkiestra, oczepiny, zbieranie na wózek więc fajna imprezka :-D

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miszka, co tam się dzieje na Lutówki 2016 ?? widziałam na fejsie jakieś wpisy ale nie wiem o co dokladnie chodzi

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczku, nie martw się na zapas, na pewno będzie dobrze. A nawet jeśli nie do końca, to pamiętaj, że nie na wszystko mamy wpływ :)
    Czekolada, wesele babci brzmi fajnie :) musi być fajna, wyluzowana babka :) a mój dziadek ma dziewczynę :) (ale taką w swoim wieku)
    Pleasure, ja też chce zobaczyć jakaś fotkę! Koniecznie!

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po weekendzie w 17 tyg :)

Pleasure fajnie ze wszystko poszlo po Twojej mysli:)

Czekolada to Ty tez sie wybawilas :)

Kwiatuszek pomysl przed snem oczymy przyjemnym mi czasami pomaga:)
    Ja mam w sobote chrzciny i wczoraj szukalam sukienki jak glupia;/ ciazowe nie dobre bo mam jeszcze maly brzuch w takich zwyklych znowu cieszko bylo wybrac krój ale wkoncu sie udalo i sukienka juz wisi w szafie :)

Robaczku powodzenia na rozmowie:)

U mnie juz po remoncie :) meble przeniesione zostalo tylko zamontowac karnisz, kupic nowa firaneczke i zalozyc grzejnik:) trocha dziwnie sie spi bo na wprost lozka mamy duze okno no ale to juz kwestia przyzwyczajenia :)

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blumen od kotów podobno nie tak łatwo się zarazić, kociarze mowią, że musialabyć jeść z kuwety ;)

Madzia o proszę, najprostsze rozwiązania są najlepsze :)

czekolada takie prawidziwe wesele czy złote gody? w dodatku jeszcze poprawiny, Twoj maluch będzie imprezowiczem ;)

Robaczku szefowej będzie cięzko, ale musi zrozumieć sytuację. Nic nie poradzisz na jej niepowodzenia. Skoro macie dobry kontakt to może jednak jutro wpadnij na chwilę do biura pogadać z nią w cztery oczy?

100krtoko super, że już po remoncie. Do okna może jakaś roleta? Mamy pozakładane wszędzie i teraz nie wyobrażam sobie spac przy odsłoniętym oknie bo jest za jasno :P

blumen21 lubi tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekolada narobił sie syf, dziewczyny obrzucały sie błotem, nie wiadomo dlaczego. Są swe takie co wpadają żeby poszukać zaczepki i naśmiewają sie z innych wiec jest organizacja na zamknięte forum. Ale co z tego wyjdzie to sir okaże

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika rolety juz sa :) kupilismy troszke za jasny kolor ale nie jest jeszcze az tak zle :)zczasem sie wymieni :) moze kupie te 100%zacmienia :) ja tez nie wyobrazam sobie nie miec rolet slonce nie dalo by nad ranem spac, a tak to i chlodniej bo sie tak nie nagrzewa :)

• czekolada Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, zresztą od poczatku na tym forum były zgrzyty jakoś nie czulam tam się dobrze więc przestałam udzielać się trochę czytałam, ale co druga plamiła krwawiła straty więc przestałam.

Takie prawdziwe wesele :-) moja babcia była wdowa dziadek też i postanowili się pobrać :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że ja na marcówkach też nie do końca dobrze sie czuje. Jakoś tam tak obco. Niby dziewczyny fajne i mile, ale najlepiej mi tutaj :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jade dziś po mój umarzony upatrzony wózek x lander move;) zakochana;D ja mam jeszcze jedno i ostatnie wesele 15 sierpnia nie wiem czy dam rade;) ale może nie będzie tak zle;) wesele babci super;D a co do remontu to juz skończyłam;) mam nadzieje ,że kocur nie zrobil nam krzywdy;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 13:58

24afed3688.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam próbuje co nie co na lutówkach ale coraz bardziej sie zniechęcam.początki byly bardzo nerwowe szczególnie przy tych plamieniachi wizytach na IP. Teraz niby juz ok ale znajda sie takie które szukają powodu do zaczepki. Tutaj zdecydowanie mi lepiej
    jakos bardziej sie z Wami zżyłam :)

Czekolada ale musiała byc fajna imprezka :)

Blumen, mysle ze możesz byc spokojna bo toxo mozna sie zarazić najbardziej przez odchody.

100krotko super ze juz ogarnęliście remoncik, teraz pozostaje kompletować wyprawkę. Ja juz nawet wstępnie zrobiłam sobie listę ;) ale do kupowania jeszcze daleko

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boshe, a my z remontem, mimo, że trwa już 2 tygodnie to jesteśmy jeszcze na samym początku. Remontujemy generalnie kuchnie i przedpokój, łącznie z wymianą instalacji elektrycznej, moj mąż wszystko robi sam a oprocz tego chodzi do pracy. Mam juz troche dość tego brudu i kurzu. Szczególnie, że poki co nie widać oszałamiających efektów. Jak skonczymy to co zaplanowalismy i wystarczy nam jeszcze środków to chcemy salon wyremontowac. Siedzę w domu na zwolnieniu i marzy mi sie jakis wyjazd, chociazby na dzialkę, ale na to czasu nie ma. Więc siedzę w tym syfie i kwitnę. Jak będzie malowanie i bardziej "smierdzace" prace to wyjade na parę dni do rodzicow na działkę (oni tam teraz mieszkają). Ale nie czuję się u nich pewnie. W sensie, że daleko do miasta, mój tata codziennie wieczorem browarka strzela i mam takie myśli, że jakby coś sie działo to nie ma mi kto i jak pomoc :/

o1483e5e2gt7h77w.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladko świetnie z tym weselem :) podoba mi się jak starsi ludzie potrafią cieszyć się życiem a nie siedza i narzekają na wszystko :)

Madziu fajnie Twój mąż wymyślił zebyś nie musiała pić. I zupelnie nikt się nie zorientował, że powód tego, ze nie piłaś był zupełnie inny?
    Podziel się fotką konecznie :)

Blumen mam nadzieję, ze podrapanie zdezynfekowałaś? jeśli tak to chyba nie ma czym się martwić.

Robaczku przykra sytuacja ze staraniami Twojej szefowej ale nie obwiniaj się teraz o to, ze Tobie się udało. A w jakim wieku jest szefowa? Pewnie nutka zazdrości będzie ale przecież źle Ci nie życzy. Powiedz, że troszkę Ci głupio bo wiesz, ze też sie stara o dziecko ale sama jestes w ciązy i tyle.

Moja sukienka u krawcowej. Dodatkową haleczkę doszywa. W sumie już doszyła ale mi sie nie chce jej odbierać w ten upal. A reszta zostaje jak jest i już nic nie kombinuje, przeżyje jakoś a i o ile pójde to i tak bede wiecej siedziala to kto bedzie patrzył ;)
    Piorą mi się ubranka małej. Ledwo zmieściłam je na jedno pranie a myślałam, że tak mało ich. kupiłam te chusteczki i dwie wrzuciałam na wszelki wypadek. Do prania dzieciecych ubranek kupiłam płyn do prania Bobini baby. Uniwersalny do białych i kolorów to łatwiej bedzie prać niż rozdzielać na 2 prania z innymi proszkami czy płynami.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slyszalyscie o noworodku w Ostrowie Wielkopolskim, ktory lezal nagi na kocyku na chodniku? Masakra jakas, brak mi slow :-/

klz9io4pkfldzhbc.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pleasure gratuluje:)
    Wyluzuj teraz , wszystko będzie dobrze:)

Ja o bawełnianych także nie słyszałam wiec myślałam zę może któreś z was widziała:P
    Pieluszki kupię tetrowe i flanelowe:)
    Zastanawiam się nad kocykami muślinowymi

Dziewczyny dużo kupujecie ubrań na rozmiar 56?
    Ja mam naprawdę niewiele wiecej kupie 62 i wzwyż.

Wczoraj odebrałam ciuszki ze smyka:)

http://www.smyk.com/cool-club-komplet-rozmiar-56,p1103560651,ubranka-dla-dzieci-p
    http://www.smyk.com/cool-club-komplet-chlopiecy-rozmiar-62,p1103847815,ubranka-dla-dzieci-p

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ