X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba, ze tak. Nie orientuje sie w tym temacie w ogole. Ale chyba bym szybko z ginem pogadala na ten temat.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja poruszyłam w tamtej ciąży temat porodu, to lekarz powiedział mi: spokojnie,krok po kroku, mamy na to czas. No i rzeczywiście aż za dużo tego czasu było... Teraz skupiam się na zakończeniu trymestru.
    Potem pomyślę konkretnie o szkole rodzenia i wyborze szpitala. U mnie na 99% będzie cesarka, ze względu na to biodro. Ono jest po 4 operacjach i nie jestem fizycznie w stanie przyjąć pozycji do rodzenia. Oglądałam z ciekawości kilka odcinków Porodów na Ipli i to mnie utwierdziło w przekonaniu, że nie mogłabym przyjąć tych pozycji. Poza tym jak czytałam o porodzie i połogu sn i cc w Oczekiwaniu na dziecko, to liczba pronlemów, októrych wspomniała wyżej Kwiatuszek mnie przerosła.

43kt9vvjbmmercyy.png

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zeby nie bylo ze cesarka taka dobra to zazwyczaj jest ona planowana a wtedy to dla dziecka duzy szok bo nie jest jeszcze gotowe na przyjscie na swiat. No i wieksze problemy sa z pobudzeniem laktacji.

A przy porodzie sn moze byc wiele powiklan dla dziecka ale nie wymienili ich a podali jako przyklad zlamanie obojczyka. Ale podobno nie jest ono grozne i nie skutkuje na przyszlosc u takiej osoby

klz9io4pkfldzhbc.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieen dobry dziewczyny!
    Ja dzisiaj spalam znacznie lepiej - chyba dlatego, że poszlam spac kolo polnocy :)
    Jak sie dzisiaj czujecie? Dzisiaj kolejny dzien upalów :) Wczoraj przed spaniem wyszlam na chwile na balkon, bylo bardzo przyjemnie, powiewal wietrzyk nawet i tak mi sie zamarzylo, żeby spac pod golym niebem :) Ale niestety musialam przemiescic sie do sypialni

o1483e5e2gt7h77w.png

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien fajnie by bylo pospac na dworzu ale przy tych wszystkich pajakach i robalach nie byloby to komfortowe chyba ;-)
    Ja sie dopiero obudzilam a w sumie to pies mnie obudzil. Przez zmiane pogody wczoraj strasznie glowa mnie bolala i kladlam sie z mega bolem a jak maz wrocil z pracy o 3 w nocy to nie kontaktowalam z bolu. Wzielam apap i poszlam spac. Na szczescie jest juz dobrze ale bol byl niesamowity. Wstaje zaraz i sie ogarniam go gina. Trzymajcie kciuki za moja szyjke :-)

Milego dnia :-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Kwiatuszek juz trzymam kciuki!

Ja wczoraj caly dzień przespałam :) ale mi bylo dobrze

Dzisiaj idę odebrać wyniki, ciekawa jestem jak tam mój cukier.

Miłego dnia i trochę ochłody :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dziś w końcu wizyta :D
    ale macie tematy od rana powikłania i powikłania :P

Dorotko zadałam to samo pytanie mężowi, nie chciał odpowiedzieć, ale po moim marudzeniu stwierdził, że dziecko bo nie żona która zadaje mu takie durne pytania i mam go nie pytać o takie rzeczy bo nie ma pojęcia co by zrobił

Kasia depilacja woskiem będzie dla kogoś kto cały czas jej używał, na pierwszy raz w ciazy bym się nie odważyła. Ochota na seks Ci wróci, poczekaj. Ja bym może i chciała, ale kurczę, boję się :P U nas zzo jest, ale w sumie nie zastanawiałam sie nad tym. Pewnie lepeij bez a jak będzie życie pokaże

kasiarzynka dobre motto :D

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • arien Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymam mooocno kciuki i czekamy na relacje! :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej:-)

My też trzymamy kciuki wracajcie szybko i opowiadanie :-) a ja miałam robić za opiekunkę ale siostra zrezygnowała z mojej pomocy i tylko niepotrzebnie przyjeżdżała :-\ dobrze chociaż że mama w domu to że mną siedzi:-)

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 20:25

wnidtv73dpzdszlc.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie racja, glupio wyszlo z tym usmiechem przy upałach :) W ogóle, jak piszecie teraz do mnie po imieniu to cały czas rozkminiam czy to na pewno do mnie :) Mnie sie jakos dzisiaj strasznie nic nie chce, ale z drugiej strony siedzenie w domu trochę mnie już męczy. Ale wyjscie gdziekolwiek w ten upal byloby pewnie jeszcze gorsze. Ide zadac Wasze pytanie mojemu mężowi :p

o1483e5e2gt7h77w.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż odpowiedział, tak jak mąż kwiatuszka. Że wybralby mnie, bo ze mną moglby mieć jeszcze dziecko.
    Ktos wie co sie dzieje z mala czarna?
    I ciekawe jak tam blekitna, lotta i plesure. Coś sie ostatnio nie melduja ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 10:42

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jak ta szyjka? Możesz iść na wesele?

Trzymam kciuki za resztę badań i wizyt :).

43kt9vvjbmmercyy.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-)

Znowu upalny dzień, byłyśmy z siostrą na zakupach bo dziś pizzę serwujemy na obiad :-P teraz leżę i nigdzie nie wchodzę :-D
    Z rana jak wstaję bardzo bolą mnie piersi, sutki swędzą i taki ból promieniujący od boku do tego jakby ważyły po 10 kg a później już jest ok.

Co do seksu ostatnio wróciła mi ochota <3 za pierwszym razem naprawdę miałam wrażenie że jakby to był pierwszy raz a teraz luzik jest przyjemniejszy niż wcześniej :-D mój mąż zapytał się czy małemu nie robimy krzywdy (bo jednak stwierdził że woli chłopca )
    i to niby kobieta zmienną jest :-P

Kwiatuszek, Monika trzymam kciuki za wizyty :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Dziewczyny , mecze sie jak wszyscy z upałami, w sobote mamy wesele, nie wiem jak wytrzymam.
    Widzę że odnośnie depilacji każda ma ten sam problem, ja narazie radze sobie na wyczucie:)
    U nasz ruszyła na budowa więc tysiące spraw do załatwienia,
    aby nie padało:)

Widzę że poruszyłyscie masaż krocza, także mam zamiar go wykonywać, proponuje także kupić piłkę ,siadać na niej i ściśkać mięśnie to także pomaga.

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny Dmuchawiec jakie zebynie padalo? Dla mnie niech pada caly dzien :-)

Moja szyjka w najdluzszym miejscu skrocila sie o 1 milimetr wiec moge sobie balowac na weselu :-) fajnie bo glupio by mi bylo na dwa dni przed odmowic. Tylko jakos na zakupy musze sie wybrac a jak to zrobic w ten upal? :-/

arien lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszku, bardzo się cieszę z powodu Twojej szyjki! Ja dzisiaj od rana poszlam na zakupy, nie bylo jeszcze tak strasznie gorąco a teraz leże pod wiatrakiem. Ostatnio dzien jak co dzien :/
    Widziałaś Juleczkę?

o1483e5e2gt7h77w.png

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie zagladalismy do niej. Doktor mial bardzo duzo pacjentek bo od poniedzialku idzie na urlop przez co dzisiaj mial opoznienia. Aby zapytal czy czuje wyrazne ruchy.
    Przez jego urlop mam klopot ze zwolnieniem i albo da mi je internista na poltora tygodnia albo bede musiala na ten czas wrocic do pracy.

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ups, z tym zwolnieniem słabo, szczególnie jak już zapowiedziałaś w pracy, że nie wracasz. A do innego ginekologa nie możesz iść? Choć tak naprawdę, chyba internista nie powinien mieć problemu z wypisaniem krótkiego zwolnienia, szczególnie kobiecie w zaawansowanej ciąży przy tej pogodzie.

Cieszę się, że szyjka przystopowała. Bawcie się dobrze na weselu tylko uważaj na siebie, bo strasznie ma być upalnie.

Ja mam wesele przyjaciółki za 2 tygodnie i bardzo liczę na to, że do tego czasu upały ustąpią.

43kt9vvjbmmercyy.png

Wysłany: 6 sierpnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z meżem chodzimy do takiego internisty, który nie robi problemów ze zwolnieniem i jego mega ludzki i rozumie pewne sytuacje wiec mysle ze nie bedzie problemu. Ale srasznie nie lubie chodzic i prosic sie o zwolnienie ale raz musze przezyc ;)
    Co do pracy to nie byloby problemu jakbym wróciła na kilka dni. Problem w tym, ze mi się nie chce wstawac juz rano bo później zaczełam chodzic spac przez co dłużej spię.

Kasiarzynka lipa z tą zmywarką. Tak Ci sie miło dzien zaczał a zmywarka wszystko zepsuła ;)

klz9io4pkfldzhbc.png
‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ