X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • arien Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem co pocznę ze sobą w sobotę kiedy ma byc apogeum tych upałów... :/

o1483e5e2gt7h77w.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien a mogę zapytać jak masz na imię? :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    możesz :) Kasia :) a co? :)

W ogóle (może to kwestia nażarcia) nie mogę wciągnąć brzucha. Myślicie, że to serio już? :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, tak próbowałam dopasować Ci jakies imię ale chyba na Kasie bym nie wpadła :) tak poprostu pytam, bo znam imiona większości dziewczyn tutaj tylko Twojego nie znałam :)

Jesli chodzi o brzuch to mi tak w 8 tc zaczął robic się wzdęty i lekko wypukły. Ale to chyba jeszcze za wcześnie na typowy brzuszek ciążowy. No mialam przedtem troche oponki wiec tak moze razem sie zebralo. Teraz to juz słyszałam kilka razy ze mi wypchało brzuszek :P

arien lubi tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się Cie zaskoczyc! Point for me! :)

No własnie, moze to u mnie to jednak tluszczowy bęc :) szczegolnie, że chyba pojadam jednak trochę więcej, do pracy nie chodzę, nie stresuję się i tak o.

miszkaaa lubi tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien u mnie na Twoim etapie ciazy robil sie wzdety bardzo czesto, czasami nie moglam go wciagnac i zwalalam to na powiekszona macice. Typowy ciazowy brzuszek pokazam mi sie duuuzo pozniej ale to tez indywitualna kwestia kazdej z nas :-)

U mnie wlasnie przeszla burza <3 i w sumie jeszcze blyska sie i grzmi. Moglaby jeszcze jedna sie zaczac :-D

Dzis pod prysznicem zaczelam rozpaczac bo mega wyzwaniem jest przygotowac sie do gina z brzucholem. Wiecie o co chodzi? ;-)

A od kilku dni Jula bierze prysznic ze mna i jak tylko brzuch poleje woda to zaczyna harce ;-)

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszek rozumem Cie doskonale, ja juz się martwię jak to będzie. Moja koleżanka zatrudniała męża do tej roboty pod koniec ciąży bo z lusterkiem tez podobno ciężko.

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na czuja ale tez wspomagam sie lusterkiem. Nawet nie mialabym jak sie ustawic zeby maz mogl sie tym zajac. I perspektywa skaleczenia mnie tam przez niego skutecznie wybija mi ten sposob z glowy :-P

klz9io4pkfldzhbc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez sobie nie wyobrażam, chyba byśmy sie pozabijali przy tym tą maszynką :P trzeba bedzie sobie jakoś poradzić samemu

ex2bmg7yxswzkwmo.png

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego straszylam ze bedzie musial sie tym zajac jak mi brzuch urosnie. Przerazenie w jego oczach bezcenne ;-)

blumen21 lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko heh doskonale rozumiem, ja mam oponkę plus lekki brzuszek i już cięzko mi sie porządnie pochylić żeby perfekto się przygotować. Z lusterkiem sobie nie wyobrażam, już mężowi mówiłam, ze będe go potrzebowac z brzucholem do tego ;)
    zazdroszczę burzy, u mnie upał i duchota

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • arien Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może trzeba sie skusic na depilacje brazylijska woskiem? trzeba trochę plnów wydać, ale wystarcza chyba na dość długo....
    Mój mąż własnie wrocil z pracy, strasznie zmeczony, aż źle wyglądał, wziął prysznic i od razu do spania i nawet nie zdążyłam sie poprzytulać dobrze do niego :( Bo ja jestem straaaaaszny przytulas :)
    A dzisiaj postanowilam posiedzieć trochę dłuzej, moze bardziej sie zmecze i bede lepiej spala w nocy...

o1483e5e2gt7h77w.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj nie wyobrażam sobie depilacji w tym miejscu, raz próbowałam i dziekuje! Nigdy więcej! Do tego tako ból nie jest wskazany w ciąży. Ja mam straszny problem z wrastającymi włoskami po depilacji, mimo peelingów robią mi sie stany zapalne co wygląda paskudnie wiec ja juz dawno odpuściłam depilator i wosk. Zostaje mi romans z maszynka

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś sama próbowałam sie wydepilować "tam" plastrami z woskiem. Ale robiłam to tak nieudolnie, że zrobiłam sobie krwiaka w pachwinie. Nawet do konca nie wiem jak to sie stało O.o Ale nogi plastrami tez mi za bardzo nie idą...

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 20:23

wnidtv73dpzdszlc.png

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba bym wstydzila sie pokazac "tam" kosmetycze zarosnieta :-P Lekarz to co innego i nie jedno juz widzial i nie jedno zobaczy. Ale dzis juz bylam mega zmeczona walką z maszynka. W ogole obawiam sie jak to bedzie pred samym porodem bo wolalabym isc do szpitala elegancka ;-) ale u mnie problem jest taki ze jak zaczynaja wloski odrastac to strasznie mi sie tam podraznia. Glownie pachwiny od obcierajacej o nie bielizny i nie wyobrazam sobie znowu maszynką tam skrobac. Ale my kobity mamy problemy :-P

klz9io4pkfldzhbc.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    próg bolu mowisz...a co z porodem? :p mysle ze taki wosk to pikus, rozgrzeweczka ;)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 20:23

arien, kwiatuszek789, monika_89, blumen21 lubią tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nie wiem, nie znam sie, zarobiona jestem. Poki co nie mysle o tym i ta kwestia nie stanowi dla mnie problemu. Bardziej zaczelam sie bac ze odmowia mi znieczulenia w szpitalu...
    zapowiedzialam dzisiaj mezowi ze przed porodem (jakis miesiac przed) bedzie robil mi masaz krocza. bardzo sie ucieszyl. Ale jak mu powiedzialam, że taki bez seksu to troche sie jednak rozczarował :)

Kasiarzynka, monika_89 lubią tę wiadomość

o1483e5e2gt7h77w.png

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien padlam po przeczytaniu Twojego ostatniego posta o masazu i mezu hahaha :-D

klz9io4pkfldzhbc.png
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ