Ciężarówki Rocznik'89 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dla mnie seks to może nie istniec poki co Odkad sie dowiedzielismy, a bylo to 10.07 to kochalismy sie 2 razy. Zal mi mezusia ale jakos tak...no nie mam ochoty i tyle a jak bedzie pozniej to nie wiem, może i masaz z seksikiem, chociaz jak bede miala wielgachnego bęcusia to srednio to widze. Bede sie czula tlusta i nieatrakcyjna i nici z milosci :p
-
Ja bym chciala probowac bez znieczulenia bo wiadomo,kazda ingerencja w nasze cialo moze przyniesc zle skutki. Obawiam sie ze zle sie wklują i bedzie problem. Pewnie zmienie zdanie jak tylko zaczna sie skurcze ale narazie obstawiam calkowicie naturalny porod. Ale zeby nie bylo to super opcja ze jest wybor dla rodzacych. Tylko problemem jest to ze jesli akurat anestezjologa nie bedzie w szpitalu to i o znieczuleniu mozemy pomarzyc
-
Czytałam o tym masażu krocza, no warto spróbować. Chociaż podobno częsty seks w tych ostatnich tygodniach tez pomaga. U mnie na ta chwile libido równe zeru:/
Kasiarzynka a mąż juz będzie zjeżdżał na stale czy ma tylko przerwę i dalej w trasę? Bo ty bidulo sama jesteś a jak zacznie sie akcja?
Arien ja to bym chciala znieczulenie ale ostatnio słyszałam ze juz szybuje sie kolejna rewolucja w nfz i moze nie byc tak pięknie jak zapowiadali. Chciał nawet mogłabym skorzystać z gazu rozweselającego jakby byl, a jak nie to dam rade. Ogólnie próg bólu wydaje mi się ze mam wysoki ale poród to zweryfikuje. -
Ostatnio moja mama nastraszyła mnie, bo rozmawialiśmy wlasnie o znieczulaniach i ona oglądała jakiś tam program w którym mówili że często porody ze znieczuleniem kończą sie kleszczami! A tego na pewno bym nie chciala. Nie rozumiem tej zależności bo nie zgłębiałam tematu, ale mysle ze kiedys zapytam o to gina.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 22:44
-
Cześć kobitki wybrałam się wieczorem na miasto i szczerze mówiąc nie ma co z domu wychodzić. Masakra, Jak wróciłam wzięłam chlodny prysznic a teraz wiatrakiem się wspomagam.
Co do depilacji ja od kilku miesięcy chodzą na depilację brazylijską I póki co nie wyobrażam sobie wrócić do depilacji w domu. średnio chodzę raz na miesiąc przed wizyta u gina, włoski staly się słabsze i rosną pojedynczo
Co do wyprawki i wyboru co na co i po co, to wcale nie jest takie proste. Dla mnie to na pewno będzie skomplikowana sprawa aby wybrać coś dla siebie nie lada wyzwanie
Dobrej nocki -
Ja sobie nie wyobrazam bez znieczulenia. Jeszcze to moje zaburzenia lękowe. Boje sie ze w zderzeniu z takim bolem jestem bez szans. Wpadnę w panikę, dostannę ataku lęku i po zabawie. Zresztą jak tylko pojawię sie na porodówce mam zamiar obwiescic wszem i wobec ze nie maja do czynienia z normalna kobietą i niech sobie jakoś radzą, żeby wszyscy przezyli Mam nadzieję, że mają jakies standardy wypraowane na takie mamusie. Muszę mojego gina zapytać w sumie...
-
Lekarz wlasnie sie wypowiada w tym programie i podobno nie mana swiecie kobiety u ktorej nie wystapily by powiklania po takim porodzie. Predzej czy pozniej na przrstrzenilat wystapia problemy np nietrzymanie moczu, gazow, kału i spotkal sie z przypadkiem ze kobiecie podczas porodu naturalnego pekl zwieracz odbytu przez co nie jest w stanie utrzymac luznego stolca. Sorka za bezpozredniosc ale pisze jak on powiedzial. No i pomijamy tempo powrotu do sexu i zwiazenej z nim przyjemnosci.
Kasiarzynka lubi tę wiadomość
-
Wskazania pozapołożnicze do wykonania cesarskiego cięcia, to:
choroby sercowo-naczyniowe matki powodujące niewydolność krążenia,
choroby płuc matki przebiegające z ograniczeniem pojemności życiowej,
poważna wada wzroku matki i zagrożenie odwarstwieniem się siatkówki oka,
zaawansowane retinopatie, czyli zmiany chorobowe siatkówki oka,
patologie kręgosłupa uniemożliwiające poród naturalny,
niewyrównana cukrzyca matki,
konflikt serologiczny,
wskazania neurologiczne,
wskazania psychiatryczne, m.in. tokofobia – lęk przed ciążą i porodem,
aktywna opryszczka narządów płciowych.
Te leki, które brałam podczas ataków albo ktore brałam w sytuacjach, które atak mogly wywolac nie otumianialy mnie na tyle, żebym nie wiedziała co jest grane czy co sie wokol dzieje. One po prostu tak...wyciszaja, uspakajają, zobojetniają.