Ciężarówki Rocznik'89 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie, gina chyba nie bede pytała bo spojrzy pewnie na mnie jak na czubka chyba ze to tyłeczek Julki, malutki i okraglutki
Co by nie było to wazne aby nie szkodziło
Oj ja macania brzucha tez nie lubie. Jednej znajomej w pracy juz dalam do zrozumienia i przestała to robic ale za to gada do mnie w liczbie mnogiej albo zamiast po po moim imieniu to np "czesc julka". Powiedziałam jej ze moje imie jest inne
Mojemu męzowi dzis wozek widłowy najechał na stopę (z jego winy), siniak sie pokazał i smiejemy sie ze taklim razie obydwoje przesiedzimy wesele tylko pewnie ja bede musiala samochod prowadzic bo jak on z bolącą stopą
Jedna z październikówek przedwczorej miala cesarkę w 30+4tc. Jestem w szoku i znowu strach mnie obleciał
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 22:12
-
Dziewczyny, potrzebuje wsparcia bo dopadły mnie wątpliwości
Moje objawy znikają...piersi są mniej nabrzmiałe i mniej bolą. Z zaparciami też o wiele lepiej, dzisiaj byłam nawet dwa razy i było nawet całkiem "luźno".
Koło 6 tygodnia miałam niewielkie mdłości i odrobinkę drażniły mnie niektóre zapachy - przeszło. Przeszedł mi nawet problem z dziąsłem (generalnie mam skłonność do problemów z nimi i częstymi zapaleniami, stosuję specjalną pastę i maść, które można stosować również w ciąży). I boję się.
Jak myślicie, czy gdyby było coś nie tak, to luteina może zatrzymywać "chluśnięcie" krwi ze mnie?
-
A ja tez jestem taka ale to w sumie przez brak doswiadczenia mu sie stalo. Niby yo wiedzial ale jakos tak wyszlo . Teraz juz zapamieta to na pewno
Bardzo milo ze strony kolezanek fajnie ze pomyslaly tez o mamusi a nie tylko o jej bejbiku
A nie wiem czy z maluchem tej pazdziernikowki wszystko ok bo za nimi nie sposob nadazyc. Pisza non stop i czasami tylko zerkne do nim i teraz trafilam na biezaca liste i stad wiem. -
Aaarieeeen znajde Cie i do tylka dokopie!
Co maja dziasla do ciazy? Jedynie tylko tyle ze moga ALE NIE MUSZA byc wrazliwsze. Piersi tez nie musza bolec caly czas.mnie od kilku dni dopiero zaczely ZNOWU mocniej bolec. A zaparcia? Po prostu znalazlas na nie sposob i dlatego ich nie masz. Jakbys miala hemoroidy przez dlugotrwale zaparcia to bys byla spokojna i traktowala to jako objaw ciazy? Nie stresuj sie tak. Organizm to nie zegarek ze caly czas wystepuja te same objawy o jednakowym nasileniu. Nie dopatruj sie tak ich. Na pewno wszystko jest dobrze -
W takim razie miej swiadomosc ze moze byc roznie ale nie doszukuj sie braku objawow tylko ciesz sie ze Cie one nie mecza. Jesli na innym wątku jakies dziewczyny maja mase objawow to nie czytaj tego bo tylko takie zle emocje wywolujesz. Uwierz ze bedzie dobrze a na pewno tak bedzie :-*
Imie znam, miejscowoac tez, rocznik i wiem ze mezatka. Poradze sobie ze znalezieniem Twoich imienniczek z takimi danymi jakie znam. Strzeż sieWiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2015, 23:17
-
Dorotko bedziemy mieli zdejmowany dach wiec dlatego nie chce aby padalo:)
W ten weekend masz wesele?
Pytam bo ja również , obawiam sie jedynie upału ,jak wytrzymam , kościół malutki wiec bedzie duszno.
Tydzien temu założyłam szpilki ale na to nie będę się męczyć ,nie chce nóg narażać na opuchnięcia przy takiej temperaturze.
Może zrób sobie loki , masz lokówkę ?termoloki? albo wyprostu je i puść luźno.
Ja robie sama sobie wlosy ale wkurzam sie przy tym niemiłosiernie a jeszcze ten upał , ale szkoda mi kasy,kupiłam sobie już kosmetyki do stylizacji ,sprzęt też jest wiec trzeba oszczedzac:) i tak paznokcie bede malować u kosmetyczki bo lakier jest dla mnie intensywny, czasami pomaluje sobie sama ale to zdazylo sie narazie 2 razy w ciazy, wczesniej zawsze sama malowałam.
O kurczę to biedna jego stopa... dobrze ze nic powaznego sie nie stalo.
Ja jak pokazały sie sliwki też wcinam je czesto, ogolnie owoce to masowo jem :)to moja zachcianka chyba:)
Monia, mam nadzieje ze jakos sie uda wszystko to zrobic,chcielibysmy wprowadzic sie jeszcze na zime, ale wiadomo budżet ograniczony , wiec zobaczymy ile da rade zrobic,
Twój Maluszek rośnie , nie chciał się pokazać kim jest może następnym razem się uda:)
Ada mam nadzieje ze z cukrem jedna bedzie wszystko dobrze.
Jak brzuszek twardnieje/spina się to najlepiej jest usiąść na piłce i pokołysać sie na niej ,to go rozluźnia. ale brzusio piękny:)
Pisałyście coś o zwolnieniu dla meżów po porodzie?
Czy to nie obejmuje tylko po CC czy po naturalnym także może mąż dostać zwolnienie na opiekę dla żony?
Arien z drugiej strony to trzeba sie cieszyc ze lekko przechodzisz początki ciąży:)
-
Dzien dobry
Aga wlosy prostuje na codzien a lokowki nie mam. Pozyczylam kiedys ale jie trzymaja mi sie albo zwyczajnie nie umiem ich zrobic. Do kosciola zostawie rozpuszczone i zwiaze je po pierwszym tancu i tyle. To nie mam byc piekna tylko mloda albo dobieranca sobie zrobie.
A wesele jutro
Paznokcie sobie pomaluje sama ale ciekawa jestem jak u nog mi to wyjdzie
Jak brzuch mi twardnieje to dlugo to nie trwa i chyba nawet pilki bym ndie zdazyla znalezc
Owoce jem masowo. Na poczatku jak aie przeziebilam to wcinalam cytrusy, kiwi i banany pozniej dlugi czas same banany. Jak sie truskawy pokazaly to byl szal. Pozniej troche czeresnie ale i tak nektarynki, brzoskwinie i sliwki teraz sa najlepsze
Idziemy na sniadanko bo zglodnialysmy
-
Cześć i czołem kochane w 9tc! <jupi>
Kurczę, wszystkie chcecie do mnie wpaść, ale fajnie Poczekajcie, mieszkanie muszę ogarnąć
Dzisiaj już mam trochę lepszy nastrój mimo różnych głupich snów I przebudziłam się w nocy i strasznie wkurzyłam, oj strasznie. Tylko dlatego, że było mi mega gorąco, nos zatkany i nie wiedziałam już co ze sobą zrobić Naprawdę nie mogę doczekać się chlodniejszych dni. I w sumie przez to trochę współczuje Wam tych wesel - nie wiem jak ja bym to ogarnęła, ale mam nadzieję, że Wam nic nie zmąci dobrej zabawy
-
Cześć dziewczyny,
Monia gratuluję udanej wizyty, uparte to Twoje dziecko, że nie chce się pokazać
Ada, daj znać co lekarz powiedział na cukier.
Dmuchawiec, trzymam kciuki za okres bez dachu, oby u Ciebie nie padało, a u nas tak , byłoby super jakby udało Wam się przed porodem przeprowadzić i wstępnie urządzić.
Arien, jak samopoczucie dziś? Ja też mam czasami gorsze dni i czarne myśli, a zazwyczaj niedługo potem tak mnie muli, że żałuję, że cokolwiek narzekałam . Ja poza mdłościami też mam bardzo mało objawów, tak naprawdę tylko same sutki mam lekko wrażliwe i większe problemy z wypróżnianiem. No i osłabienie, ale to po części wina pogody. Będzie dobrze! Jeśli masz się tak martwić to idź 13 do tego swojego lekarza i daj sobie trochę odpocząć od stresu.
Kwiatuszku, piękny brzuch i niesamowicie wygląda to wybrzuszenie, mam nadzieję, że to rzeczywiście pupka Julci . A mąż ma tylko siniaka, czy chodzenie też sprawia mu problemy? Mam nadzieję, że noga szybko się zagoi.
A ja dziś o 15 mam spotkanie z szefową i jej mówię co i jak. Poza tym udało mi się przełożyć wizytę u mojego lekarza na dzień wcześniej (13 sierpnia wieczorem) i bliżej domu, więc jestem zadowolona .
Nie wiem jak jest z urlopami na opiekę, ale na pewno jest ten 2-tygodniowy ojcowski. Mój mąż też ma teraz nową pracę i okres próbny, a do tego pracę zmianową, ale mam nadzieję, że te dwa tygodnie po cesarce ze mną zostanie w domu.