X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • arien Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ja dostałam specjalny kubek tam gdzie oddawałam mocz. Zwykly kubeczek bez przykrywki a do niego taka jakby strzykawka. I tą strzykawke się z siuskami zanosi. zakres referencyjny dla bakterii to 0-130 a ja mam 1273,5 :| trochę tego jest
    Morfologia iealna, glukoza chyba tez bo 78, rozyczki, toksoplazmozy, hivy i inne w najlepszym porządku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 16:52

o1483e5e2gt7h77w.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiedyś trzeba pozałatwiać wszystko. Podjechałam z l4 do pracy to przy okazji załawiłam co miałam na mieście, od razu też zapisałam sie do szkoły rodzenia i wybrałam połozną środowiskową. Poza tym musiałam jechać do gminy gdzie budujemy złozyć korektę,a jako właściciel działki musiałam to zrobić osobiście zamiast wysłać męża. Napisali, że b. pilne to co zrobić. Teraz odpoczywam pod wiatrakiem popijając zimną wodę z miętą ;)

Dorotko Twój mąż miał szczęście w nieszczęściu

Kasia pierwszy raz slyszę o takim dziwnym sposobie oddawania moczu do badania :P

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • arien Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:

Kasia pierwszy raz slyszę o takim dziwnym sposobie oddawania moczu do badania :P

No serio, nie zmyślam! ;) W poniedziałek zadzwonię do gina i zapytam co z tym robić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 17:42

o1483e5e2gt7h77w.png
  • kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia to sie nabiegalas troszke. Ale dobrze, ze juz wszystko ogarnelas i odpoczywasz :-)

Ja wlasnie potanczylam na mopie i czekam jak podloga wyschnie. Skoro moja szyjka ma sie w miare dobrze to korzystam i sprzatam po swojemu. Maz pewnie opierdzieli mnie ale co sprzatne to moje :-D pozniej poprasuje ciuchy na jutro i wieczorem odpoczywam i maluje pazurki :-) ott taki plan na dzisiaj :-)

arien lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotko ja tak przegięłam z prasownaiem jak mąż poszedł do pracy i dwa dni zdychałam tak mnie krzyż bolał :P

moj ojciec zajmuje sie sprzętem rtv i wlaśnie przyniósł mi klimatyzator na te upały bo musi wypróbować czy się nie przegrzewa ;) <3

arien, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • arien Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farciara :p Może mi taką "próbkę" klimatyzatora do Łodzi wysłać :)

o1483e5e2gt7h77w.png

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh klimatyzator <3
    Tylko nie przezięb sie od niego :-D
    Ja sie klimatyzuje wiatrakiem ale nawet daje rade :-)
    Duzo nie mam do prasowania ale perspektywa meskiej koszuli mnie oslabia... Ciuszki Julci leza i czekaja na chlodny dzien bo do nich nie mam sily.

blumen21 lubi tę wiadomość

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatuszku, to na to prasowanie jeszcze poczekasz. Podobno chłodniej ma być dopiero po 14.

Monika, ale się nalatałaś, ale przynajmniej masz już wszystko załatwione :), ja się jeszcze nie orientowałam jak to jest ze szkołą rodzenia i położną środowiskową. Ale to pewnie dlatego, że nikt z moich bliskich jeszcze nie rodził i nie ma mi kto poradzić.

Arien, te wyniki rzeczywiście są słabe, ja bym na Twoim miejscu powtórzyła badanie w poniedziałek i tym razem zaniosła mocz w pudełku z apteki, a jeśli wynik będzie słaby to w czwartek do lekarza.

Już po rozmowie z szefową. Było bardzo dobrze, ucieszyła się i pogratulowała, powiedziała, że jeśli będę się słabo czuła to żebym nie obawiała się iść na zwolnienie. Pytała czy na pewno chcę pracować do grudnia i czy to nie za długo. Przyznała się także, że rozważa zmianę pracy i bierze udział w dwóch rekrutacjach, w przyszłym tygodniu będzie wiedziała czy odchodzi. Z jednej strony to dobrze, że obie ruszamy do przodu, każda w trochę innym kierunku. Z drugiej to stawia pod znakiem zapytania przyszłość mojego zespołu, no ale zobaczymy, do 2017 sytuacja może się zmienić jeszcze 5 razy.

43kt9vvjbmmercyy.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczku najważniejsze ze masz juz to za sobą, teraz nie martw sie co będzie bo tak jak mówisz, sytuacja moze sie jeszcze wiele razy zmienić.

Kasia, no to dziwny sposób badania moczu. Ja bym zrobiła tak jak radzi robaczek. Kup w aptece sterylny pojemniczek, podmyj sie przed i zanieś do lab. Wtedy zobaczysz jak wynik.

Ja dzwonilam już do szkoły rodzenia, mam przyjść na zajecia jak skończę 21tc. U mnie e mieście nie trzeba wybierać położnej środowiskowej. Jest przypisana położna z urzędu z przychodni do której zapisze dziecko. Po porodzie musze tylko w szpitalu wypełnić deklaracje jaka przychodnie wybieram i tak wysyłane dokumenty dziecka.

blumen21 lubi tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arien nie spotkałam sie takim oddwaniem moczu, moze powtórz mocz?
    Monia wyjasnij skrót SN bo nie czaje:P
    Moj jak będzie możliwośc też będzie brał, dach remont i tysiąc innych spraw...trzymajcie kciuki.

Teściowe eh.. twoja wyjątkowa jest Dorotko jak widze:)

Robaczku dobrze ze masz za soba te rozmowe:)

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczku, bardzo się cieszę, że ta rozmowa tak się skończyla :) Fajna ta Twoja szefowa :)
    Co do moczu to muszę mieć przecież nowe skierowanie albo zapłacić za badanie. W poniedziałek zadzwonię do mojego lekarza to powie mi co robić.
    Własnie prognoza leciała, u mnie w rejonie około 36 stopni do srody O.o Dalej nie wiem bo nie podawali :/ chyba padnę :(

W ogóle dziwna ta moja ciąża...mam ochotę na gin + tonic + lod + cytryna! ooo tak!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 19:49

o1483e5e2gt7h77w.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dmuchawiec jesli mogę to wyjaśnię SN znaczy siłami natury :)

Ariem badanie moczu kosztuje ok 6zl :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki miszka, nie wiedziałam, że to takie grosze :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 20:27

wnidtv73dpzdszlc.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry witam się w 12 tygodniu jupiii!!!!

blumen21, kwiatuszek789, czekolada, arien lubią tę wiadomość

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • blumen21 Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej jejku jaki upał umieram;/ miszka ja teraz bede sie zapisywała na szkole rodzenia bo od 22 tyg. Arien ja tez 1 raz słysze o takiej metodzie. Nie mart sie moj gin tez mi nie dał 1 skierowania na morf i bede musiala je wykupic dał mi sam mocz.;)Dziewczyny zauwazylam 1 rozstepy na pośladkach mimo tego ze smaruje od poczatku ciązy pojawiły sie różowe pregi;/;(

24afed3688.png

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

Ja sie witam niewyspana po zanim maz wrocil z pracy, pogadalismy to byla 2 w nocy a psy sasiadow zrobily pobodke o 8, ehh :-/

Kasiarzynka cos czuje ze wymeczysz dzis meza swego w ta pogode :-D

Robaczku fajnie zareagowala szefowa :-) dobrzez ze masz juz z glowy rozmowe z nia.

Ada gratuluje kolejnego tygodnia :-)

Umnie tez juz mega duchota ale co zrobic.
    Mezul myje samochod i jeszcze przed nami zakup butow dla niego :-/

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Lorka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2017, 12:53

arien lubi tę wiadomość

3jvzzbmhygd0qdzi.png
    010icsqv149by2kh.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Lorka, pamiętam Cie :)

To ja na razie cicho gratuluje i trzymam kciuki za Twoja fasolkę :)

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • czekolada Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lorka witaj :-) nie byłam przez parę dni na Staraczki a tam widzę że znowu dobre wieści :-P

Miszka, gratuluję kolejnego tygodnia :-)

Kwiatuszku, uważaj na siebie :-)

Robaczek, dobrze że masz już za sobą rozmowę i że tak przyjęło to szefowa.

Blumen, różowe jeszcze można zlikwidować tylko pytanie jak??podobno z białymi już się nie walczy a ja takie mam a jeszcze na dobre nie zaczęłam tyć ;-)

Arien, mnie też wyszły bakterie w moczu a raczej podwyższone leukocyty miałam, dostałam antybiotyk do tego dużo piłam i pije wody z cytryną oraz herbatkę z żurawiną.

Mnie od czwartku głowa boli, najbardziej łapie wieczorami. I doła mam :-( aż dziś się popłakalam :-(

Miłęgo dnia wam życzę :-)

Jakub <3
    f2wli09klx6li47m.png
    f2w3rjjgfdv6rpfo.png
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ