Ciężarówki Rocznik'89 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien dobry, witam sie w ósmym miesiacu wg BBF
Kasiarzynka super ze masz juz wozek zamierzacie z mezem go prac? Bo spotkalam sie na ktoryms z forum z tym, ze dziewczyny tak robia. I zastanawiam sie czy jest sens.
Podejrzewam, ze Twojemu mezowi szybko przejdzie zapal do prasowania
Ja w ubieglym tyg kilka ciuszkow uprasowalam a rszta lezy w misce przykryta recznikiem i czeka na chlod, ktorego ma horyzoncie narazie nie widac
Co do zestawu aventa to narazie sie wstrzymuje i sprobuje cos dobrac oddzielnie.
A ja kipsko spalam. Maz po 2 wrocil z pracy, wstalam, wypuscilam psa a ta mala wredota nie chciala mi wrocic do domu i zza nieduzego plotka musialam ja przed 3 w nocy wyciagac i dzwigac do domu. Mała momentalnie sie obudzila i troche poszala a ja przez 3h przysypialam tylko. Przed 5 wstalam najadlam sie i po czkawce Julki zasnelam. Nawet mie spodziewalam sie ze w nocy jest tak aktywnaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 10:22
Kasiarzynka lubi tę wiadomość
-
Kasiarzynko, extra wóz i fajnie, że jest taki funkcjonalny i obsługa go nie sprawia Ci trudności bo to chyba bardzo ważne
Dorotko, Ty to masz przygody Jak nie policja to zaginiony pieseł
Mam do Was pytanie. Już króryś raz mi sie to zdarzyło. Otóż jak sie przebudzam i próbuję sie jeszcze w łóżku na leżąco przeciagnąć to łapie mnie taki ostry ból, a to po lewej a to po prawej stronie brzucha na samym dole. Jak tylko spowrotem przestanę się "prężyć" przechodzi. Jak myślicie, co to może być? Jest opcja że to te macicowe więzadła?
-
cześć Melduję się w 17 tygodniu trochę mnie nie było, ale przez te upały nie mam weny do siedzenia przed komputerem. Klimatyzator musiałam już oddać i znowu zdycham, zaczęły mi nawet puchnąć nogi
Robaczku cieszę się, ze rozmowa z szefową poszła tak dobrze, pewnie kamień z serca, co? Pewnie i jej dobrze zrobi zmiana pracy, otoczenia. Sukienka bardzo ładna, jak dobierzesz eleganckie dodatki to będzie wyglądać całkiem całkiem
kasiarzynko mam nadzieję, że nie wykończyłaś męża Wózek piękne sie prezentuje!
blumen na styczniowych jest dziewczyna która zajmuje sie składem kosmetyków i na świeże rozstępy poleciła mi olej tamanu do stosowania punktowego. Kupiłam w zeszłym tygodniu (na biochemii urody), ale za wcześnie na recenzje. W opiniach pisze, że strasznie śmierdzi, ale wg mnie gruba przesada, ma intensywny zapach i tyle. Poza tym kupiłam za jej radą te olejki i dodałam do mojego balsamu na rozstępy:
https://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Kolagen-i-elastyna/202
https://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Lifting-roslinny/570
https://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Ekstrakt-zapobiegajacy-rozstepom/102
dodatkowo dobry jest peeling i codzienny masaż szorstką stroną gąbki (ale tylko części ciała bez świeżych rozstępów), polewanie ciepłą i zimną wodą na zmianę i dużo wody
Lorka witaj
Marlenko humor już lepszy? Nasi mężowie chcą nam zapewnić lepszy byt, dlatego tyle pracują. Mam to samo, mój albo jest w pracy albo próbuje sił w dodatkowym biznesie a jak ma wolne to siedzi na budowie i tyle go mam. Na początku też mnie strasznie dobijało siedzenie samej ale oglądam filmy, czytam i jakoś leci
Kada kolki nie zazdroszczę a dzidziuś to już kawał człowieczka Super, że prawdopodobnie córeczka, zazdroszczę że już wiesz no i że dziewczynka
Dorotko pięknie wyglądałaś! To już 8mc? nie widać, śliczny, mały brzuszek to się Wam wesele udało...dobrze, że na sali była klimatyzacja, przynajmniej nie musiałaś się męczyć. Co do zestawu to ja bym go nie kupowała. Termometr dla takiego malucha lepiej bezdotykowy, pilniczek do paznokci pewne masz. Szczotka do włosów i grzebyk? Podejrzewam że i tak będziesz używać tylko jednego. Szczotka do czyszczenia zębów to moim zdaniem też zbędny gadżet. No i aspirator, zastanawiałaś sie czy wolisz ten co tu jest, tą gruszkę czy sopelka? Podobno ten drugi jest 100 razy lepszy, ja na pewno będę kupować właśnie te drugi (ale w wersji elektronicznej). Komentarz robotników szkoda gadać... My byliśmy w piątek na ogródkach, byłam w mc dolandzie w toalecie i jak wychodziłam to jakichś dwóch młodziaków popatrzyło na mnie, na mój brzuch i skwitowali że strasznie gruba jestem, zatkało mi w momencie i jakoś tak smutno mi się zrobiło
Ada może poszukajcie jeszcze kogoś innego? Wystarczy żebyście zrobili rozeznanie w cenach, może dzięki temu uda się wylicytować niższą cenę. Zawszwe możesz spróbować gadki, że inna firma weźmie mniej, a że nie mają terminów? Przecież nie musicie o tym wspominać
Kasia teraz najgorszy czas dla nowych ciężarówek, może lepiej tam teraz nie wchodź, przeczekaj
dmuchawiec dobrze, ze to skończyło się tylko tak. Z drugiej strony miałaś okazję podejrzeć dzidziola
Madzia fasolka daje znać że jest
My też póki co mieszkamy z moimi rodzicami, ale mamy całe piętro po mojej babci dla siebie więc nikt nie wchodzi nam w drogę. Zresztą moich rodziców i tak nie ma całymi dniami po pracują. W przyszłym roku piętro po nas odziedzicza moja siostra i juz wtedy jej mąż nam wypadałoby się wynieść na swoje. Cieszę sie, ze mamy dedlajn bo inaczej pewnie mój maż miałby kupę czasu na wykończenie
Kasiarzynka lubi tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Arien pies był na podwórku ale szukanie jej w ogródku przed 3 w nocy nie bylo fajne.
Wydaje mi sie, ze ból o którym piszesz to wiązadła.
Monia bezczelne te łepki w macu. Widac, ze szacunku nie maja ani rozumu. Nie bede pisała zebyś sie nie przejmowała nimi bo wiem jakie to przykre, tym bardziej, ze nasz wyglad zmienia sie teraz przez ciąże a my mamy tego swiadomość. Ja zaczynam tylko brac pod uwage zdanie mojego męża w tej kwestii który cieszy się, ze przytyłam. Nawet dzis moja mama mnie wkurzya bo kupiam sobie jednoczesciowa sukieneczke bo chodziłam cały czas w długich spodniach. A ze jest ona opieta (ze sznureczkiem na brzuszku do wiazania) to juz mojej mamie sie nie podoba bo na brzuchu(!) opięta, na tylku opięta. Tylko kurna jaka mam kupic zeby nie byla opięta jak wezme wieksza to pod pachami wisi? Moze najlepiej worek od ziemniaków założe na glowe i tyłek mogła sobie darowac komentarz.
Kasiarzyka ja juz na sama mysl o szykowaniu tych wszystkich rzeczy na wyrawke mam dosc. Nie chce mi sie strasznie ale czas zaczyna ponaglac.
-
Wszystkie formalności załatwiliśmy,
najwazniejsze ze czuje malego caly czas.
Kada gratuluje:)
Z tymi ubrankami to powiem wam że nie wiadomo ile ich kupować, nie mam jakiegos rozgraniczenia... ja mam nie wiele 56 , podobno na tydzien tylko starczaja, potem 62 bede zakladać.
Dziewczyny jak na tych lutówkach/marcówkach jest tak kiepsko to może przestańcie wchodzić na nie:P ja zakonczyłam wchodzenie na grudniowki , niekótrzy sie za bardzo nakręcaja:P
-
Kasiarzynko siedze kolejny dzien przy zamowieniu w aptece gemini i nie moge zdecydowac sie co chce. Jakies wkładki laktacyjne czy podkłady poporodowe to pierwsze lepsze biore ale kosmetyki dla małej, butelka, mleko w razie czego itp to wielki znak zapytania dla mnie.
A oprócz tego wertuje allegro w poszukiwaniu wózka i jak juz cos znajde to mi np nie pasuje to, ze spód kosza na zakupy jest zielony bo niepraktyczny bo bedzie sie brudził. Jaikbym bya bardziej zdecydowana to chyba już bym wszystko miala a tak to w czarnej D. jestem
Ja też brzunio lubie wksponowac u mnie jedynie problem taki, ze mlodo wyglądam i nikt mi nie daje 26 lat a tym bardziej jak sie nie umaluje a nie robie tego czesto jak nie chodze do pracy. Maż jest ode mnie 2 lata mlodszy wiec najczesciej patrza na nas jak na pare gowniarzy, którzy nieodpowiedialnie strzelili sobie dziecko. Mam tych ludzi w tylku ale społeczenstwo jest dziwne bo jak za stara kobieta z bruchem to zle i jak mlod wygladajaca to tez zle. Najlepiej takich olewac ale zeby to bylo takie proste
Madziu może zjedz troche owoców pestkowych np śliwek, jabłek, pij wode. Ja przy owocach jestem jestem w kibelku 2x dziennieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 13:37
-
Madzia, ja polecam papierówki A jak będzie już bardzo źle to może czopek?
Ja to oprocz zaparc na zmianę z biegunkami mam smierdzacy problem Takie bąkasy zapodaje, że szok :p
Ja mam dzisiaj jakiś przypływ energii Obiad zrobiony, zakupy też, porządek w lodówce. Zaraz ide sciągnąć pranie z balkonu i wstawiam pościel. A i jeszcze sałatkę będę robić I mus jagodowy z jogurtem
-
A ja dziewczyny mam dziś gorszy dzień. Brzuch mnie boli dość porządnie, ale to chyba od jelit, bo co chwilę mam ochotę lecieć na kibelek, ale ledwo co się na nim dzieje. I mam takie wrażenie napięcia brzucha, jakby na dole był twardy. Wzięłam magnez, staram się raz na jakiś czas położyć, no ale praca sama się nie zrobi. Zjadłam kilka śliwek, potem sobie zrobię ryż z jabłkiem na obiad i może przejdzie.
Kwiatuszku, a planujesz karmić piersią? Jeśli tak to podobno lepiej nie kupować butelki tylko wybrać taką, która Cię interesuje i zapisać sobie stronę. W szpitalu w razie czego mają mleko, w takich jednorazowych porcjach. A podobno najlepiej przez dren od kroplówki podawać mleko. Nie wiem czy ja po cesarce będę miała od razu pokarm, ale bardzo zależy mi na karmieniu piersią, no i ostatnio sporo o tym czytałam. Tu znajdziesz ciekawy artykuł:
http://www.hafija.pl/2014/07/nic-na-zapas.html
a dodtkowo:
http://www.hafija.pl/2015/07/uruchom-swoje-piersi.html -
kasiarzyko chyba wiem co mąż dostanie na zachętę na zaś Klimatyzator musiałam oddać bo ojciec go miał do naprawy, trzebabylo sprawdzić czy się nie przegrzewa i spowrotem do klienta niestety
Dorotko powiem jak stara baba, ta dzisiejsza młodzież... Olej mamę, nie ma się co przejmować, kiedy jak nie teraz masz eksponować okrągły brzuszek? Może blog "sroka o" pomoże Ci przy wyborze kosmetyków dla Julki?
Robaczku jeśli magnez nie pomoże moze weź nospę? Raz na jakiś czas nie zaszkodzi, choć może to twardnienie to faktycznie od jelit
po weekendzie bylam tak padnięta ze wczoraj pól dnia przespalam, ale w końcu odespałam i wróciły mi sily. Ogarnęłam zakupy (kocham dostawy pod drzwi z tesco ), posprzątałam, obiad kończy sie gotować. Pewnie wieczorem padnę jak dzieckoKasiarzynka lubi tę wiadomość
13.02.2015 - Aniołek (7tc)
21.01.2016 - P.
24.04.2017 - M.
-
Arien dobrze, ze masz te smierdzący problem bo wzdecia inaczej by Ci dokuczały. Ciesz się, ze sobie tam schodzi to co powinno
Robaczku planuje karmic piersią ale do szpitala chce wziac swoje mleko od razu. Nie wiem czy szpital bedzie swoim dysponował i w razie czego nie wiem jakie to bedzie. A po szpitalu gdyby pojawił sie jakis problem z laktacją albo mala by nie potrafiła jeść z piersi to np w nocy bylby problem co robic. Noc, głodne i płaczace dziecko, np mąż w pracy a ja bez butli i jedzenia. Nieee jakos tego nie widzę. Kupie jakies najmniejsze mleczko zeby w razie czego było i gdyby go mała nie zaakceptowała to zeby duzej straty nie bylo gdybym musiala je wyrzucić w takiej sytuacji. Po po otwarciu chyba za dlugo nie moga stać.
edit
Monia nie czytam za bardzo tego bloga bo nie chce jakos mocno małej ograniczac co do kosmetyków. Wiem, ze zdrowsze by były zupełnie naturalne ale boje sie co by bylo później gdybym przestawila sie na takie normalne. A taki są a pewno bardziej ogólnodostępne. Zwyczajnie nie moge zdecydowac sie na konkretną serie. Z mama gadałam o tym i chyba ona jest 100 lat za murzynami w tej kwestii bo gada mi ze nie wiadomo jaka skore bedzie miała mała. No nie wiadomo ale przecież os razu cos musze miec. I trzeba zobaczyć jak reaguje skóra. Szkoda, zę nie ma ona lepszego pojecia o tym wszystkim bo oprócz Was nie ma kto mi doradzic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 14:26
-
To prawda rozmiary są rózne:/ wiec trzeba wszystko na oko, ja to co mam juz , lezy na róznych kupkach potem poukladam po praniu/prasowaniu , sporo tego,
Kurcze Dorotko ty juz w 30 tyg jak ten czas szybko leci...