X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki Rocznik'89 :)
Odpowiedz

Ciężarówki Rocznik'89 :)

Oceń ten wątek:
  • dmuchawiec Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Lorka witamy u nas:)

Czekoladko nie martw się , może uda wam się , gdzieś wyskoczyć.
    Widzę że sobota była marnym dniem dla wszystkich, dla mnie również...
    Mieliśmy stłuczkę...wjechał nam w tył chłopak, na szczescie nam sie nic nie stało, byłam w szpitalu zrobili badania z mały dobrze.
    Tylko musimy samochód naprawić, dobrze że hak mieliśmy to nam wgniótł tył wiec szyba nie pękła. ale nie za ciekawie to wyglądało..

Mam nadzieje że dziś humory lepsze mamy wszystkie chłodniej jest:)

Nigdy nie wmawiaj sobie, że nie dasz rady, wiara w siebie to podstawa osiągnięcia sukcesu!!
    17u9i09kie6sdzrt.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dmuchawiec, dobrze, że skończyło się tylko na uszkodzeniach samochodu. Choć to strasznie upierdliwe z tym naprawianiem potem...

Blumen, a dlaczego planujesz już zakup laktatora?

43kt9vvjbmmercyy.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam co nieco :)

Dorotko jak dla mnie ten zestaw nie jest wart takiej ceny. Wolałabym kupic osobno nożyczki i szczotkę z miękkim włosiem. Szczoteczka do dziąseł przed sie dopiero później jak zacznie sie ząbkowanie wiec na początek nie jest potrzebne a żeby uniknąć pleśniawek wystarczy zwilżoną pielucha tetrową przetrzeć buzie dziecka.

Baranami sie nie przejmuj. Na takie chamstwo noc nie poradzisz.

Robaczku sukienka jak najbardziej odpowiednia jednak ja tez lubię wszystko bez rękawów :)

Dmuchawiec dobrze ze wszystko dobrze się skończyło, najważniejsze że z dzidzią wszystko w porządku. Dostaniecie pieniążki z ubezpieczenia i naprawicie samochód..

Ariem to przykre że tak się dzieje ale staraj się nie brać tego do siebie. Pozytywne myślenie to podstawa . U nas na lutówkach tez tak było ale ja powtarzałam sobie ze u mnie będzie wszystko w porządku.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dmuchawiec, samochód rzecz nabyta, chociaz rozumiem, że cała sytuacja była/jest mocno stresująca. Najważniejsze, że nic sie nikomu nie stało :)

A ja sama już za sobą nie trafiam. Obiadów nie, gotować blee ale jak mąż przywiózł chinola to zjadłam prawie całą porcę i bardzo mi smakowało :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po prenatalnych prawdopodobnie córeczka hihi 63 mm ma i wszystkie badania wyszły w normie

miszkaaa, kwiatuszek789, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• arien Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje kada :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kada, gratuluję! I córeczki, i przede wszystkim dobrych wyników.

Po tym co się teraz dzieje na marcówkach mam coraz większy stres. Oby do czwartku, pewnie poszłabym nawet wcześniej, ale muszę jeszcze badania zrobić...

Arien, idziesz ze mną w czwartek?

43kt9vvjbmmercyy.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie Robaczku. Czekam cierpliwie na swoją kolej. Rozmawiałam dzisiaj z gienem i na ten pecherz kazał stosować urosept. Ale sciskam kciuki za czwartek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 17:54

o1483e5e2gt7h77w.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robaczku razem wizytujemy w czwartek :) i naprawdę nie myślcie o tym co jest na marcówkach. Na razie nie zaglądajcie tam bo to niepotrzebny stres.

Bylam dzisiaj u rodziców. No i oczywiście moja mama juz nie wytrzymała i musiała cos kupic dla wnuczka /wnuczki. Kupiła zestaw ubranek 2 body, pajac, kaftanik, spodenki, czapeczka, niedrapki i śliniak. Śliczne ale jak zobaczyłam rozmiar to padłam! 44cm! Moze śliniak i niedrapki będą dobre bo reszta chyba moze byc za mala na dzień dobry.

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to chyba zestaw dla wcześniaczków... normalnie to się chyba kupuje tak od 56, nie? :)

o1483e5e2gt7h77w.png
  • miszkaaa Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie. :/

ex2bmg7yxswzkwmo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc melduje się po dłuższej nieobecności:-) już po chrzcinach:-) my w domku odpoczywamy :-)

Kwiatuszku slicznie wygladalas na weselu:-) nie spuchly Ci nogi?
    moje wyglądają okropnie spuchnite żadnych butów nie mogłam założyć:-(

Wieczorkiem biorę się za czytanie:-)

• kwiatuszek789 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po ziemniaczkach z kefirkiem pogawędziłam z mężem przez telefon i zaraz później zasnełam. Spałam ze 2 godzinki ale z przerwa bo mama do mnie zajrzała żeby zobaczyc czy wszystko ok bo cos dugo nie pokazuje sie na podówrku. Doceniam troskę ale wyspac tez bym się chciala.

100krotko odrobinke miałam stopy spuchnięte ale nawet tego nie zauważyłam wizualnie. Poczułam tylko jak zmieniłam sandałki na domowe klapki - dośc ciasne sie zrobiły. W upały najgorzej mam z palcami u rąk i zdjeciem obrączki.

Dmuchawiec współczuje stłuczki i stresu z nią związanego. Spisaliscie wszystkie dokumenty aby starać się o odszkodowanie?

Ada rozmiar 44 to rzeczywiscie na wcześniaczka. U mnie na tym eapie na suwaczku jest, ze maluch ma ponad 40cm długości a jeszcze 10 tyg przed nami. Ale na wszeki wypadek warto miec coś małego. ale może powiedz mamie niech już nie kupuje takich małych :)

Kada gratuluje dobrych wyników i córci.

A ja jutro na 18 mykam do internisty i mam nadzieje ze wróce ze zwolnieniem bo jak mi nie da to w środe do pracy :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 19:25

klz9io4pkfldzhbc.png
  • pleasure Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 09:03

Marzec x 2 <3 <3

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu myślę, ze to fasolka daje o sobie znac :)

Z moją zgrabnością to bym nie porzesadzała bo jak patrze na te zdjęcia to nogi mam jakies łukowate :D chyba przez zmianę środka ciężkości :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2015, 21:19

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie łukowate? Są bardzo ładne, tylko kobiety tak mają, że każda jakieś wyimaginowane słabości widzi :).

Zaszalałam dziewczyny. Ta sukienka, którą dziś dostałam bardzo mi się podoba. A teraz w przypływie entuzjazmu kupiłam drugą sukienkę, spodnie, koszulę i trzy bluzki, ach i rajstopy ciążowe. Aż do męża dzwoniłam czy totalnie mi odbiło. Pewnie kurier przywiezie mi w środę całe zamówienie :D

arien, kwiatuszek789 lubią tę wiadomość

43kt9vvjbmmercyy.png
  • arien Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to zazdroszczę takich szaleństw :) My teraz odkładamy każdy grosik, co byśmy mogli jeszcze salon wyremontować :) nie pamiętam już kiedy sobie coś kupiłam poza balsamem na rozstępy :D

o1483e5e2gt7h77w.png

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to na serio przyszalałas :) ja jestem skąpiec i szkoda mi na siebie kasy wydawac. Az mąż powiedział, ze po ciąży mam zacząć dbac o swój wygląd bo chce miec żone a nie szarą myszke :P ale teraz kazdą kase wole odkładać dla Julki zamiast soobie kupowac ale musze to zmienic :) a jeśli już cos kupie, jakiś ciuch to na promocji jak najtaniej :P

klz9io4pkfldzhbc.png
  • Robaczek89 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi np. nie szkoda na manicure czy fryzjera (ale też, nie chodzę tam co chwilę), natomiast zawsze mi szkoda na ubrania. O ile jeszcze np. płaszcz kupię porządny, bo posłuży kilka sezonów, o tyle spodnie czy bluzki wybieram tańsze, ale równocześnie nienawidzę chodzenia po sklepach, szczególnie na wyprzedaże. A ponieważ moja figura jest daleka od ideału i kapryśna to NIGDY nie zamówiłam nic online. No i potem chodzę w dwóch parach spodni na zmianę i marudzę. A teraz postanowiłam zaszaleć, jak coś nie przypasuje to zwrócę. W końcu w tym roku nawet wakacji porządnych nie miałam, tyle co te trzy dni w spa, więc prawie całe wakacyjne oszczędności leżą. Jasne, jak podsumowałam wydatki na dziecko to kwota jest przerażająca. Ale ja przez ostatnie kilka miesięcy wzięłam na siebie większość utrzymywania nas, bo mój mąż szukał nowej pracy, a teraz jak znalazł to mogę pozwolić sobie na chwilkę dla siebie.

43kt9vvjbmmercyy.png

Wysłany: 10 sierpnia 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, ze tak :) jak masz taka możliwość to kupuj :) na maluszka jeszcze zdążycie odłożyć :)

klz9io4pkfldzhbc.png
‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ