Ciężarówki z grupy Starania o dziecko 2016/2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 12:52
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Forumkowiczka wrote:Uu chyba rozpetałam jakaś gównoburze?
Właśnie powiedzialam dziewczynom w pracy. Bardzo sie cieszą razem ze mną! A mi ulżyło, że ktos już o tym wie
Została mi jeszcze szefowa, którą ta wiadomość napewno przytłumi. Dziś koleżanka powiedziała mi, że kiedyś między wierszami podpytywała ją o mnie i ta zapytała czy przypadkiem ja sie nie staram o dziecko, na co znajoma odpowiedziała, ze ona w moim wieku na pewno by sie strala. Wiecie co szefowa na to?
-Chyba mi tego nie zrobi!Wypadałoby uprzedzić.
-
Monia co do 500+ to jesli zgłosisz ze jestes samotnie wychowująca matka z budżetem mniej niż 800 zł na osobę to bedą ścigać Twojego partnera o alimenty. Ponieważ dlaczego ma Państwo płacić jesli jest ojciec, który zarabia
Ale jesli mieszkasz ze swoim partnerem to raczej szybko to zweryfikują, że nie prowadzisz sama gospodarstwa domowego i jednak ten budżet jest wyższy.
-
nick nieaktualnyEffy wrote:Monia co do 500+ to jesli zgłosisz ze jestes samotnie wychowująca matka z budżetem mniej niż 800 zł na osobę to bedą ścigać Twojego partnera o alimenty. Ponieważ dlaczego ma Państwo płacić jesli jest ojciec, który zarabia
Ale jesli mieszkasz ze swoim partnerem to raczej szybko to zweryfikują, że nie prowadzisz sama gospodarstwa domowego i jednak ten budżet jest wyższy.
To szkoda bo juz myślałam ze można by do czasu małżeństwa pobierać też ten zasilek -
Monia1028 wrote:To szkoda bo juz myślałam ze można by do czasu małżeństwa pobierać też ten zasilek
Odrazu pewnie by Ci przyznali jakies środki z funduszu alimentacyjnego i z opieki społecznej Pani by przychodziła ryż przynosiła hehe no bo jak matka z dzieckiem bez żadnego dochodu
Jesli nie jestes zgłoszona do mopsu i nie odwiedza Cie regularnie żadna Pani, nie jestes patologiczna rodziną to raczej nie sprawdzają w domu ludzi, nie nachodzą nie kontrolują wydatków. Jak chces to spróbuj hehe
-
nick nieaktualnyEffy wrote:A kiedy chcecie wziAc slub ? No nie wiem mozesz spróbować tylko nie bedziesz miała wtedy żadnego dochodu ? Jesli byś tam wpisywała ? Zero złotych ?
Odrazu pewnie by Ci przyznali jakies środki z funduszu alimentacyjnego i z opieki społecznej Pani by przychodziła ryż przynosiła hehe no bo jak matka z dzieckiem bez żadnego dochodu
Jesli nie jestes zgłoszona do mopsu i nie odwiedza Cie regularnie żadna Pani, nie jestes patologiczna rodziną to raczej nie sprawdzają w domu ludzi, nie nachodzą nie kontrolują wydatków. Jak chces to spróbuj hehe -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Monia1028 wrote:Slub za ok 1.5roku, ja jestem obecnie na zwolnieniu 100%platnym, ale moze faktycznie lepiej nie kombinować
No to spoko mozesz powiedzieć, że ojciec nieznany sama wychowywujesz i jak zarabiasz mniej niż 1600 zł powinnaś dostać
-
Martynka1234 wrote:Dziewczyny ja jutro chyba ide do lekarza. Od soboty nie moge sie wyleczyc, strasznie kaszle nie wiem czy to prawda, ale podobno moze to byc ciut niebezpieczne bo silny kaszel moze powodowac skurcze macicy a co za tym idzie wczesniejszy porod. Probowalam juz wszystkiego ale no niestety 4 dzien i brak poprawy.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMartynka u nas gdyby liczyć tylko mnie to dochód akurat by nie przekroczył bo odkad zmienilam pracę i wyjechalam zarabiam o 1000zl az mniej niz wcześniej..
O moim nie ma co wspominac bo u niego grubo przekracza te kwoty..
Gdzieś czytałam ze kobiety tak robią ze skladaja wnioski ze same wychowuja dziecko a to ze partner mieszka to ze to sie nie liczy, ze wazne czy partner wydaje pieniądze na dziecko.. Ale dokladnie nie wiem jak to tak naprawde jest. Czasami lepiej faktycznie nie kombinowac bo jak sie dopatrza czegos i przypierdziela kare to wyjdzie wiecej niz ten caly zasilek