X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki z grupy Starania o dziecko 2016/2017
Odpowiedz

Ciężarówki z grupy Starania o dziecko 2016/2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [u

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 18:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2017, 19:25

Martynka1234, kania901, Wojcinka, Natka2, caroline29, stella_88, nana266, Mila123 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola no w koncu dwie wyrazne krechy haha :D
    ktory obrazek wam sie najbardziej podoba ? jezeli chodzi o ten u gory: ten z misiem, z tanczaca dzidzia i czy ten ostatni ?

• Kaaarooolina89 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate co za historia.. Az sie poplakalam. Jestem z Ciebie bardzo dumna
    Jestes naprawde dzielna kobieta. Gratulacje jeszcze raz!
    Anq cudny brzusio.

Wizyta 19.04.2017r. godz. 10.30
    34bwrjjgb77ybsb7.png
    bfe3698c9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Q

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 18:32

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem za tanczaca dzidzia ten ostatni tez super ale bardziej przypomina dziewczynke i może to być dyskryminacja chłopców chociaż mamy przewagę plci męskiej :-D

34bwrjjgb77ybsb7.png
    bfe3698c9b.png
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaaarooolina89 wrote:
    Jestem i ja. Jednak nie udalo sie juz zdrzemnąć bo umieralam z głodu, czy Wy tez jesteście ciągle glodne? Ja nie mogę się do tego przyzwyczaić przed ciaza starałam sie jeść w miare regularnie zero słodyczy zero masla itp a teraz nie wyobrażam sobie kanapki bez masla :-O a na dodatek jak nie zjem jak mi się chce to od razu mi niedobrze... Boje się ze będę wyglądać jak slon :-)
    Ja mam tak samo, najmniej glod odczuwam wieczorem, jemy z mezem obiad przed 16 i niekiedy tylko jabłko lub jakies owoce wieczorem ale jak to co chwila jestem glodna :)

Kaaarooolina89 lubi tę wiadomość

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy mam cos do powiedzenia ale tańcząca dzidzia jest the best ;)

A co do tych pudełek dla niemowlaków to uważam ze genialna sprawa. Pomysł wywodzi sie z Finlandii gdzie każda kobieta po porodzie dostaje taki box, w pudełku jest materacyk wiec dziecko moze tam spokojnie spać kilka tygodniu po porodzie, bezpiecznie koło mamusi i nic mu tam nie grozi, do tego w środku jest wszystko czego kobieta i nowodordek potrzebują na start - smoczki, pieluchy tetrowe, śpioszki, buteleczki itp itd. W Szkocji tez teraz to wprowadzili w ramach rządowego programu i rownież wszyscy chwała. Uważam ze genialne cowiecej nie wiem na jakiej zasadzie ale wiem ze tymi pudełkami sa wspierane rownież kraje trzeciego świata np w Afryce i tam to realnie ratuje dzieciom życie :)

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • Natka2 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 13:46

👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
    12cs
    23.11.2022 ⏸
    23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
    25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
    30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
    14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
    21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼‍♀️
    22.12. USG prywatne
    Koniec.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok to poczekamy na inne dziewczyny co powiedza :)

Natka Ty chcesz sie zajmowac ta tabelka czy ja mam wstawic w pierwszym komentarzu? bo akurat moj jest pierwszy, ale dla mnie obojetnie , jesli Ty chcesz sie tym zajmowac to mozesz Ty :) a jesli mam wstawic to napisz to wstawie nad tymi miesiacami zeby tabelka byla pierwsza :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:

A co do tych pudełek dla niemowlaków to uważam ze genialna sprawa. Pomysł wywodzi sie z Finlandii gdzie każda kobieta po porodzie dostaje taki box, w pudełku jest materacyk wiec dziecko moze tam spokojnie spać kilka tygodniu po porodzie, bezpiecznie koło mamusi i nic mu tam nie grozi, do tego w środku jest wszystko czego kobieta i nowodordek potrzebują na start - smoczki, pieluchy tetrowe, śpioszki, buteleczki itp itd. W Szkocji tez teraz to wprowadzili w ramach rządowego programu i rownież wszyscy chwała. Uważam ze genialne cowiecej nie wiem na jakiej zasadzie ale wiem ze tymi pudełkami sa wspierane rownież kraje trzeciego świata np w Afryce i tam to realnie ratuje dzieciom życie :)
    oczywiscie ze masz cos do powiedzenia kochana :) to tez wasze forum :)
    no to mamy dwa za tanczaca dzidzia :D
    szczerze mowiac mi tez sie najbardziej podoba ale czekamy jeszce na pozostale :)

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:

Kuchcinka no ba co to za pytanie pewnie ze masz tu cos do powiedzenia, bo juz niedługo będziesz tu stalym bywalcem
    A co do pudelek ja ich nie krytykuje bo uważam ze na pewno sa wygodne tylko mi tak troche smutno jak patrzę na te dzieciatka np jak leżą w tym pudelku na podłodze, albo boje się ze dzieciątko jakos sie przeturla i pudelko sie przewróci wiem ze to Malo prawdopodobne ale ja jestem straszna panikara :-D

34bwrjjgb77ybsb7.png
    bfe3698c9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2 wrote:
    Ja tez rodzilam bez i teraz tex chce bez musze to przezyc razem z dzieciatkiem ;)

Ale ciesze sie, ze z wami wszystko ok i jaki maz wspanialy ;)
    ja wolalabym ze znieczuleniem, ale u mnie w szpitalu chyba by nie woleli haha :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zastanawiam sie nad taka dostawka do lozka (tylko w tanszej wersji )
    http://dziecisawazne.pl/lozko-lub-dostawka-do-lozka-sprytny-pomysl-chicco-na-spanie-z-dzieckiem/

Wojcinka lubi tę wiadomość

• kania901 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 16:15

• caroline29 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anq05 wrote:
    Kate aż łzy stają w oczach :) zazdroszczę Ci ze juz po :) W domu bedzie jeszcze piękniej :) Buziaki dla Was :*

A tu macie dziewczynki obiecane zdjecie ;)

2885lpi.jpg
    Brzusio rośnie, ostatnio jak wstawialas zdjęcie to byl sporo mniejszy.
    Daj znac jak po wizycie , widzę ze to dzis :)
    X
    Martynka tabelka czad :)

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 20:12

caroline29, Natka2 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 20:12

‹‹ 18 19 20 21 22 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ