Ciężarówki z grupy Starania o dziecko 2016/2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCo do farbowania: cała pierwsza ciazecfarbowalam włosy tylko mówiłam fryzjerce że jestem w ciąży i że pl proszę o farbę bez amoniaku. Zawsze ładnie mi się kolor trzymał i nigdy nie było przykrych niespodzianek. Robiłam też paznokcie, henne brwi i wosk. Nic się nie działo. Lekarka powiedział że mogę jak najbardziej wykonywać podstawowe zabiegi. Nie wolno masaży, mikrodermabrazja, kwasów, ostrych peelingow.
co do włosów po porodzie to było ok. Szok przeżyłam jak przestałam karmic- wahania hormonów sprawiły że myślam że będę łysa. Uspokoił się po ok. 4 mc. Od zaprzestania karmienia. -
nick nieaktualnynana266 wrote:Ale jestes chudzinka
Ale powiem Ci ze moja szwagierka tez jest chuda jak patyk i ona często ma problem z kupieniem ubrań bo niektóre to musiałaby chyba w dziecięcym kupować
Generalnie jeśli w ciąży rośnie tylko brzuch i biust to ubrania ciążowe kupuję się w swoim rozmiarze. Ja w pierwszej ciąży do samego końca nosiłam 36 tylko że ciążowe -
Forumkowiczka wrote:Dziewczyny a która z Was poszła od razu na l4? Lekarz w ogóle chętnie daje Zwolnienie?
-
nick nieaktualnyForumkowiczka wrote:Dziewczyny a która z Was poszła od razu na l4? Lekarz w ogóle chętnie daje Zwolnienie?
Chodzę prywatnie więc to też ma pewnie znaczenie. -
nick nieaktualnyForumkowiczka wrote:Dziewczyny a która z Was poszła od razu na l4? Lekarz w ogóle chętnie daje Zwolnienie?
-
nick nieaktualnystella_88 wrote:Co do farbowania: cała pierwsza ciazecfarbowalam włosy tylko mówiłam fryzjerce że jestem w ciąży i że pl proszę o farbę bez amoniaku. Zawsze ładnie mi się kolor trzymał i nigdy nie było przykrych niespodzianek. Robiłam też paznokcie, henne brwi i wosk. Nic się nie działo. Lekarka powiedział że mogę jak najbardziej wykonywać podstawowe zabiegi. Nie wolno masaży, mikrodermabrazja, kwasów, ostrych peelingow.
co do włosów po porodzie to było ok. Szok przeżyłam jak przestałam karmic- wahania hormonów sprawiły że myślam że będę łysa. Uspokoił się po ok. 4 mc. Od zaprzestania karmienia.
Przemyśle jeszcze to ombre -
Zastanawiam się co mi powie lekarz na wizycie. Nie będę ukrywać, że po całym dniu iu jestem bardzo zmęczona. W granicach 16-17 bierze mnie spanie. Poza tym pod wieczór ciągnie mnie brzuch. Zobaczymy. Chyba jakoś specjalnie nie będę się robić przed tym zwolnieniem. Żadnych zabiegów w salonie i tak nie mogę robić. A paznokcie i tak tylko do pewnego momentu będą możliwe.
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczynki Karooolinka jeszcze troszke i Cie wypuszcza wspolczuje ale w razie czego jestes pod dobra opieka
Ja bylam na pierwszym usg 6+4 i juz pytala czy nie chce zwolnienia
Ja w pierwszej i drugiej ciazy farbuje wlosy ale czekalam do ok 14-15 tyg wczesniej sie balam. W tej ciazy farbowalam 2 razy ale na kolejne pojde po porodzie. Tez mam na gorze naturalne wlosy a nizej ombre jasne.
Mi maly nie daje spac do ok 3nad ranem. Wczesniej jak sie w nocy wiercil to i tak szlam spac bo wiedzialam ze ma duzo miehsca i jak mu nie wygodnie to znajdzie inne miejsce a teraz wiem ze nie ma miejca i jak sie poloze na boku a on bardzo sie rozciaga to odrazu zmieniam bok bo boje sie ze mu raczke czy nozke gniote mam wrazenie ze maly wypelnia caly moj brzuch. Ale jeszcze troszke ja mam takie zdjecie brzuszka loading 50% maz poszedl do brata zabral synka a ja sie obzarlam i sie wyleguje jak leniwiecInk@ lubi tę wiadomość
-
Monia1028 wrote:Zachcialo mi sie winogrona i musialam isc do sklepu :p
Nana to zostalo 40% tylkoStaś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość