Ciężarówki z grupy Starania o dziecko 2016/2017
-
WIADOMOŚĆ
-
caroline29 wrote:Nana niebwiem co ci poradzić, jak zapomnę po poludniu nospe to podbrzusze mi przypomina i musze wsiąść , a jak bym caly dzien nie brala to nie wiem jak by ten bol wygladal. Hmm nana no nie wiem ale pokinie ma krwawień to nie musisz sie niepokoić chyba ze bol by sie nasilal, a poczytaj w necie bol miesiaczkowy w 25 tyg ciąży.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnnie1981 wrote:Jest piekny pecherzyk 2,5 cm i zarodek 0,66 cm z SERDUSZKIEM Wg mnie 6+6, wg USG 6+4. Jestem taka szczesliwa
Lozysko na przedniej scianie macicy, szyjka zamknieta, wszystko jest w porzadku
Dostalam dupka na wszelki wypadek, ale mam brac tylko przy ewentualnych krwiawieniach. Czuje sie dzieki temu bezpieczniej, bo w UK tego nie przepisuja nawet w razie zagrozenia (bylam w polskiej klinice).
Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Monia1028 wrote:Ja sie ogarnialam dwie godziny, depilacja to dla mnie juz masakra, nie mowiac o malowaniu paznokci u stóp (ostatni raz) na drugi raz moj mi bedzie robic wszystko pitole ale odrazu lepiej sie czuje a nie jak taki zapuszczony goryl haha
Nana skurcze to bardziej w pochwie byś czula no nie wiem sama jak opisać skurcze i jak one wyglądają, nieraz mnie cos w pipce ukuje i ja bym to okreslila skurczem.Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość -
Monia1028 wrote:Nana podjedz na pogotowie, sprawdz będziesz sie lepiej czuła jak jednak lekarz sprawdzi czy wszystko ok, odeslac cie nie moga a upewnisz sie czy jest ok.
Ja nie zaluje ze pojechalam ostatnio
Teraz juz nie boli tylko z lewej strony czuje takie jakby rozpychanie myślicie ze to Szymek może tak robic? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Forumkowiczka wrote:Zastanawiam się co mi powie lekarz na wizycie. Nie będę ukrywać, że po całym dniu iu jestem bardzo zmęczona. W granicach 16-17 bierze mnie spanie. Poza tym pod wieczór ciągnie mnie brzuch. Zobaczymy. Chyba jakoś specjalnie nie będę się robić przed tym zwolnieniem. Żadnych zabiegów w salonie i tak nie mogę robić. A paznokcie i tak tylko do pewnego momentu będą możliwe.
-
Monia1028 wrote:Dziewczyny jakie jest wasze podejście do farbowania włosów w ciąży?
Ja od poczatku ciazy nie farbowalam wogole, mam aktualnie ombre ktore nadal jeszcze jest widoczne.
Czytając strony internetowe zauważyłam ze wiekszosc nie poleca farbowania po porodzie, poniewaz wlosy sa w gorszej kondycji itp.
Pisze ze najlepiej tak miesiąc przed porodem. A ja sie zaczelam zastanawiać czy właśnie zrobienie ombre ( górę mam ze tak powiem swoj kolor naturalny) zaszkodziloby dziecku?
Jakie jest wasze zdanie, farbujecie, nie farbujecie???
Napewno przed porodem pojde do kosmetyczki na regulacje brwi, zwykly manicure i pedicure taki nawilżający bez malowania, no ale to szkodliwe nie jest a właśnie niewiem co z tym farbowaniem
Mamy teraz w salonach nietrujace kosmetyki, nie pełne chemii.
Są bardzo wysokie standardy i regulacje, które nie pozwalają na używanie wielu szkodliwych substancji.
Lekarze pozwalają farbować włosy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2017, 23:45
Annie1981 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny