X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki z grupy Starania o dziecko 2016/2017
Odpowiedz

Ciężarówki z grupy Starania o dziecko 2016/2017

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ! Kate moze to pizycja brzuszkowa i stad Fabianek tak sie układa :)
    Co do wczasów, samochodem owszem jak najbardziej a samolotem , raczej bym się bala, do tego ta zmiana klimatu, mysle ze może obecne mamuśki cos wiecej napiszą ... Jutro Fabianek konczy 4 tyg a w piatek miesiąc ale zleciało :)

Lisa wspolczuje mdlosci :( mnie meczyly ale bez wymiotów i ja to dość łagodnie przechodziłam.
    Stella mnie tez dlugo te pachwiny ciagly i bylo to dokuczliwe :(
    Monia ale rosniecie :) a ta nospe możesz brac , moze lepiej jej nie odstawiaj zamiast 3 to bierz 2 dziennie, jest nieszkodliwa niektóre kobiety biorą ja caly czas .
    Nana a ty jak sie czujesz, wczoraj rano po wstaniu tez czułam te vole miesiaczkowe, jakos tak uwagę zwrocilam ale póki co tym się nie martwię , muszę tylko gin zapytać o te kolki nieraz mnie lapie z prawej strony na dole lub u góry bliżej wątroby, trzyma ok 5 min i puszcza a czasami tez dluzej trzyma, najczęściej jak chodzę to sie pojawia ale tez nie zawsze.
    Karolina daj znac jak po badaniu :) moze juz was wypuszcza do domu.
    Natka cieszę sie z twojej kodowki , aby caly czas byla pelna hehe :)
    Martynka dobrze ze weekend się skończył, teraz odpoczywajcie, a co ile tyg masz zjazdy?

Monia1028 lubi tę wiadomość

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • KateA92 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 12:59

Annie1981 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate chyba mu tak wygodnie ;-)
    Jak byliśmy w podróży poslubnej na Cyprze to była z nami para z 3 tyg. Maluchem!!!! To są odważni ludzie ;-)
    Ja bym jechała ;-) tylko zaopatrz się w leki na biegunkę, przeciwgoraczkowe itd. I dodatkowe ubezpieczenie :-)

• KateA92 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• caroline29 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate nie czytaj tych glupot , najważniejsze ze spi spokojnie. Niezagladalam tam, a czy pisalas u staraczek tez są mamuśki moze któraś cos podpowie.

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate. Ja nie mam dzieci, wiec moge sie nie znac, ale ja bym pojechala na wakacje. Znam ludzi, ktorzy brali takie malenstwa na wczasy i sobie chwala, tylko trzeba byc zorganizowanym. Ja to bym bardziej o siebie sie bala czy poradze sobie w takich warunkach a mniej o malenstwo ;)

Natka. Gdzie jestes? ;) Ile do Twojego scanu? To chyba juz niedlugo :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Tak mało zapisane było przez weekend i szybko nadrobiłam :)
    Annie1981 - śliczna fasolka, niech rośnie zdrowo :*
    Miałam taką sytuację nie pokojojącą w sobotę, byłam u mamy z moim na obiedzie, troszkę się zdenerwowałam na swojego o coś, potem szliśmy do domu i w drodze miałam ból w podbrzuszu, musiałam się zatrzymywać, tak się przestraszyłam, myślałam, że nie dojdę do domu, ale jakoś doszłam i położyłam się i zaraz przeszło, ale aż miałam łzy w oczach, tak się bałam... nie wzięłam tej tabletki, co mi lekarz przepisał w razie bólu, bo mi przeszło za chwilę i już ok było, nie wiem, czy to przez zdenerwowanie, czy przez to, że za dużo chodziłam tego dnia, ale na szczęście już wszystko ok
    Tak mi się wydaję, że chyba robi mi się ta linia na brzuchu, widać ją bardziej z daleka, taka jasna od pępka w dół i od pępka w górę, przynajmniej tak mi się wydaje ;p
    Mnie dzisiaj głowa boli od samego rana, przez tą pogodę, szaro, ponuro, zimno ;/ ja chcę wiosnę :( kwiatki, ptaszki, trawka zielona, wszystko kwitnie, aż chce się żyć! :D
    KateA92 - może po prostu Fabianek ma swoją pozycję, może tak mu wygodnie :)

• KateA92 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• KateA92 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nana266 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :)

Kate musisz to na spokojnie przemyśleć, ja bym chyba nie poleciała ale ja to panikara jestem. Ale wyobraź sobie ze znajomi mojej siostry jechali z malutkim dzieckiem do Chorwacji pod namiot ;) nie pamiętam ile dokladnie miał ale wyobraź sobie jakie to warunki także wszystko zalezy od podejścia rodziców :) ale chyba bym prędzej gdzies pojechała samochodem niż poleciała ale tak jak mowie ja do odważnych nie należę ;)

16uddqk3bigdykdd.png
    dfc0d6f899.png
    39f8xzdv1w5k9uju.png
  • kania901 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 16:28

• nana266 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onaa może bolało bo troche za dużo chodziłaś? Tak to jest z tym wszystkim tu zaboli tu zakłuje i od razu się martwimy :(

Martynka dzielna jestes ze jeszcze na uczelnie jeździsz bo to na pewno musi być męczące. Uważaj na siebie i odpoczywaj skoro masz często skurcze.

Karolina jak tam USG, wypuszcza Cie dzis?

Monia, Natka, Kania, Stella, Anq, Mila co u Was?

16uddqk3bigdykdd.png
    dfc0d6f899.png
    39f8xzdv1w5k9uju.png
  • nana266 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i Natka śniłaś mi sie dzis ;) ze miałyśmy płynąć jakimś statkiem, ja juz wsiadlam na pokład i widziałam ze leżały 2 walizki podpisane Natka i Nana ale zamiast Ciebie wsiadla jakas inna dziewczyna i ja pobieglam do tego gościa co wpuszczal na pokład i mowie ze jeszcze moja koleżanka a on ze juz nie może wiecej zabrac i ja mowie ze tu jest Twoja walizka to on wtedy dobrze i krzyknal ze wsiada jeszcze 8 ciężarnych ;)
    Plyniemy, plyniemy a to bylo jakby w jakiś kanałach a nie na otwartej wodzie i nagle zaczął sie kolysac ten statek i panika ze zabrali za dużo osób i ja mowie do Ciebie żebyś sie cieplej ubrala i zaczęliśmy ubierać kurtki. Statek tak sie przechylil ze miałyśmy nogi w wodzie i ja wtedy tak jakby skoczylam i sprawdziłam ze tam jest nawet plytki i mowie do Ciebie my tu zostajemy zanim cos się stanie i wyskoczylysmy i znalazlysmy jakies schody i byly drzwi tylko zamknięte na klucz i my z tymi brzuchami stalysmy i się zastanawialysmy jak je otworzyc ;)
    He he Titanic normalnie

Natka2, Lisa85, Kaaarooolina89 lubią tę wiadomość

16uddqk3bigdykdd.png
    dfc0d6f899.png
    39f8xzdv1w5k9uju.png
  • kania901 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 16:28

nana266 lubi tę wiadomość

• KateA92 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateA92 wrote:
    Stella ja chyba właśnie prędzej bym się odważyła lecieć z takim maluchem niż z 9miesoecznym dzieckiem :P taki maluch to pije tylko mleko, a jak karmisz piersią to już w ogóle wygoda no i większość lotu to pewnie by przespalo. A taki 9miesieczny maluch to jednak już bardzo aktywny jest i ciekawski, no i stale posiłki już ma... na pewno nie będzie grzecznie siedział w jednym miejscu cały lot.. ehh... chciałabym ale się boję :P
    Wiesz...każdy wiek ma swoje plusy ;-) weźmiesz malemu sloiczki i tylko to będzie jadł dla bezpieczeństwa ;-) a jaka będzie miał radość na tych plażach ;-) jedź :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kania901 wrote:
    Ja byłam cały weekend we Wrocławiu. Moja dobra koleżanka się tam przeprowadziła. Generalnie bardzo fajnie było. :) A czuję się całkiem nieźle. :)
    Tak z ciekawości tylko ja jestem taka szalona, że nadal pracuję?
    Nie jesteś szalona ;-) jeśli się dobrze czujesz to pracuj ;-) ja w pierwszej ciąży czułam się super i pracowałam do końca 7 mc;-) i jeszcze robiłam zaocznie specjalizacje;-) poszlam na zwolnienie tylko dlatego ze mi sie szyjka zaczela skracac ;-/
    Teraz niestety już nie było tak kolorowo...pracuj dopóki masz siłę i checi;-)

• Kaaarooolina89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodze!!!!!! :-)))

nana266, kania901, onaa123, Natka2, stella_88, Ink@, Lisa85, Annie1981 lubią tę wiadomość

Wizyta 19.04.2017r. godz. 10.30
    34bwrjjgb77ybsb7.png
    bfe3698c9b.png
  • nana266 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaaarooolina89 wrote:
    Wychodze!!!!!! :-)))
    To super :*

Kaaarooolina89 lubi tę wiadomość

16uddqk3bigdykdd.png
    dfc0d6f899.png
    39f8xzdv1w5k9uju.png
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate a planujesz wrócić do pracy?
    Nana fajny miałaś sen, tylko patrzeć jak kolejne ciężarne do nas dołącza. Zaglądałam na testujące ale w tym tyg nie testują na przyszły tydz sie kilka osób zapisalo i mam nadzieje ze na pozytywne testy.
    Ona moze za szybko szlas i taka jak by kolka cie zlapala , dobrze ze przeszlo.

‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ