X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki z grupy Starania o dziecko 2016/2017
Odpowiedz

Ciężarówki z grupy Starania o dziecko 2016/2017

Oceń ten wątek:
  • nana266 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaaarooolina89 wrote:
    A ja od paru dni czuje Antosia mniej wiecej w tym samym miejscu myslicie ze to ok? Tzn moze czasem bardziej z prawej albo z lewej ale to takie minimalne roznice a zwykle to jest na srodku pod pepkiem.
    Tez tak miałam na poczatku tylko czułam na środku pod pępkiem :) a teraz jak np leze na boku to Maly chyba nie lubi bo sie wierci wtedy jakby po całym brzuchu albo tak jakby mi cos wpychal w pachwine :)

16uddqk3bigdykdd.png
    dfc0d6f899.png
    39f8xzdv1w5k9uju.png
  • nana266 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie Szymuś jest bardziej aktywny wieczorem a nawet w nocy jak nie śpię to zauwazylam ze bardzo się wierci :)

16uddqk3bigdykdd.png
    dfc0d6f899.png
    39f8xzdv1w5k9uju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaaarooolina89 wrote:
    Nana no wlasnie z tym ze mam lezec to tez mi w kolo powtarza ale przez to ze on ciagle pracuje to com zarosl by brudem I stad moja irytacja:-) ze z jednej strony kase mi lezec a z drugiej sam nie ma kiedy cos zrobic I on nie widzi w tym problemu.
    Jak bym słyszała o swoim haha, może to ten sam haha albo po prostu faceci są tacy sami :D najgorzej u nas z kuchnią, mamy zmywarkę, ale też trzeba myć ręcznie nie które rzeczy, ja w tygodniu sprzątam, ale jak ja posprzątam, to błyszczy, nie leży nic, co nie musi, a przychodzi weekend, kiedy od ma wolne zazwyczaj, zostawiam specjalnie dla niego te czynności, żeby też coś robił, aż mnie krew zalewa, kiedy muszę na to patrzeć, bo specjalnie nie ruszam nic w kuchni, nie ogarniam, czekam aż on to zrobi, potrafią garnki i talerze leżeć 2 dni i tego się naprawdę nazbiera, ale ja jestem cierpliwa i nie ruszę, chociaż mnie mdli aż, ja bym tak nie mogła, on dopiero po takim czasie sprzątnie, ale zawsze coś musi zostawić, czy zlew brudny, czy jedzenie na talerzy albo w garnku, co już jest nie dobre, po prostu ja po nim i tak i tak muszę poprawiać...

• nana266 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onaa faceci niestety nie mają w genach sprzątania ;) cieszmy sie ze nie musimy zbierać śmierdzących skarpetek albo tony ubrań z całego tygodnia spod łóżka ;)

16uddqk3bigdykdd.png
    dfc0d6f899.png
    39f8xzdv1w5k9uju.png
  • nana266 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi się najbardziej podoba jak moj czasem sie pyta czy cos tam Mu wypralam a ja mowie a bylo w koszu na brudy? Bo juz Mu wiele razy powtarzałam ze ja się nie będę domyślać co jest brudne a co czyste ;) i jeszcze mnie denerwuje ze On uważa ze nie zawsze trzeba prasować ubrania, teraz Go juz troche nauczyłam ze tak nie pójdzie ale kiedyś ile bylo gadania :/ bo mowie ze nikt nie pomyśli ze On nie uprasował tylko ze żona nie dopilnowała tego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 14:52

16uddqk3bigdykdd.png
    dfc0d6f899.png
    39f8xzdv1w5k9uju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co zrobiłam?? :D :D postanowiłam zrobić zdjęcie sobie w majteczkach i lekko zakryte piersi i wysłałam do swojego, ale coś nie mówi nic na ten temat hmm.. i weś tu zrozum faceta, pytałam się czy dostał zdjęcie, to napisał: Tak

• nana266 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onaa123 wrote:
    A wiecie co zrobiłam?? :D :D postanowiłam zrobić zdjęcie sobie w majteczkach i lekko zakryte piersi i wysłałam do swojego, ale coś nie mówi nic na ten temat hmm.. i weś tu zrozum faceta, pytałam się czy dostał zdjęcie, to napisał: Tak
    A co zrobi na odległość? Poczekaj aż wróci :P

16uddqk3bigdykdd.png
    dfc0d6f899.png
    39f8xzdv1w5k9uju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nana266 wrote:
    A co zrobi na odległość? Poczekaj aż wróci :P
    Jak wróci, pewnie komputer odpali xD

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 10:18

nana266 lubi tę wiadomość

• Kaaarooolina89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana hahah z tym prasowaniem I praniem to jakbym mojego slyszala :-D tlumacze w ten sam sposob.
    Ona haha to my jestesmy nadgorliwe :-) po co Nam ten blysk w kuchni? :-D

nana266, onaa123 lubią tę wiadomość

Wizyta 19.04.2017r. godz. 10.30
    34bwrjjgb77ybsb7.png
    bfe3698c9b.png
  • Viola999 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mdłości nie przechodzą aktualnie..

Szef wie koleżanka też.. niestety ja jestem na L4 ale dopóki kogoś nie znajdzie jeszcze trochę poćipię;)

• Effy Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ink@ wrote:
    Ja dzis o 4:30 na nogach, padam na ryj :-D dopiero skonczylam Was nadrabiac hehe chyba zaraz zapodam drzemke bo mi sie oczyska zamykaja :-D
    O nieee
    Do łóżka raz !

Ink@ lubi tę wiadomość

ckai3e3kx36ebscz.png
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ink@ wrote:
    Ja dzis o 4:30 na nogach, padam na ryj :-D dopiero skonczylam Was nadrabiac hehe chyba zaraz zapodam drzemke bo mi sie oczyska zamykaja :-D
    Wiem cos o tym sama o 4 wstawalam do pracy to byla mordęga :) zwłaszcza odkąd zaszlam w ciążę :)
    Dzis mam Malo czasu , maz mi zostawił troszke pracy i staram się skupić i nardowic mu zaległości ale jutro was nadrobię i będę z wami :)
    Co do imienia to jeszcze nie pidaje bo mamy nie wybrane :)
    Wczoraj maluch tak kopal ze mąż nawet przez chwile poczul :)

Ink@, nana266 lubią tę wiadomość

Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
    Nasz synek - nasza mala wielka miłość
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2 wrote:
    Anq ja miałam na pewno siarę żółtą, bo pamiętam, a mleko dopiero po porodzie, teraz jeszcze nic nie leci, nawet jak nacisnę ;p
    U mnie tez nic nic nie leci ale sutki staly sie strasznie twarde i swędzą tez tak macie.

• caroline29 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nana266 wrote:
    Ja na brzuchu na razie nie mam i oby tak zostało ale biust niestety ucierpial :(
    Oj u mnie to samo, na brzuchu nie mam ale na piersiach to strasznie i o rozmiar tylko urosly :(

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pradu mi braklo w polowie obiadu :-( siedze w ciemnosciach :-)

34bwrjjgb77ybsb7.png
    bfe3698c9b.png
  • caroline29 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas naszczescie jest prąd :) mąż wrócił?
    Jak twoje samopoczucie ?

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie Meza jeszcze nie ma ale lada chwila bedzie moze mnie uratuje :-D a samopoczucie psychiczne juz troche lepiej fizyczne tez juz Nie najgorzej dzis troche czuje brzuch ale tyle to Nic :-) tylko znow biore Ta luteine I mnie denerwuje to uczucie wilgoci :-)

34bwrjjgb77ybsb7.png
    bfe3698c9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 11:17

Ink@ lubi tę wiadomość

• Effy Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj tak wzieło na rzyganie w centrum handlowym ze aż sie popłakałam a do płaczliwych nie należę.
    Normalnie idziemy do kina a nagle słabo mi sie zdobiło, ciemno przed oczami usiadłam wzięło mie na wymioty. Wsiedliśmy do samochodu a tam juz tylko gorzej, zakrywałam twarz rękoma i łzy mi leciały i sie powstrzymywałem zeby sie nie zgrzygać w samochodzie ( bo jechaliśmy niestety moim a nie męża :D) mowie Wam cos strasznego, do garażu juz nie dałam rady i wybiegłam przed blokiem. Wróciłam i poszłam spać nie wiem co to było.

ckai3e3kx36ebscz.png
‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ