Ciężarówki z grupy Starania o dziecko 2016/2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nana266 wrote:Ja też mam nisko i właśnie nachodzi na kanał szyjki ale na tylnej ścianie to chyba coś innego ale nie wiem. Wydaje mi się, że gdyby coś było nie tak to lekarz by Ci powiedział, zresztą ja krwawiłamwedług OM
Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
cykle 28 - dniowe; 14 cs -
KateA92 wrote:Tasza to czy łożysko jest na przedniej czy tylnej ścianie nie ma nic do rzeczy czy jest ono nisko czy wysoko także jeśli gin nic Ci nie mówił, że jest nisko i zasłania kanał szyjki to na pewno jest ładnie wysoko i nie musisz się niczym martwić
osoby które mają łożyska na tylnej ścianie ponoć szybciej czują ruchy ja miałam na przedniej ścianie i poczułam równo w 20tc (według ostatniej miesiączki był już zaczęty 22tc)według OM
Kate. Nie poznalam Cie po nowym avatarku Dziekuje za pocieszenie, pewnie masz racje z ta beta. Ja to sobie zawsze jakis powod do zmartwien znajde
Faktycznie synus Ci dorasta. Juz sie usmiecha? To musi byc piekny widok
Natka. Dzieki.
Ja cos czytalam, ze w nosidlach dziecko sie lepiej rozwija, bo moze obserwowac swiat, co jest dosc trudne z pozycji lezacej.
Do tego ma poczucie bezpieczenstwa, bo czuje zapach i bicie serca matki. Odklei sie jak zacznie sie potrzeba raczkowania/chodzenia.
Stella. Super, ze poczulas ruchy. Na pewno niedlugo sie powtorzy
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Tasza wrote:usg nie wykaże wszystkiego. Naprawdę. Ja zrobiłam te badania bo jeżeli miałoby dziecko jakąś wadę to nie lepiej żeby przy porodzie wiadomo było, co z nim zrobić niż działać na żywioł? to nie muszą być mega duże wady widoczne od razu. Koleżance w zeszłym roku nie wykazał dobry sprzęt zrośniętego miejscowo przełyku u dziecka. Omal się nie udusiło. Za istnieniem wady niby miały przemawiać zwiększone ilości wód płodowych, ale akurat to nie jest zawsze jednoznaczną przyczyną występowania wad. Wiadomo badanie nie da 100% za każdym razem ale lepiej przygotować się na domniemany problem i usłyszeć, ze jest ok niż mieć poczucie winy że nie sprawdziło się tego. Ja bym się tym gryzła potem. Taką mam naturę już. Są nawet odziały, gdzie rodzi się naprawdę chore dzieci z małymi szansami na przeżycie i tam jest zupełnie inna "obsługa" rodzących.
zespołu Downa
zespołu Edwardsa i Patau
zespołu Turnera
tripfloidieZuza33 lubi tę wiadomość
-
stella_88 wrote:A i chciałam powiedzieć że wreszcie poczułam mojego Malucha!!!
Chyba się wkurzył na matkę bo przez sen położyłam się na brzuchu i chyba było mu ciasno. Tak się wiercil aż co poczułam i się obudziłam.
Super uczucie...będę za tym tęsknić...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnnie- Ty musisz słońce na luz trochę wrzucic...postaraj się zrelaksować i może spróbuj sobie wizualizowac jakieś pozytywne sytuacje...no. jak chodzisz z wózkiem po parku czy coś... zadbaj o swoje zdrowie psychiczne bo nam się tu wykonczysz a tego nie chcemy
Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Effy wrote:ale właśnie testy pappa mało rzeczy wykrywają tylko typowo genetyczne a nie zrośnięty przełyk czy wadę serca, tylko :
zespołu Downa
zespołu Edwardsa i Patau
zespołu Turnera
tripfloidieZuza33, Effy lubią tę wiadomość
według OM
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTasza z tymi badaniami to naprawde kwestia podejscia. Niektorzy chodza na wszystkie mozliwe badania, do tego sa na usg co dwa tygodnie. Inni po prostu maja inne podejscie.
Pewnie ze mozna przebadac dziecko od A do Z ale ja zwyczajnie np nie czuje takiej potrzeby. Siebie tez nie badam regularnie, wiec pewnie tez dlatego. Nie wnikam co kto robi - ktos musi wiedziec wszystko, a ktos nie -
Martynka1234 wrote:Tasza no wlasnie nie wiem czemu nie bada szyjki. Moze dlatego ze pyta czy cos mi dolega, ja ze nie i chyba dlateho. No nie wiem sama
Stella ja mysle tak samo jak ty, tez mi juz szkoda bo to moja ostatnia ciazawedług OM
nick nieaktualnyTasza wrote:w pierwszej ciązy miałam kłopot z rozwarciem od 7 mies i skracaniem szyjki. Nic nie czułam. Żadnej różnicy. Jak dostałam zapalenia to tez bezobjawowego. Najpierw stwierdzili to po śluzie a potem dopiero potwierdził to wymaz wykazując ze coli przeniosła się z pęcherza do pochwy.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 11:49
Lisa85 lubi tę wiadomość
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
Martynka1234 wrote:Tasza z tymi badaniami to naprawde kwestia podejscia. Niektorzy chodza na wszystkie mozliwe badania, do tego sa na usg co dwa tygodnie. Inni po prostu maja inne podejscie.
Pewnie ze mozna przebadac dziecko od A do Z ale ja zwyczajnie np nie czuje takiej potrzeby. Siebie tez nie badam regularnie, wiec pewnie tez dlatego. Nie wnikam co kto robi - ktos musi wiedziec wszystko, a ktos nie
Ja nie jestem za badaniem się na wszystkie strony świata i doszukiwaniem się nieistniejącego. Natomiast PAPA to podstawa, badanie kom. dziecka z surowicy matki (DNA) - też warto. Jak mam dziecku pomóc wiedzą to - jak najbardziej.Za badanie złożone z krwi i takie usługi med. - pokolenie mojej matki dałoby się pokroić. Chcemy dostępu, techniki a jednocześnie istnieje spora społeczna awersja przed tym.Zuza33, Marlena24 lubią tę wiadomość
według OM
cykle 28 - dniowe; 14 cs