Ciężarówki z grupy Starania o dziecko 2016/2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnynana266 wrote:Onaa rozumiem Cię bo ja na początku jak prawie w ogóle nie wstawałam to dostawałam kręćka i teraz też nie leżę cały czas ale staram się jednak więcej odpoczywać, jakoś można się przyzwyczaić Jak lekarz kazał Ci odpoczywać to nie wojuj i uważaj na siebie i Dzidzię :*
-
Dla noworodka i malego nie owlaczka lepsza jest chusta
Nosidło to najlepiej jak już dziecię samo siada czyli kolo 6 mca. No i nosidła ergonomiczne są fajne - najgorsze są wisiadła, czyli takie nosidła gdzie dziecko wisi a nie siedzi z nóżkami w pozycji żabki.Daniel
-
Natka gorzej jak dzis stamtąd wyjde i okaże sie ze jest dziewczynka
Glowa mnie zaczyna bolec z nerwow chyba.
A co do badan prenatalnych lekarze maja obowiązek poinformować stad każdy oznajmia ze takie cos jest a decyzja należy do pacjentki czy zrobic czy nie. Ja robiłam tylko usg.Natka2 lubi tę wiadomość
-
Ja np miałam chustę elastyczną od urodzenia i nosilam oboje w ten sposób. Corka uwielbiała chustę, mogłam wtedy wszystko zrobić, za to syn w ogóle nie cierpiał noszenia w chuście. Jemu było najlepiej na macie edu i wcale mu nie przeszkadzqło, że leży.
Co dziecko to inne preferencje.Daniel
-
Kaaarooolina89 wrote:Natka gorzej jak dzis stamtąd wyjde i okaże sie ze jest dziewczynka
Glowa mnie zaczyna bolec z nerwow chyba.
A co do badan prenatalnych lekarze maja obowiązek poinformować stad każdy oznajmia ze takie cos jest a decyzja należy do pacjentki czy zrobic czy nie. Ja robiłam tylko usg.
Ja wczoraj Męzowi powiedziałam, że kupujemy resztę po następnej wizycie jak jeszcze ten lekarz potwierdzi że będzie SzymekKaaarooolina89 lubi tę wiadomość
-
I wiecie tak się zastanawiam czy będę musiała po 30tyg leżeć już w szpitalu bo jeśli łożysko się nie poprawiło to mogą wystąpić jakieś krwotoki i często wcześniej się idzie do szpitala w razie "W". Nie chciałabym ale z drugiej strony też żyć w strachu że w domu może coś się zacząć dziać
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 11:49
nana266 lubi tę wiadomość
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
nick nieaktualnynana266 wrote:I wiecie tak się zastanawiam czy będę musiała po 30tyg leżeć już w szpitalu bo jeśli łożysko się nie poprawiło to mogą wystąpić jakieś krwotoki i często wcześniej się idzie do szpitala w razie "W". Nie chciałabym ale z drugiej strony też żyć w strachu że w domu może coś się zacząć dziać
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
onaa123 wrote:Ja mam łożysko na tylnej ścianie i nisko, ale jutro się dowiem, czy nadal mam tak, a jeśli tak, to też może być, że położą mnie wcześniej do szpitala?
U mnie było krwawienie w 16 tyg i wtedy się okazało, że łożysko zasłania kanał szyjki macicy ale u Ciebie to raczej nie jest to samo więc nie martw się -
Martynka1234 wrote:Nana ale nie krwawisz ani nic? A co lekarz mowul ostatnio? Bo cos mowilas ze nawet delikatnie pozwolil wspolzyc, to napewno nie jest az tak zle, bo tak to by kategoeycznie zabronil
-
nick nieaktualnynana266 wrote:Może się jeszcze u Ciebie podnieść a to że na tylnej ścianie to chyba nic groźnego Masz luteinę albo dupka?
U mnie było krwawienie w 16 tyg i wtedy się okazało, że łożysko zasłania kanał szyjki macicy ale u Ciebie to raczej nie jest to samo więc nie martw sięnana266 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Martynka1234 wrote:No musisz lezec, odpoczywac. Czytalam tez ze jakas diete wysokoblonnikowa trzeba miec, zeby za bardzo sie nie wysilac przy zalatwianiu. Poki nic sie nie dzieje to na zapas sie nie martw :-* w sumie troche dziwne ze masz tak rzadko wizyty, moja kolezanka z lozyskiej przodujacym ma co 2 tyg, a ty teraz dopiero 14.03? No chyba ze faktycznie lekarz nid widzi potrzeby, czyli tym bardziej to znak ze nie jest zle