Ciężarówki z grupy Starania o dziecko 2016/2017
-
WIADOMOŚĆ
-
u mnie ostatnia. Za dużo zachodu i ryzyka.I te nerwy. Donoszę, nie donoszę... takie gdybanie ciągłe. Jakby jeszcze ciąża trwała krócej o połowę i dzieci mogły ur się zdolne do przeżycia dużo wcześniej to jeszcze jakoś łatwiej byłoby to wytrzymać ale 9msc to masa czasu. I kasy.według OM
Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
cykle 28 - dniowe; 14 cs -
nick nieaktualny
-
Lisa85 wrote:Czytałam teraz o tym teście pappa i tylko mnie to utwierdziło w przekonaniu, że nie będę go robić. No bo nawet jak coś będą podejrzewać, jakąś chorobę, po zrobieniu tego testu , to co z tego? Nie da się już nic z nią zrobić. I tak urodzę dziecko i będę się nim opiekawać.
Annie1981 lubi tę wiadomość
według OM
nick nieaktualny
-
Lisa85 wrote:Czytałam teraz o tym teście pappa i tylko mnie to utwierdziło w przekonaniu, że nie będę go robić. No bo nawet jak coś będą podejrzewać, jakąś chorobę, po zrobieniu tego testu , to co z tego? Nie da się już nic z nią zrobić. I tak urodzę dziecko i będę się nim opiekawać.[/QUOTe
w necie mało pisze szczegółów - net to są sprawy ogólnikowo traktowane bo tych inf.nie zamieszczają lekarze z prawdziwego zdarzenia. Są bo są. Genetyk na badaniach dużo o tym powie. To tak jak przeprowadzić rozmowę ze zwykłym gin a takim co ma specjalizacje w niepłodności itd. Jest różnica. Za zwykłymi straciłam 3 ciążę.według OM
nick nieaktualnyHej dziewczyny dopiero was nadrabiam bo mialam dzis maly wypadek rano, schylalam sie zeby wyjąć pranie z pralki i jak sie wyprostowalam nagle uderzenie goraca ciemno przed oczami zdazylam usiasc na WC i zawołać mojego, zaraz mnie położył nogi w gore okno na szerz i doszlam do siebie ale wystraszylam sie, dobrze ze sie nie przewróciłam na brzuch bo dopiero by bylo.
Teraz dopiero wstalam zeby cos naszykowac na obiad. Moze to wina ciśnienia czy cos mam nadzieje ze juz sie to nie powtórzy -
Lisa85 wrote:Skoro te badania to podstawa, to dlaczego nie są refundowane? To jest wyciąganie pieniędzy od rodziców, którzy chcą mieć pewność, że z ich dzieckiem jest wszystko ok. Nawet jak wyjdzie z tych testów, że jest ok to i tak nie musi tak być. Nikt nie zagwarantuje kobiecie w ciąży, że jej dziecko urodzi się zdrowe. To tak jak te szczepienia 5w1 czy 6w1. Wyciąganie pieniędzy od rodziców. To samo mają na NFZ, a płacą za kilka ukłuć igłą mniej.według OM
nick nieaktualnyCo do badań to u mnie od poczatku lekarz wazy mnie co wizyte, mierzy ciśnienie, sprawdza jakie badania, no i bada na fotelu zawsze.
Martynka jak na ten tydzień to nie masz jakiegos wielkiego brzucha
Nana u nas raczej niech sie nic nie zmienia bo szymek ma juz kupione trochę rzeczy
Ja mam lozysko na przedniej ścianie ale lekarz nie mowil ostatnio ze cos nie tak jest?
Lisa ten test pappa malo kto robi, nawet bardzo dosiwadczony lekarz u ktorego bylismy na genetycznym mowi ze lepiej go nie robic bo czasami wychodza bzdury i ze potem matki panikuja ze cos nie tak jest.
Ja go nie robilam tylko te prenatalne, polowkowe bo i teraz jakos w 32 tygodniu pojde na te ostatnie. Ja za kazdym razem place 250zl
Stella super że czujesz ruchy, z czasem będzie ich coraz to wiecej
Pamietam ten dzien jak dzis jak sie skapnelam ze to napewno amelkaLisa85, nana266 lubią tę wiadomość
-
Monia1028 wrote:Co do badań to u mnie od poczatku lekarz wazy mnie co wizyte, mierzy ciśnienie, sprawdza jakie badania, no i bada na fotelu zawsze.
Martynka jak na ten tydzień to nie masz jakiegos wielkiego brzucha
Nana u nas raczej niech sie nic nie zmienia bo szymek ma juz kupione trochę rzeczy
Ja mam lozysko na przedniej ścianie ale lekarz nie mowil ostatnio ze cos nie tak jest?
Lisa ten test pappa malo kto robi, nawet bardzo dosiwadczony lekarz u ktorego bylismy na genetycznym mowi ze lepiej go nie robic bo czasami wychodza bzdury i ze potem matki panikuja ze cos nie tak jest.
Ja go nie robilam tylko te prenatalne, polowkowe bo i teraz jakos w 32 tygodniu pojde na te ostatnie. Ja za kazdym razem place 250zl
Stella super że czujesz ruchy, z czasem będzie ich coraz to wiecej
Pamietam ten dzien jak dzis jak sie skapnelam ze to napewno amelkawedług OM
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTasza wrote:masz Monia trudna ciążę. Gin ma prawo wystawić Ci skierowanie ze względu na charakter jej przebiegu. Chciej to skierowanie. Wtedy bedzie za free. Naprawdę. 250zł przyda Ci się na co innego.
-
nick nieaktualnyNie pamietam ale chyba martynka to ty pisałaś kiedyś że miałaś problemy z oddychaniem?
Bo ja dzisiaj mam takie uczucie jakby mala naciskala i chwilami mi tak duszno i brakuje oddechu czytalaam na necie ze to niby normalne ale moze stad to moje zaslabniecie dzisiejsze -
Lisa85 wrote:Około jedna na 20 kobiet, które poddały się testowi PAPP-A znajdzie się w grupie podwyższonego ryzyka. Większość kobiet z grupy podwyższonego ryzyka rodzi zdrowe dzieci. Średnio około jedna na 50 kobiet, które uzyskały wynik dodatni testu ma rzeczywiście płód z zespołem Downa.
No i po co się denerwować jak są takie statystyki?według OM
Monia1028 wrote:Tylko ze ja Chodze prywatnie do ginekologa i nigdy nie udalo sie załatwić czegoś tak bezpłatnie niestetywedług OM
cykle 28 - dniowe; 14 cs