Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki z grupy Starania o dziecko 2016/2017
Odpowiedz

Ciężarówki z grupy Starania o dziecko 2016/2017

Oceń ten wątek:
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie ostatnia. Za dużo zachodu i ryzyka.I te nerwy. Donoszę, nie donoszę... takie gdybanie ciągłe. Jakby jeszcze ciąża trwała krócej o połowę i dzieci mogły ur się zdolne do przeżycia dużo wcześniej to jeszcze jakoś łatwiej byłoby to wytrzymać ale 9msc to masa czasu. I kasy.

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stella_88 - super, że czujesz już ruchy, teraz będziesz dostawałam najsłodsze kopniaczki hehe :)

• Lisa85 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 10:14

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa85 wrote:
    Czytałam teraz o tym teście pappa i tylko mnie to utwierdziło w przekonaniu, że nie będę go robić. No bo nawet jak coś będą podejrzewać, jakąś chorobę, po zrobieniu tego testu , to co z tego? Nie da się już nic z nią zrobić. I tak urodzę dziecko i będę się nim opiekawać.
    te choroby się leczy i edukuje rodziców, konsultuje stan zaawansowania, ustawia terminy na naprawdę dobrych oddziałach konsultacyjnych lub stowarzyszeniach zatrudniających w zarządach z free specjalistów. Juz podczas ciąży. Czasem czeka się długo na konsultacje. Bo dziś pilne na skierowaniu to wcale nie pilne. Wiem po sobie. Bo występowanie 1 choroby nie wyklucza występowania współistnienia objawów innych - organizm to dobrostan funkcjonowania na wielu płaszczyznach. Ja po protu nie popieram niewiedzy. Każda prawda jest lepsza od od jej braku. Ale nie będę się kłócić, bo to nie ma sensu.

Annie1981 lubi tę wiadomość

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 10:14

• Tasza Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa85 wrote:
    Czytałam teraz o tym teście pappa i tylko mnie to utwierdziło w przekonaniu, że nie będę go robić. No bo nawet jak coś będą podejrzewać, jakąś chorobę, po zrobieniu tego testu , to co z tego? Nie da się już nic z nią zrobić. I tak urodzę dziecko i będę się nim opiekawać.[/QUOTe
    w necie mało pisze szczegółów - net to są sprawy ogólnikowo traktowane bo tych inf.nie zamieszczają lekarze z prawdziwego zdarzenia. Są bo są. Genetyk na badaniach dużo o tym powie. To tak jak przeprowadzić rozmowę ze zwykłym gin a takim co ma specjalizacje w niepłodności itd. Jest różnica. Za zwykłymi straciłam 3 ciążę.

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dopiero was nadrabiam bo mialam dzis maly wypadek rano, schylalam sie zeby wyjąć pranie z pralki i jak sie wyprostowalam nagle uderzenie goraca ciemno przed oczami zdazylam usiasc na WC i zawołać mojego, zaraz mnie położył nogi w gore okno na szerz i doszlam do siebie ale wystraszylam sie, dobrze ze sie nie przewróciłam na brzuch bo dopiero by bylo.
    Teraz dopiero wstalam zeby cos naszykowac na obiad. Moze to wina ciśnienia czy cos mam nadzieje ze juz sie to nie powtórzy

• Tasza Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa85 wrote:
    Skoro te badania to podstawa, to dlaczego nie są refundowane? To jest wyciąganie pieniędzy od rodziców, którzy chcą mieć pewność, że z ich dzieckiem jest wszystko ok. Nawet jak wyjdzie z tych testów, że jest ok to i tak nie musi tak być. Nikt nie zagwarantuje kobiecie w ciąży, że jej dziecko urodzi się zdrowe. To tak jak te szczepienia 5w1 czy 6w1. Wyciąganie pieniędzy od rodziców. To samo mają na NFZ, a płacą za kilka ukłuć igłą mniej.
    są. Zależy jak porozmawiasz z lekarzem. I na jaki gabinet trafisz. Da się wszystko. Tylko ciężko jest o dobrego lekarza. Dlatego ja dojeżdżam w obie stronę po 160km.

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do badań to u mnie od poczatku lekarz wazy mnie co wizyte, mierzy ciśnienie, sprawdza jakie badania, no i bada na fotelu zawsze.

Martynka jak na ten tydzień to nie masz jakiegos wielkiego brzucha :)

Nana u nas raczej niech sie nic nie zmienia bo szymek ma juz kupione trochę rzeczy :)
    Ja mam lozysko na przedniej ścianie ale lekarz nie mowil ostatnio ze cos nie tak jest?
    Lisa ten test pappa malo kto robi, nawet bardzo dosiwadczony lekarz u ktorego bylismy na genetycznym mowi ze lepiej go nie robic bo czasami wychodza bzdury i ze potem matki panikuja ze cos nie tak jest.
    Ja go nie robilam tylko te prenatalne, polowkowe bo i teraz jakos w 32 tygodniu pojde na te ostatnie. Ja za kazdym razem place 250zl

Stella super że czujesz ruchy, z czasem będzie ich coraz to wiecej :)
    Pamietam ten dzien jak dzis jak sie skapnelam ze to napewno amelka :)

Lisa85, nana266 lubią tę wiadomość

• Tasza Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia1028 wrote:
    Co do badań to u mnie od poczatku lekarz wazy mnie co wizyte, mierzy ciśnienie, sprawdza jakie badania, no i bada na fotelu zawsze.

Martynka jak na ten tydzień to nie masz jakiegos wielkiego brzucha :)

Nana u nas raczej niech sie nic nie zmienia bo szymek ma juz kupione trochę rzeczy :)
    Ja mam lozysko na przedniej ścianie ale lekarz nie mowil ostatnio ze cos nie tak jest?
    Lisa ten test pappa malo kto robi, nawet bardzo dosiwadczony lekarz u ktorego bylismy na genetycznym mowi ze lepiej go nie robic bo czasami wychodza bzdury i ze potem matki panikuja ze cos nie tak jest.
    Ja go nie robilam tylko te prenatalne, polowkowe bo i teraz jakos w 32 tygodniu pojde na te ostatnie. Ja za kazdym razem place 250zl

Stella super że czujesz ruchy, z czasem będzie ich coraz to wiecej :)
    Pamietam ten dzien jak dzis jak sie skapnelam ze to napewno amelka :)
    masz Monia trudna ciążę. Gin ma prawo wystawić Ci skierowanie ze względu na charakter jej przebiegu. Chciej to skierowanie. Wtedy bedzie za free. Naprawdę. 250zł przyda Ci się na co innego.

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, to kiedy oficjalna przeprowadzka?

Karolina jak tam po wizycie?

Viola znow zniknela?

• Lisa85 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tasza wrote:
    masz Monia trudna ciążę. Gin ma prawo wystawić Ci skierowanie ze względu na charakter jej przebiegu. Chciej to skierowanie. Wtedy bedzie za free. Naprawdę. 250zł przyda Ci się na co innego.
    Tylko ze ja Chodze prywatnie do ginekologa i nigdy nie udalo sie załatwić czegoś tak bezpłatnie niestety :/

• Lisa85 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Monia1028 lubi tę wiadomość

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamietam ale chyba martynka to ty pisałaś kiedyś że miałaś problemy z oddychaniem?
    Bo ja dzisiaj mam takie uczucie jakby mala naciskala i chwilami mi tak duszno i brakuje oddechu :/ czytalaam na necie ze to niby normalne ale moze stad to moje zaslabniecie dzisiejsze

• Tasza Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa85 wrote:
    Około jedna na 20 kobiet, które poddały się testowi PAPP-A znajdzie się w grupie podwyższonego ryzyka. Większość kobiet z grupy podwyższonego ryzyka rodzi zdrowe dzieci. Średnio około jedna na 50 kobiet, które uzyskały wynik dodatni testu ma rzeczywiście płód z zespołem Downa.
    No i po co się denerwować jak są takie statystyki?
    bo nie wywróżysz.

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2017, 10:15

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia1028 wrote:
    Tylko ze ja Chodze prywatnie do ginekologa i nigdy nie udalo sie załatwić czegoś tak bezpłatnie niestety :/
    ja też chodzę prywatnie. W klinice powiedzieli mi ze to nie ma znaczenia. Weź tym bardziej. 250zł to dużo. Na poczatku nie dogadałam się z recepcjonistka i dopiero na miejscu wyszło ze kwalifikuje tez wiek ale stopień ryzyka ciąży tez jest kwalifikacją. Skierowania miałam właśnie z przeciwwskazań mi.in. Pogadaj w gabinecie i powiedz ze wiesz ze te skierowania muszą być honorowane.

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisa85 wrote:
    No właśnie.
    no.

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
‹‹ 337 338 339 340 341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ