Ciężarówki z grupy Starania o dziecko 2016/2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej, dziekuje kochane za wsparcie, dziś nocka minęła strasznie, bole jak na okres, dusznosci, wczoraj byłam tez u alegologa i teraz jedna torbe lekow mam od alergologa drugą od ginekologa. Az sie boje jak to wszystko tak biorę bo to naprawde duza ilość ale to wszystko ma pomóc
Tymczasem zostaje w domu rodzinnym, moj wraca sam dzis bo do pracy juz idzie, przyjedzie za dwa tygodnie dopiero
No i ciekawe jak po tych lekach bede sie czula czy bole ustapia cos bo jak nie to mam jechac natychmiast do mojego lekarza.
Źle to sie naprawdę bardzo szybko zrobi, ostatnio juz cos wisialo w powietrzu nade mna znów ale nie myslalam ze jeszcze bedzie źle myslalam ze limit martwienia sie i lezenia plackiem juz wykorzystalam. Jednak nigdy nie mow nigdy.
Trzymamy sie z Amelką i znow walczymy :* -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnystella_88 wrote:Monia- jakie łąki masz od gin? Będzie dobrze, tylko naprawdę lez. Poduszka pod pupę żeby biodra były trochę wyżej i odpoczywaj! Trzymamy za Was kciuki :-*
Od gin mam :
Luteina pod jezyk 3razy dziennie
Duphaston 3razy dziennie
Acard 1 raz dziennie na noc
Pimafucin globulki 1raz dziennie
Magnez 2razy dziennie
-
nick nieaktualnyMonia1028 - odpoczywaj kochana, będzie dobrze :* pogłaszcz malutką ode mnie :* można w ciąży Acard?
Ja dzisiaj piekłam boczek i pyszny wyszedł
Nikt mi nie odpowiedział na mój post ze zdjęciem, czy coś widać ;p
Mam zrobić jeszcze te badania i tak się zastanawiam, czy jutro już mogę, bo nadal mam katar i zatkany nos w nocy i nad ranem i nie wiem, czy wyniki nie wyjdą źle? czy poczekać jeszcze? w sumie to we wtorek mam tylko cytologię, więc nie muszę chyba jeszcze przynosić wyników
Czekam z niecierpliwością, kiedy poczuję w końcu ruchy dzidzi, wiadomo, to moja pierwsza ciąża, ale do kiedy powinny się pojawić? w końcu to już 20 tydzień, niby wczoraj w nocy poczułam tak jakby gilgotanie, ale dzisiaj już nie i nie wiem w końcu, na ostatnim USG dzidzia się rozciągała, to raczej na pewno wszystko ok, może leniwa jest hehe
A co słychać u pozostałych ciężarówek? jak samopoczucie?
Natka2 - jak mieszkanie? i pieseł?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2017, 14:37
Monia1028 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyonaa123 wrote:Monia1028 - odpoczywaj kochana, będzie dobrze :* pogłaszcz malutką ode mnie :* można w ciąży Acard?
Ja dzisiaj piekłam boczek i pyszny wyszedł
Nikt mi nie odpowiedział na mój post ze zdjęciem, czy coś widać ;p
Mam zrobić jeszcze te badania i tak się zastanawiam, czy jutro już mogę, bo nadal mam katar i zatkany nos w nocy i nad ranem i nie wiem, czy wyniki nie wyjdą źle? czy poczekać jeszcze? w sumie to we wtorek mam tylko cytologię, więc nie muszę chyba jeszcze przynosić wyników
Czekam z niecierpliwością, kiedy poczuję w końcu ruchy dzidzi, wiadomo, to moja pierwsza ciąża, ale do kiedy powinny się pojawić? w końcu to już 20 tydzień, niby wczoraj w nocy poczułam tak jakby gilgotanie, ale dzisiaj już nie i nie wiem w końcu, na ostatnim USG dzidzia się rozciągała, to raczej na pewno wszystko ok, może leniwa jest hehe
A co słychać u pozostałych ciężarówek? jak samopoczucie?
Natka2 - jak mieszkanie? i pieseł?
Pewnie poczujesz na dniach ruchy, ja poczulam w 21tygodniu nagle znienacka a tez sie martwilam ze jeszcze nie czuje
Slaba jakas jestem chyba przez te emocje wczorajsze.onaa123 lubi tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 11:36
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
Monia. Przykro czytać, ale leki i leżenie na pewno pomogą. Będzie dobrze
Pojechaliśmy dziś do Ikei wymienić ten materac. Nawet nie obejrzeli starego, poprosili tylko o paragon i dostaliśmy nówkę sztukę
Także polecam Ikeę z czystym sercem
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
MONIA. Można acard. W dawce 75mg x dziennie. Rozrzedza krew zapobiegając m.in.zakrzepom jakie mogą powstać w pępowinie. Ja brałam acard jeszcze przed ciążą zaraz po owu a potem kontynuowałam. Biorę do teraz. Nie wpływa w tej dawce na rozwój dziecka.
EFFY - gratulacjeEffy lubi tę wiadomość
według OM
Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
cykle 28 - dniowe; 14 cs -
nick nieaktualnyNatka2 - zdrówka, współczuję, bo ja też jeszcze nie zdrowa ;/
Monia1028 - czekam hehe z niecierpliwością na ruchy przedwczoraj zjadłam marchewkę surową, usiadłam i za jakie 10 minut, tak jakby się poruszyło, przynajmniej miałam takie wrażenie, ale żeby tak cały czas to nie
nana266 - powodzenia na glukozie
Wczoraj oglądaliśmy film Wołyń, który trwał ponad 2 godziny, ale taki nudny dla mnie był, 2 godziny prawie nic się nie działo, nie podobał mi się
Ja jutro mam cytologię, to chyba szybkie badanie? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMartynka1234 wrote:Natka duzo zdrowka )
Nana i jak tam, glukoza wypita? Zyjesz?
Ja dzis mialam calkiem dobrze przespana noc )
Onaa cytologia trwa chwilke , nie mialas nigdy? A i ja chyba przeoczylam Twoje zdjecie nie pamietam go moze wstaw jeszcze raz? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny