X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki z grupy Starania o dziecko 2016/2017
Odpowiedz

Ciężarówki z grupy Starania o dziecko 2016/2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też ostatnio ciężko sypiam. ..nie licząc tego że wstaje do toalety kilka razy to jakoś się przebudzam....

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziekuje kochane za wsparcie, dziś nocka minęła strasznie, bole jak na okres, dusznosci, wczoraj byłam tez u alegologa i teraz jedna torbe lekow mam od alergologa drugą od ginekologa. Az sie boje jak to wszystko tak biorę bo to naprawde duza ilość ale to wszystko ma pomóc :/
    Tymczasem zostaje w domu rodzinnym, moj wraca sam dzis bo do pracy juz idzie, przyjedzie za dwa tygodnie dopiero :(
    No i ciekawe jak po tych lekach bede sie czula czy bole ustapia cos bo jak nie to mam jechac natychmiast do mojego lekarza.
    Źle to sie naprawdę bardzo szybko zrobi, ostatnio juz cos wisialo w powietrzu nade mna znów ale nie myslalam ze jeszcze bedzie źle myslalam ze limit martwienia sie i lezenia plackiem juz wykorzystalam. Jednak nigdy nie mow nigdy. :/
    Trzymamy sie z Amelką i znow walczymy :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia- jakie łąki masz od gin? Będzie dobrze, tylko naprawdę lez. Poduszka pod pupę żeby biodra były trochę wyżej i odpoczywaj! Trzymamy za Was kciuki :-*

Monia1028 lubi tę wiadomość

• Effy Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :(:(:(

ckai3e3kx36ebscz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stella_88 wrote:
    Monia- jakie łąki masz od gin? Będzie dobrze, tylko naprawdę lez. Poduszka pod pupę żeby biodra były trochę wyżej i odpoczywaj! Trzymamy za Was kciuki :-*

Od gin mam :
    Luteina pod jezyk 3razy dziennie
    Duphaston 3razy dziennie
    Acard 1 raz dziennie na noc
    Pimafucin globulki 1raz dziennie
    Magnez 2razy dziennie

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia1028 - odpoczywaj kochana, będzie dobrze :* pogłaszcz malutką ode mnie :* można w ciąży Acard?
    Ja dzisiaj piekłam boczek i pyszny wyszedł :)
    Nikt mi nie odpowiedział na mój post ze zdjęciem, czy coś widać ;p
    Mam zrobić jeszcze te badania i tak się zastanawiam, czy jutro już mogę, bo nadal mam katar i zatkany nos w nocy i nad ranem i nie wiem, czy wyniki nie wyjdą źle? czy poczekać jeszcze? w sumie to we wtorek mam tylko cytologię, więc nie muszę chyba jeszcze przynosić wyników
    Czekam z niecierpliwością, kiedy poczuję w końcu ruchy dzidzi, wiadomo, to moja pierwsza ciąża, ale do kiedy powinny się pojawić? w końcu to już 20 tydzień, niby wczoraj w nocy poczułam tak jakby gilgotanie, ale dzisiaj już nie i nie wiem w końcu, na ostatnim USG dzidzia się rozciągała, to raczej na pewno wszystko ok, może leniwa jest hehe
    A co słychać u pozostałych ciężarówek? jak samopoczucie? :)
    Natka2 - jak mieszkanie? i pieseł?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2017, 14:37

Monia1028 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onaa123 wrote:
    Monia1028 - odpoczywaj kochana, będzie dobrze :* pogłaszcz malutką ode mnie :* można w ciąży Acard?
    Ja dzisiaj piekłam boczek i pyszny wyszedł :)
    Nikt mi nie odpowiedział na mój post ze zdjęciem, czy coś widać ;p
    Mam zrobić jeszcze te badania i tak się zastanawiam, czy jutro już mogę, bo nadal mam katar i zatkany nos w nocy i nad ranem i nie wiem, czy wyniki nie wyjdą źle? czy poczekać jeszcze? w sumie to we wtorek mam tylko cytologię, więc nie muszę chyba jeszcze przynosić wyników
    Czekam z niecierpliwością, kiedy poczuję w końcu ruchy dzidzi, wiadomo, to moja pierwsza ciąża, ale do kiedy powinny się pojawić? w końcu to już 20 tydzień, niby wczoraj w nocy poczułam tak jakby gilgotanie, ale dzisiaj już nie i nie wiem w końcu, na ostatnim USG dzidzia się rozciągała, to raczej na pewno wszystko ok, może leniwa jest hehe
    A co słychać u pozostałych ciężarówek? jak samopoczucie? :)
    Natka2 - jak mieszkanie? i pieseł?
    Nie pytalam po co ale moze dlatego przepisal zeby byl lepszy doplyw krwi do dziecka? Wiec pewnie można. Obawiam sie tylko tej ilości lekow bo mam i na alergie i te od ginekologa.
    Pewnie poczujesz na dniach ruchy, ja poczulam w 21tygodniu nagle znienacka a tez sie martwilam ze jeszcze nie czuje :)
    Slaba jakas jestem chyba przez te emocje wczorajsze.

onaa123 lubi tę wiadomość

• Natka2 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 11:36

👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
    12cs
    23.11.2022 ⏸
    23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
    25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
    30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
    14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
    21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼‍♀️
    22.12. USG prywatne
    Koniec.
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia. Przykro czytać, ale leki i leżenie na pewno pomogą. Będzie dobrze :)

Pojechaliśmy dziś do Ikei wymienić ten materac. Nawet nie obejrzeli starego, poprosili tylko o paragon i dostaliśmy nówkę sztukę :)
    Także polecam Ikeę z czystym sercem :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Tasza Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MONIA. Można acard. W dawce 75mg x dziennie. Rozrzedza krew zapobiegając m.in.zakrzepom jakie mogą powstać w pępowinie. Ja brałam acard jeszcze przed ciążą zaraz po owu a potem kontynuowałam. Biorę do teraz. Nie wpływa w tej dawce na rozwój dziecka.
    EFFY - gratulacje ;)

Effy lubi tę wiadomość

według OM
    cd9bvfxmx4d8chbr.png
    cd9bvfxmn74huw9m.png
    Aniołek (początek 6t.c.), 3 c.biochemiczne
    cykle 28 - dniowe; 14 cs
  • nana266 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia biedna moja :( bierz leki i leż dużo wszystko musi być ok :*
    Już sie uspokoiło w miare i znowu cos :( a ja się na Męża złoszczę jak mi każe leżeć ale teraz tez się boje :( a Ty nie miałaś caly czas luteiny?
    3majcie sie z Amelką :*

16uddqk3bigdykdd.png
    dfc0d6f899.png
    39f8xzdv1w5k9uju.png
  • nana266 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka poczujesz sie lepiej to ogarniesz wszystko na nowym mieszkaniu :) zdrowiej :*

3majcie jutro kciuki bo rano wyruszam na glukozę :/

Dobrej i spokojnej nocki wszystkim :*

16uddqk3bigdykdd.png
    dfc0d6f899.png
    39f8xzdv1w5k9uju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2 - zdrówka, współczuję, bo ja też jeszcze nie zdrowa ;/
    Monia1028 - czekam hehe z niecierpliwością na ruchy :) przedwczoraj zjadłam marchewkę surową, usiadłam i za jakie 10 minut, tak jakby się poruszyło, przynajmniej miałam takie wrażenie, ale żeby tak cały czas to nie :(
    nana266 - powodzenia na glukozie :)
    Wczoraj oglądaliśmy film Wołyń, który trwał ponad 2 godziny, ale taki nudny dla mnie był, 2 godziny prawie nic się nie działo, nie podobał mi się
    Ja jutro mam cytologię, to chyba szybkie badanie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 11:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka1234 wrote:
    Natka duzo zdrowka :-))

Nana i jak tam, glukoza wypita? Zyjesz? :-)

Ja dzis mialam calkiem dobrze przespana noc :-))

Onaa cytologia trwa chwilke , nie mialas nigdy? A i ja chyba przeoczylam Twoje zdjecie :-( nie pamietam go :-( moze wstaw jeszcze raz? :-)
    s5b7vb.jpg ;P

• kania901 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2017, 16:26

• KateA92 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 13:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onaa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 11:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci z tego co wiem to bardzo lubia wode :-) mysle ze Fabiankowi sie spodoba :-) ma juz ponad miesiac, karmisz piersia, mysle, ze nie powinno byc wiekszych problemow :-)

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wczoraj wieczorem ogladalismy film 'Pasazerowie'. Taki o kosmosie, na prawde nam sie podobal, polecam :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
‹‹ 370 371 372 373 374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ