Ciężarówki z grupy Starania o dziecko 2016/2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Rownież witam z rana.
Wspaniała jest ta perspektywa, ze mam praktycznie weekend przez całe czas tez mam lenia okropnego, wczoraj pół dnia przespałam.
Wieczorem miałam spine z mężem i trochę sie uniosłem i nakrzyczała na niego. Sprzedajemy auto, moja siostra chce je kupic a on miał problem z tym zeby powiedzieć jej cenę. No i awantura gotowa. Tak sie wkurzyłam na niego, tak sie wydałam ze juz sie nie odezwał. A mnie z nerwów pózniej tak brzuch bolał. No i nie wiem co siostrze powiedzieć, nie wiem czy sie dzisiaj bedziemy z mężem odzywać...ehh
Pogoda kiepska dzisiaj. Pochmurno, wietrznie...u Was tez?
Kuchcinka-super wiadomości. O jest porządna firma. Moja szefowa po tym jak dowiedziała sie ze mam zwolnienie na miesiąc powiedziała synowej z która mam dobry końtakt ze jestem i ja i lekarz niepoważna, bo prżeciez wiem ze do końca ciąży nie wrócę do pracy i mogłam wziąć zwolnienie aż do porodu od razu a nie takie na miesiąc i ona teraz bedzie musiała za mńie płacić... -
Forumkowiczka wrote:Rownież witam z rana.
Wspaniała jest ta perspektywa, ze mam praktycznie weekend przez całe czas tez mam lenia okropnego, wczoraj pół dnia przespałam.
Wieczorem miałam spine z mężem i trochę sie uniosłem i nakrzyczała na niego. Sprzedajemy auto, moja siostra chce je kupic a on miał problem z tym zeby powiedzieć jej cenę. No i awantura gotowa. Tak sie wkurzyłam na niego, tak sie wydałam ze juz sie nie odezwał. A mnie z nerwów pózniej tak brzuch bolał. No i nie wiem co siostrze powiedzieć, nie wiem czy sie dzisiaj bedziemy z mężem odzywać...ehh
Pogoda kiepska dzisiaj. Pochmurno, wietrznie...u Was tez?
Kuchcinka-super wiadomości. O jest porządna firma. Moja szefowa po tym jak dowiedziała sie ze mam zwolnienie na miesiąc powiedziała synowej z która mam dobry końtakt ze jestem i ja i lekarz niepoważna, bo prżeciez wiem ze do końca ciąży nie wrócę do pracy i mogłam wziąć zwolnienie aż do porodu od razu a nie takie na miesiąc i ona teraz bedzie musiała za mńie płacić...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2017, 08:44
-
Cześć dziewczyny
Pracodawcy są okropni czasem, mój poprzedni pracodawca najpierw super cieszył się że jego pracownica w ciąży bo jest pro rodzinny itp a potem okazało się że świnia chciał ją zwolnić zaraz po powrocie z macierzyńskiego chyba że załatwi sobie grupę inwalidzka to zostanie... I wyobraźcie sobie że laska zalatwiala... Ja bym poszła do sądu pracy bo wygrana w kieszeni, bo stanowiska jej nie mógł zlikwidować bo to było kluczowe w firmie, więc uwierzcie mi mnie już nic nie zdziwi...
A miłego weekendu życzę -
Forumkowiczka wrote:Ona oczekiwała ode mnie zwolnienia na 5 miesięcy. Tylko który lekarz by je wystawillll
-
Ink@ wrote:Dzien doberek ja sie jeszcze tarzam w betach, ale jakos coraz bardziej glod mnie dopada takze zaraz pewnie nalot na lodowke..
Ink@ lubi tę wiadomość
Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Nasz synek - nasza mala wielka miłość -
Viola999 wrote:Ona płaci tylko 33 dni zwolneinia pozniej już Zus więc niech ona se te dyrdymały wypcha;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2017, 09:45
Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 10:37
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
caroline29 wrote:Właśnie nie wiem jak to jest moja kolezanka przez cały okres ciąży dostaje kase za zwolnienie od pracodawcy , wiec nie wiem o co tu chodzi, pracowala na umowę o prace a ja miałam umowę zlecenie i mi placi zus.
Jeśli koleżanka dostaje od pracodawcy kasę to ten pracodawca o tyle mniej płaci do ZUS tak to działa z tego co mi wiadomo więc pracodawca jest na zero po pierwszych 30 dniachEffy lubi tę wiadomość
-
Natka2 wrote:Jak dobrze, ze nie pracuje w Polsce, czytam czytam i nie dowierzam... Co rusz jakies problemy, tragedia...
Viola nie przesilaj sie zbytnio, ja wczoraj wysprzatalam caaaale mieszkanie i cala noc zdychalam z bolu plecow... Nie moglam sie wgl przekrecic, do tego Nicolas byl tak spokojny, ze az sie martwioam, ale juz od rana dal mi popalic, caly brzuch falowal i podskakiwal tez zjedlismy sniadanko i ide sie szykowac, bo dzis z tesciami na zakupyStaś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Bajkaaa wrote:Jeśli koleżanka dostaje od pracodawcy kasę to ten pracodawca o tyle mniej płaci do ZUS tak to działa z tego co mi wiadomo więc pracodawca jest na zero po pierwszych 30 dniachStaś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 10:37
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
nick nieaktualnyWitam dziewuszki :* i miłego weekendu :*
Martynka1234 - gratuluję 9 miesiąca :* też już bym chciała hehe
Kuchcinka - super, że się Tobie tak ułożyło! :*
Effy - super! miłego wypoczynku :*
Forumkowiczka - na takim etapie trudno stwierdzić, czy na prawdę chłopak, czy dziewczynka, ale już niedługo się dowiesz :*
Ja zażywam pregna DHA, w aptece kosztuje 37 zł, a ostatnio w rossmanie dopadłam za 20 zł, ale po przecenie z 30 zł, ale i tak tanio
Co do prania i prasowania, to chyba zacznę to robić na początku czerwca, a może pod koniec maja
Ale dzisiaj miałam sen.. śniła mi się Sandra, urodziła się już z zębami i miała ich tak dużo, że chyba z 3 razy więcej i już chodziła.. masakra haha
Ja wstałam dzisiaj po 6 rano, mój pojechał do szkoły, a ja? wysprzątałam całą łazienkę, poodkurzałam całe mieszkanie i pozmywałam podłogi xD
Wczoraj bylim na zakupach i kupiliśmy połowę rzeczy dla Sandrusi i wydaliśmy 580 zł wyślę zdjęcia zaraz i kupiłam sobie 2 pary leginsów ciążowych hihi
Ja dzisiaj idę do mamy na GOŁĄBKI
Effy, Natka2, Annie1981, Ink@ lubią tę wiadomość
-
caroline29 wrote:Właśnie nie wiem jak to jest moja kolezanka przez cały okres ciąży dostaje kase za zwolnienie od pracodawcy , wiec nie wiem o co tu chodzi, pracowala na umowę o prace a ja miałam umowę zlecenie i mi placi zus.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2017, 10:10
-
Natka ja tez jak masuje brzuch to mnie boli i najprawdopodobniej jest to od wbijania nóżek. Od wczoraj boli mnie cos w kroczu zwłaszcza jak chodzę , nie wiem czy to spojenie lonowe czy co ...Staś ur.29.04.17 (21.40) 1900,46cm ❤❤❤
Bajkaaa wrote:Jeśli koleżanka dostaje od pracodawcy kasę to ten pracodawca o tyle mniej płaci do ZUS tak to działa z tego co mi wiadomo więc pracodawca jest na zero po pierwszych 30 dniach
Wojcinka lubi tę wiadomość