Ciężarówki z grupy Starania o dziecko 2016/2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMonia1028 - nie mam nic z kosmetyków oprócz pampersów, jedynie nożyczki, grzebień itd, a rożek-becik kupiliśmy z taką podusią w środku
KateA92 - ja zamierzam nie kupować nic specjalnie do wózka, tzn sama nie wiem, bo w lipcu się urodzi, to położę na pieluszce flanelowej, ewentualne kocyk cienki, ale się zastanawiam, czy nie kupić czegoś już na jesień, czy dopiero kupić, jak będzie się robiło chłodniej???
Jeśli mi nie będzie odpowiadał ten laktator ręczny, króry kupiłam, to najwyżej się kupi inny -
nick nieaktualnyKateA92 wrote:Monia ten Topinambur to taka roślina bulwiasta - mąż podsmażył go jak takie zapiekane ziemniaczki z pieczarkami do tego zaserwowal rybka i sałatę i powiem szczerze, że się najadłam taki specyficzny smak ma ten Topinambur ale jak dla mnie nie taki zły ja zjadłam go normalnie za to mąż się strasznie męczył nad talerzem haha ale miałam śmiechu z niego bo sam taki obiad wymodzil hehe
Dziewczyny a Wy wszystkie macie/kupujecie takie komplety do wózka ? W sensie właśnie takie jakieś poduszeczki, kolderki/kocyki itp ? Bo ja nic takiego nie mam ubieram Fabianka w takiego trochę grubszego misiowego pajaca i tyle leży na pieluszce flanelowej która robi za przescieradelko
Ja zamowilam ten komplet bo na poduszce to polezy napewno, przykrycie to kocyk i ma byc cienki wiec przyda sie na jakies chlodniejsze wyjścia. Teraz wogole faza jest jakas na te kocyki minky zauwazylam
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyonaa123 wrote:Monia1028 - nie mam nic z kosmetyków oprócz pampersów, jedynie nożyczki, grzebień itd, a rożek-becik kupiliśmy z taką podusią w środku
KateA92 - ja zamierzam nie kupować nic specjalnie do wózka, tzn sama nie wiem, bo w lipcu się urodzi, to położę na pieluszce flanelowej, ewentualne kocyk cienki, ale się zastanawiam, czy nie kupić czegoś już na jesień, czy dopiero kupić, jak będzie się robiło chłodniej???
Jeśli mi nie będzie odpowiadał ten laktator ręczny, króry kupiłam, to najwyżej się kupi inny
Ja po polowkowym troche pokupowalam sobie roznych rzeczy, okrycie kąpielowe, nozyczki, smoczki, pieluchy tetrowe i takie wiesz pierdolki i teraz nie zaluje bo fajnie ze sa bo teraz nie moge latac po sklepach zbytnio a to sama przyjemność takze jak chcesz tez kupować stopniowo sobie to kupuj nikt ci nie zabronionaa123 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 10:35
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Anq myśle ze żadna tragedia się nie dzieje ze z takiej butelki pije w nocy gorzej jakby za dnia chciał z takiej ciagle a pic, a tak to bym się tym specjalnie nie przejmowała ja jako dziecko bardzo długo korzystałam z takiego kubka z dziobkiem, zdecydowanie dłużej niż "powinnam" ale go po prostu lubiłam, aż w końcu mi się znudził
A pomysł Stelli na zastępowanie mleka wodą uważam tez za bardzo dobry -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 10:35
12cs
23.11.2022 ⏸
22.12. USG prywatne
Koniec. -
nick nieaktualny
-
Witam się w DRUGIM TRYMESTRZE! Strasznie jestem szczęśliwa, że ten pierwszy, najbardziej niebezpieczny się skończył
Wrzucam Wam fotkę brzuszka z dzisiaj i brzuszek startowy
Jak zrobiłam tą fotkę, to trochę się zdziwiłam, bo byłam pewna, że on jest cały czas taki sam, ale po fotkach widać, że jednak nie W tym tygodniu nabrał kształtu ciążowego, bo wcześniej było widać, że to taki tłuszczyk Ciekawe jest to, że na żywo tego nie widać, brzuch jest miękki i ciągle noszę te same spodnie
anq05. Ja też o tym nie słyszałam, ale uważam, że to świetny pomysł
Wojcinka, anq05, Natka2, nana266, Effy, Marlena24, Ink@, onaa123 lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Anq nie wiem, mnie jakoś pomysł kupowania prezentu starszegmu rodzeństwu w dniu narodzin młodszego nie przekonuje. Idąc tym tokiem myślenia na każde urodziny jednego z rodzeństwa to drugie tez powinno dostać prezent żeby nie czuło się pominięte. Wiadomo każdy robi jak uważa ale ja uważam ze to jest zbędne. Strasze rodzeństwo zazwyczaj tez się cieszy z przyjścia na świat nowego członka rodziny (No chyba ze ma 1-2 latka i niewiele albo nic nie kuma).
Jak ja się urodziłam to moi bracia mieli 6 i 10 lat i skakali wokół mojego łóżeczka jak głupi z radości i ciekawości
Myśle ze ważniejsze od prezentu jest to żeby członkowie rodziny pamiętali tez o starym dziecku i okazywali mi podczas wizyty zainteresowanie i poświęcali mu uwagę a nie tylko ekscytowali się noworodkiem.
To tylko moja taka opinia , ale wiadomo każdy ma prawo robić jak uważa i oczywiście kupienie prezentu na pewno nie poskutkuje niczym ZŁYM ja po prostu uważam ze jest to zbędne -
nick nieaktualny
-
Ja też uważam że to nie jest fajny pomysł żeby dawać starszemu prezent bo to jakby z góry się zakladalo że trzeba będzie starszego przekonywać że drugie dziecko jest dobre. A dzieci same wiedzą dużo i cieszą się z rodzeństwa:) dopiero potem są zazdrosne jak więcej czasu się rodzic zajmuje tym młodszym a wtedy już starszak nie będzie pamiętał że kiedyś coś dostał od młodego
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNatka2 wrote:Ja kupowalam dla mlodego rozek z malutka poduszeczka, taka kwadratowa plaska byla i ja wkladalam do wozka, ale to juz jak mial te 3-4 moesiace i sie zaczynalo cieplo robic a tak to sie zima urodzil, wiec gruby kombinezon, na to kocyk i tyle
Monia zauwazylam wlasnie ten szal na Minky czy jak to tam, ale szczerze nie mam pojecia co to
Martynka zebys Ty nam szybciej nie urodzila niz Anq ;d trzym sie w dwupaku no )
Podobno to taka 100%bawelna i charakteryzuje sie tym ze jest bardzo miła puszysta i miekka no nic zobaczymy juz zamówiłam
Anq wlasnie ty wstawialas chyba a ja patrzylam potem i pewnie mamy z tej samej aukcji nawet? Patrzylam tez na tego motylka ale w sumie nie zamówiłam -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 10:35
12cs
23.11.2022 ⏸
22.12. USG prywatne
Koniec. -
nick nieaktualny