Cukrzyca ciążowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, mam nadzieję że trzymacie się dobrze i cukry w normie
Ja w ciąży przytyłam 7/8 kg - z 52/53 do 60 kg. Po porodzie ważę 50-51 kg, czyli zjechałam 2/3 kg w dół i powiem wam że ciężko jest mi nie schudnąć jeszcze bardziej mimo wilczego apetytu. Niestety mój Wiktor jest na tyle wymagającym dzieckiem że nie jestem stanie trzymać diety cukrzycowej, często jem tylko coś na przetrwanie 🤷♀️Ja 31, on 34
marzec 2021 - start starań
wrzesień 2022 - HBA 32%
[suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
czerwiec 2023 - HBA ??? są naturalne ⏸️
02.08.2023 r. - 💙 zarodek + serduszko
20.03.2024 r. - chłopak
-
Mira000 wrote:Hej dziewczyny, mam nadzieję że trzymacie się dobrze i cukry w normie
Ja w ciąży przytyłam 7/8 kg - z 52/53 do 60 kg. Po porodzie ważę 50-51 kg, czyli zjechałam 2/3 kg w dół i powiem wam że ciężko jest mi nie schudnąć jeszcze bardziej mimo wilczego apetytu. Niestety mój Wiktor jest na tyle wymagającym dzieckiem że nie jestem stanie trzymać diety cukrzycowej, często jem tylko coś na przetrwanie 🤷♀️
A jak w ogóle się czujesz ? To już miesiąc minął ale to leci 🥰 a jak mierzysz cukry raz na tydzień to jak ci wychodzą ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2024, 14:14
-
Katarzyna439 wrote:Kochana ja po porodzie zamawiam katering, on też nie będzie stricte cukrzycowy ale byleby przetrwać, niby jest takie zalecenie żeby trzymać się tej diety, ale moja pani doktor mówi że to tylko zalecenie a życie swoje, z małym dzieckiem czasem się nie da i nic się nie zrobi ja na pewno nie zamierzam się trzymać tej diety tak jak teraz bo wiem jak to może wyglądać i na pewno nie będę miała tyle czasu żeby to rozkminiac wszystko, jedyne co to sobie podaruję słodycze i tyle.
A jak w ogóle się czujesz ? To już miesiąc minął ale to leci 🥰 a jak mierzysz cukry raz na tydzień to jak ci wychodzą ?Ja 31, on 34
wrzesień 2022 - HBA 32%
[suple: astaksantyna, NAC, selen, koenzym Q10, kwasy DHA, EPA, wit. D3, wit. E, wit. C, cynk, kwas foliowy]
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
20.03.2024 r. - chłopak
-
Mira000 wrote:Powiem szczerze że nie mierzę cukrów mam nieodkładalne dziecko I po tym jak już kilka razy minęła mi godzina pomiaru a ja nie mogłam go zrobić to sobie to darowałam. I niestety ale mam mega apetyt na słodkie, taki 10 razy większy niż w ciąży. W ogóle mam apetyt 10 razy większy niż w ciąży, a to wszystko pewnie przez karmienie piersią dodatkowo mialam mega baby blusa, więc na razie sobie odpuściłam dietę, ale wkrótce trzeba będzie wrócić do zdrowych nawyków 🤷♀️
Mira000 lubi tę wiadomość
-
Mira000 wrote:Hej dziewczyny, mam nadzieję że trzymacie się dobrze i cukry w normie
Ja w ciąży przytyłam 7/8 kg - z 52/53 do 60 kg. Po porodzie ważę 50-51 kg, czyli zjechałam 2/3 kg w dół i powiem wam że ciężko jest mi nie schudnąć jeszcze bardziej mimo wilczego apetytu. Niestety mój Wiktor jest na tyle wymagającym dzieckiem że nie jestem stanie trzymać diety cukrzycowej, często jem tylko coś na przetrwanie 🤷♀️Mira000 lubi tę wiadomość
-
Katarzyna439 wrote:Oj tak na pewno przez karmienie, ale jak widzisz jesz a i tak chudniesz czyli nawet za mało. Nie ma się co stresować jak będziesz miała zasoby to wrócisz do diety i już
Mira000, Katarzyna439 lubią tę wiadomość
-
Bożena, a ty na kiedy masz termin? To już niedługo chybaJa 31, on 34
wrzesień 2022 - HBA 32%
3 x cykle stymulowane ❌
styczeń 2023 - HBA 63%
3 x IUI ❌
20.03.2024 r. - chłopak
-
Mira000 wrote:Bożena, a ty na kiedy masz termin? To już niedługo chyba
Katarzyna439, Mira000 lubią tę wiadomość
-
klaudiaaa wrote:To widzę że tylko ja tak tyje 🙈 Koniec 26tc i już 9kg na plusie a gdzie to jeszcze dalej 😐
-
Bożena wrote:Sporo:) a może woda Ci się zatrzymuje??? W pierwszej ciąży przytyłam 10kg na samej diecie 🙈 teraz mam 4 na plusie a schudłam 7.... Także ciąża Ciąży nie równa:)
Możliwe bo w sumie nie wiem gdzie są te kilogramy, ja ich nie widzę zbytnio. Wszystko idzie w brzuch, mała ma aktualnie 900g. -
klaudiaaa wrote:Możliwe bo w sumie nie wiem gdzie są te kilogramy, ja ich nie widzę zbytnio. Wszystko idzie w brzuch, mała ma aktualnie 900g.
-
Aga37/ wrote:Hej, ja po wizycie u nowego diabetologa, dostałam insulinę nocną na początek 2 jednostki plus druga na dzień w razie przekroczenia powyżej 180 po posiłku.
Aga37/ lubi tę wiadomość
-
Zdarzają się ale nie aż takie duże więc może tylko ta nocna zostanie 😊
A powiedzcie mi jeszcze jak z zupami
,które można jeść bo ma rozpisce od pani doktor pisze, że należy wykluczyć barszcz czerwony. Miałam tyle innych pytań, że zapomniałam o to zapytać 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2024, 17:43
-
Aga37/ wrote:Zdarzają się ale nie aż takie duże więc może tylko ta nocna zostanie 😊
A powiedzcie mi jeszcze jak z zupami
,które można jeść bo ma rozpisce od pani doktor pisze, że należy wykluczyć barszcz czerwony. Miałam tyle innych pytań, że zapomniałam o to zapytać 😁 -
Ja ogólnie po zupach mam cukier ok nawet z ziemniakami a makaron kupiłam o niskim IG dla diabetyków właśnie. Ryż brązowy też mogę jeść a ziemniaki usłyszałam dziś, że najlepiej z poprzedniego dnia i mogą być z patelni. Jadłam nawet barszcz czerwony którego nie powinnam w sumie. Po ogórkowej, pomidorowej czy rosole wszystko jest w normie.
-
Aga37/ wrote:Ja ogólnie po zupach mam cukier ok nawet z ziemniakami a makaron kupiłam o niskim IG dla diabetyków właśnie. Ryż brązowy też mogę jeść a ziemniaki usłyszałam dziś, że najlepiej z poprzedniego dnia i mogą być z patelni. Jadłam nawet barszcz czerwony którego nie powinnam w sumie. Po ogórkowej, pomidorowej czy rosole wszystko jest w normie.