WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Cukrzyca ciążowa
Odpowiedz

Cukrzyca ciążowa

Oceń ten wątek:
  • Karcia33 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, sensor skanujemy tylko raz przy założeniu nowego?
    I jeszcze mam pytanie czy zaznaczacie w aplikacji posiłki?

preg.png
  • bluebell Autorytet

Wysłany: 6 lutego, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia33 wrote:
    Dziewczyny, sensor skanujemy tylko raz przy założeniu nowego?
    I jeszcze mam pytanie czy zaznaczacie w aplikacji posiłki?

Skanujesz nowy sensor i potem jak np. Zgubi sygnał albo chcesz zapisać cukry w dzienniczku np. Na czczo, po posiłku.

Ja osobiście nie zaznaczam posiłków bo nie mam przekroczeń po posiłkach, i tylko sobie na wykresie patrzę jak rośnie i spada, jak długo się utrzymuje itp :D

Starania od 06.2022

👩🏼 33

Kwiecien 2024 1 IUI 😭
    Maj 2024 2 IUI 🥳🙏🏻
    Luty 2025 🍼👶❤️
  • Karcia33 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i cuda mi pokazywał sensor z rana 😔 z glukometru 82, sensor po przebudzeniu od razu pokazał 96, jak umyłam ręce i zmierzyłam glukometrem to na sensorze wzrosło do 99.
    Mam zalecenia, żeby mierzyć na czczo glukometrem i wg niego będziemy dobierać dawkę insuliny, ale mimo wszystko przejmuje się tym sensorem.

preg.png
  • Gosiaczek.prosiaczek Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karcia33 wrote:
    No i cuda mi pokazywał sensor z rana 😔 z glukometru 82, sensor po przebudzeniu od razu pokazał 96, jak umyłam ręce i zmierzyłam glukometrem to na sensorze wzrosło do 99.
    Mam zalecenia, żeby mierzyć na czczo glukometrem i wg niego będziemy dobierać dawkę insuliny, ale mimo wszystko przejmuje się tym sensorem.

Mój sensor też oszalał … całą noc alarm, cukry poniżej 60… cały wykres na czerwono.
    A z palca z glukometru??? Ma czczo 95 …. Czyli za dużo :D
    Oszaleje

👩🏻 34 & 👨‍🦱 42

26.04.2024 - 9 tc 💔

26.10.2024 -❓❓🍼

19.12.2024 oraz 02.01.2025 badania prenatalne USG+pappa 🧬 💙

27.02.2025 - Badania połówkowe

7.03.2025 - Szew Ratunkowy na szyjkę Y….

23.04.2025 - Badania 3 trymestru

Cukrzyca ciążowa 🧁🧁

Leki 💊
    * Utrogestan,
    * Neoparin,
    * Acard,
    * Insulina,

preg.png
  • Midi Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś glukometr pokazał 65😳
    Nie wiem czy to dobrze, czy źle. Faktem jest, że zmierzyłam wczesniej niż zwykle, bo ostatnio się zaczęłam tak burzyć

preg.png
  • smoothie Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    One touch wczoraj 84, contour 86.
    Dzisiaj ręce umyłam ciepłą wodą ale krew jakoś słabo leciała i pomiar na contour 100 ( one touch 84)Czyżby na nim nie można nawet dotknąć palca ani nic rozmasować?
    Najlepsze, że zbiera mniejszą ilość krwi a i tak ciężko idzie. W każdym razie z uwagi znowu na wielką rozbieżność, zmierzyłam od razu z drugiej ręki contour i pokazał 86.
    No więc nie rozumiem tego sprzętu.

preg.png

👩🏼 '86
    07.2023 👧🏼❤️
    04.2020 👧🏼❤️

06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
  • Nosa Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I właśnie to, o czym piszecie, te akcje z pomiarami, trochę mnie przestrzegają przed sensorem. Ciągle się zastanawiam. Nie chcę mieć schiz z powodu szaleństw i różnic między sensorem a glukometrem. Wczoraj zwiększyłam dawkę na 20j i dzisiaj na czczo 91. Jestem bardzo ciekawa wyniku jutro, itd. 20j to juz sporo, ale diabetolog też mi mówiła, że ma pacjentki, które ruszają dopiero naprawdę duże dawki. Trudno, oby były te cukry dobre. Bobas kopie, ma dużo energii, to oznacza, ze dobrze go karmię i nic mu nie brakuje, nie? :D A jak pierwszy raz będę mieć 2 dni pod rząd poniżej 90 to chyba kupię sobie coś ładnego :D albo dziecku haha!

Pozdrawiam słodkie mamy piątkowo!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 09:42

smoothie, Karcia33 lubią tę wiadomość

38👩& 37🧔
    PCOS, IO, Stwardnienie Rozsiane, AMH: 8,68
    Kariotypy ✅️
    28.04.24 11dpo ⏸️, 24.06.24 💔 12+1 poronienie chybione

13.10.2024 10dpo ⏸️🌈 Czekamy na Witka! 💙
    Acard/Polocard 150, Euthyrox 75, Pueria Duo, wit.D., Magnez
    🍫 cukrzyca ciążowa na nocnej insulinie
    🩺 08.05. 2614g wiercipiętka 💙 (34t)
    🩺 21.05. następna wizyta (35t6d)

preg.png
  • Paulina1106 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek.prosiaczek wrote:
    Mój sensor też oszalał … całą noc alarm, cukry poniżej 60… cały wykres na czerwono.
    Oszaleje

A nie spałaś na stronie ramienia na której masz sensor? Bo wtedy lubi wariować… jeśli nie to reklamacja…

👩‍💼 35
    👨‍💼 39

08.2020 💔
    03.2022 7+5 Lilka 👼

MTFR hetero😿 PAI homo😿
    KIR BX nieobecny: 2DS3
    Cross match -25% ➡️ 2% 🎉
    Allo mlr- 37%➡️ 55,2🎉

14.11.2022 ⏸️ 🙏🏻
    03.08.2023 👶🏻 Izabela
    3920g, 57cm💪🏻

age.png

22.06.2024 ⏸️ 🙏🏻
    20.02.2025 👶🏼
    3120g, 55cm🍬

age.png
  • Gosiaczek.prosiaczek Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1106 wrote:
    A nie spałaś na stronie ramienia na której masz sensor? Bo wtedy lubi wariować… jeśli nie to reklamacja…

Możliwe że spałam, inaczej nie dałabym rady spać tylko na lewym boku (sensor mam na prawym). Ale to jest już mój drugi i pierwszy raz takie cyrki…
    Jeżeli mam przez niego nie móc spać na tym ramieniu to wyciągam to dziadostwo 😂🫣🫣🫣

👩🏻 34 & 👨‍🦱 42

26.04.2024 - 9 tc 💔

26.10.2024 -❓❓🍼

19.12.2024 oraz 02.01.2025 badania prenatalne USG+pappa 🧬 💙

27.02.2025 - Badania połówkowe

7.03.2025 - Szew Ratunkowy na szyjkę Y….

23.04.2025 - Badania 3 trymestru

Cukrzyca ciążowa 🧁🧁

Leki 💊
    * Utrogestan,
    * Neoparin,
    * Acard,
    * Insulina,

preg.png
  • Paulina1106 Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smoothie wrote:
    One touch wczoraj 84, contour 86.
    Dzisiaj ręce umyłam ciepłą wodą ale krew jakoś słabo leciała i pomiar na contour 100 ( one touch 84)Czyżby na nim nie można nawet dotknąć palca ani nic rozmasować?
    Najlepsze, że zbiera mniejszą ilość krwi a i tak ciężko idzie. W każdym razie z uwagi znowu na wielką rozbieżność, zmierzyłam od razu z drugiej ręki contour i pokazał 86.
    No więc nie rozumiem tego sprzętu.

Smoothie chyba bez sensu robić takie ciągłe porównania, zamęczysz się!
    Trzeba wybrać jeden sprzęt któremu bardziej ufasz i do niego się pilnować… bo wiesz stres też podnosi cukier a szkoda męczyć dzidziusia:)

A co do wcześniejszego pytania jak tam- nie wiem jak ogarnęłaś z 2, a teraz będziesz ogarniać 3 ale ja teraz jestem totalnie nieogarnięta, leżę na ktg, nawet spakowana nie jestem a niby za tydzień indukcja🙈 imienia dalej nie mamy, nic… i tylko mnie taki smutek ogarnia że nie będę mogła małej poświęcić tyle czasu co teraz…

le_bonheur, smoothie lubią tę wiadomość

👩‍💼 35
    👨‍💼 39

08.2020 💔
    03.2022 7+5 Lilka 👼

MTFR hetero😿 PAI homo😿
    KIR BX nieobecny: 2DS3
    Cross match -25% ➡️ 2% 🎉
    Allo mlr- 37%➡️ 55,2🎉

14.11.2022 ⏸️ 🙏🏻
    03.08.2023 👶🏻 Izabela
    3920g, 57cm💪🏻

age.png

22.06.2024 ⏸️ 🙏🏻
    20.02.2025 👶🏼
    3120g, 55cm🍬

age.png
  • Karcia33 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek.prosiaczek wrote:
    Oszaleje
    Może rzeczywiście przyciśnięty sensor tak reagował? Mi z kolei pokazywał cała noc wysoki, jak wstałam na siku o 2 to pokazal 111 😳 no a na czczo glukometrem elegancko, 82

preg.png
  • Midi Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widzę, że parę z nas na końcówce! Już niedługo pożegnacie się z cukrzycą, czego Wam bardzo życzę!!:)
    Ja się powolutku przyzwyczajam do diety, z glukometrem dalej się nie lubię i palce bolą, więc sensor u mnie bardziej pożądany. W poniedziałek wizyta u diabetologa i ciekawe, co powie, generalnie cukier się poprawił i nie wiem, czy będzie chciała od razu dawać insulinę, czy jeszcze da czas na obserwację z sensorem.

preg.png
  • le_bonheur Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nosa wrote:
    I właśnie to, o czym piszecie, te akcje z pomiarami, trochę mnie przestrzegają przed

Tutaj dużo zależy od podejścia. Nie można się nakręcać. Ja przy pierwszym sensorze też wariowałam, bo porównywałam ciągle z glukometrem, z krwią żylną, a to są zupełnie inne pomiary i nie powinno się tego robić - i już pod koniec zaczęły mi skakać z tego stresu cukry w dziwnych momentach.
    Teraz korzystam z sensora po dłuższej przerwie już ponad 2 tygodnie i jest zupełnie inaczej - nie porównuję, analizuję tylko co jakiś czas, po prostu trzeba podejść na spokojnie, bo stres też podnosi cukier, także człowiek męczy się w błędnym kole.
    Jeżeli jesteś w stanie podejść zdrowo, bez nadmiernej analizy i porównywania to szczerze polecam sensor. :D

Paulina1106 wrote:
    Trzeba wybrać jeden sprzęt któremu bardziej ufasz i do niego się pilnować… bo wiesz stres też podnosi cukier a szkoda męczyć dzidziusia:)

Smoothie, zgadzam się w 100% z Pauliną, przecież nie o to tutaj chodzi. Tym bardziej, że te pomiary nigdy nie będą identyczne, bo nie ma takiej opcji, więc nie wiem do końca czego oczekujesz od tych porównań. Szkoda Twoich nerwów, naprawdę! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 12:33

👶🏻🩷 22.03.2025 roku, o 17:55, poprzez cesarskie cięcie, urodziło się 3370 g słodyczy i 55 cm szczęścia. 👨‍👩‍👧

age.png
  • kropeleczka Ekspertka

Wysłany: 7 lutego, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się serdecznie. Dziewczyny dopadła mnie grypa zołądkowa. Syn przyniósł ze szkoły . Leżymy oboje wymordowani. Nie przyjmuje nam ani picia ani jedzenia. I jak tu zadbać o dobry cukier? Jak nawet woda nie wchodzi 🙈ale mnie dopadło na koniec. Wczoraj jeszcze żadnych dolegliwości..byłam na wizycie u gin i za tydzień już rozwiązanie przez CC . To będzie 38+6 TC. Moja dziewczyna waży 3600 . Jeżeli się sprawdzi waga to uważam ,że jak na dziecko słodkiej mamy nie jest dużo.

preg.png
  • le_bonheur Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropeleczka wrote:
    Witam się serdecznie. Dziewczyny dopadła mnie grypa zołądkowa. Syn przyniósł ze szkoły . Leżymy oboje wymordowani. Nie przyjmuje nam ani picia ani jedzenia. I jak tu zadbać o dobry cukier? Jak nawet woda nie wchodzi 🙈ale mnie dopadło na koniec. Wczoraj jeszcze żadnych dolegliwości..byłam na wizycie u gin i za tydzień już rozwiązanie przez CC . To będzie 38+6 TC. Moja dziewczyna waży 3600 . Jeżeli się sprawdzi waga to uważam ,że jak na dziecko słodkiej mamy nie jest dużo.

O kurcze, strasznie współczuję. :( Mega niefart, że akurat teraz Was rozłożyło... Ale coś jest w powietrzu - wszyscy naokoło chorzy, jak nie grypa A to grypa B albo właśnie jelitówki... :(
    Wow, to już zaraz! :D Trzymam mocno kciuki, żeby udało się szybko wyzdrowieć i nabrać trochę sił.
    3600g to bardzo standardowa waga. Moja przyjaciółka bez cukrzycy ciążowej urodziła taką córę. :)

👶🏻🩷 22.03.2025 roku, o 17:55, poprzez cesarskie cięcie, urodziło się 3370 g słodyczy i 55 cm szczęścia. 👨‍👩‍👧

age.png
  • smoothie Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1106 wrote:

A co do wcześniejszego pytania jak tam- nie wiem jak ogarnęłaś z 2, a teraz będziesz ogarniać 3 ale ja teraz jestem totalnie nieogarnięta, leżę na ktg, nawet spakowana nie jestem a niby za tydzień indukcja🙈 imienia dalej nie mamy, nic… i tylko mnie taki smutek ogarnia że nie będę mogła małej poświęcić tyle czasu co teraz…

Masz rację i nie będę się tyle kłuć 🫣 Miałam robić krzywą jutro ale dopadły mnie zatoki więc trochę wolę poczekać z wizytą w labie.

Smutek niestety jest naturalny, tak pragnęłam rodzeństwa dla starszej,a pierwsze miesiące, ba pierwsze pół roku ledwo uszłam z życiem 😶‍🌫️
    Jeszcze zajechał mnie baby blues, czułam się najgorzej na świecie jakbym zabrała starszej mamę. Wywrócił się jej cały świat to fakt, ale na szczęście to szybko mija i teraz razem wywalają mój/ nasz świat 😅 Pierworodna codziennie wyznaje siostrze miłość i przyznała mi się, że nie chce tyle chodzić do przedszkola bo chce się bawić z siostrą 😁

Niech Mąż od początku się zaangażuje ( nie ma w końcu wyjścia ;) i bacznym okiem obserwuje Ciebie i emocje ale jestem pewna, że będzie dobrze ♥️

Co do trzeciego, jeszcze do mnie nie dociera 🙈 nasza druga pociecha dalej nie przesypia nocy i my serio czasami sami nie wiemy jak ogarniamy 🙃

Trzymam kciuki za Was 🫶wszystko ogarniesz, a i na pewno dziecko nie będzie bezimienne☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 13:07

le_bonheur, Paulina1106 lubią tę wiadomość

preg.png

👩🏼 '86
    07.2023 👧🏼❤️
    04.2020 👧🏼❤️

06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
  • Pinkflower Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropeleczka, dużo zdrowia życzę 😘

Naprawdę teraz sezon chorobowy okropny 😔 cieszę się, że się zaszczepiłam na grypę bo tfu tfu jest ok. A do listopada to co chwilę coś łapałam.

Ja się przyznaje, że coraz ciężej jest mi utrzymać dietę, straszne zachcianki mi się włączają. Masakra, wczoraj podjadłam trochę lodów a potem prażynek i cukry w nocy tragiczne aż mi wstyd 😔😞 ale nie mogę się już powstrzymać, tego nie wolno tamtego.

29🙋‍♀️ 31🙋‍♂️
    2023-2 💔

05.2024- powrót do starań

06.2024 stymulacja, clostilbegyt 5-9 dc
    13.07 ⏸️
    22.07 pęcherzyk w macicy
    31.07, 5+6 ❤️
    07.08, 6+6, CRL 9mm, ❤️ 138
    19.08 CRL 22mm bobusia🥰, ❤️ 176
    26.08 CRL 3 cm, ❤️ 178
    10.09 USG prenatalne, wszystko ok 🥳
    17.09 wyniki pappa, ryzyka niskie 🥰
    25.09 8.6 cm, 95 gram szczęścia 🥳
    16.10 205 gram księżniczki 🩷
    18.10 Veracity, ryzyka niskie ☘️🩷
    05.11 połówkowe, 360 g dziewczynki 👶
    18.11 544 g słodkiej 🍓
    09.12 874 g 🩷
    23.12 1119 g 👸
    Zostań proszę 🙏🙏🙏
    Tak bardzo na Ciebie czekamy kochanie 🌈

Kir bx: brak implantacyjnych i kiry hamujące
    💉accofil, neoparin, encorton, acard, cyclogest, glucophage, euthyrox, norprolac
    Aktualnie: euthyrox 50, neoparin 0.6, cyclogest 2x400, acard 150

age.png
  • le_bonheur Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinkflower wrote:
    Kropeleczka, dużo zdrowia życzę 😘

Naprawdę teraz sezon chorobowy okropny 😔 cieszę się, że się zaszczepiłam na grypę bo tfu tfu jest ok. A do listopada to co chwilę coś łapałam.

Ja się przyznaje, że coraz ciężej jest mi utrzymać dietę, straszne zachcianki mi się włączają. Masakra, wczoraj podjadłam trochę lodów a potem prażynek i cukry w nocy tragiczne aż mi wstyd 😔😞 ale nie mogę się już powstrzymać, tego nie wolno tamtego.

Niestety, chyba te późniejsze etapy mają coś do tych zachcianek... Znam ten ból. 😔 Tak chodzą za mną lody albo jakiś dobry pączek...
    Ja wczoraj z mężem byłam na obiedzie na mieście. Byliśmy w takiej typowo podlaskiej karczmie (jestem z województwa podlaskiego), w której podają dużo naszego regionalnego jedzenia i która ma super opinie. Wzięłam sobie pieczone pierogi z mięsem i z kapustą kiszoną jako surówką, z myślą, że może będą trochę lżejsze niż te gotowane (nie wiem skąd takie przeświadczenie u mnie, teraz żałuję, że nie wzięłam gotowanych). 🤦‍♀️ Jakież było moje zdziwienie jak się okazało, że pierogi nie dość, że są strasznie mączne - jak je żułam to normalnie robił mi się w buzi piach, to jeszcze jestem pewna na 90%, że były smażone na głębokim oleju, a nie pieczone. 😕 Jejku, jaką to karuzelę rozkręciło. Cukier mi wywaliło do 170 w bardzo krótkim czasie (już od bardzo dawna nie miałam takiego skoku), czułam się tragicznie, męczyła mnie zgaga i całą noc miałam cukier powyżej 110; o północy wstawałam na siku to było 134 i oczywiście na czczo 114. 🙈 Nigdy nie miałam jeszcze aż takiej sytuacji. Dodatkowo wzięłam też lemoniadę cytrynową i się okazało, że była z jakiegoś syropu, bo była strasznie słodka, więc też pewnie pomogła z tym cukrem. No nieudany wypad strasznie. Dzisiaj nadal mam podwyższone cukry - niby w normie, ale widzę, że przez cały dzień nie spadło mi poniżej 100, a zazwyczaj w przerwach między posiłkami spada mi do około 90, czasami 85. No i miałam dzisiaj badanie moczu i krwi, to w moczu także miałam glukozę...

age.png
  • smoothie Autorytet

Wysłany: 7 lutego, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    le_bonheur wrote:
    Niestety, chyba te późniejsze etapy mają coś do tych zachcianek... Znam ten ból. 😔 Tak chodzą za mną lody albo jakiś dobry pączek...
    Ja wczoraj z mężem byłam na obiedzie na mieście. Byliśmy w takiej typowo podlaskiej karczmie (jestem z województwa podlaskiego), w której podają dużo naszego regionalnego jedzenia i która ma super opinie. Wzięłam sobie pieczone pierogi z mięsem i z kapustą kiszoną jako surówką, z myślą, że może będą trochę lżejsze niż te gotowane (nie wiem skąd takie przeświadczenie u mnie, teraz żałuję, że nie wzięłam gotowanych). 🤦‍♀️ Jakież było moje zdziwienie jak się okazało, że pierogi nie dość, że są strasznie mączne - jak je żułam to normalnie robił mi się w buzi piach, to jeszcze jestem pewna na 90%, że były smażone na głębokim oleju, a nie pieczone. 😕 Jejku, jaką to karuzelę rozkręciło. Cukier mi wywaliło do 170 w bardzo krótkim czasie (już od bardzo dawna nie miałam takiego skoku), czułam się tragicznie, męczyła mnie zgaga i całą noc miałam cukier powyżej 110; o północy wstawałam na siku to było 134 i oczywiście na czczo 114. 🙈 Nigdy nie miałam jeszcze aż takiej sytuacji. Dodatkowo wzięłam też lemoniadę cytrynową i się okazało, że była z jakiegoś syropu, bo była strasznie słodka, więc też pewnie pomogła z tym cukrem. No nieudany wypad strasznie. Dzisiaj nadal mam podwyższone cukry - niby w normie, ale widzę, że przez cały dzień nie spadło mi poniżej 100, a zazwyczaj w przerwach między posiłkami spada mi do około 90, czasami 85. No i miałam dzisiaj badanie moczu i krwi, to w moczu także miałam glukozę...

Ja też z podlaskiego, zazwyczaj mam wrażenie,że tylko ja tu jestem 😅 Pozwalam sobie na babkę ziemniaczaną z kiszonym i kurcze nie wiem od czego to zależy ale taka świeża, tłusta mam wrażenie bardzo długo mnie męczy.Odbija się i jest mi ciężko. A taka podsmażana z każdej strony na patelni, lekko chrupiąca, no pychotka :P

Dziewczyny na końcówce, szykujcie sobie torbę smakołyków po porodzie :D
    Przyznam ze wstydem,że po poprzednim od razu zjadłam pół pudełka kinder cards, skład paskudny i ponad 40g cukru ale łaziły za mną pół ciąży :/, natomiast niebo w gębie poczułam dopiero jak zjadłam wszystkie moje przysmaki z surowej,podsuszanej szynki bo tego mi zawsze brakuje najbardziej ❤️

Kropeleczka zdrowia ! ja też siedzę zasmarkana z bólem głowy :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 16:12

le_bonheur lubi tę wiadomość

preg.png

👩🏼 '86
    07.2023 👧🏼❤️
    04.2020 👧🏼❤️

06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
  • Karcia33 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo, ja tez z podlaskiego. I właśnie narobiłyście ochoty na babkę ziemniaczaną 😄

smoothie lubi tę wiadomość

preg.png
‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ