Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍭🍬cukrzyca ciążowa 🍬🍭
Odpowiedz

🍭🍬cukrzyca ciążowa 🍬🍭

Oceń ten wątek:
  • WiolaP Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Ounai na taka decyzję lekarza moze tez wplywac to ze twoje pierwsze dzieciątko bylo dosc duze☺️Ale po twojej stopce widze ze i tak dzieciaczki zawsze pchaly sie troszke szybciej 🤭

preg.png

3 na pokładzie 🩷🩷🩵
    Czekamy na dziewczynke 🩷🌷
  • Morphine Debiutantka

Wysłany: 23 kwietnia, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepis na gofry lub omelets, u mnie cukier po tym nie szaleje:

2 jajka
    2 łyżki kefiru
    1 kopiata łyżka mąki orkiszowej pełnoziarnistej
    Szczypta soli
    1/4 łyżeczki proszku do pieczenia lub sody oczyszczonej

Składniki mieszam do połączenia, wylewam na gofrownice nasmarowaną masłem (mam okrągłą i ilość jest w sam raz na 1 porcję)

Można zjadać jako wytrawne np z serkiem i wędliną lub łososiem, albo na słodko, co ostatnio mi się zdarza rano - np z łyżeczką masła orzechowego i kilkoma kawałkami świeżych owoców, według tolerancji organizmu ;)

W wersji z 10g masła orzechowego i 100g borówki amerykańskiej makro wychodzi: B 21g, T 20g, W 39g

• Ounai Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiolaP wrote:
    @Ounai na taka decyzję lekarza moze tez wplywac to ze twoje pierwsze dzieciątko bylo dosc duze☺️Ale po twojej stopce widze ze i tak dzieciaczki zawsze pchaly sie troszke szybciej 🤭
    Pierwsze dzień przed terminem wiec nie wiem w sumie czy tak szybko. A drugie było indukowane, w 38tc przyjeli mnie do szpitala i tydzien trwala indukcja

Chcialabym poczuc ta magie ze budze sie nagle ze skurczami i jedziemy. A nie takie zaplanowane indukowanie. No ale nie mnie decydowac

👩🏻‍🦰41🧔🏻39
    👦🏻2015 4640g SN (11cs) 39+6
    👱🏻‍♀2020 3520g SN (1cs) 38+3

6cs po usunięciu jajowodu
    CP 2025 💔 7tc - 5.08.2025 (1cs)

AMH (4dc) 1,83 ng/ml

Beta HCG (12.01) 64,1 mlU/ml -> (14.01) 196,7 mlU/ml -> 200%
    Progesteron (12.01) 53,00 ng/ml -> (14.01) 64,60 ng/ml

9.04 16+0 11,44cm 165g (jest karteczka z płcią!) GA (AUA) 16+4

Rośnij maluszku
    preg.png
‹‹ 15 16 17 18 19
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ