Cukrzyca typu 1 a ciąża
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciągle ucina mi post. Emi2016 pisałam żebyś uważała na początku na spadki cukru bo może zmniejszyć się zapotrzebowanie na insulinę. Jak będziesz miała pompę to bez problemu sobie wyregulujesz cukry na czczo jak masz jakieś pytania jeszcze to śmiało pisz powodzenia!Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
Emi, te Twoje cukry nie są takie tragiczne. 128 na czczo nie jest tragedią. Ja mimo podłączenia pompy i stałęgo monitorowania glikemii miewam czasami troszke wyzsze cukry. Moja diabetolog mówiła, że tak po prostu sie zdarza;) Nie martw się wszystko będzie dobrze, a cukry sie unormuja:)
-
Boszzz,miałam to samo musisz częściej kontrolować cukier żeby nie było takich spadków. U mnie podziałało to, że jadłam dosłownie z zegarkiem w ręku i na godziny w których jadłam zwiększałam troszkę bazę. To był jedyny sposób bo właśnie też miałam np 1h po jedzeniu 170 a dwie albo 3h po 45Cukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości -
Hej hej ja zaglądam co jakiś czas. Ja kp cały czas, już 8 miesięcy. Na początku było ciężko bo cukry spadały. W nocy najgorzej bo często zaliczałam cukier 40. Ale zawsze piłam jakiś sok w trakcie kp i było okej teraz już nie spadają cukry, więc super ekstra Emi2016 cieszę się. Że dzieciaczek dobrze rośnie, hemoglobina zajebistaCukrzyca t1, OPI, ChGB
Agusza.
Emil - 06.12.2016r - 53cm i 3490g miłości