X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czas wspolzycia a plec
Odpowiedz

Czas wspolzycia a plec

Oceń ten wątek:
  • eg Przyjaciółka

Wysłany: 4 grudnia 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja liczyłam na dziewczynkę i chyba się sprawdzi:)
    A kochaliśmy się 3 dni, 1 dzień przed owulacją i w dzień owulacji, a z którego razu plemniki dotarły i zapłodniły jajeczko? Tego nie będę wiedziała.

eg
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie teoria się całkowicie nie sprawdziła.. serduszkowaliśmy się przed owulacją w trakcie i po .. i będziemy mieli 2 córke ;) więc lepiej nie starać się nie myśleć o tym .. bo los czasem płata figle :):)

seneka lubi tę wiadomość

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• wisnia11 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2013, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my serduszkowaliśmy 7,6,5,4 dni przed ovu i w dzień ovu i będzie chłopak ;)

u79ep1.png
    k3xSp2.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W którym cyklu starań wam się udało i jaka płeć???

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • seneka Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusska wrote:
    u mnie teoria się całkowicie nie sprawdziła.. serduszkowaliśmy się przed owulacją w trakcie i po .. i będziemy mieli 2 córke ;) więc lepiej nie starać się nie myśleć o tym .. bo los czasem płata figle :):)
    Masz rację los potrafi zaskoczyć , w moim przypadku tak jest. Jest to moja 3 ciąża mam nadzieję że szczęśliwie ją donoszę. Kompletnie nie planowana mój lekarz twierdzi że takie są najlepsze. A ja już sama nie wiem kiedy miałam ovu. :)

qq873e5erivgw16d.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było 3,2,w dniu owu i po i będzie córeczka ponoć kwaśny śluz na dziewuszke ;-)

Matik2012 lubi tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2013, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 w dniu owulacji i dwa dni przed i będzie chłopak :).

monalisa lubi tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My <3 przed owu, <3 w dniu owu i <3 po owu i będzie Chłopiec :D

monalisa lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My 1,3,5 dni przed owu 15.01 się dowiemy co będzie bo jak narazie to 50/50 raz ze chłopak raz ze dziewczynka :) chcieli byśmy chłopca ale najważniejsze aby było zdrowe

bontbhr.png
  • Moni& Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te teorie wydają mi sie śmieszne, bo tak naprawde nie mamy wpływu na to, czym spłodzimy chłopca czy dziewczynke:) to jest loteria 50%/50% :) patrzac na dni współżycia kochaliśmy sie z meżem przed owulacją, w dzien owulacji i 1 dzien czy 2 dni po owulacji wiec jest szansa równo na chłopca jak i na dziewczynke:) mimo wszystko czuje ze bedzie chłopiec, po protu czuje to w kościach :P oczywiscie jest nam wszystko jedno, byleby urodziło sie zdrowe dzieciątko <3
    a czy słyszałyscie o takim przesądzie smakowym? gdy ma sie ochote na słodkie to bedzie dziewczynka, a gdy na kwaśne bedzie chłopak.
    z kolei ja mam i na słodki i kwaśnym nie pogardze :P zobaczymy co sie wykluje :)

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tu wychodzi wam? http://www.ciazowy.pl/kalkulator,plci-dziecka.html

KlaraM lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • BiB Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    A co tu wychodzi wam? http://www.ciazowy.pl/kalkulator,plci-dziecka.html

Mnie wychodzi chłopiec, przeczucia też miałam na chłopca i podobno ma być mężczyzna :)

relg9vvjzvb9a3my.png
    f2w30dw4i59sqele.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja teraz jem kwaśne jak oszalała calą ciążę soki kwaśne, owoce, i w ogóle wszystko co kwaśne. słodycze by mogły dla mnie nie istnieć .. i ponoć ma być dziewczynka a w pierwszej ciązy to słodkie tylko jadłam same czekolady i cukierki i tez dziewczynka.. wiec nie wiem ile w tym prawdy ...

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• Ann_ Koleżanka

Wysłany: 11 stycznia 2014, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam żadnych przeczuć. A bardzo chciałabym mieć. Jak się skupię to mam fazę na dziewczynkę, a za chwilę na chłopca:) Jak Wy to robicie, że coś przeczuwacie? :)

• Moni& Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyszedł mi chłopiec:P i takie mam przeczucie :)

Monis
    relgi09k3028465t.png[/link]
    8b9686f91d.png
  • Vixen Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obydwoje z mezem zawsze chcielismy zeby pierwszy byl chlopiec i ja od poczatku na nasz zarodek mowie Alex, ale od niedawna zaczynam myslec, ze to dziewczynka! I morda mi sie cieszy ;D Na podanym liku wyszlo mi, ze dziewczynka, babeczka z pracy wczoraj tak samo mi powiedziala i mam ochote na slodkie gdzie zazwyczaj gardze ciastem i czekolada, bo wole slone przekaski. Ojejku chcialabym juz wiedziec co tam sie we mnie robi :D

• eg Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi z podanego linka wychodzi dziewczynka i USG to potwierdza, zobaczymy w kwietniu czy się potwierdzi;)
    A jeżeli chodzi o przeczucie to długi czas miałam, że będzie chłopiec i na słodkie nie mogłam patrzeć, a normalnie je uwielbiam, tylko kwaśne non stop jadłam, więc trochę wszystko dziwne jest.
    Aczkolwiek w tej ciąży czuję się zupełnie inaczej niż w pierwszej, a mam synka, więc może jednak będzie ta dziewczynka :)

eg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2014, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszą całą ciążę jadłam pizzę, kebaby, smalce, szynki, ew. miałam koło 4 miesiąca fazę na same owoce kwaśne, wszyscy mówili, że chłopiec, szczególnie, że miałam ładną cerę i kilogramy tylko w brzuch szły. Równy tydzień przed porodem wyśniły mi się napoleonki, cały dzień je tylko jadłam, a tydzień później na świecie pojawiła się... Dziewczynka ;)
    Więc nie ma reguły na nic :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2014, 06:40

• eg Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tego samego zdania co kark :)

4863818281137a077a5eb1e432cb6c12.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2014, 13:13

eg
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serduszkowalim 5,3,1 drzed ovu i będzie córcia

bontbhr.png
1 2 3 4 5
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ