X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czekając na pierwsze dziecko w 2018
Odpowiedz

Czekając na pierwsze dziecko w 2018

Oceń ten wątek:
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy przy kolce nerkowej samo by przeszło? Czuje teraz trochę jeszcze ból, ale delikatnie. Sama nie wiem co mam robić.

dqpri09kh0x52aib.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula lezalam niedawno w szpitalu przez kolke nerkowa i u mnie właśnie tak bylo, ze bol najpierw pojawil sie jakies 2 miesiace wczesniej, ale sam przeszedl wiec sie jakos bardzo nie przyjęłam, a dopiero niedawno zlapalo mnie "na dobre" i nie obylo sie bez antybiotyku..Na wszelki wypadek powiedz o tym lekarzowi lub od razu idz do urologa zeby Ci zrobil usg nerek ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Andziula lezalam niedawno w szpitalu przez kolke nerkowa i u mnie właśnie tak bylo, ze bol najpierw pojawil sie jakies 2 miesiace wczesniej, ale sam przeszedl wiec sie jakos bardzo nie przyjęłam, a dopiero niedawno zlapalo mnie "na dobre" i nie obylo sie bez antybiotyku..Na wszelki wypadek powiedz o tym lekarzowi lub od razu idz do urologa zeby Ci zrobil usg nerek ;)
    Katy a czy badanie moczu wychodzi przy tym dobre? Bo robiłam tydzień temu i wynik był ok. Ale może przez te kilka dni coś się zmieniło. Wizytę mam dopiero 22.03. Chyba najlepszym rozwiązaniem będzie jak napisze do swojego gina.

dqpri09kh0x52aib.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robilam akurat badanie moczu w dniu, w ktorym trafilam do szpitala i bylo ok, oni tez mi robili i tez nic nie wyszlo. Dopiero na usg wyszlo, ze mam maly zastoj w prawej nerce, glownie spowodowany uciskiem macicy dlatego nie dalo sie tego zwalczyc do konca :/ Lepiej sie skontaktuj z lekarzem faktycznie ;)

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po badaniach połówkowych :D Zostaje juz dzieczynka napewno :D Wszystko jest w porządalku, wymiary, waga itp. Dzidzia nie chciala za bardzo współpracowac ale wsystko sie udało. Termin wedlug USG 1 dzien pozniej czyli 14 lipiec.
    Teraz mamy dylemat nad imieniem 4 typy bierzemy pod uwage : Eliza, Natalia, Kornelia albo Maja :)

Bizonka, acygan, Katy, pilik, Alphelia, pumka1990, Loczek2018, Andziula_1988, Eilleen lubią tę wiadomość

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula jeżeli zastój jest spowodowany ułożeniem dziecka i uciskiem macicy to wyniki będą jak najbardziej prawidłowe. U mnie w krwi coś tam było podniesione przez co jednoznacznie stwierdzili że to to, plus na usg lekki zastój. Po nospie, urosepcie i dużej dawcę płynów minęło. Ale trwało dobre kilka godzin. Jak minęło całkiem to bym powiedziała lekarzowi na wizycie i nie panikowała. Ale jakby wróciło albo się nasilało to bym jechała do szpitala. Niby dużo więcej niż w domu nie zrobią, ale jednak mają nospe w zastrzyku i płyny w kroplówkach... dla mnie to był tak mocny ból że na samo wspomnienie mam dreszcze...

Vanilka super że wszystko dobrze! Co do imion - miałam też na liście Elizę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 21:37

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka super wiesci❤ i imiona tez piekne! Najbardziej Maja mi sie podoba

Vanilka lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka gratuluję pozytywnych wieści! :) imiona bardzo ładne, chyba wszystkie mi się tak samo podobają, z wyjątkiem Natalii :D

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, ja też jakiekolwiek byle nie Natalia :)

Niestety dużo imion które mi się podobają męzowi nie i na razie nie mamy nic

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia właśnie ślicznie ;) Natka - uroczo :) Przeszło mi nawet przez myśl, ze tak mogłabym nazwać dziecko gdyby nie miało siusiaka ;) Kornelia też mi się podoba :)

Loczek2018 lubi tę wiadomość

• Bizonka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, czasem imiona kojarzą nam się z rodziną, znajomymi itp i nie da się ich nadać :)

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie to jest piękne, że imiona są tak różnorodnie nadawane bo nam się z czymś kojarzą :) Kiedyś byłam wielką fanką imienia Cezary - Czarek, takie sympatyczne imię, a potem spotkałam w życiu dwóch Cezarych, którzy skutecznie obrzydzili mi to imię i niestety teraz kojarzy mi się bardzo źle. Podobnie mam z imieniem Agnieszka, niby fajne, normalne, ale osoba o tym imieniu była chyba jedną z największych intrygantek jakie w życiu poznałam. Natomiast działa to w dwie strony: imiona, które mi się wcześniej nie podobały jak np. Andrzej czy Miłosz, teraz wzbudzają we mnie bardzo ciepłe odczucia, ponieważ znam wielu wspaniałych ludzi o tym imieniu :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Właśnie to jest piękne, że imiona są tak różnorodnie nadawane bo nam się z czymś kojarzą :) Kiedyś byłam wielką fanką imienia Cezary - Czarek, takie sympatyczne imię, a potem spotkałam w życiu dwóch Cezarych, którzy skutecznie obrzydzili mi to imię i niestety teraz kojarzy mi się bardzo źle. Podobnie mam z imieniem Agnieszka, niby fajne, normalne, ale osoba o tym imieniu była chyba jedną z największych intrygantek jakie w życiu poznałam. Natomiast działa to w dwie strony: imiona, które mi się wcześniej nie podobały jak np. Andrzej czy Miłosz, teraz wzbudzają we mnie bardzo ciepłe odczucia, ponieważ znam wielu wspaniałych ludzi o tym imieniu :)

Oj co do imion to jest szaleństwo zawsze :D tak to działa chyba u każdego z tymi spojrzeniami ;) stad takie "male wojny" potem o imię bo to sie źle kojarzy mężowi a to mnie i tak w kółko ;) podoba mi sie imię Kamil ale maz stwierdził ze to imię pasuje do dziewczynki jako Kamili a nie faceta :P no i nie wygram :D
    Mi sie podobało imię Marek-nadal jako imię mi się podoba no ale jedna osoba zniszczyła cały wizerunek imienia. Cóż ;)

U nas właśnie będzie Andrzejek-decyzja juz podjęta, nieodwołalna i zgodna obustronna :D
    I tez co poznaje Andrzejow to tacy sympatyczni i ciepli osobnicy... A jednocześnie konkretni i mężni (zresztą takie jest znaczenie imienia-mężny) ;) mam nadzieje ze nasz synek tez taki będzie to będzie cudownie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 08:49

Loczek2018, Leira lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Dopiero teraz zauważyłam, że jest taki wątek na forum! :)
    Czy są tu jakieś młode mamusie? :) Bo ja mam aktualnie 24 lata i to moja pierwsza ciąża <3

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Ja chyba mam dziś jakiś atak małej paniki pierwszy raz w tej ciąży :). Szukam chętnej kto za mnie urodzi?:D bo ja dziś pękam :) dobrze ze jeszcze mam 20t żeby sie nastroić heh... Dzis masakra.

Zuzlo lubi tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzlo wrote:
    Cześć dziewczyny! Dopiero teraz zauważyłam, że jest taki wątek na forum! :)
    Czy są tu jakieś młode mamusie? :) Bo ja mam aktualnie 24 lata i to moja pierwsza ciąża <3

Wszystkie jestesmy mlode :P

Zuzlo, Loczek2018, pilik, Andziula_1988, mi88 lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Wszystkie jestesmy mlode :P
    Hehe to ja wiem! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Cześć. Ja chyba mam dziś jakiś atak małej paniki pierwszy raz w tej ciąży :). Szukam chętnej kto za mnie urodzi?:D bo ja dziś pękam :) dobrze ze jeszcze mam 20t żeby sie nastroić heh... Dzis masakra.
    Ja dopiero w 11 tc i juz sie boje jak to bedzie :o Ale miejmy nadzieje ze bedzie dobrze ;)

• welonka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek ja ostatnio mam co chwile atak paniki związany z porodem ,oglądam wtedy filmiki z porodu moment gdzie dziecko rodzi sie i ląduje na brzuchu mamy emocje jakie towarzysza cos niesamowitego zawsze wtedy chce juz czerwiec i przeżyć to sama :)

Zuzlo witaj :)

Loczek2018, Zuzlo lubią tę wiadomość

age.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka jeszcze nie oglądałam nawet jednego takiego filmu, chyba mam taktykę wytrwać w błogiej nieświadomości do samego końca :D... A kiedy przyjdzie na nas czas to mam nadzieję że nie bd miała czasu spanikować :D...
    Jak były szczepienia w podstawówce i całą klasą szliśmy to bałam sie jak wszyscy, ale pchałam sie pierwsza do gabinetu i miałam z głowy jak reszta siedziała w kolejce i odciągała nieuniknione i nogami przerabiała z paniki:). I tu chyba zrobię tak samo:D... Ale strach dopadł mnie pierwszy raz dopiero dzis - na półmetku. Moja koleżanka właśnie rodzi, rano jak przyszlam do pracy to dowiedziałam sie ze pojechali do szpitala i tak dotarło do mnie ze ja za 5miesiecy też bd tak cisnąć. Masakra:)

qb3cp07w5ku95ses.png
‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ