X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czekając na pierwsze dziecko w 2018
Odpowiedz

Czekając na pierwsze dziecko w 2018

Oceń ten wątek:
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy przy kolce nerkowej samo by przeszło? Czuje teraz trochę jeszcze ból, ale delikatnie. Sama nie wiem co mam robić.

dqpri09kh0x52aib.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula lezalam niedawno w szpitalu przez kolke nerkowa i u mnie właśnie tak bylo, ze bol najpierw pojawil sie jakies 2 miesiace wczesniej, ale sam przeszedl wiec sie jakos bardzo nie przyjęłam, a dopiero niedawno zlapalo mnie "na dobre" i nie obylo sie bez antybiotyku..Na wszelki wypadek powiedz o tym lekarzowi lub od razu idz do urologa zeby Ci zrobil usg nerek ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Andziula_1988 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Andziula lezalam niedawno w szpitalu przez kolke nerkowa i u mnie właśnie tak bylo, ze bol najpierw pojawil sie jakies 2 miesiace wczesniej, ale sam przeszedl wiec sie jakos bardzo nie przyjęłam, a dopiero niedawno zlapalo mnie "na dobre" i nie obylo sie bez antybiotyku..Na wszelki wypadek powiedz o tym lekarzowi lub od razu idz do urologa zeby Ci zrobil usg nerek ;)
    Katy a czy badanie moczu wychodzi przy tym dobre? Bo robiłam tydzień temu i wynik był ok. Ale może przez te kilka dni coś się zmieniło. Wizytę mam dopiero 22.03. Chyba najlepszym rozwiązaniem będzie jak napisze do swojego gina.

dqpri09kh0x52aib.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robilam akurat badanie moczu w dniu, w ktorym trafilam do szpitala i bylo ok, oni tez mi robili i tez nic nie wyszlo. Dopiero na usg wyszlo, ze mam maly zastoj w prawej nerce, glownie spowodowany uciskiem macicy dlatego nie dalo sie tego zwalczyc do konca :/ Lepiej sie skontaktuj z lekarzem faktycznie ;)

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Vanilka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po badaniach połówkowych :D Zostaje juz dzieczynka napewno :D Wszystko jest w porządalku, wymiary, waga itp. Dzidzia nie chciala za bardzo współpracowac ale wsystko sie udało. Termin wedlug USG 1 dzien pozniej czyli 14 lipiec.
    Teraz mamy dylemat nad imieniem 4 typy bierzemy pod uwage : Eliza, Natalia, Kornelia albo Maja :)

Bizonka, acygan, Katy, pilik, Alphelia, pumka1990, Loczek2018, Andziula_1988, Eilleen lubią tę wiadomość

zem3cwa18ndfk4ne.png

f2w33e3kg6mtqiad.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziula jeżeli zastój jest spowodowany ułożeniem dziecka i uciskiem macicy to wyniki będą jak najbardziej prawidłowe. U mnie w krwi coś tam było podniesione przez co jednoznacznie stwierdzili że to to, plus na usg lekki zastój. Po nospie, urosepcie i dużej dawcę płynów minęło. Ale trwało dobre kilka godzin. Jak minęło całkiem to bym powiedziała lekarzowi na wizycie i nie panikowała. Ale jakby wróciło albo się nasilało to bym jechała do szpitala. Niby dużo więcej niż w domu nie zrobią, ale jednak mają nospe w zastrzyku i płyny w kroplówkach... dla mnie to był tak mocny ból że na samo wspomnienie mam dreszcze...

Vanilka super że wszystko dobrze! Co do imion - miałam też na liście Elizę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 21:37

Andziula_1988 lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka super wiesci❤ i imiona tez piekne! Najbardziej Maja mi sie podoba

Vanilka lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Alphelia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilka gratuluję pozytywnych wieści! :) imiona bardzo ładne, chyba wszystkie mi się tak samo podobają, z wyjątkiem Natalii :D

ckaiyx8dc6hukqvp.png
    iv099vvjy5dzvqw0.png
    11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
    01.06.2019 [*] Aniołek 7tc.
  • Bizonka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, ja też jakiekolwiek byle nie Natalia :)

Niestety dużo imion które mi się podobają męzowi nie i na razie nie mamy nic

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia właśnie ślicznie ;) Natka - uroczo :) Przeszło mi nawet przez myśl, ze tak mogłabym nazwać dziecko gdyby nie miało siusiaka ;) Kornelia też mi się podoba :)

Loczek2018 lubi tę wiadomość

• Bizonka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, czasem imiona kojarzą nam się z rodziną, znajomymi itp i nie da się ich nadać :)

31 lat // starania od 2014 // pierwsza ciaza TP-- OM 29.09.2018-- USG 22.09.2018
    w57vdqk3h42q0fr4.png
    m3sxrjjgx23zok21.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie to jest piękne, że imiona są tak różnorodnie nadawane bo nam się z czymś kojarzą :) Kiedyś byłam wielką fanką imienia Cezary - Czarek, takie sympatyczne imię, a potem spotkałam w życiu dwóch Cezarych, którzy skutecznie obrzydzili mi to imię i niestety teraz kojarzy mi się bardzo źle. Podobnie mam z imieniem Agnieszka, niby fajne, normalne, ale osoba o tym imieniu była chyba jedną z największych intrygantek jakie w życiu poznałam. Natomiast działa to w dwie strony: imiona, które mi się wcześniej nie podobały jak np. Andrzej czy Miłosz, teraz wzbudzają we mnie bardzo ciepłe odczucia, ponieważ znam wielu wspaniałych ludzi o tym imieniu :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • terka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Właśnie to jest piękne, że imiona są tak różnorodnie nadawane bo nam się z czymś kojarzą :) Kiedyś byłam wielką fanką imienia Cezary - Czarek, takie sympatyczne imię, a potem spotkałam w życiu dwóch Cezarych, którzy skutecznie obrzydzili mi to imię i niestety teraz kojarzy mi się bardzo źle. Podobnie mam z imieniem Agnieszka, niby fajne, normalne, ale osoba o tym imieniu była chyba jedną z największych intrygantek jakie w życiu poznałam. Natomiast działa to w dwie strony: imiona, które mi się wcześniej nie podobały jak np. Andrzej czy Miłosz, teraz wzbudzają we mnie bardzo ciepłe odczucia, ponieważ znam wielu wspaniałych ludzi o tym imieniu :)

Oj co do imion to jest szaleństwo zawsze :D tak to działa chyba u każdego z tymi spojrzeniami ;) stad takie "male wojny" potem o imię bo to sie źle kojarzy mężowi a to mnie i tak w kółko ;) podoba mi sie imię Kamil ale maz stwierdził ze to imię pasuje do dziewczynki jako Kamili a nie faceta :P no i nie wygram :D
    Mi sie podobało imię Marek-nadal jako imię mi się podoba no ale jedna osoba zniszczyła cały wizerunek imienia. Cóż ;)

U nas właśnie będzie Andrzejek-decyzja juz podjęta, nieodwołalna i zgodna obustronna :D
    I tez co poznaje Andrzejow to tacy sympatyczni i ciepli osobnicy... A jednocześnie konkretni i mężni (zresztą takie jest znaczenie imienia-mężny) ;) mam nadzieje ze nasz synek tez taki będzie to będzie cudownie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 08:49

Loczek2018, Leira lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Dopiero teraz zauważyłam, że jest taki wątek na forum! :)
    Czy są tu jakieś młode mamusie? :) Bo ja mam aktualnie 24 lata i to moja pierwsza ciąża <3

• Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Ja chyba mam dziś jakiś atak małej paniki pierwszy raz w tej ciąży :). Szukam chętnej kto za mnie urodzi?:D bo ja dziś pękam :) dobrze ze jeszcze mam 20t żeby sie nastroić heh... Dzis masakra.

Zuzlo lubi tę wiadomość

qb3cp07w5ku95ses.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzlo wrote:
    Cześć dziewczyny! Dopiero teraz zauważyłam, że jest taki wątek na forum! :)
    Czy są tu jakieś młode mamusie? :) Bo ja mam aktualnie 24 lata i to moja pierwsza ciąża <3

Wszystkie jestesmy mlode :P

Zuzlo, Loczek2018, pilik, Andziula_1988, mi88 lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Wszystkie jestesmy mlode :P
    Hehe to ja wiem! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek2018 wrote:
    Cześć. Ja chyba mam dziś jakiś atak małej paniki pierwszy raz w tej ciąży :). Szukam chętnej kto za mnie urodzi?:D bo ja dziś pękam :) dobrze ze jeszcze mam 20t żeby sie nastroić heh... Dzis masakra.
    Ja dopiero w 11 tc i juz sie boje jak to bedzie :o Ale miejmy nadzieje ze bedzie dobrze ;)

• welonka Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loczek ja ostatnio mam co chwile atak paniki związany z porodem ,oglądam wtedy filmiki z porodu moment gdzie dziecko rodzi sie i ląduje na brzuchu mamy emocje jakie towarzysza cos niesamowitego zawsze wtedy chce juz czerwiec i przeżyć to sama :)

Zuzlo witaj :)

Loczek2018, Zuzlo lubią tę wiadomość

age.png
  • Loczek2018 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonka jeszcze nie oglądałam nawet jednego takiego filmu, chyba mam taktykę wytrwać w błogiej nieświadomości do samego końca :D... A kiedy przyjdzie na nas czas to mam nadzieję że nie bd miała czasu spanikować :D...
    Jak były szczepienia w podstawówce i całą klasą szliśmy to bałam sie jak wszyscy, ale pchałam sie pierwsza do gabinetu i miałam z głowy jak reszta siedziała w kolejce i odciągała nieuniknione i nogami przerabiała z paniki:). I tu chyba zrobię tak samo:D... Ale strach dopadł mnie pierwszy raz dopiero dzis - na półmetku. Moja koleżanka właśnie rodzi, rano jak przyszlam do pracy to dowiedziałam sie ze pojechali do szpitala i tak dotarło do mnie ze ja za 5miesiecy też bd tak cisnąć. Masakra:)

qb3cp07w5ku95ses.png
‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ