Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Cccierpliwa, trzymam kciuki za kolejne podejście, ale w razie czego cukrzyca nie jest taka zła Moja koleżanka przy karmieniu ma teraz dietę niemal wegańską, bo odpadł jej cały nabiał, i to dopiero jest masakra. W dodatku przy cukrzycy nic się strasznego nie dzieje, jeśli raz na czas złamiesz dietę - a przy karmieniu to od razu widać na maluchu.
Ja ostatnio specjalizuję się w wymyślaniu smakołyków cukrzycowych - od soboty robię różnego rodzaju lody domowe (słodzę ksylitolem). Testowałam po nich glukozę i jest fajna, więc chociaż tego póki co nie muszę sobie odmawiać
Jedyny problem to to, że w dużej części przepisów jest jajko, a to odpada - więc np. śmietankowe robiłam z kremówki i mleka skondensowanego. A owocowe - z jogurtu naturalnego i mrożonych truskawek. Zrobiłam też z kremówki i truskawek, ale kremówka jest zdecydowanie za tłusta, trzeba ją przełamać czymś pół na pół, bo aż czuć masło w ustach.
Kilka lat temu byłam na diecie Montignaca i teraz po prostu do tego wróciłam. Wtedy brakowało mi właśnie glukometru, żeby sprawdzać, jak ja reaguję na różne rzeczy, bo to jednak czasem bardzo zależy od konkretnej osoby. A teraz z glukometrem mogę szaleć
Edwarda, dzięki za sprawdzenie! Dzisiaj kupuję!
Byłam wczoraj w ToysRUs w poszukiwaniu promocji - nakładka na materacyk faktycznie przeceniona (na 29), ale tylko ten standardowy rozmiar. Chcę mieć dwa - jeśli kupię większy i przeszyję, to będę miała trzy taniej, niż dwa z przeceny.
Podobno w USA ten sklep się zamyka i są jakieś mega przeceny (znajoma ostatnio była i się obkupiła), myślałam, że u nas będzie podobnie, ale nie
Za to odkryłam rajstopy ciążowe w Rossmannie
Parę dni temu kupiłam sobie trzy sukienki na lato w H&M. Mam dwie z poprzedniego roku o tym samym kroju i świetnie mi się spisują w ciąży, więc teraz dokupiłam kolejne Kosztują po 40zł i są tak akurat do chodzenia do pracy czy po mieście:
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0651558002.html
Mam żółtą, czerwoną i tę białą w niebieskie kwiatki
A do chodzenia po domu ostatnio obłowiłam się w ciucholandzie - w Krakowie jest fajny sklep, w którym rzeczy z wieszaka w każdy dzień mają inną cenę - w poniedziałek 10, we wtorek 5, a potem coraz taniej. I tak złapałam dwie sukienki i sweterek po 4zł każdy
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Cccierpliwa to ładnie rośnie mała, szok jak szybko ten czas leci i za niedługo będziesz w 3 trymestrze!
Welonka to Oliwka już jest w bezpiecznej granicy wagowej
U mnie po dzisiejszej wizycie Lilka ma niecałe 2200g, ale pojawiły się skurcze na ktg, szyjka też się skróciła z 4 cm na 2,5 cm, więc mam zażywać więcej magnezu i leżeć, ale ogólnie gin mi mówiła, że jakby się wcześniej urodziła to jest bezpiecznie itd. Na razie podchodzę do tego z dystansem i jestem spokojna. Lepiej jeszcze z 2-3 tygodnie niech Lilka poczeka, a potem może wychodzić
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Dziewczyny mojej znajomej czop odszedl w 33tc a urodzila dzien po terminie i to wywolywany muala
Mi88 :* wiem ze nie taki diabel straszny... tym barsziej ze to powoli ostatnia prosta...
Za to z nabialu nie potrafilabym zrezygnowac bk cale moje zycie to nabial i ok litr mleka na dzien to norma... w takiej sytuacji napewno przeszlabym na mm a raczej produkt mlekozastepczy bo ja w sumie glownie nabial jadam...
Alphelia no sama jestem w szoku kiedy to zlecialo... jutro studniowka juz!
A Lilka tez juz ladna panienka i juz zaraz lada chwila donoszona...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cierpliwa, ale to zleciało! Super, że z Mią wszystko ok!
Alphelia, my to mamy podobne terminy wizyt nawet u mnie dzisiaj podgląd malucha. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok.
Zaczyna mnie przerażać wzrost wagi.. jem naprawdę rozsądnie, ostatnio nawet więcej chodzę na spacery, skoro z szyjką lepiej i lekarz pozwolił, a ta paskuda co chwile więcej pokazuje. Zastanawiam się czy się na nią nie obrazić do terminu porodu -
Summer86 z wagą to pewnie od zatrzymywania się wody w organizmie mi też dziwnie waga dość mocno rośnie ostatnio a nie jem nic więcej niż wcześniej, czasem nawet mniej, bo nie mam apetytu, jak wszystko mi stoi w gardle, kiedy Lilka bawi się moim żołądkiem. Sama nie wiem co z tym zrobić, niby powinno się pić jeszcze więcej wody, ale też nie zawsze to pomaga.
Cccierpliwa ja też bym bez nabiału nie wytrzymała, mleko piję codziennie, a szczególnie w tych ostatnich miesiącach ciąży
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Paulinaaa wrote:mi88 - te sukienki są odcinane równo w pasie, mówisz że mogą być na ciążę ? Jak wcześniej takie mierzyłam to wyglądało to dziwnie, a kurde nie ma teraz w sklepach odcinanych pod biustem
Paulinaaa wrote:mi88 - te sukienki są odcinane równo w pasie, mówisz że mogą być na ciążę ? Jak wcześniej takie mierzyłam to wyglądało to dziwnie, a kurde nie ma teraz w sklepach odcinanych pod biustem
Jesli kupujesz ubrania przez internet i chcesz poogladac eleganckie sukienki ciazowe w przyzwoitych cenach to polecam zajrzec na:
- mytummy.pl
- pieknamama.pl
A jak chcesz cos bardzo taniego, czego nie bedzie szkoda wyrzucic po ciazy to zajrzyj na shein.com -
My już po wizycie. Mała waży 2370 gramów, przepływy w pępowinie ok., szyjka magicznie się trzyma, i wyszła dłuższa niż poprzednio, wody też ok. Za tydzień mam odstawić luteinę. Mimo dziwnych rozpierających boki ruchów jest główką w dół, zatem jest szansa na SN:)
Pytałam również o ból krocza, lekarz zrobił USG kości i zmierzył rozstęp, wyszło 6 mm, zatem ok, bo problemy są powyżej 1 cm.
Co do ktg, podobno nie ma konieczności przed terminem jeśli ciąża przebiega prawidłowo, ale jeśli będę chciała to po 36 tygodniu dostanę skierowanie. Muszę to przemyśleć.
Alphelia, lekarz też powiedział, że ten wzrost może być od wody i chyba by się zgadzało, bo obrączkę coraz trudniej mi się zakłada i chyba z niej zrezygnuję.Alphelia, welonka, mi88, pumka1990 lubią tę wiadomość
-
Summer no leci ze tez w szoku jestem... a tak niedawno podchodzilam do procedury...
Super ze na wizycie wszystko ok! A waga faktycznie moze byc od wody ale rez moze szybciej rosnac bo i dzieciaczki im dalej tym szybciej i wiecej przybieraja...
Alphelia ja zawsze pilam duzo mleka a jogurty kefiry itp to moje zycie codzienne rowniez...
A teraz w ciazy szklanka zimnego mleka to jedyny sposob na zgage u mnie... na szczescie odpukac poki co bardzo rzadko ja miewam
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Też jestem bardzo mleczna.. codziennie jem jogurt naturalny i owsiankę z mlekiem. W ciąży spożywam dużo więcej mleka niż przed, po prostu mam większą ochotę, więc chyba organizm potrzebuje.
-
mi88 wrote:Cccierpliwa, trzymam kciuki za kolejne podejście, ale w razie czego cukrzyca nie jest taka zła Moja koleżanka przy karmieniu ma teraz dietę niemal wegańską, bo odpadł jej cały nabiał, i to dopiero jest masakra. W dodatku przy cukrzycy nic się strasznego nie dzieje, jeśli raz na czas złamiesz dietę - a przy karmieniu to od razu widać na maluchu.
Ja ostatnio specjalizuję się w wymyślaniu smakołyków cukrzycowych - od soboty robię różnego rodzaju lody domowe (słodzę ksylitolem). Testowałam po nich glukozę i jest fajna, więc chociaż tego póki co nie muszę sobie odmawiać
Jedyny problem to to, że w dużej części przepisów jest jajko, a to odpada - więc np. śmietankowe robiłam z kremówki i mleka skondensowanego. A owocowe - z jogurtu naturalnego i mrożonych truskawek. Zrobiłam też z kremówki i truskawek, ale kremówka jest zdecydowanie za tłusta, trzeba ją przełamać czymś pół na pół, bo aż czuć masło w ustach.
Kilka lat temu byłam na diecie Montignaca i teraz po prostu do tego wróciłam. Wtedy brakowało mi właśnie glukometru, żeby sprawdzać, jak ja reaguję na różne rzeczy, bo to jednak czasem bardzo zależy od konkretnej osoby. A teraz z glukometrem mogę szaleć
Edwarda, dzięki za sprawdzenie! Dzisiaj kupuję!
Byłam wczoraj w ToysRUs w poszukiwaniu promocji - nakładka na materacyk faktycznie przeceniona (na 29), ale tylko ten standardowy rozmiar. Chcę mieć dwa - jeśli kupię większy i przeszyję, to będę miała trzy taniej, niż dwa z przeceny.
Podobno w USA ten sklep się zamyka i są jakieś mega przeceny (znajoma ostatnio była i się obkupiła), myślałam, że u nas będzie podobnie, ale nie
Za to odkryłam rajstopy ciążowe w Rossmannie
Parę dni temu kupiłam sobie trzy sukienki na lato w H&M. Mam dwie z poprzedniego roku o tym samym kroju i świetnie mi się spisują w ciąży, więc teraz dokupiłam kolejne Kosztują po 40zł i są tak akurat do chodzenia do pracy czy po mieście:
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0651558002.html
Mam żółtą, czerwoną i tę białą w niebieskie kwiatki
A do chodzenia po domu ostatnio obłowiłam się w ciucholandzie - w Krakowie jest fajny sklep, w którym rzeczy z wieszaka w każdy dzień mają inną cenę - w poniedziałek 10, we wtorek 5, a potem coraz taniej. I tak złapałam dwie sukienki i sweterek po 4zł każdy
-
Summer, super, że wszystko dobrze Ja mam w poniedziałek wizytę, a w środę echo serca - jak echo wyjdzie ok, to w końcu odetchnę trochę
Eilleen wrote:Jaka jest długość tych sukienek? Nie widzę inf na stronie.
mi88 wrote:Summer, super, że wszystko dobrze Ja mam w poniedziałek wizytę, a w środę echo serca - jak echo wyjdzie ok, to w końcu odetchnę trochę
Krótkie są. Zmierzę w domu
-
chyba wszystkie mają większą ochotę na mleczne produkty w ciąży
ja też prawie codziennie jem jogurt, a przed ciążą pewnie taka ilość spowodowałaby u mnie rozwolnienie i jedyne co piłam to mleka i wyłącznie w kawie
może głupie ale miałam ostatnio ochotę na kefir ale go nie kupiłam.. bo zwątpiłam czy można w ciąży, wiem że nie wolno zsiadłego mleka (nigdy nie piłam/jadłam) i tak przez to przy kefirze i maślance zwątpiłam.
6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Ja przed ciaza spozywalam fokladnie taka sama hurtowa ilosc nabialu jak i teraz wiec u mnie w sumie nic sie nie zmienilo...
Marya mozesz pic kefir nawet zsiadle mleko jak jest sklepowe to najczesciej jest tobione z mleka pasteryziwanego bo firmy produkcyjne jednak puscic w sprzedaz niepasteryzowanego sie boja i kefiry tez sa robione z pasteryzowanego wlasnie z tego powodu
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Loczek, przypomniałaś mi szpitalne jedzenie rok temu leżałam 2 tygodnie, oprócz zup niewiele się nadawało do jedzenia, dobrze że rodzice mi od czasu do czasu coś podrzucili.
Trzymaj się tam!