Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wszystkie letnie kupowalam na 56 i ogolnie sporo 56 jesli o bodziaki polspiochy chodzi bo tego sie jednak nie przewidzi ile dziecko ponosi ja znam dzieci urodzone 55cm a pierwsze 3-4 miesiace w 56 chodzily...
Mojej kuzynki mala ma 7 miesiecy niecale a jeszcze czesc 62 nosi i powoli w niektore 68 zaczyna pasowac jak jest mniejsze a urodzila sie 54cm i 3660g
Ubranka mam narazie w 98% c&a oraz h&m i jakies pojedyncze ostatnio z s.Oliver i dwa rampersy z lidla...
Next co jakis czas ogladam ale z tych dla maluszkow np pajacow itp nie koniecznie leza mi wizualnie... gliwnie wykonczenia bo nie lubie jakis ala koronkowych wykonczen nogawek czy kolnierzykow przy pajacach do spania itp...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Z tymi rozmiarami różnie bywa zależy od dziecka każde rośnie w innym tempie moja koleznka urodziła mała miała 2900i 53 z 50i 56 bardzo szybko wyrosła dopiero w 62trochę dłużej pochodziła a druga urodziła dziecko ponad 3kg ten sam wzrost i 56nosila prawie 3 miesiące.
My mamy trochę na 56 a najwiecje na 62 np mam też dwie sukienko-body rozmiar z metki 74 a moim zdaniem to większe 62, rozmiar 68 mam spakowany u rodziców w pudle . -
Welonka no ja tez znam takie przypadki wiec mowie ciezko strasznie trafic... wszystko na czuja... wiec 56 gliwnie letnie ubranka bodziaki i polspiochy mam a na 62 poki co cieplejsze... zawsze mozna ktorys pizniej dokupic
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Ja mam najwięcej na 62, z czego jeszcze sporo rozmiarów 56 jest tak naprawdę jak 62, bo niektóre marki mają wysoką rozmiarówkę, więc trochę obawiam się, że jak Lilka się urodzi to będzie pływać w większości, ale wtedy się dokupi szybko mniejsze rozmiary.
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Moj sie urodzil 3900g i 53 cm i dopiero teraz wyrasta z 56 (tzn z pepco-wej 56 wyrosl po 2ch tygodniach), przechodzimy na 62 a 68 mamy bardzo niewiele ubranek wiec juz na biezaca bede dokupywac w zaleznosci jak szybko urosnie. A te rozmiary to kazda firma ma inna rozmiarowke, mamy bluze z h&m 62 i wielkosciowo jest jak 68 z adidasa, a 68 sweterek z c&a jest jeszcze mniejszy bo juz teraz w niego wchodzi:/
A po porodzie nawet przez tydzien ubieralam go w roz.50:) -
edwarda20 wrote:Leira Pat pat dobra jakosc? wzory maja cudne ale slyszalam same zle opinie ze wlasnie materialy sa do dupy totalnie, ze 100% bawelny nie uswiadczysz. Dlstego odpuscilam co by przypadkiem nie zrobic dziecku krzywdy.
Ciężko mi powiedzieć co kupowały Twoje koleżanki i czemu były niezadowolone, ja kupiłam tam głównie rampersy typu "mały gentelman", takie a la smoking czy garnitur, do tego komplety typu bawełniane dresowe spodenki, bodziak i bluza z kapturem i jakość jest bardzo w porządku, byłabym zdziwiona, gdyby ciuchy były wykonane z poliestru czy innego g*wna, bo cena 100 zł za 3-częściowy zestaw to naprawdę sporo i nie oszukujmy się: można kupić dużo taniej, ale przy tych wzorach mózg mi odparowało i zostawiłam tam kilka stówek . Kupiłam też komplety a la zimowe: spodnie ogrodniczki ocieplane i bluzę ocieplaną i to są takie mega mięciutkie wykończenia, takie "misiowate", nawet po praniu są OK. Natomiast nie kupowałam takich najtańszych ubranek, które tam są w promocji po 20-30 zł, więc może one mają po prostu gorszą jakość? Tak czy inaczej PatPat się nie opłaca - mnie dotknęło jeszcze cło, więc +80 pln ekstra do całego zamówienia -.-, a przesyłka szła więcej niż miesiąc. Warto tam kupić przy naprawdę dużym zamówieniu, ale dla 2-3 ubranek to nie ma sensu.
-
My mamy prawie 2,5 miesiąca i właśnie wchodzimy w rozmiar 62, gdzie tak naprawdę w2 tygodnie urosła 5cm a w dwa miesiące 3 cm (urodziła się 54cm) także to jest kompletna loteria i bardzo się cieszę, że tak ruszyła, bo matka wariatka nakupiła sukienek na lato na rozmiar 68 i bałam się, że nie zdąży do nich dorosnąć
-
nick nieaktualny
-
Gondi to Twoj krotki a grubasek
Leira nie mam pojecia co kupowaly, ale moze faktycznie te drozsze sa lepszej jakosci... Ja na pewno kupie mojemu zolta kurteczke kaczuszke jak będzie ciut wiekszy ;p
Dobrze robicie, nie kupujcie na zapas, bo potem sie okaze jak u mnie, ze te przesliczne i drogie ;p koszulki, rampersy itp ktore kupilam na lato, beda dobre na jesien lub zime ;p Kupcie na 56 i 62 i potem na biezaco. Dzieciatka sporo spia i spokojnie znajdziecie czas na zamowienia internetowe
-
Ja mam mały karton ubrań, coś muszę kupić na pewno, ale chcę doczekać do większych rozmiarów. Bo nie wiem jak duży lub mały Filip się urodzi
Dziewczyny, tak w ogóle posiadam ubranka na dziewczynkę. Rozmiary na wcześniaka. Dostałam je ze wszystkimi ciuszkami, a mi nie będą potrzebne. Może któraś potrzebuje? Oddam za darmo, za koszt wysyłki tylko. Ubranek nie ma za wiele, a szkoda żeby u mnie leżały -
Dziewczyny, a jak jesteśmy przy rozmiarach to jest coś prawdy w tym prognozowaniu wagi malucha na usg III trymestru? Tak mi się obiło coś o uszy i jestem ciekawa czy można się tym sugerować?6cs: 08.2018 - synek
5cs.: 06.2020 - córeczka 9tc nasz aniołek 👼
2cs.: 12.2021 - córeczka
-
Marta..a wrote:Dziewczyny, a jak jesteśmy przy rozmiarach to jest coś prawdy w tym prognozowaniu wagi malucha na usg III trymestru? Tak mi się obiło coś o uszy i jestem ciekawa czy można się tym sugerować?
Z tym to jest loteria - jednym wróżą 4 kg, a dziecko rodzi się 3kg, innym zaś różnica jest na poziomie dziesiątek gramów. Sama nie wiem jak do tej informacji podejść. Nie zachęca też fakt, ze na jednym USG wychodzi jedna waga, a dzień czy dwa później, na innym USG, np na IP wychodzi waga zdecydowanie niższa i co?
U mnie "wróżą" 4 kg lub więcej. Dam znać jak będę już wiedziećMarta..a lubi tę wiadomość
-
Na usg 3 trymestru bylam u jednego z najlepszych diagnostow prenatalnych - genetyka, jak zapytalam o wage przewidywana do porodu to powiedzial ze tego sie nie da przewidziec, 2 tyg przed terminem cos tam mozna mniej wiecej orzec, ale nie 2 mce przed. Bo dzieci rosna wtedy bardzo roznie, jedne wystrzela, jedne zwolnia.
Alphelia, mi88, pilik lubią tę wiadomość
-
Też miałam kiedyś pytać Edwardy właśnie jakie mleko wybrała dla Henia
https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/377003/s/smiki-kocyk-z-musliny-bambusowej-120x120-cm-2-szt/ - co o tym myślicie, jako OTULACZ ? nada się? koleżanka która ma już dzidzie mówi że cena podejrzanie niska
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Karmie Bebilon pro futura. Nie ulewa ale ma kolki.
Wybralam to mleko bo jak robilam research w ciazy to gdzies znalazlam porownanie skladow mlek i wyszlo, ze to i bodajze hipp combiotik maja najmniej "syfu".Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 19:56
Paulinaaa lubi tę wiadomość
-
Paulinaaa, robiąc zamówienie w Smyku wzięłam dwie rzeczy ze Smiki. Jedna to kocyk bawełniany za 20 zł po przecenie i mimo prania wygląda fajnie. Druga to kolorowe pieluszki tetrowe i te po praniu wyglądają mocno średnio. Mam porównanie do BabyOno i te po praniu zdecydowanie lepsze. Dlatego ciężko mi doradzić, ale to nie jest raczej marka o super jakości (to chyba marka własna Smyka).
Jeśli chodzi o otulacze, to dziewczyny na innym wątku polecały Texpol, też są w dość przystępnej cenie a jakościowo niezłe. Widziałam je w Smyku.
-
http://www.mamaitatawtrojmiescie.pl/2017/09/analiza-skadu-mleka-modyfikowanego.html?m=1
Tutaj jest tonporownanie o ktorym mowi Edwarda tzn nie wiem czy o to chodzilo ale to jest tez fajne... jesli bede dawala malej mm to po trj analizie tylko i wylacznie hipp (tym bardziej sie ciesze ze od samego poczatku bylam na hipp nastawiona)
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cccierpliwa wrote:http://www.mamaitatawtrojmiescie.pl/2017/09/analiza-skadu-mleka-modyfikowanego.html?m=1
Tutaj jest tonporownanie o ktorym mowi Edwarda tzn nie wiem czy o to chodzilo ale to jest tez fajne... jesli bede dawala malej mm to po trj analizie tylko i wylacznie hipp (tym bardziej sie ciesze ze od samego poczatku bylam na hipp nastawiona)
Ja znalazlam cos innego, bo w tym zestawieniu nie ma bebilonu pro futura. Ale to tez jest pomocne.