Czekając na pierwsze dziecko w 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Loczek2018 wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d109da1b04c7.jpg pozdrowienia z OCP. Kolacja bajka - 4kromki chleba a szynki tylko 3... Chcę szybko do domu.
-
nick nieaktualny
-
Ha, ha Loczek nie jest tak źle
Pamiętam jak x lat temu leżałam na chirurgi dziecięcej i chlebek był podpleśniały na zielono z jednej strony (tej dolnej oczywiście), zorientowałam się przy drugiej kromce dopiero, o Boże, aż się popłakałam ze śmiechu na to wspomnienie xD
Choć raczej to taki śmiech przez łzy, ale pamiętam w jakim szoku byłam, że takie coś mi podali xDWiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 22:48
-
Loczek o matko to u mnie bylaby dieta cud i mialabym nadzieje ze masla wystarczajaco jest bo wedline ja malo kiedy jadam a do tego malo ktora rusze...
Mialam szczescie jak lezalam w szpitalu ze do wedliny zawsze byl tez zolty ser i dzem lub miod
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Typowo szpitalne jedzenie ,ja jak lezalam na początkuto ciazy przez miesiąc to miałam w lodówce ogórka ser i oczywiście masełko bo ledwo starczalo ,śniadania i kolacje były zjadliwe ale obiady już nie . W tym szpitalu co lezalam niedawno i co będę rodzić to już lepiej bo dwie kromeczki chleba dwie bułki wędlina serek obiady zjadliwe drugie śniadanie jakiś owoc albo kisiel/budyń na podwieczorek to samo raz była nawet szarlotka:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2018, 06:58
-
Loczek trzymaj się tam !
Mi88 - ja mam 171 ;/ i właśnie jak mierzyłam takie sukienki to wszystkie miały odcięcie w talii i wyglądałam bardzo słabo :p
dzięki za polecone stronki, przejrzę wczoraj kupiłam koszulki w lidlu, serio meeeega fajne
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Tez kupiłam bluzkę w lidlu bardzo fajna te z h&m tez Fsjnie się nosi. Kupiliśmy fotelik Maxi Cosi Rocker czynników tak na bazie 2 wayfix kolejna rzecz załatwiona Byłam tez w zusie ostatnio miałam kontrole i nie było mnie w domu nic dziwnego burdel maja w papierach i poszli nie pod ten adres heh
30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615 -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c1b596d5fb54.jpg sa duże szanse ze w pon wyjdziemy. Tak Edwarda, leżymy na OCP. Nie no ujdzie, na syto, na przekąski nie mam ochoty jak grzecznie zjem to co przyniosa . Ale albo za slone, albo niesłone ...
Andziula_1988, pilik lubią tę wiadomość
-
a polecacie może jakieś strony z których kupowałyście ubranka do wyprawki ? Chodzi mi o rozmiary 56, body kopertowe, pajace, które będę mogła wziąć do szpitala Może są jakieś sklepy, gdzie mają faaaajne wzorki ? Byłam dziś w sklepach, trochę pokupowałam, ale tych na 56 mam najmniej
Paulinaaa wrote:a polecacie może jakieś strony z których kupowałyście ubranka do wyprawki ? Chodzi mi o rozmiary 56, body kopertowe, pajace, które będę mogła wziąć do szpitala Może są jakieś sklepy, gdzie mają faaaajne wzorki ? Byłam dziś w sklepach, trochę pokupowałam, ale tych na 56 mam najmniej
Jeśli chodzi o ubranka to ja jestem zakochana w firmie "early days" (ciuchy z Primarka), podobają mi się też ubranka z patpat.com - zrobiłam tam spore zakupy, jakoś świetna, ale ceny i czas dostawy już nie
Polecam jednak early days bo są tanie i dobre jakościowo, można je kupić na alllegro i w wielu sklepach internetowych, wystarczy wygooglować to moje ulubione:
Paulinaaa lubi tę wiadomość
-
Paulinaaa wrote:a polecacie może jakieś strony z których kupowałyście ubranka do wyprawki ? Chodzi mi o rozmiary 56, body kopertowe, pajace, które będę mogła wziąć do szpitala Może są jakieś sklepy, gdzie mają faaaajne wzorki ? Byłam dziś w sklepach, trochę pokupowałam, ale tych na 56 mam najmniej
Ja polecam Next, bo z wszystkich ubranek jakie mam, to oni mają najlepszej jakości ciuszki i oryginalne wzory z Primarka też kupiłam część ciuszków, są ok, ale jakością na pewno się różnią i raczej po wielu praniach to nie będzie to samo co tych z Nexta. Poza tym miłą w dotyku bawełnę organiczną mają ciuszki z Lidla.
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Paulinaaa, ja zamawiałam z H&M (czekałam na promocje -20% i cenowo było ok), Smyka (również na promo) i Lidla.
Też głównie body kopertowe, dopiero rozmiar 62 brałam zakładany przez głowę. Jakość z H&M i Smyka moim zdaniem super (już prałam i prasowałam częśc). W ubrankach ze Smyka fajne jest to, że większość ma wbudowane niedrapki (w formie takich zakładek przy rękawkach).
Nexta i Primarka mam używane od rodziny.
-
Dzięki dziewczyny ! Będę patrzeć Zostały mi do kupienia same 56 a one są tak naprawdę na 2,3 razy bo dzidziek zaraz wyrośnie, więc popatrzę na te tańsze strony. 62 i 68 mam juz dużo używanych i kupionych właśnie w Hm, lidlu Ze smyka mam też, ale właśnie używane od znajomych . Mam też sporo EARLY z drugiej ręki i zastanawiałam się co to za firma, już teraz wiem, dzięki !
Wczoraj kupiłam ( mama kupiła ) czapeczkę z kaphala, ceny mają tam dosyć wysokie, ale ŚLICZNA, taka chyba na dwór :p
W smyku mam zamiar kupić bawełniany kocyk w tym tygodniu, już upatrzony.
Tez polecam nexta tyle ze wedlug mnie rozmiary sa u nich zawyzone. Tez sa fajne ubranka wlasnie w HM, w 5-10-15, Cocodrillo, w C&A no i Smyku. Lidl ma super jakosc ale wzory takie sobie.
Leira Pat pat dobra jakosc? wzory maja cudne ale slyszalam same zle opinie ze wlasnie materialy sa do dupy totalnie, ze 100% bawelny nie uswiadczysz. Dlstego odpuscilam co by przypadkiem nie zrobic dziecku krzywdy.
Paulinaa apropos rozmiarow to myslalam tak samo jak ty :p Ze przeciez 56 to takie malusie, bobas jesli juz to zalozy 2razy i przejdziemy na 62 :p Wyprawke zaczelam wiec od 62 a na 56 mialam doslownie kilka rzeczy w wiekszosci kupione przypadkowo. Jakiez bylo moje zdziwienie jak moje dziecko urodzone 55cm i 3300g topilo sie w 56 :p Maz musial biec kupowac 50tki. 3tyg nosil 50 Teraz ma 56 ale ma duzoooo luzu Te wszystkie piekne bluzeczki, rampersiki i ogrodniczki na 62 i 68 pewnie jeszcze sobie z miesiac poczekaja
-
My na 68 mamy zaledwie kilka rzeczy, przed nami przeprowadzka i zależy mi obecnie na miejscu, więc 68 kupie dopiero gdy 62 będzie się robić za małe.